Анталия и Кападокия с полет от София и включени закуски и вечери 2022

Kapadokia-2
Анталия и Кападокия с полет от София и включени закуски и вечери 2022

 Анталия и Кападокия – Земя на феномени

Самолетна програма с полет от София с включени ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ

София – Анталия – Кония – Кападокия – Анталия – София

_

 

_

Дати на заминаване и цени:

11.09.2022г. – 1009лв.

18.09.2022г. – 1009лв.

25.09.2022г. – 999лв.

02.10.2022г. – 899лв.

09.10.2022г. – 899лв.

16.10.2022г. – 899лв.

23.10.2022г. – 899лв.

8 дни / 7 нощувки със ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ

_

 

_

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

Първи ден – София – Анталия

Отпътуване в 10:00 ч. от летище София (терминал 1) за Анталия с полет на авиокомпания “Gullivair”. Кацане на летището в Анталия в 12:15 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор в Анталия. Трансфер до хотела в района на Анталия. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

_

Втори ден – Анталия – Кония – Кападокия

Закуска. Отпътуване за Кападокия. Преминаване през планината Тавър до Коня – старата столица на империята на Селджуките, приказен зелен оазис, където красивата растителност и реки създават неповторима успокоителна атмосфера. Посещение на една от религиозните светини в тези места – мавзолея на ислямския философ Руми. Пристигане в района на Кападокия. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

_

Трети ден – Кападокия~460 km

По желание разходка с въздушен балон над приказния пейзаж на Кападокия – възможност от птичи поглед да разгледате неповторимата красота на това място (провежда се при подходящи метеорологични условия). Закуска. Панорамна обиколка на Кападокия (включена в цената): посещение на поклонническата местност Гьореме, известна с уникалните си пещерни селища под защитата на ЮНЕСКО. Вечеря. По желание фолклорна турска вечер. Връщане в хотела. Нощувка.

_

Четвърти ден – Кападокия

Закуска. Отпътуване за известния подземен град Каймаклъ с десетки километри подземни галерии, прокопани още преди 4000 години от хетите. Посещение на долината Зелве – природен феномен с приказни скални комини. Посещение на работилница за производство на килими, където ще наблюдавате всички стадии на производство. Вечерта по желание посещение на танцово шоу на дервиши. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

_

Пети ден – Кападокия – Анталия

Закуска. Отпътуване през планината Тавър към Средиземноморското крайбрежие. По пътя ще посетите селджуски кервансарай. Настаняване в хотел в региона на Анталия. Вечеря. Нощувка.

_

Шести ден – Анталия~460 km

Закуска. Панорамна обиколка на град Анталия (включена в цената): старата част на града, Площада на републиката; минарето „Ивли“, превърнало се в символ на града; паметникът на основателя на града пергамския цар Атал ІІ; портата на Адриан, построена в чест на посещението в града на римския император Адриан през 130 г. пр. Хр.; водопадът Дюден. Възможност за посещение на магазини за кожени и бижутерски изделия. Месните занаятчии ще Ви предложат ръчно направени турски изделия. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка

_

Седми ден – Анталия

Закуска. Свободен ден или туристическа програма по желание (избира се една от двете екскурзии):

_

  1. Целодневна екскурзия до Демре, Мира и Кекова с включен обяд: посещение на древния град Мира, основан през 5 в. пр. Хр., ще видите скалните гробници от епохата на Ликийския съюз, римски театър и ще посетите църквата, където е погребан Николай Чудотворец.

_

  1. Полудневна екскурзия до Сиде и Манавгат с включен обяд: античният град Сиде, водопадът и джамията „Кюлие“ в Манавгат. Свободно време за плаж.

_

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

_

Осми ден – Анталия – София

Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване в 16:30 ч. за България с полет на авиокомпания “Gullivair”. Кацане на летище София (терминал 1) в 18:45ч.

_

Полетното разписание и двете посоки е примерно, окончателното ще получите с финалните документи преди отпътуването.

_

 

_

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет за директен чартърен полет – София – Анталия – София на авиокомпания Gullivair

Летищни такси

Багаж – 5 кг. ръчен и 20 кг. чекиран

Транспорт с лицензиран автобус

4 нощувки в Анталия на избрания от вас пакет на база закуска и вечеря

3 нощувки в Кападокия в хотел 4* на база закуска и вечеря

Екскурзионната програма в Кападокия с лицензиран екскурзовод на български език

Екскурзоводско обслужване в Анталия

Посещение на Мавзолея на Руми Мевляна

Mедицински разходи при болест и злополука на туриста със застрахователна компания “Алианц” с покритие 10 000 евро и асистанс

_

 

_

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Разходите от личен характер

Входни такси на музеите в Кападокия: Подземния град Каймаклъ (42 TL), скалните църкви в Гьореме (54 TL) и Учхисар (8 TL), кервансарай “Султанхан” (10 TL); Черната църква в Гьореме – 18 турски лири

Допълнителни екскурзии: Полет с балон – приблизителна цена 220 лева; Кападокийска вечер с напитки и програма – 60 лева; Ритуал на дервишите – 40 лева; Демре, Мира и Кекова – 130 лева; Сиде и Манавгат – 80 лева; Джип сафари – 110 лева (заявяват се и се заплащат на място)

Премиум пакет – хотел 5*

Всички услуги предложени по желание

Бакшиши на екскурзовода и шофьора 30 лева на човек за целия престой

Горивна такса (ако има промяна в цените на горивата и Авиокомпанията начисли такава)

За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия!

PCR тест в лаборатории “Рамус” на турист

При необходимост – PCR тест или друг вид тест, както и изпълнение на административни изисквания във връзка с пътуването от типа “Онлайн регистрация” или “QR код”.

_

 

_

Стандарт пакет – хотел 4*

Доплащане за единична стая – 158лв.

 _

Премиум пакет – хотел 5*

Доплащане за пакета – 145лв.

Допълнително легло в двойна стая – 145лв.

Доплащане за единична стая – 430лв.

_

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

Горивна такса (ако има промяна в цените на горивата и авиокомпанията ще начисли такава)

_

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Примерни хотели за пакет Стандарт 4*: Анталия – хотели от веригата Hane Sun или подобни; Кападокия – By Capadocia или подобни

Примерни хотели за пакет Премиум 5*: Анталия – хотел SULTAN OF DREAMS HOTEL & SPA 5 или подобни; Преимиум пакета е само за Анталия/MINIA CAVE или подобен в Кападокия

Без включени напитки по време на вечерите.

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

_

ВАЖНО: Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. Цените на горивата в програмата в София и Анталия са калкулирани с параметри $700/тон и 1 евро = 1.18 долара. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.

_

ВНИМАНИЕ: Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което фирмата ще информира своевременно пътниците. Важна информация: За пътуване до Турция се изисква валиден международен паспорт. Паспортът трябва да е с валидност поне 6 месеца след датата на влизането в страната. Не се изискват допълнителни ваксини.

_

Някои от допълнителните екскурзии се провеждат при определен минимум. Възможна е промяна на цените на допълнителните екскурзии предлагани на място или анулиране по причини не зависещи от туроператора като лоши метеорологични условия или подобни.

_

Възможна е промяна в реда на разглеждане на забележителностите по програмата.

_

Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 30

_

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

_

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт със срок на валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

_