Баварска приказка с полет от Варна, 21-25.04.2024

1208057054_01
Баварска приказка с полет от Варна, 21-25.04.2024

БАВАРСКА ПРИКАЗКА

с полет от Варна


Аугсбург – Ньордлинген – Бамберг Ротенбург об дер Таубер –

перлата на Бавария и  градчетата по  Северния романтичен път

 

21 – 25.04.2024 

5 дни /4 нощувки със закуски

Цена: 1580 лв.

Каним Ви на очарователно и романтично пътуване през историята и културата на стара Европа – малки, средновековни градчета, приказни замъци и дворци, красива природа, гостоприемство и кулинарни изкушения. Екскурзията преминава през част от Северния романтичният път – най-известния по света немски туристически маршрут, който тази година навършва 73 години.

Акценти в програмата:

Аугсбург – основан от доведения син на римския император Август, е вторият най-стар град в Германия след Триер;

Ньордлинген – китно градче със сгради, направени от диаманти, изградено изцяло върху кратер от отдавна паднал метеорит;

Ротенбург об дер Таубер – перлата на Бавария – получава статут на свободен имперски град през 1274 година;

Възможност за посещение на Вюрцбург – бароковата прелест на Северния романтичен път и негово начало, както и великолепния Дворец Вюрцбург, един от най-големите в Германия, включен в списъка на ЮНЕСКО;

Възможност за посещение Църквата Херготскирхе с прочутия резбован олтар на Дева Мария и Дворецът Вайкерсхайм – с бароковата градина, напомняща френския Версай;

♦ Възможност за посещение Нюрнберг – Средновековният град в Бавария;

Динкелсбюл– джинджифилови сладкиши и романтика зад крепостни стени с четири градски порти, 16 средновековни кули.

♦  НОВО: Улм – родното място на гениалния Айнщайн, което очарова с романтичната си атмосфера и с църквата с най-висока камбанария в света.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН: 21.04. (неделя ) Меминген – Аугсбург – Ньордлинген – Ротенбург об дер Таубер

Отпътуване с полет от Варна в 05:40ч. Кацане на летище Меминген в 07:10.

Отпътуване за Аугсбург, разположен в средата на Романтичния път, третият по големина град в Бавария след Мюнхен и Нюрнберг. Аугсбург се слави, като най-северния „италиански“ град и задължителна спирка по Романтичния път. Градът е с богата архитектура, с постройки в стил рококо, ренесанс и барок.

Пешеходна разходка в стария град: Kметството – една от най-красивите ренесансови сгради на север от Алпите, Кулата Перлах, фонтана на Август, музеят Максимилиан, Църквата Св. Ана, Катедралата и др.

Защо наричат Аугсбург града на Моцарт, какво са оставили на града братята Фугер и как продължава животът в първата социална институция в Германия?

Свободно време.

Отпътуване за Ньордлинген – старо градче с история, започваща от 1-ви век, с изцяло запазени крепостни стени от 13-ти век с 11 отбранителни кули, 5 порти и един бастион. Разположено в геопарк Рис – най-старият в Бавария, в кратера на метеорит, паднал тук преди 15,5 милиона години.

Как едно животно спасява града през средновековието, кой е „Даниел“ и какво се вижда от него, защо в Ньордлинген всички ъгли са кръгли и коя е най-старата каменна сграда в него?

Свободно време за снимки в центъра на града.

Отпътуване за Ротенбург об дер Таубер – перлата на Бавария.

Настаняване в хотел. Нощувка

ВТОРИ ДЕН: 22.04. (понеделник) Ротенбург об дер Таубер – Креглинген – двореца Вайкерсхайм – Ротенбург об дер Таубер

Закуска. Пешеходна разходка в Ротенбург об дер Таубер. Градът се слави като най-добре запазеният средновековен град в Европа. Уолт Дисни черпи вдъхновение от него за екранизацията на филмчето „Пинокио“. Ротенбург запазва автентичния си вид поради строгите правила за съхранение на градската среда, според които не се позволява слагане на съвременни табели и знаци. Разглеждане на площада с кметството и 60-метровата кула, евангелистко-лутеранска църква „Св. Яков“,  градските крепостни стени порти и кули и др.

Кой е Тилман Рименшнайдер и как кметът-герой Георг Нуш спасява града от унищожение? Вкусни ли са местните снежни топки?

Свободно време или по желание:

Организирана екскурзия до Нюрнберг,  заплаща се допълнително – цена на човек: 98 лв.

Нюрнберг е един от най-значимите градове в Бавария, шедьовър на средновековното великолепие, изгубил наследството си в ада на войната и възкръснал от пепелта. През 15. и 16. век, обединявайки традициите на италианския ренесанс и немската готика, става център на германския ренесанс. В градът творят Файт Щос, Адам Крафт и преди всичко Албрехт Дюрер.

Кой лежи до къщата на Дюрер и кой гледа от арката на Месния мост, какъв е вкусът на малките наденички и каква е меденката на Елиза?

 –

Пешеходна разходка из Стария град – съчетаващ в себе си традициите на италианския ренесанс и немската готика. Маршрутът преминава през: красивата готическа катедрала „Св. Лоренц“ построена в периода около 1270 – 1350 г., с две кули с височината над 80 метра тя е най-високата сграда в града; Пазарния площад с Красивия фонтан, катедралата „Фрауенкирхе“ или по-известна като Църквата на Дева Мария; Църквата „Свети Себалд“, олицетворяваща прехода от романския архитектурен стил към немската готика; Къщата на Албрехт Дюрер – големия германски художник, която днес е превърната в музей;  Разходка в градините на замъка Кайзербург – разположен в северния край на Стария град – един от най-красивите и стари замъци в Европа.  Кайзербург включва частично запазения и възстановен императорски дворец, графски замък и крепостен парк. От 1050 до 1571 г. крепостта е официална резиденция на германските крале и императори.

През 2000г. Нюрнберг получава отличието на ЮНЕСКО за правата на човека.

Свободно време.  Връщане в Ротенбург об дер Таубер. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:23.04. (вторник) Ротенбург об дер Таубер – Вюрцбург

Закуска. Свободен ден или по желание:

Организирана екскурзия до Вюрцбург, заплаща се допълнително – цена на човек: 115 лв.

Отпътуване за Вюрцбург. Пешеходна разходка във Вюрцбург – известен е като „градът на Мадоната“, което се дължи на наличието на повече от 100 статуи на покровителката му. Оживеният център на града включва катедралата „Свети Килиан“, къщата „При сокола“, църквата „Дева Мария“, Стария мост на р. Майн, епископската резиденция.

Посещение на Двореца Вюрцбург (Würzburg Residenz) – великолепен бароков дворец, един от най-големите в Германия, първият обект на световното наследство на Бавария включен в списъка на ЮНЕСКО. Тук можете да се насладите на стенописите от Джовани Батиста Тиеполо, който по онова време е наричан „най-добрият художник във Венеция“, на старата придворна църква Hofkirche и на невероятно живописните градини.

Колко статуи украсяват Стария мост над река Майн, как изглежда оригиналната бутилка за франкското вино, запазила формата си от векове насам и какво представлява „Франкската лопатка“?

Свободно време.

Връщане в Ротенбург об дер Таубер. Нощувка.

ЧЕТЪРТИ ДЕН: 24.04. (сряда) Двореца Вайкерсхайм  –  Креглинген-  Динкелсбюл – Улм

Закуска.  Свободен ден или по желание:

 

Организирана екскурзия: двореца Вайкерсхайм и Креглинге , заплаща се допълнително, цена на човек: 98 лв :

08:30ч. Отпътуване за Вайкерсхайм. Посещение на двореца, притежаващ разкошна барокова градина с над 50 статуи, напомняща на френския Версай. Най-съществената част от интериора на замъка е т. нар. Зала на Рицарите – призната за най-разкошната зала за банкети, построена някога в Германия. Разходка в градините, по желание посещение на двореца.

Отпътуване за Креглинген – един от най-старите градове по  Романтичния път, получил правото да се нарича „град“ още в първата половина на 14-ти век. Посещение на евангелската църква Херготскирхе с прочутия резбован олтар на Дева Мария. Преминаване през Ротенбург об дер Таубер.

Отпътуване за Динкелсбюл – защитен от масивни крепостни стени, градът е изпъстрен с множество кокетни къщички и ниски постройки със специфична островърха конструкция, които превръщат разходката между тях в същинско пътешествие във времето. Той е построен на принципа „град в града”. В Стария град може да се влезе само през портите, вградени в четири от 16-те кули на стените. Всяка от 4-те порти-кули е със собствена архитектура и излъчване. Разглеждане на църквата „Св. Георги” – образец на готическото изкуство, Старото кметство, известно още като Каменната къща, пред което е построен впечатляващ фонтан със скулптури н лъвове.

Кой спасява града от шведите през 30-годишната война, къде се намира прозорецът с брецелите и лек ли е „летният бриз“ в Динкелсбюл?

 –

Отпътуване за Улм. Настаняване в хотел.

Кратка разходка в стария град – родно място на  гения Айнщайн.Улм е един от най-старите градове в Германия.  Сгушен на брега на река Дунав и нейния приток Илер, очарова с красивата си романтична атмосфера и най-високата църковна кула в света – цели 161.53 метра.

Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: 25.04. (четвъртък) Меминген – Варна

5:00ч. Закуска (сух пакет). Отпътуване за летище Меминген.

Полетът на WIZZ air в 07:45ч., каца във Варна 11:05ч.

Пакетната цена включва:

♦ Самолетен билет Варна – Меминген – Варна с включени летищни такси и ръчен багаж с размери 40 x 30 x 20см;

♦ Транспорт с климатизиран автобус по целия маршрут с включени пътни такси;

♦ 3 нощувки със закуски хотел Akzent Hotel – Gasthaus Schranne 3* в  Ротенбург об дер Таубер, в стария град,  с включена туристическа такса;

♦  1 нощувка със закуска (сух пакет) в хотел в Улм, с включена туристическа такса;

♦ Пешеходна разходка в Улм ;

Пешеходна разходка в Аугсбург;

Пешеходна разходка в Ньордлинген;

Пешеходна разходка в  Ротенбург об дер Тауберперлата на    Бавария;

Пешеходна разходка в Динкелсбюл;

Персонални приемник + слушалки по време на цялата екскурзия;

♦ Представител на туроператора – водач / екскурзовод ;

♦ Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро.

Цената не включва:

♦ PCR тест (при необходимост);

♦ Доплащане за единично настаняване – 100 лв.;

♦ 10 кг чекиран багаж – 220 лв. двете посоки; 20 кг чекиран багаж –340 лв. в двете посоки (цените подлежат на препотвърждение);

♦ Приоритетно качване на борда (включва допълнителен 10-килограмов багаж в салона на самолета с размери (55×40×23 cm) – 230 лв. на пътник в двете посоки (подлежи на препотвърждение);

♦ Авиокомпанията разпределя местата автоматично, за да гарантирате желан избор е необходимо доплащане за съседни места в самолета (общо за двете посоки) -– 98 лв. на човек;

♦ Бакшиши за шофьор: 2 EUR на турист на ден (заплащат се задължително на място, на екскурзовода, в брой). Културните особености на дестинацията предполагат заплащането на бакшиш в посочения размер, което показва уважение към работата на съответните лица;

Екскурзия до църквата Херготскирхе с прочутия резбован олтар на Дева Мария, в един от най-старите градове по немския Романтичен път и  бароковата градина на двореца Вайкерсхайм напомняща френския ВерсайЦена – 98 лв. Включва: транспорт с комфортен автобус, входна такса за църквата, входна такса за градините на двореца, екскурзоводско обслужване  на български език;

Eкскурзия до Вюрцбург – град на барока с южен чар и франконски уют. Цена –115 лв. Включва: транспорт комфортен автобус, посещение на Резиденцията и градините с включени входни такси и беседа, пешеходна разходка в стария град с екскурзовод;

Eкскурзия до Нюрнберг – Пешеходна разходка из Стария град – съчетаващ в себе си традициите на италианския ренесанс и немската готика. Цена – 98 лв. Включва: транспорт с комфортен автобус, пешеходна разходка с екскурзовод в стария град;

Застраховка „Отмяна на пътуване“ – около 5% от пакетната цена за лица до 65 год., около 10% – за лица над 65 год. Повече информация – в офисите ни;

♦ Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 65 год. до 69,99 год.доплащане 2.00 лв.; медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 70 год. до 74,99 год.доплащане 00 лв.; медицинска застраховка с покритие 4 000 евро за лица от 75 год. до 79,99 год.доплащане 6.00 лв.; лица над 80 год. е необходимо да се застраховат самостоятелно, като предоставят  копие от полицата;

♦ Такса гориво (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава);

♦ Разходи от личен характер;

♦ Входни такси.

 –

Ориентировъчни входни такси на местата за посещение:

⇒ Замъка Кайзербург в Нюрнберг – 3,50-7,00 EUR, градината – безплатно;

⇒ Евангелистко-лутеранска църква „Св. Яков“ – 3,50 EUR,

Посочените цени са към 15.12.23г, информацията ще бъде актуализирана преди отпътуване.

 

Допълнителна информация:

Ø Местата в самолета се разпределят автоматично от авиокомпанията и не гарантираме за определени места. Може да направите своя избор предварително срещу доплащане, за да си гарантирате съседни седалки в полета.

Ø Възможна е промяна на полетното разписание от авиокомпания Wizz Air, като туристите ще бъдат уведомени своевременно.

Ø Последователността на посещение на обектите може да се промени на място в зависимост от природните условия или при евентуални промени в полетното разписание на Wizz Air.

Ø Всички допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат предварително в България. Минимален брой туристи за провеждане на допълнителни екскурзии- 10 туриста.

Ø На място се заплащат входовете за съответните обекти.

Необходими документи: Mеждународен паспорт или лична карта; за деца до 18 год. се изисква нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие.

Минимален брой за осъществяване на пътуването: 20 туристи.

Провеждането на екскурзии по посочените цени не се гарантира без минимум събрани туристи.

Актуалната информация за Covi-19 изисквания при пътуване към 26.01.2023г.: няма

Срок за уведомление при недостигнат миним. брой туристи: 25 дни преди датата на тръгване.

Записване и начин на плащане:

  • 50% аванс при записване;
  • Остатъкът до 24.03.2024.

Места в автобуса в Германия: Настаняването в автобуса е по ред на записване.

Условия за анулации и неустойки:

До 24 часа след сключване на договора – без неустойка;

До 40 дни преди началната дата на екскурзията – неустойка 50лв.;

До 30 дни преди тръгване 30% от стойността, като такса анулация;

По-малко от 30 дни преди началаната дата на екскурзията – неустойка 100% от заплатената сума.

Застраховка „Отмяна от пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 82, ал. 1, т.8 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване, прекъсване на пътуването и други. Пълна информация относно условията по тази застраховка – в офиса на фирмата.