Баварски замъци с автобус от София

Замъкът-Нойшванщайн-1
Баварски замъци с автобус от София

Автобусна екскурзия в Германия Баварски замъци

София – Любляна – Eзерото Блед – Езерото Кимзее – Дворецът „Херенкимзее“ – Мюнхен – Замъкът „Линдерхоф“ – Замъкът „Нойшванщайн“ – Мюнхен – София

_

Отправете се по “Романтичния път” на баварските замъци на крал Лудвиг II и се  потопете  в приказната атмосферата на Бавария!

 _

16.04.2020г. – 515лв.  – Великден

20.05.2020г. – 515лв.

10.06.2020г. – 499лв.  

15.07.2020 – 499лв.

05.08.2020г. – 499лв.

03.09.2020г. – 515лв.

14.10.2020г. – 499лв.

5 дни / 3 нощувки

_

Програма:

Първи ден – София – Любляна~910 km

Отпътуване в 4.00 ч. от Пловдив от бензиностанция “OMV” до хотел “Санкт Петербург” (заявява се при сключване на договор и се заплаща допълнително), от София в 6.00 ч. от ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), в 6.30 ч. от автогара “Сердика” по маршрут Белград – Загреб – Любляна. Настаняване в района на Любляна/ Кран късно вечерта. Нощувка.

_

Втори ден – Любляна – Eзерото Блед – Езерото Кимзее – Дворецът „Херенкимзее“ – Мюнхен~405 km

Закуска. Отпътуване за Блед – “изумруденото езеро”, разположено в полите на Алпите. Възможност за разходка с традиционна лодка плетна до острова в средата на езерото и посещение на църквата на острова (от април до октомври, при подходящи метеорологични условия). Отпътуване за Германия и езерото Кимзее. Посещение на двореца “Херенкимзее” – “новият Версай” на Лудвиг II (необходимо е ползване на корабче). Настаняване в Мюнхен късно вечерта. Нощувка.

_

Трети ден – Мюнхен – Замъкът „Линдерхоф“ – Замъкът „Нойшванщайн“ – Мюнхен ~280 km

Закуска. Отпътуване по Романтичния път за света на баварските замъци на “приказния крал” Лудвиг II. Посещение на фееричния дворец “Линдерхоф” – шедьовър в стил барок и рококо. Любимият дворец на “последния добър и самотен крал” е построен след едно посещение на Версайския дворец и е единственият, завършен от него приживе. Разходка в градините на двореца. Посещение на замъка на рицарите “Нойшванщайн” в сърцето на Баварските Алпи – всепризнат образец за съвършенство сред германските кралски замъци (за дата на отпътуване 13.06.2018 г. – посещение на замъка Хоеншвангау – свързан пряко с историята на баварския крал Лудвиг II,  служил като лятна и ловна резиденция на кралското семейство и намиращ се в непосредствена близост до замъка “Нойшванщайн”. Разглеждане на замъка Нойшванщайн отвън). По желание разходка до моста “Мариенбрюке”, изграден над 92-метрова пропаст и 45-метров водопад. Нощувка в Мюнхен.

_

Четвърти ден – Мюнхен – София~1320 km

Закуска. Напускане на хотела. Пешеходна разходка в историческия център на Мюнхен (минимум 1 ч.): площад “Мариенплац” с колоната на Дева Мария; най-старата църква “Св. Петър”, старото кметство и новото кметство – изключително творение на строителството; църквата “Фрауенкирхе”, превърнала се в символ на Мюнхен; Новата резиденция; бирарията “Хофбройхаус” с неповторима баварска атмосфера. Свободно време за шопинг или посещение на Дойчес Музеум – най-големият технически музей в света. По желание  посещение на двореца “Нимфенбург” – лятна кралска резиденция и родното място на Лудвиг II (необходимо е ползване на градски транспорт). Отпътуване за България в 19.00 ч.

_

Пети ден – София

Пристигане в София на бензиностанция “Lukоil” (Западен парк/ бул. “Сливница” – до Орион), автогара “Сердика” и ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) късния следобед. Трансфер от София (пл. “Александър Невски”) до Пловдив (бензиностанция “OMV” до хотел “Санкт Петербург”).

_

Цената включва:

Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)

1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Любляна / Кран

2 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Мюнхен

Пешеходна разходка в Мюнхен

Фотопауза на езерото Блед

Посещение на замъците “Линдерхоф” и “Нойшванщайн” (за дата на отпътуване 13.06.2018 г. – вместо “Нойшванщайн”, се разглежда замъка “Хоеншвангау”), (входните такси се заплащат допълнително)

Посещение на двореца “Херенкимзее” (билетът за корабче и входната такса за двореца се заплащат допълнително)

Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания “Армеец”

Водач-екскурзовод от България

_

Цената не включва:

Двупосочен билет за разходка с традиционна лодка “плетна” в езерото Блед (около 15 EUR)

Входна такса за църквата на острова в езерото Блед (6 EUR)

Входна такса за замъка “Нойшванщайн” (13 EUR, за деца и ученици до 18 г – безплатно)

Входна такса за замъка “Линдерхоф” (8,50 EUR, за деца и ученици до 18 г – безплатно)

Билет за фуникуляр и входна такса за крепостта “Хоензалцбург” (12 EUR, за деца до 14 г. – 6,80 EUR), входна такса за Родната къща на Моцарт (11 EUR, за деца – 3,5 EUR) в Залцбург

Градски транспорт в Мюнхен: еднопосочен билет за една зона (2,90 EUR), за две зони (5,80 EUR)

Входни такси за Дойчес Музеум (12 EUR, за деца до 15 г. – 4 EUR) и двореца “Нимфенбург” (11,50 EUR, за деца до 18 г. – безплатно) в Мюнхен

Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание

Разходи от личен характер

Застраховка “Отмяна на пътуване” (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

_

Допълнителни услуги:

Ползване на двойна седалка от един турист – 240лв.

Единична стая+199 лв.

За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

_

Отстъпки:

Деца до 12 г., настанени в стаята на двамата си родители – 34лв.

Ученици и студенти (до 25 г.) – 15лв.

_

Полезна информация

Часово време: България 12 ч. Хърватия, Словения, Австрия, Германия 11 ч.

Предлагаме двупосочен трансфер Пловдив – София – Пловдив на цена 28 лв на турист. При 12 туристи трансферът е безплатен.

Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи!

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

_

Медицински и здравни изисквания

Германия, Словения: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

_

Паспортен и визов режим

Германия, Словения: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.