Баварски замъци с автобус от София 2022

Замъкът-Нойшванщайн-1
Баварски замъци с автобус от София 2022

Автобусна екскурзия в Германия Баварски замъци

София – Любляна – Eзерото Блед – Езерото Кимзее – Дворецът „Херенкимзее“ – Мюнхен – Замъкът „Линдерхоф“ – Замъкът „Нойшванщайн“ – Мюнхен – София


 

ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ И ЦЕНИ:

20.07.2022 г. – 629лв.

10.08.2022 г. -629лв. – ПОТВЪРДЕНА!

02.09.2022 г. – 629лв.

 12.10.2022 г. – 599лв.

5 дни / 3 нощувки

_

 

_

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН – София – Любляна~910 km

Отпътуване в 4.00 ч. от Пловдив от бензиностанция “OMV” до хотел “Санкт Петербург” (заявява се при сключване на договор и се заплаща допълнително), от София в 6.00 ч. от ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), в 6.30 ч. от автогара “Сердика” по маршрут Белград – Загреб – Любляна. Настаняване в района на Любляна/ Кран късно вечерта. Нощувка.

_

ВТОРИ ДЕН – Любляна – Eзерото Блед – Езерото Кимзее – Дворецът „Херенкимзее“ – Мюнхен~405 km

Закуска. Отпътуване за Блед – “изумруденото езеро”, разположено в полите на Алпите. Възможност за разходка с традиционна лодка плетна до острова в средата на езерото и посещение на църквата на острова (от април до октомври, при подходящи метеорологични условия). Отпътуване за Германия и езерото Кимзее. Посещение на двореца “Херенкимзее” – “новият Версай” на Лудвиг II (необходимо е ползване на корабче). Настаняване в Мюнхен късно вечерта. Нощувка.

_

ТРЕТИ ДЕН – Мюнхен – Замъкът „Линдерхоф“ – Замъкът „Нойшванщайн“ – Мюнхен ~280 km

Закуска. Отпътуване по Романтичния път за света на баварските замъци на “приказния крал” Лудвиг II. Посещение на фееричния дворец “Линдерхоф” – шедьовър в стил барок и рококо. Любимият дворец на “последния добър и самотен крал” е построен след едно посещение на Версайския дворец и е единственият, завършен от него приживе. Разходка в градините на двореца. Посещение на замъка на рицарите “Нойшванщайн” в сърцето на Баварските Алпи – всепризнат образец за съвършенство сред германските кралски замъци (за дата на отпътуване 13.06.2018 г. – посещение на замъка Хоеншвангау – свързан пряко с историята на баварския крал Лудвиг II,  служил като лятна и ловна резиденция на кралското семейство и намиращ се в непосредствена близост до замъка “Нойшванщайн”. Разглеждане на замъка Нойшванщайн отвън). По желание разходка до моста “Мариенбрюке”, изграден над 92-метрова пропаст и 45-метров водопад. Нощувка в Мюнхен.

_

ЧЕТВЪРТИ ДЕН  – Мюнхен – София~1320 km

Закуска. Напускане на хотела. Пешеходна разходка в историческия център на Мюнхен (минимум 1 ч.): площад “Мариенплац” с колоната на Дева Мария; най-старата църква “Св. Петър”, старото кметство и новото кметство – изключително творение на строителството; църквата “Фрауенкирхе”, превърнала се в символ на Мюнхен; Новата резиденция; бирарията “Хофбройхаус” с неповторима баварска атмосфера. Свободно време за шопинг или посещение на Дойчес Музеум – най-големият технически музей в света. По желание  посещение на двореца “Нимфенбург” – лятна кралска резиденция и родното място на Лудвиг II (необходимо е ползване на градски транспорт). Отпътуване за България в 19.00 ч.

_

ПЕТИ ДЕН  – София

Пристигане в София на бензиностанция “Lukоil” (Западен парк/ бул. “Сливница” – до Орион), автогара “Сердика” и ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) късния следобед. Трансфер от София (пл. “Александър Невски”) до Пловдив (бензиностанция “OMV” до хотел “Санкт Петербург”).

_

 

_

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

-Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)

-1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Любляна / Кран

-2 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Мюнхен

-Пешеходна разходка в Мюнхен

-Фотопауза на езерото Блед

-Посещение на замъците “Линдерхоф” и “Нойшванщайн” (входните такси се заплащат допълнително)

-Посещение на Залцбург и пешеходна разходка в стария град
-Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания “Евроинс АД”
-Водач-екскурзовод от България

_

 

_

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

-Двупосочен билет за разходка с традиционна лодка “плетна” в езерото Блед (около 15 EUR)

-Входна такса за църквата на острова в езерото Блед (6 EUR)

-Входна такса за замъка “Нойшванщайн” (13,50 EUR, за деца и ученици до 18 г – безплатно)

-Входна такса за замъка “Линдерхоф” (8,50 EUR, за деца и ученици до 18 г – безплатно)

-Билет за фуникуляр и входна такса за крепостта “Хоензалцбург” (12,90 EUR, за деца до 14 г. – 7,40 EUR), входна такса за Родната къща на Моцарт (11 EUR, за деца – 3,5 EUR) в Залцбург

-Градски транспорт в Мюнхен: еднопосочен билет за една зона (2,90 EUR), за две зони (5,80 EUR)

-Входни такси за Дойчес Музеум (14 EUR, за деца до 15 г. – 4 ,50 EUR) и двореца “Нимфенбург” (15 EUR, за деца до 18 г. – безплатно) в Мюнхен

-Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание

-Разходи от личен характер

-Застраховка “Отмяна на пътуване” (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

-За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

_

 

_

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:

-PCR тест на специална цена в лаборатории “Рамус” преди отпътуване на турист – 60лв.

-Нощувка преди датата на отпътуване в хотел “Хемус” *** , на турист в единична стая – 50 лв.Ползване на двойна седалка от един турист – 240лв.

_

ОТСТЪПКИ:

-Деца до 12 г., настанени в стаята на двамата си родители – 34лв.

-Ученици и студенти (до 25 г.) – 15лв.

_

 

_

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

-Часово време: България 12 ч. Хърватия, Словения, Австрия, Германия 11 ч.
-За всички дати на отпътуване предлагаме трансфер Пловдив – София – Пловдив. При минимум 2-ма туристи трансферът е на цена 28 лв в двете посоки. При минимум 12 туристи трансферът е безплатен.
-Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи!
-Traveller MultiFlex – 20% от основната цена на пътуването: възможност за смяна на програмата или отмяна на пътуването без неустойка (сумата се възстановява под формата на ваучер за пътуване) до 35 дни от първоначално избраната дата. Заявява се САМО по време на резервация. За допълнителна информация – в сайта на агенцията, каталог “Пътувай безгрижно`2018” или вашия туристически агент.
-Traveller BeFlex – 10% от основната цена на пътуването: възможност за смяна на датата на пътуване по същата програма или отмяна на пътуването без неустойка (сумата се възстановява под формата на ваучер за пътуване) до 35 дни от първоначално избраната дата. Заявява се САМО по време на резервация. За допълнителна информация – в сайта на агенцията, каталог “Пътувай безгрижно`2018” или вашия туристически агент.
-Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

_

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ:

Германия, Словения: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

_

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ:

Германия, Словения: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

_

 

_