Австрия отблизо с автобус от София 2024

MDI3R4
Австрия отблизо с автобус от София 2024

Австрия отблизо

с автобус от София 2024


София – Будапеща – Виена – Мелк – Залцбург – Халщат – Грац – Загреб – София

Дати и цени:

22.05.2024 – 779лв.  /  24.07.2024 – 749лв.

14.08.2024 – 749лв.  /   11.09.2024 – 749лв.

30.10.2024 – 729лв.

5 дни  / 4 нощувки със закуски

 –

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – София – Будапеща~760 km

Отпътуване от София – автогара “Сердика” в 06.00 ч. по маршрут Белград – Будапеща. Пристигане в Будапеща вечерта. Настаняване. По желание и възможност – вечерна панорамна обиколка на Будапеща. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Будапеща – Виена~240 km

Закуска. Отпътуване за Австрия. Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод (минимум 2 ч. 30 мин.): дворецът „Белведере“ – един от най-хубавите барокови образци в света; Виенската опера, където ежегодно се провежда оперен бал; булевард „Рингщрасе“, изграден на мястото на старата крепостна стена; дворецът „Хофбург“ – зимната резиденция на Хабсбургите, Парламентът със статуята на Атина Палада; Кметството – внушителна сграда в неоготически стил. По желание: разглеждане с местен екскурзовод на двореца “Шонбрун” – лятната императорска резиденция. Пешеходна разходка в центъра на Виена с местен екскурзовод: площад „Мария Терезия“ с паметника на великата императрица и двете сгради близнаци – Музея за история на изкуството и Природонаучния музей; дворецът „Хофбург“, където се намират Националната библиотека, Музеят на музикалните инструменти и оръжейната колекция на императора; улица „Колмаркт“, улица „Грабен“ – сърцето на града; бароковата църква „Св. Петър“, катедралата „Св. Стефан“, оживената улица „Кернтнерщрасе“. Свободно време. Настаняване в района на Виена късно вечерта. Нощувка.

– 

ТРЕТИ ДЕН – Виена – Мелк – Залцбург~300 km

Закуска. Отпътуване за Мелк. Разглеждане на едноименния манастир с местен екскурзовод (входната такса се заплаща допълнително на място). Повреме на едночасовата разходка ще научите за историята на един от най-красивите манастири в Централна Европа, построен на хълм над река Дунав, край малкото градче Мелк и живописната долина Вахау. Главен акцент на разходката са музеят на абатството, бившите императорски стаи, библиотеката и панорамният балкон, от който се открива прекрасна гледка към Мелк и западната част на манастира. Отпътуване за Залцбург. Пешеходна разходка в Залцбург (минимум 1 ч.): дворецът „Мирабел“ – лятна  резиденция на залцбургските архиепископи; крепостта „Хоензалцбург“ – символ на Моцартовия град, най-голямата напълно запазена крепост в Централна Европа; улица „Гетрайдегасе“ с родната къщата на Моцарт; площадите „Алтермаркт“, „Резиденцплац“, „Моцартплац“ и „Капителплац“; манастирът „Св. Петър“, катедралата „Св. св. Руперт и Вергил“ – духовният център на града. Свободно време. Настаняване в района на Залцбург. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Залцбург – Халщат – Грац – Загреб ~435 km

Закуска. Отпътуване към Халщат – живописно селце, разположено на брега на едноименното езеро, в пленително красивия алпийски район Дахщайн. Фотопауза край езерото и пешеходна разходка. Свободно време с възможност за изкачване с фуникуляр до кулата на Рудолф и панорамната площадка „Skywalk“, разположена на 360 м над Халщат, откъдето се открива невероятна гледка към селото. Отпътуване за Грац. Пешеходна разходка във втория по големина град в Австрия: старата част, която от 1999 г. е под закрилата на ЮНЕСКО, с хълма Шлосберг, кметството, часовниковата кула. Отпътуване за Загреб. Настаняване късно вечерта. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Загреб – София~800 km

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София на автогара „Сердика“ късно вечерта. 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

-Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)

-1 нощувка със закуска в хотел *** в Будапеща

-1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Виена

-1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Залцбург

-1 нощувка със закуска в хотел *** в Загреб

-Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод

-Пешеходна разходка във Виена с местен екскурзовод

-Посещение на манастира “Мелк” (без включена входна такса; заплаща се индивидуално на място)

-Пешеходни разходки в Грац, Халщат и Залцбург

-Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” на застрахователна компания “Евроинс АД” с лимит на отговорност 10 000 EUR

-Водач-екскурзовод от България

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

-Нощувка преди датата на отпътуване в хотел “Хемус” ***

-Нощувка след връщане от екскурзията в хотел “Хемус” ***

-Вечерна панорамна обиколка на Будапеща

-Посещение на двореца “Шонбрун” с местен екскурзовод

-Двупосочен билет за фуникуляр в Халщат (22 EUR – възрастен ; 11 EUR – деца до 15 г.)

-Билет за фуникуляр и входна такса за крепостта “Хоензалцбург” (18 EUR), входна такса за Родната къща на Моцарт (14 EUR) в Залцбург

-Входна такса за манастира “Мелк” (15.50 EUR)

-Слушалки по време на туристическата програма във Виена (3 EUR) – заплащат се на място

-Входни такси и билети за музеи и обекти, посещавани по желание

-Градски транспорт

-Разходи от личен характер

-Застраховка “Отмяна на пътуване” (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

-За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

-Бакшиши за екскурзовод / шофьор (заплащат се на място). Културните особености на дестинацията предполагат заплащането на бакшиш, което показва уважение към работата на съответните служители и прави приятно впечатление

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

-Вечерна панорамна обиколка на Будапеща, при минимум 15 туристи – 25 лв.

-Посещение на двореца “Шонбрун”, при минимум 20 туристи (цената включва входна такса, ползване на слушалки и местен екскурзовод). Максималният брой туристи по тази услуга е 30. Моля, резервирайте услугата своевременно! – от 18 г. – 70 лв., от 1 г. до 17 г. – 50 лв.

-Ползване на двойна седалка от един турист – 275 лв.

-Такса гориво (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава) – 14 лв.

ОТСТЪПКИ

Ученици и студенти (до 25 г.) – 15.50 лв.

Деца до 12 год., настанени в стаята на двамата родители – 36 лв.

НАСТАНЯВАНЕ

Двойна стая със спалня – включено в цената

Двойна стая с отделни легла – включено в цената

Двойна стая за комбиниране – включено в цената

Допълнително легло в двойна стая – включено в цената

Единична стая – доплащане 204 лв.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Такса гориво при увеличение на цената на горивото: Цената на дизеловото гориво е определена на база 2.50 лв за 1 л. При увеличение на цената на горивото – до 9,99%, компанията ще поеме увеличението на свой собствен риск. При увеличение на цената на горивото – равно или надвишаващо 10%, компанията си запазва правото да въведе горивна такса. При увеличение на цената на горивото от 10 % до 19,99 % спрямо посочената база, размерът на горивната такса на турист за пътуване по тази програма ще бъде 14.00 лв. На всяко следващо увеличение на горивото с 10%, сумата съответно се мултиплицира. Съответно при намаление на цената на горивото, горивната такса се намалява пропорционално.

-Traveller BeFlex – 10% от основната цена на пътуването: възможност за смяна на датата на пътуване по същата програма или отмяна на пътуването без неустойка (сумата се възстановява под формата на ваучер за пътуване) до 35 дни от първоначално избраната дата. Заявява се САМО по време на резервация. За допълнителна информация – в сайта на агенцията, каталог “Пътувай безгрижно`2018” или вашия туристически агент.

-Traveller MultiFlex – 20% от основната цена на пътуването: възможност за смяна на програмата или отмяна на пътуването без неустойка (сумата се възстановява под формата на ваучер за пътуване) до 35 дни от първоначално избраната дата. Заявява се САМО по време на резервация. За допълнителна информация – в сайта на агенцията, каталог “Пътувай безгрижно`2018” или вашия туристически агент.

-Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи!

-Часово време: България – 12 ч., Унгария, Хърватия и Австрия 11 ч.

-Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Австрия, Унгария, Хърватия: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Австрия, Унгария, Хърватия: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.