Баварски кралски замъци – Залцбург – Инсбрук – Мюнхен, полет от София

bavarski-kralski-zamytsi-zaltsburg-insbruk-myunhen-4_1496401528
Баварски кралски замъци – Залцбург – Инсбрук – Мюнхен, полет от София

Баварски кралски замъци – Залцбург – Инсбрук – Мюнхен

Екскурзията е шестдневна и включва 1 нощувка (централен хотел) в Залцбург, 1 нощувка воколностите на Залцбург, 1 нощувка в Инсбрук или околностите, 1 нощувка в околностите на Мюнхен или Аугсбург и 1 нощувка в Мюнхен (централен хотел) и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Залцбург, Инсбрук, Мюнхен, замъците Линдерхоф, Хьоеншвангау (отвън) и Нойшванщайн. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди. Лети се с „Австрийски авиолинии”, „Луфтханза” или друга авиокомпания. Вътрешните трансфери в Австрия и Германия се извършват с автобус.

ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:

03.12.2022 – 08.12.2022

6 дни / 5 нощувки със закуски

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН – Полет София – Залцбург (трансферът летище – хотел не е включен в цената наекскурзията). Настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Сутринта – разглеждане на забележителностите на Залцбург секскурзовод: улица “Гетрайдегасе” с родната къща на Моцарт, църквата “Св. Петър”,площадите „Капителплац”, „Домплац”, “Резиденцплац” и “Моцартплац”, градините на замъка Мирабел. Свободно време. Възможност за посещение на замъка Хьоензалцбург – най-добре запазената средновековна крепост в Европа. Настаняване в хотел в околностите на Залцбург. Възможно е да се наложи ползване на градски транспорт. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Инсбрук. Посещение на парка – музей „Кристалниясвят на Сваровски”. Разглеждане на забележителностите на Инсбрук – стария град –„Мариятерезиен щрасе”, колоната на Св. Ана, кулата Щадтурм, къщата със странното име „Златния покрив”, Хелбингхаус, Катедралата „Св. Якоб”, двореца Хофбург (отвън), църквата „Хофкирхе“ с мавзолея на император Максимилиян (отвън). Нощувка в Инсбрук или околности.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване от Инсбрук. Разглеждане на замъка Линдерхоф,любимо място за усамотение на Людвик II. Продължаване към замъците Хьоеншвангау иНойшванщайн, гордостта на Бавария. Фотопауза при замъка Хьоеншвангау и разглеждане на„Нойшванщайн“. От паркинга на автобусите до замъка Нойшванщайн има 30 мин. ходенепеша. Има възможност да се придвижите с файтони (цената в посока нагоре е 7 е о) или със специален автобус – совалка, (който в посока нагоре струва около 2,5 евро). При посещение на „Нойшванщайн“, трябва да имате предвид, че между първия и втория етаж на замъка има над 90 стъпала (стълбището е в кулата на замъка). Усилията Ви, обаче, ще бъдат възнаградени с възхитителни алпийски пейзажи, на фона на които силуетите на замъците Ви връщат в детството – ще се почувствате сякаш сте в приказка на Шарл Перо. Свободно време за снимки в двора на замъка Хьоеншвангау. Отпътуване за Мюнхен. Пристигане в хотел в околностите на Мюнхен или Аугсбург. Настаняване. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Разглеждане забележителностите на Мюнхен: „Карлсплац”,Михаелскирхе, Фрауенкирхе, „Мариенплац” с Кметството, Старата и Новата Резиденция.Възможност за обяд в най-старата бирария на Мюнхен – „Хофбройхаус“, датираща от XVI век. Следобед – свободно време. Настаняване в хотел в Мюнхен. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Полет Мюнхен – София (трансферът хотел – летище не е включен в цената на екскурзията).

Цени на човек в лв според настаняването:

03.12.2022 – 08.12.2022

КАТЕГОРИЯ НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛ 3*
цена на възрастен в двойна стая 1451 лв.
цена на човек в индивидуална стая 1736 лв.
цена на трети възрастен в стая 1358 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 1255 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 1355 лв.

Посочените цени са с приложена отстъпка 3% за ранно записване и са валидни до 2 месеца преди датата на отпътуване.

Забележка: Пакетната цена не включва трансферите летище-хотел първия ден и хотел-летище последния ден от програмата. Цена за трансфери се предоставя при запитване.

03.12.2022 – 08.12.2022 – КОЛЕДНИ БАЗАРИ В МЮНХЕН.

Възможно е през 2022 г. да се въведе заплащането на сити-такса, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

-Самолетен билет;

-Летищни такси;

-1 бр. ръчен багаж;

-1 бр. чекиран багаж;

-Съответния брой нощувки със закуски;

-Водач-придружител;

-Транспорт с автобус по програмата;

-Екскурзоводско обслужване.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

-Трансфери;

-Такси за вход в музеи;

-Билети за корабчета, градски транспорт и пр.;

-Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);

-Застраховка Oтмяна на пътуване;

-PCR или антигенен тест, в случай че такива са нужни;

-Градска такса (city tax);

-Разходи от личен характер.

ХОТЕЛИ:

Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Забележка: Пакетната цена не включва трансферите летище-хотел първия ден и хотел-летище последния ден от програмата. Цена за трансфери се предоставя при запитване.

20.09.2022 – 25.09.2022 – Октоберфест в Мюнхен;

03.12.2022 – 08.12.2022 – Коледни базари в Мюнхен.

Възможно е през 2022 г. да се въведе заплащането на сити-такса, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

ЗАБЕЛЕЖКА:

Пакетната цена не включва трансферите летище-хотел първия ден и хотел-летище последния ден от програмата. Цена за трансфери се предоставя при запитване.

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30% от стойността на самолетните пакети и сключен договор за туристически пакет. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:

  • ако прекратяването е до 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор, Пътуващият не дължи такса прекратяване, в случай че настоящият Договор е сключен повече от 50 дни преди датата на отпътуване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
  • ако прекратяването е от 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор до 50 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 10% от цената на туристическия пакет в лева (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
  • ако прекратяването е от 49 до 21 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
  • ако прекратяването е от 20 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е под 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 99% от цената на организираното пътуване в лева.

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Всички самолетни екскурзии се осъществяват при минимум 6 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1. от ЗТ.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

Поради нестабилните цени на авиогоривото, които се покачват непрекъснато и непредвидимо, е възможно въвеждане на доплащане в размер на промяната на цената на горивните такси. Записаните по програмата клиенти ще бъдат уведомявани веднага, в случай че такова доплащане се наложи.