Баварска приказка със самолет от Варна 2023

1208057054_01
Баварска приказка със самолет от Варна 2023

БАВАРСКА ПРИКАЗКА

със самолет от Варна


Варна – Нюрнберг – Бамберг –  Креглинген – Вайкерсхайм – Ротенбург об дер Таубер – Вюрцбург – Нюрнберг – Варна

 

Нюрнберг – Средновековният град в Бавария и градчета по Северния романтичен път

25 април – 29 април 2023

5 дни/ 4 нощувки

Цена: 1260лв

Каним Ви на очарователно и романтично пътуване през историята и културата на стара Европа – малки, средновековни градчета, приказни замъци и дворци, красива природа, гостоприемство и кулинарни изкушения. Екскурзията преминава през част от Северния романтичният път – най-известния по света немски туристически маршрут, който тази година навършва 73 години.

Акценти в програмата:

♦ Нюрнберг – Средновековният град в Бавария;

♦  Ротенбург об дер Таубер – перлата на Бавария – получава статут на свободен имперски град през 1274 година; Ø Църквата Херготскирхе с прочутия резбован олтар на Дева Мария;

♦  Дворецът Вайкерсхайм (без включена входна такса) – с бароковата градина напомняща френския Версай;

♦  Възможност за посещение на Вюрцбург – бароковата прелест на Северния романтичен път и негово начало, както и великолепния Дворец Вюрцбург, един от най-големите в Германия, включен в списъка на ЮНЕСКО.

♦ Възможност за посещение на Бамберг – част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Наричан “Рим на франките” и “малката Венеция”, градчето е рай за любителите на бирата и един от малкото с оригинални сгради отпреди Втората световна война.

ПРОГРАМА:

Първи ден: Варна – Нюрнберг

Отпътуване с полет от Варна в 13:15ч.

Кацане на летище Нюрнберг в 14:50.

Отпътуване към хотела в централната част на града. Настаняване. Кратка пешеходна разходка в стария град. Нюрнберг е един от най-значимите градове в Бавария, шедьовър на средновековното великолепие, изгубил наследството си в ада на войната и възкръснал от пепелта. През 15. и 16. век, обединявайки традициите на италианския ренесанс и немската готика, става център на германския ренесанс. В градът творят Файт Щос, Адам Крафт и преди всичко Албрехт Дюрер. Кой лежи до къщата на Дюрер и кой гледа от арката на Месния мост, какъв е вкусът на малките наденички и каква е меденката на Елиза?

Свободно време за вечеря. Нощувка.

Втори ден: Нюрнберг – Бамберг

Закуска. Пешеходна разходка из Стария град – съчетаващ в себе си традициите на италианския ренесанс и немската готика. Маршрутът преминава през: красивата готическа катедрала „Св. Лоренц“ построена в периода около 1270 – 1350 г., с две кули с височината над 80 метра тя е най-високата сграда в града; Пазарния площад с Красивия фонтан, катедралата „Фрауенкирхе“ или по-известна като Църквата на Дева Мария; Църквата „Свети Себалд“, олицетворяваща прехода от романския архитектурен стил към немската готика; Къщата на Албрехт Дюрер – големия германски художник, която днес е превърната в музей; Разходка в градините на замъка Кайзербург – разположен в северния край на Стария град – един от най-красивите и стари замъци в Европа. Кайзербург включва частично запазения и възстановен императорски дворец, графски замък и крепостен парк. От 1050 до 1571 г. крепостта е официална резиденция на германските крале и императори.

Свободно време за обяд.

По желание: Организирана екскурзия до Бамберг, заплаща се допълнително, цена на човек – 30 €:

Отпътуване за Бамберг – малкия град с големи титли. Разположен е на 7 хълма подобно на Рим, като всеки един от тях е коронован с църква или замък. Криволичещата река Регнитц с китно накацалите изписани къщи и множество мостове превръщат града в „малката Венеция“. Старата част на Бамберг е включена в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Всичко това превръща града в очарователно място за посещение, оставяйки впечатлението, че това е един от най-красивите малки градове в Германия. Бамберг е рай за любителите на бирата. На територията на града има цели 11 семейни пивоварни и още 60 в околностите му. Всички те произвеждат общо 400 различни видове бира. Пешеходната разходка: катедралата „Св. Петър и Св. Георги“, Новата резиденция с розовата градина, Кметството, Малката Венеция, Зеления пазар.

Коя е най-странната статуя в Бамбергската катедрала, какво стърчи от фреските по фасадата на кметството и какъв е привкусът на местната бира?

Свободно време. Отпътуване за Нюрнберг. Нощувка.

Трети ден: Креглинген – двореца Вайкерсхайм – Ротенбург об дер Таубер

Закуска. Отпътуване за Креглинген – един от най-старите градове по Романтичния път, получил правото да се нарича „град“ още в първата половина на 14-ти век. Посещение на евангелската църква Херготскирхе с прочутия резбован олтар на Дева Мария. Отпътуване за Вайкерсхайм. Посещение на двореца, притежаващ разкошна барокова градина с над 50 статуи, напомняща на френския Версай. Най-съществената част от интериора на замъка е т. нар. Зала на Рицарите – призната за най-разкошната зала за банкети, построена някога в Германия. Разходка в градините, по желание посещение на двореца.

Отпътуване за Ротенбург об дер Таубер – перлата на Бавария. Градът се слави като най-добре запазеният средновековен град в Европа. Уолт Дисни черпи вдъхновение от него за екранизацията на филмчето „Пинокио“. Ротенбург запазва автентичния си вид поради строгите правила за съхранение на градската среда, според които не се позволява слагане на съвременни табели и знаци. Разглеждане на площада с кметството и 60-метровата кула, евангелистко-лутеранска църква „Св. Яков“, градските крепостни стени порти и кули и др.

Кой е Тилман Рименшнайдер и как кметът-герой Георг Нуш спасява града от унищожение? Вкусни ли са местните снежни топки? Вечерта връщане в Нюрнберг. Нощувка.

Четвъртиден: Вюрцбург

Закуска. Свободен ден.

По желание: Организирана екскурзия до Вюрцбург, заплаща се допълнително – цена на човек – 40 €: Отпътуване за Вюрцбург. Пешеходна разходка във Вюрцбург – известен е като „градът на Мадоната“, което се дължи на наличието на повече от 100 статуи на покровителката му. Оживеният център на града включва катедралата „Свети Килиан“, къщата „При сокола“, църквата „Дева Мария“, Стария мост на р. Майн, епископската резиденция.

Свободно време и по желание – посещение на Двореца Вюрцбург (Wurzburg Residenz) с българския екскурзовод – великолепен бароков дворец, един от най-големите в Германия, първият обект на световното наследство на Бавария включен в списъка на ЮНЕСКО. Тук можете да се насладите на стенописите от Джовани Батиста Тиеполо, който по онова време е наричан „най-добрият художник във Венеция“, на старата придворна църква Hofkirche и на невероятно живописните градини. Допълнителен вход за двореца – 9 евро.

Колко статуи украсяват Стария мост над река Майн, как изглежда оригиналната бутилка за франкското вино, запазила формата си от векове насам и какво представлява „Франкската лопатка“?

Връщане в Нюрнберг. Нощувка.

Пети ден: Нюрнберг – Варна

Закуска. Свободно време.

12:00ч. Освобождаване на стаите.

Трансфер до летище Нюрнберг с полет за Варна в 15:15ч.

В цената са включени:

♦  Самолетен билет Варна – Нюрнберг – Варна с включени летищни такси и ръчен багаж с размери 40 x 30 x 20см;

♦  Транспорт с климатизиран автобус по маршрута с включени пътни такси;

♦  4 нощувки със закуски хотел InterCityHotel Nürnberg 3* в Нюрнберг;

♦  Пешеходна разходка с екскурзовод в Нюрнберг;

♦  Еднодневна екскурзия до Ротенбург об дер Таубер – перлата на Бавария и посещение на Църквата Св. Яков (с включена входна такса);

♦  Посещение на църквата Херготскирхе (с включена входна такса) с прочутия резбован олтар на Дева Мария в Креглинген – един от най-старите градове по немския Романтичен път;

♦  Посещение с екскурзовод на бароковата градина на двореца Вайкерсхайм напомняща френския Версай (без включени такси);

♦  Представител на туроператора – екскурзовод, придружаващ групата през цялото време и беседи за всички обекти.

♦  Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;

В цената не са включени:

♦  10 кг чекиран багаж – 91 лв. двете посоки; 20 кг чекиран багаж – 125 лв. в двете посоки (цени към 26.01.2023);

♦ Приоритетно качване на борда (включва допълнителен 10-килограмов багаж в салона на самолета с размери (55×40×23 cm) – 80 лева на пътник в двете посоки (подлежи на препотвърждение) (цени към 26.01.2023);

♦  Доплащане за единично настаняване – 160,00 лв.

♦  Полудневна екскурзия до Бамберг – скъпоценният камък на Франкония – 30 €. Включва транспорт и пешеходна разходка с екскурзовод на български език (без включени входни такси);

♦  Eкскурзия до Вюрцбург – град на барока с южен чар и франконски уют – 40 €. Включва транспорт и пешеходна разходка с екскурзовод във Вюрцбург (без включени входни такси);

♦  Застраховка „Отмяна на пътуване“;

♦  Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 65 год. до 69,99 год. – доплащане 2.00 лв.; медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 70 год. до 74,99 год. – доплащане 2.00 лв.; медицинска застраховка с покритие 4 000 евро за лица от 75 год. до 79,99 год. – доплащане 6.00 лв.; лица над 80 год. е необходимо да се застраховат самостоятелно, като предоставят копие от полицатаТакса гориво и вредни емисии – при евентуално начисляване от авиокомпанията.

♦  Разходи от личен характер;

♦  Входни такси за следните обекти:

• Замъка Кайзербург в Нюрнберг – 3,50-7,00 EUR, градината – безплатно.

• Бароков дворец Вюрцбург – 9.00 EUR (само двореца, градината – безплатно)

• Двореца Вайкерсхайм + градините – 8.00 EUR/ само градината 4.00 EUR

• Старото кметство в Бамберг – 6,00 EUR

• Резиденцията в Бамберг – 6,00 EUR, градината – безплатно

 

Посочените цени са към 26.01.23г, информацията ще бъде актуализирана преди отпътуване.

Допълнителна информация:

Ø Местата в самолета се разпределят автоматично от авиокомпанията и не гарантираме за определени места. Може да направите своя избор предварително срещу доплащане, за да си гарантирате съседни седалки в полета.

Ø Възможна е промяна на полетното разписание от авиокомпания Wizz Air, като туристите ще бъдат уведомени своевременно.

Ø Последователността на посещение на обектите може да се промени на място в зависимост от природните условия или при евентуални промени в полетното разписание на Wizz Air.

Ø Всички допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат предварително в България. Минимален брой туристи за провеждане на допълнителни екскурзии- 10 туриста.

Ø На място се заплащат входовете за съответните обекти.

Необходими документи: Mеждународен паспорт или лична карта; за деца до 18 год. се изисква нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие.

Минимален брой за осъществяване на пътуването: 20 туристи.

Провеждането на екскурзии по посочените цени не се гарантира без минимум събрани туристи.

Актуалната информация за Covi-19 изисквания при пътуване към 26.01.2023г.: няма

Срок за уведомление при недостигнат миним. брой туристи: 25 дни преди датата на тръгване.

Записване и начин на плащане:

  • 50% аванс при записване;
  • Остатъкът до 24.03.2023.

Места в автобуса в Германия: Настаняването в автобуса е по ред на записване.

Условия за анулации и неустойки:

До 24 часа след сключване на договора – без неустойка;

До 40 дни преди началната дата на екскурзията – неустойка 50лв.;

До 30 дни преди тръгване 30% от стойността, като такса анулация;

По-малко от 30 дни преди началаната дата на екскурзията – неустойка 100% от заплатената сума.

Застраховка „Отмяна от пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 82, ал. 1, т.8 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване, прекъсване на пътуването и други. Пълна информация относно условията по тази застраховка – в офиса на фирмата.