Бавария и Бодензее, полет от София 2023

bavariya-i-bodenzee_1506506312
Бавария и Бодензее, полет от София 2023

Бавария и Бодензее


Екскурзията е шестдневна и включва 2 нощувки в района на езерото Бодензее, 3 нощувки в Мюнхен или околности и разглеждане с екскурзовод на най-живописните места по езерата Бодензеe (Констанц, Майнау) и Кимзеe (двореца Херенкимзеe), замъците Нойшванщайн и Линдерхоф и забележителностите на Мюнхен и Меминген. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди. Лети се с авиокомпания „Уиз Еър“ (в цената са включени самолетен билет с включени летищни такси, ръчен багаж малка чанта или раница до 10 кг с размери 40/30/20 см и чекиран багаж до 10 кг с размери 55/40/23 см, предварително чекиране и запазени места). Вътрешните трансфери в Германия се извършват с автобус.

ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ: 

24.05.2023 – 29.05.2023 – 1578 лв.

14.07.2023 – 19.07.2023 – 1578 лв.
19.08.2023 – 24.08.2023 – 1578 лв.
22.09.2023 – 27.09.2023 –  1578 лв. 1498 лв., до 30.04.2023 г.
6 дни/ 5 нощувки със закуски

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:

07.25 ч. – 08:40 ч. полет София – Меминген. Отпътуване за Мюнхен. Разглеждане забележителностите на Мюнхен: „Карлсплац”, Михаелскирхе, Фрауенкирхе, „Мариенплац” с Кметството, Старата и Новата Резиденция. Следобед – свободно време с възможност за посещение на музеи – Дойчес музеум, Пинакотеките, двореца Нимфенбург или за шопинг. Вечерта по желание – вечеря в Хофбройхаус – най-старата бирария в Мюнхен (с доплащане 88 лв. за възрастни и 78 лв. за деца до 17 години. Цената включва зеленчукова крем супа, порция оригинални вурстчета на бирарията с гарнитура, бретцел, 1 халба бира 1 л. Hofbrau Original, като за децата бирата се замества с газирана напитка или сок, и баварски крем. Ще вечеряте на фона на автентичен баварски оркестър, създаващ добро настроение. Заявява се и се заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 15 участника). Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:

Закуска. Свободен ден в Мюнхен или по желание – целодневна екскурзия до eзерото Кимзеe – най-голямото езеро в Бавария, наричано още „баварското море“ (с доплащане 95 лв. за възрастен и 78 лв. за деца до 17 години и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт с автобус до езерото Кимзее, билет за корабчето до островите Херенинзел и Фрауенинзел, билет за вход в двореца Херенкимзеe, екскурзоводско обслужване на български език и описаната туристическа програма; екскурзията се провежда при минимум 20 човека). Посещение на двореца Херенхимзеe – копие на двореца Версай, построен от Лудвиг ІІ Баварски, Августинския манастир и музея на Лудвиг на острова Херенинзел. Разходка с корабче до остров Фрауенинзел и посещение на Бенедектинския манастир там. Привечер завръщане в хотела в Мюнхен или околности. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:

Закуска. Свободен ден в Мюнхен или по желание – целодневна екскурзия до двореца Линдерхоф и до Оберамергау (с доплащане 68 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт с автобус, екскурзоводско обслужване на български език и не включва таксата за вход в двореца Линдерхоф, която е около 10 евро и се заплаща на място; екскурзията се провежда при минимум 20 човека). Замъкът Линдерхоф е един от най-изящните баварски дворци с богата декорация от злато и огледала, кристални полилеи, малахит и порцелан, сгушен в дивия алпийски пейзаж, и единственият дворец, който ексцентричният баварски Лудвиг II крал успява да завърши приживе. Живописното алпийско градче Оберамергау е световноизвестно с прелюбопитната си вековна традиция веднъж на 10 години да подготвя титанично пресъздаване на Стастите Христови, състоящо се от дълги представления, изнасяни на открити сцени в града, които продължават по цели дни и през цялото лято на „театралната“ година. В спектаклите участват над 1000 актьори – аматьори, като е задължително всички те да са родом от Оберамергау. Нощувка в Мюнхен или околности.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:

Закуска. Отпътуване за замъците Хьоеншвангау и Нойшванщайн. Разглеждане на замъците Хьоеншвангау и Нойшванщайн, гордостта на Бавария. От паркинга на автобусите до замъка Нойшванщайн има 30 мин. ходене пеша, а до замъка Хьоеншвангау – 10 мин. Има възможност да се придвижите с файтони (цената в посока нагоре е 7 евро) или със специален автобус – совалка (който в посока нагоре струва около 2,50 евро). При посещение на Нойшванщайн, трябва да имате предвид, че между първия и втория етаж на замъка има над 90 стъпала (стълбището е в кулата на замъка). Усилията Ви, обаче, ще бъдат възнаградени с възхитителни алпийски пейзажи, на фона на които силуетите на замъците Ви връщат в детството – ще се почувствате сякаш сте в приказка на Шарл Перо.. Таксите за вход в двата двореца, които са по 15 евро з авсеки дворец (безплатно е за деца и младежи до 17 г.) не са включени в пакетната цена на екскурзията и се заплащат на място. Отпътуване за района на Бодензее. Пристигане в хотела. Настаняване. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН:

Закуска. Разглеждане на Констанц, най-голямото селищe на езерото Бодензеe и на остров Майнау, наречен още „островът на цветята” (билетът за корабчето до Майнау и таксата за вход в Майнау, които възлизат на около 35 евро,  не са включени в пакетната цена на екскурзията). Завръщане в хотела в района на езерото Бодензее. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН:

Закуска. Трансфер до летището в Меминген. 14:30 ч. – 17:30 ч. полет Меминген – София.

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през декември 2022. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Доплащане за чекиран багаж до 20 кг в двете посоки вместо 10-те кг, включени в пакетната цена (при заявка в момента на резервацията): 74 лв.

Възможно е през 2023 г. някои европейски градове да въведат задължителна градска такса (city tax) – от порядъка на 1-3 евро, която би се заплащала директно на рецепцията на хотелите лично от туристите.

Цени на човек в лв според настаняването:

КАТЕГОРИЯ НАСТ. В ХОТЕЛИ 4, 3 И 2 ЗВЕЗДИ ДО 15.02.2023 НАСТ. В ХОТЕЛИ 4, 3 И 2 ЗВЕЗДИ СЛЕД 15.02.2023
цена на възрастен в двойна стая 1498 лв. 1578 лв.
цена на човек в индивидуална стая 1848 лв. 1928 лв.
цена на трети възрастен в стая 1445 лв. 1525 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 1358 лв. 1438 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 1445 лв. 1525 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • САМОЛЕТЕН БИЛЕТ;
 • ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
 • 1 БР. РЪЧЕН БАГАЖ МАЛКА ЧАНТА С РАЗМЕРИ 40Х30Х20;
 • 1 БР. ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 10 КГ;
 • ПРЕДВАРИТЕЛНО ЧЕКИРАНЕ И ЗАПАЗЕНИ МЕСТА;
 • СЪОТВЕТНИЯ БРОЙ НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ХОТЕЛИ 3 ИЛИ 2 ЗВЕЗДИ;
 • ТРАНСФЕРИ ЛЕТИЩЕ – ХОТЕЛ И ХОТЕЛ – ЛЕТИЩЕ;
 • ТРАНСПОРТ С ЛИЦЕНЗИРАН АВТОБУС ПО ПРОГРАМАТА;
 • ОПИСАНАТА ПРОГРАМА С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ;
 • ВОДАЧ – ПРИДРУЖИТЕЛ ОТ ТУРОПЕРАТОРА.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 20 КГ;
 • ТАКСИ ЗА ВХОД В МУЗЕИ, ЗАМЪЦИ, КОРАБЧЕТА, ЛИФТОВЕ И ПР.;
 • ВЕЧЕРЯ В ХОФБРОЙХАУС;
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО EЗЕРОТО КИМЗЕE;
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО ЛИНДЕРХОФ И ОБЕРАМЕРГАУ;
 • СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА ВКЛЮЧЕНИТЕ В ПАКЕТНАТА ЦЕНА ОБИКОЛКИ;
 • ЗАСТРАХОВКА „МЕДИЦИНСКИ РАЗНОСКИ ПРИ ПЪТУВАНЕ”;
 • PCR ИЛИ АНТИГЕНЕН ТЕСТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ ТАКИВА СЕ ИЗИСКВАТ;
 • ГРАДСКА ТАКСА (CITY TAX);
 • ГОРИВНА И/ИЛИ ИНФЛАЦИОННА ТАКСА, В СЛУЧАЙ ЧЕ СЕ НАЛОЖИ ДА СЕ ВЪВЕДЕ ТАКАВА;
 • РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:

-Вечеря в Хофбройхаус: (Цена за възрастен) –  88 лв. /  (Цена за дете до 17 г.) – 78 лв. Най-старата бирария в Мюнхен – с доплащане. Цената включва зеленчукова крем супа, порция  оригинални вурстчета на бирарията с гарнитура, бретцел, 1 халба бира 1 л. Hofbrau Original, като за децата бирата се замества с газирана напитка или сок, и баварски крем. Ще вечеряте на фона на автентичен баварски оркестър, създаващ добро настроение.

-Екскурзия до eзерото Кимзеe: (Цена за възрастен) –  95 лв. / (Цена за дете до 17 г.) – 78 лв. Най-голямото езеро в Бавария, наричано още „баварското море”. Цената включва транспорт с автобус до езерото Кимзее, билет за корабчето до островите Херенинзел и Фрауенинзел, билет за вход в двореца Херенкимзеe, екскурзоводско обслужване на български език и описаната туристическа програма. Посещение на двореца Херенхимзеe – копие на двореца Версай, построен от Лудвиг ІІ Баварски, Августинския манастир и музея на Лудвиг на острова Херенинзел. Разходка с корабче до остров Фрауенинзел и посещение на Бенедектинския манастир там.

-Чекиран багаж до 20 кг в двете посоки, вместо включения в цената 10 кг багаж : ПРИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА РЕЗЕРВАЦИЯТА: – 74 лв. (Цена за възрастен) Доплащане за чекиран багаж, вместо включения в цената до 10 кг (заявява се при записването).

-Екскурзия до двореца Линдерхоф и до Оберамергау – 68 лв.

Цената включва транспорт с автобус, екскурзоводско обслужване на български език и не включва таксата за вход в двореца Линдерхоф, която е около 10 евро и се заплаща на място.

ХОТЕЛИ: Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през септември 2021. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно. Възможно е през 2022 г. някои европейски градове да въведат задължителна градска такса (city tax) – от порядъка на 1-3 евро, която би се заплащала директно на рецепцията на хотелите лично от туристите.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Самолетните екскурзии от този вид се осъществяват при минимум 30 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1. от ЗТ.
Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.
Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.
Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.
Поради нестабилните цени на авиогоривото, които се покачват непрекъснато и непредвидимо, е възможно въвеждане на доплащане в размер на промяната на цената на горивните такси. Записаните по програмата клиенти ще бъдат уведомявани веднага, в случай че такова доплащане се наложи.