Магията на Андалусия с полет от Варна или София

andalusia5
Магията на Андалусия с полет от Варна или София

Магията на Андалусия с полет от Варна или София


8 дни / 7 нощувки

_

 

Цена за отпътуване от София: 

Цена за отпътуване от Варна:

С ВКЛЮЧЕНИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ, ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ

Програма:

 • Ден 1: Варна/София – Малага – Коста дел Сол

  За клиенти от Варна: полет на Турските авиолинии в 10:40 от Варна, 11:45 ч. кацане в Истанбул, 13:20 ч. излитане от Истанбул и в 17:00 ч. кацане в Малага. Посрещане от местния партньор и панорамна обиколка на Малага.

  За клиенти от София: полет в 14:50 ч. с авиокомпания България ер за Малага. Кацане в испанския град в 17:40 ч.

  Отпътуване за Коста дел Сол и настаняване в хотел Hotel Kristal 3*, Торемолинос (или подобен). Вечеря и нощувка.

 • Ден 2: Коста дел Сол – Марбея – Гибралтар

  Закуска. Пътуването ни с АВТОБУС из Андалусия започва с МАРБЕЯ – курортът на хайлайфа, наричан още „Кралицата на Коста дел Сол”. Негова кръстница е самата кралица Изабела I, която възкликнала „Que bella mar”, спирайки за първи път на този живописен бряг. Пешеходната ни разходка из града ще започне с крайморския парк, където са изложени 10 ексцентрични скулптури на големия испански творец Салвадор Дали.

  Продължаваме из тесните романтични улички на стария град край изпъстрените с цветя и украса от характерните за Иберийския полуостров пана от керамични плочки фасади (наричани в Испания азулехос), за да стигнем до Площада на портокалите с местното кметство, останките от крепостната стена, местната катедрала с паметника на Сан Бернабе, патрон на града, и др.

  С автобуса, на път към пристанището, ще минем покрай ботаническата градина, арената за корида (в Марбея тя се провежда само през туристическия сезон) и ето ни на пристанището Пуерто Банус, известно със скъпите си ресторанти, магазини и луксозни яхти. Отпътуване за ГИБРАЛТАР и панорамна обиколка на този град…хибрид (срещу доплащане), разположен на брeга на едноименния проток, връзката между Средиземно море и Атлантика. Хибрид, защото се намира в Испания, а е задморска територия на… британската корона!

  Според гръцките митове в създаването му на Гибралтарската скала пръст има самия Херкулес. След маврите и испанците от началото на ХVІІІ век тук се наместват англичаните. И след референдума на 10.09.1967 година, Гибралтар, разположен на важно стратегическо място, остава под британски флаг, с държавен глава кралицата на Великобритания. Днес Гибралтар е финансов и туристически център, в който съжителстват цял куп националности: испанци, португалци, англичани, араби, евреи…

  По време на обиколката на града, която се заплаща допълнително,  ще се изкачим на прочутата Гибралтарска скала, известна и като Скалата на маймунките (тук живеят свободно 120 животни от породата макак), ще посетим изключително красивата пещера St. Michael, ще си доставим удоволствието да се любуваме на залива на Алхесирас и отсрещния африкански бряг, а накрая любителите на шопинга ще имат свободно време да се развихрят по главната търговска улица на града.

  Настаняване в хотел Hotel Alboran Algeciras 3*или подобен в района на Алхесирас, на 20 км от Гибралтар. Вечеря и нощувка.

 • Ден 3: Гибралтар – Вехер де ла Фротера – Кадис – Севиля

  Закуска. Пътешествието ни продължава към ВЕХЕР ДЕ ЛА ФРОНТЕРА. Този неголям андалуски град е основан от финикийците, развива се при римляните, по време на маврите става важен селскостопански район.

  Разположен е на хълм над стръмните склонове край устието на река Барбат и има типичен арабски облик. Градчето става известно и  след като край бреговете  му на 21.10.1805 година се случва една от най-големите морски битки в историята – Трафалгарската, когато британският адмирал Нелсън разгромява обединената френско-испанска флота.

  Пешеходна разходка из градчето и отпътуване за КАДИС – едно от най-важните  пристанища на Испания. Наследник на древния Гадес, той е най – старият съществуващ град в Западна Европа, основан през 1104 година пр.н.е. След откриването на Америка от Христофор Колумб става един от най-богатите градове на континента, измествайки през ХVІ век Севиля от позициите й на търговски център за Западните Индии.

  Пешеходна обиколка на Кадис, в която ще видим градската катедрала и кметството сред площада с фонтаните пред тях, паметника на конституцията, крайбрежния булевард, плажа на Кадис, двете морски крепости Сан Себастиян и Санта Каталина, красивия парк Дженовезе, дори и кралския…затвор.

  Отпътуване за района на СЕВИЛЯ. Настаняване в хотел Hotel Ele Domocenter 3* или подобен. Вечеря и нощувка.

 • Ден 4: Севиля

  Закуска. Обзорна екскурзия из столицата на Андалусия, наричана още „Домът на Кармен”, но да не забравяме Дон Жуан и Севилския бръснар. Легендите приписват на митичния герой Херкулес основаването на града. В продължение на векове Севиля е преживявала възходи и падения, но и до днес си е останала синоним на красота и елегантност, истинска звезда на Андалусия. Символ на града е кулата Ла Хиралда, изградена от мавританската династия на Алмохадите. И ако мюсюлманите са оставили някои от най-впечатляващите архитектурни образци в Севиля, евреите пък са завещали два квартала: Санта Крус и Сан Бартоломе.

  След отвоюването на града от маврите, испанската корона издига през 1507 година знаменитата севилска катедрала Санта Мария, най-големият католически храм в Испания, олицетворяващ близостта до божествената промисъл. В катедралата, където ще влезем, ще видим най-големия олтар в християнския свят, със сцени от Новия завет, изработени от дърво и покрити със злато, доставено от Перу и Мексико. Тук е и гробът на великия Христофор Колумб и сина му Ернан,уникалната картина на Мурильо „Сан Антоан”.

  Недалеч от катедралата е дворецът Алкасар. Посещението на катедралата, кулата Хиралда и двореца Алкасар се заплаща допълнително. В обиколката на Севиля сме включили и пешеходна разходка из парка Мария Луиза, където се намира Археологическия музей на града, площад Испания с неизменните файтони и символите на всички андалуски общини.

  С автобуса ще преминем край най-голямата арена за корида в Испания – Ла Маестрада, по булеварда на палмите с павилионите на иберийско- американската изложба през 1929 г., край Златната кула, откъдето тръгват корабчетата за разходка из реката Гуадалкивир, пресичаща града, и др.

  Да не пропуснем и още един щрих от пешеходния тур: балкончето на една от севилските фасади, вдъхновило създаването на знаменитото творение на Росини – операта” Севилският бръснар”! И днес Севиля се прекланя пред Светата Дева с  религиозните шествия по време на Страстната седмица, когато целият град е украсен в червено – цветът на страстта. Тогава най-силно пулсира и ритъмът на фламенкото, когато силно набожните песни отстъпват на пищните веселби.

  Вечеря и  нощувка в хотела.

 • Ден 5: Севиля – Медина Азахара – Кордоба – Гранада

  Закуска. Отпътуване за Кордоба. По път ще спрем да разгледаме МЕДИНА АЗАХАРА, старинен град, основан от династията на Омаядите през Х век, на около 8 км западно от Кордоба. Казват, че този средновековен мавритански град, изпълнен с дворци, джамии, административни сгради, работилници, резиденции и бани е дар на халифа Абд ал Рахман ІІІ от споменатата династия за любимата му Ал Сахре.

  В книгата си „История на мавританците в Испания” британският историк Стенли Лейн пише:” Пътешественици от далечни земи, хора с всякакви професии и различни религиозни възгледи, принцове, посланици, търговци, теолози и пр. казват, че не са виждали нещо, което може да се сравни с Медина Азахара”.

  Домакините на комплекса са се погрижили чрез 15-минутен филм да покажат възстановка на този уникален град, а разглеждането на археологическите находки е срещу допълнително заплащане. Пристигаме в КОРДОБА, един от най-характерните мавритански градове в сърцето на Андалусия. През Х век е наброявал 500 000 души и е бил най-големият град в Европа! Ще влезем в историческия център на града през стария римски мост над река Гуадалкивир.

  Гордостта на Кордоба е джамията Мескита, изградена от поредица емири, когато градът е седалище на Западния халифат. Близо 900 колони, облицовани с оникс, мрамор, яспис и гранит, с подковообразни арки на ивици от червен и бял мрамор и декор от мозайки, създават този ненадминат образец на ислямската архитектура, чиито съперник е единствено джамията в Мека.

  Когато през ХІІІ век тя е полуразрушена и в центъра й се издига фундамента на католически храм, самият владетел на Свещената Римска империя Карл V съжалява за похабената сграда:”Разрушихме нещо уникално, за да отворим място за нещо банално”. Входът за джамията е срещу допълнително заплащане. В свободното време ви препоръчваме да опитате кулинарния специалитет на Кордоба – задушена…опашка на бик (рабо де торо), на вкус е като нашенското телешко.

  Отпътуване за Гранада. Настаняване в хотел Hotel Urban Dream Nevada 3* или подобен. Вечеря и посещение на пещерата Сакромонте, където на чаша вино ще се любуваме на традиционното ФЛАМЕНКО ШОУ. Спектакълът е срещу допълнително заплащане. Нощувка.

 • Ден 6: Гранада – Малага – Коста дел Сол

  Закуска. Обзорна екскурзия из Гранада, един от най-красивите градове в Испания, благословен с географското си положение в подножието на планината Сиера Невада, с  изобилието на вода и културно-исторически паметници.

  Този град е събрал невероятни архитектурни шедьоври, плод на различни култури: мавританска, еврейска, християнска. Това е последният град в Испания, отстъпен на християните под владичеството на кралица Изабела І през 1492 година. Перлата на Гранада е средновековният дворец Алхамбра, означаващ от арабски “Червената крепост”. Той се счита за върхово постижение на мавританската култура и стил от типа “1001 нощи”, датира от 1238 година, но различните части на двореца са строени през различни векове.

  Прекрасно допълнение към двореца са градините Хенералите, създадени за наслада и спокойствие за сетивата. Тъкмо в този дворец испанската кралица Изабела І дарява бижутата си на Христофор Колумб за финансиране на експедицията му, довела до откриването на Америка. Посещението на Алхамбра е включено в пакетната цена, дсворецът се разглежда и отвътре.

  Отпътуване за Малага и настаняване в Коста дел Сол, в хотел Hotel Kristal 3*, Торемолинос или подобен. Вечеря и нощувка.

 • Ден 7: Ронда

  Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до РОНДА срещу допълнително заплащане. Градчето Ронда е разположено на върха на стръмен каньон. Известно е като люлката на бикоборството. Тук е открита първата арена за корида, построена в края на ХVІІІ век.

  Към нея има музей на бикоборството, в който е изложена колекция от плащове и снаряжение на тореадорите, а пред арената – паметник на прочутия тореадор Педро Ромеро, който пръв слиза от коня и се изправя срещу бика на земята, както се прави сега. Влизането в музея е срещу допълнително заплащане. Ронда е и родината на 6-струнната китара, без която е невъзможно са се случи фламенкото.

  Старата част на Ронда се отличава с калдаръмените си улички и малки площади, с дворци още от ХІV век. Една от главните забележителности и мостът, който свързва над високите скали, подобни на тези в гръцката Метеора, новата и старата част на Ронда. Градът често вдъхновява творчеството на различни представители на изкуството, най-вече художници.

  Завръщане в хотела. Вечеря и нощувка.

 • Ден 8: Коста дел Сол – Малага – София/Варна

  Закуска.

  За клиенти от Варна и София: освобождаване на хотела около обяд. Панорамна обиколка на Малага, наричан Столицата на Коста дел Сол, основан преди 3500 години от финикийците, преживял господството на римляни, вестготи, араби…Старият град на Малага е своеобразен музей на открито.

  По време на туристическата ни обиколка ще видим останките от римския театър, катедралата, строена близо двеста години, пристанището с морския фар, където обичайно акостират огромни круизни лайнери, кметството с неговата разкошна архитектура, ще се изкачим и на хълма Мирадор, откъдето се открива прекрасна панорамна гледка към пристана и целия град.

  Малага е родно място и на знаменития художник Пабло Пикасо, чиято родна къща-музей се намира в града. Може и да си направите снимка със… скулптурата на самия Пикасо на пейката пред родния му дом.

  Трансфер до летището в Малага.

  За клиенти от Варна: полет на Турски авиолинии в 17:55 ч. и кацане в Истанбул в 23:15 ч. Излитане от Истанбул в 01:50 ч. и кацане в морската ни столица в 02:55ч + 1

  За клиенти от София: Полет за България в 18:35 и кацане по разписание в София в 23:10 ч.

Цената е на човек в двойна стая и включва:

-Самолетен билет София – Малага – София с авиокомпания България еър или Варна – Истанбул – Малага – Истанбул – Варна с Турски авиолинии

-Летищни такси (103 евро/201 лв. от София и 231 евро/452 лева от Варна към 21.01.2021 – точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща

-Чекиран багаж до 23 кг + 10 кг ръчен от София и 30 кг + 10 кг ръчен от Варна

-7 нощувки със закуски и вечери в хотели 3* (1 нощувка в района на Коста дел Сол, 1 нощувка в района на Гибралтар, 2 нощувки в района на Севиля, 1 нощувка в района на Гранада, 2 нощувки в района на Коста дел Сол)

-Транспорт с лицензиран автобус в Испания

-Екскурзоводско обслужване на български език по програмата

-Екскурзия из Малага

-Туристическа програма във Вехер де ла Фротера,  Кадис и Севиля

-Туристическа програма в Медина Азахара и Кордоба

-Обзорна екскурзия из Гранада

-Входни такси за  Алхамбра

-Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро

-Водач от фирмата – организатор

Цената не включва:

-Фламенко шоу – 35 евро/68 лева, при минимум 20 човека, заплаща се месец преди отпътуване

-Посещение на Ронда – 55 евро/108 лева, при минимум 20 човека, заплаща се месец преди отпътуване

-Посещение на скалата в Гибралтар – 33 евро/65 лева, при минимум 20 човека, заплаща се месец преди отпътуване

-Доплащане за медицинска застраховка за лица над 66 години – 13 лева

-Доплащане от 100 лева за пакет “Премиум”, включващ застраховка “Отмяна на пътуване” от ЗК Мондиал с лимит на отговорност, покриващ цената на цялата екскурзия.

-Входни такси за посещаваните обекти, освен изрично упоменатите

-Неупоменати в програмата услуги: хранене, лични разходи за телефонни разговори, мини-бар и др.

Допълнителни услуги:

+ Фламенко шоу – 35 евро/ 68 лева
+ Посещение на Ронда – 55 евро/108 лева
+ Посещение на скалата в Гибралтар – 33 евро/65 лева
+ Пакетна цена при заявка на трите допълнителни екскурзии – 217 лв.

Условия:

 • Минимален брой участници: 30
 • Срок за набиране на група: 27.09.2021
 • Условия за записване:
 • Депозит 50 лв. при резервация
 • Втори депозит до 50 дни преди датата на отпътуване 600 лв
 • Доплащане до 100% – 35 дни преди отпътуване

 • Срокове за анулация:
 • – при отказ от пътуване от Туриста след изтичането на 3 календарни дни от сключването на договора до 50 календарни дни преди датата на тръгване – такса в размер на 50 лв. на турист.
 • – при отказ от пътуване от Туриста от 49 до 31 дни преди началната дата на изпълнение на туристическите услуги – неустойка в размер на депозита.
 • – при отказ от пътуване от Туриста от 30 дни до началната дата на изпълнение на туристическите услуги неустойката е в размер на 100% от платената обща цена.Забележка: Пакет „Сигурност“ включва Застраховка „Отмяна на пътуване“ с покритие за КОВИД – 19 / не покрива риск при затваряне на граници и степен на опастност 5/

 • Ориентировъчни входни такси:
 • -Медина Азахара: 3.50 €
 • -Джамията в Кордоба: 8.00 €
 • -Катедралата в Севиля и Ла Хиралда: 8.00 €Златната кула в Севиля: 3.00 €
 • -Дворецът Алказар в Севиля: 10.00€- съветваме Ви предварително да си осигурите билети по интернет с час около 14:30 – 15:00, тъй като на място опашките са големи
 • -Катедралата в Гранада: 4.50 €
 • -Катедралата в Кадис: 5.00 €
 • -Музея на Пикасо в Малага: 7.00 €
 • -Крепостта Алкасаба в Малага: 4.00 €
 • -Катедралата в Малага: 6.00 €
 • -Музей на бикоборството в Ронда: 7.00 €

 • Допълнителни условия:
 • -Доплащане за настаняване в единична стая: 370 лева
 • -Доплащане за 1-ви ред в автобуса – 30 евро/59 лв на човек – 2 броя седалки
 • -Доплащане за 2-ри ред в автобуса – 20 евро/39 лв на човек – 4 броя седалки
 • -Горивна такса – поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията има право да начисли горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса.

 • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител – нотариално заверено родителско разрешение