Белгия и Нидерландия с полет от София 2023

RFBA6N
Белгия и Нидерландия с полет от София 2023

Белгия – Нидерландия


Екскурзията е седемдневна и включва 3 нощувки в Брюксел, 3 нощувки в Амстердам, и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Брюксел, Гент, Брюж, Антверпен, Ротердам и Амстердам. Настаняването е в хотели 3 звезди на база нощувка и закуска. Лети се с авиокомпания „България Ер”, „Луфтханза”, „Австрийски авиолинии” или „Ер Франс”. Вътрешните трансфери в Белгия и Нидерландия се извършват с автобус.

ДАТИ И ЦЕНИ:

16.04.2023 – 22.04.2023  – 2227 лв. 

16.07.2023 – 22.07.2023  – 2130 лв. 

19.08.2023 – 25.08.2023  – 2188 лв. 

02.09.2023 – 08.09.2023  – 2188 лв.

7 дни / 6 нощувки

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – Полет София – Брюксел (трансферът летище – хотел не е включен в цената на екскурзията). Настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Разглеждане на забележителностите на Брюксел: Гран плас, галериите „Сен Юбер” (магазини и кафенета), статуята на Малкия Жулиен, църквата „Сен Никола”, „Плас дю Пети Саблон” и „Плас дю Гран Саблон”, Катедралата „Св. Св. Михаил и Гудула”, Кралския дворец и парка на Брюксел. Следобед – свободно време с възможност за посещение на историческия музей на Брюксел (притежаващ третата по богатство сбирка на мумии в света след Историческия музей в Кайро и Британския музей). Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Сутринта – разходка до Хейзел парк – кратка фотопауза на Атомиума.Екскурзия до Гент и Брюж. Гент е духовната столица на Фландрия, родно място на Карл V (1500 г. – 1558 г.) – един от най-великите владетели в европейската история, за когото се твърди, че едва ли е знаел всичките си титли и корони и че слънцето никога не е залязвало над владенията му. Днес Гент е оживен туристически център, второ по големина пристанище на Белгия след Антверпен. Построен върху многобройни островчета на мястото, където р. Лис се влива в р. Шелда, градът е прорязан от множество канали и потапя посетителя в интимната поезия на своите кейове и в изключителната атмосфера на своите паметници с дълга история.Разходка из старата част на града – катедралата, часовниковата кула, кметството, моста Сен Мишел, Кея на тревите, зеленчуковия пазар, Петъчния пазар, Кея на жерава, замъка на графовете на Фландрия. Следобед – посещение на Брюж, наричан още „Северната Венеция”. Брюж е един от най-привлекателните белгийски градове, мистичен и спокоен, като че току-щоизлязъл от Средновековието със своите тухлени къщи, потъмнели от патината на времето, с благородните фасади на своите обществени сгради и дворци, със своите църкви с островърхикамбанарии, сгушени покрай каналите, в които кротко и величествено плуват лебеди. Разглеждане на стария град – Бегиненхоф, някогашната болница „Св. Йоан” (днес музей на Мемлинг), Площада на бъчварите („Плас де Таньор”), „Гран плас”, халите, „Плас дю Бур”, базиликата „Сен Сан”, в която се пази стъкленица с Кръвта Христова, Кметството, Зеления кей (Льо Ке Вер), Кея на броеницата (Ке дю Розер). Възможност за разходка с корабче по каналите (цената на билета за корабчето не е включена в цената на екскурзията). Вечерта – завръщане в Брюксел. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Нидерландия. Престой и разглеждане на Антверпен  вторият по големина град в Белгия и едно от най-големите европейски пристанища, център на диамантената търговия и индустрия, но и един от най-привлекателните за туристите градове в северна Европа, градът на Рубенс и неговата школа, приютяващ една от най-големите катедрали на стария континент (обиколка на стария град – замъка „Стен“, „Гран Плас”,Кметството, Катедралата, къщата на Рубенс) и на Ротердам (панорамна обиколка и възможност за посещение на Еуромаст тауър). Вечерта настаняване в хотел в Амстердам или околности. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Обиколка на Амстердам: централния площад „Дам”, Кралския дворец, Новата църква, Националния паметник на Освобождението, квартала „Йордан”, Бегиненхоф, цветния пазар, площад „Рембранд”. Разходка по каналите (цената на билета за корабчето не е включена в цената на екскурзията). Посещение на фабрика за диаманти. Свободно време или, при екскурзията с дата на отпътуване 30.04.2022 – възможност за посещение на парка „Кьокенхоф”. Това е най-големият парк с луковични цветя в Европа. Цена 53 лв. за възрастни и 34 лв. за деца до 11 г. (в цената се включва: транспорт до парка и входна такса; услугата се заявява и заплаща в България, а не на място). Екскурзията се организира при минимум 15 човека. Паркът затваря в края на месец май. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Свободно време. Възможност за посещение на Райкс Музеум и на музея на Ван Гог. Тъй като в двата музея обикновено опашките са големи, предлагаме предварителна резервация и закупуване на билети за влизане в определен час. Цена за РайксМузеум: 46 лв. за възрастни и 8 лв. за деца до 17 г. Цена за музея на Ван Гог: 45 лв. за възрастни и 8 лв. за деца до 17 г. Тези цени включват цената на билета за вход (която е съответно 20 евро за Райкс Музеум и 19 евро за музея на Ван Гог) и такса резервации. Часовете за посещение на двата музея се правят обикновено в един ден, последователно, и се съобразяват с конкретната програма на групата. За точните часове на резервациите можем да Ви информираме 15 дни преди датата на отпътуването. При покачване цената на билетите замузеите, туроператорът си запазва правото да коригира цената на тези две услуги. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – Закуска. Полет Амстердам – София (трансферът хотел – летище не е включен вцената на екскурзията)

Цени на човек в лв според настаняването за дати 16.04.2023 – 22.04.2023;

КАТЕГОРИЯ НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛ 3*
цена на възрастен в двойна стая 2227 лв.
цена на човек в индивидуална стая 2634 лв.
цена на трети възрастен в стая 2081 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 1985 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 2070 лв.

Цени на човек в лв според настаняването за дати 16.07.2023 – 22.07.2023;

КАТЕГОРИЯ НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛ 3*
цена на възрастен в двойна стая 2130 лв.
цена на човек в индивидуална стая 2537 лв.
цена на трети възрастен в стая 2081 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 1985 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 2070 лв.

Цени на човек в лв според настаняванетоза дати 19.08.2023 – 25.08.2023  и 02.09.2023 – 08.09.2023;

КАТЕГОРИЯ НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛ 3*
цена на възрастен в двойна стая 2188 лв.
цена на човек в индивидуална стая 2595 лв.
цена на трети възрастен в стая 2081 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 1985 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 2070 лв.

Посочените цени са с приложена отстъпка 3% за ранно записване и са валидни до 2 месеца преди датата на отпътуване.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

 • Самолетен билет;
 • Летищни такси;
 • 1 бр. салонен багаж;
 • 1 бр. чекиран багаж;
 • Съответния брой нощувки + закуски;
 • Транспорт с автобус по програмата;
 • Екскурзоводски услуги.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

 • Трансфери летище – хотел – летище;
 • Таксите за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.;
 • Посещение на Райкс Музеум и на музея на Ван Гог;
 • Посещение на парка Кьокенхоф;
 • Медицинска застраховка;
 • Застраховка Oтмяна на пътуване;
 • PCR или антигенен тест, в случай че такива са нужни;
 • Разходи от личен характер.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

Райкс Мюзиум: 56 лв. (Цена за възрастен) / 8 лв. (Цена за дете до17 г.)

 • Посещение на Райкс Музеум. Тъй като в музея обикновено опашките са големи, предлагаме предварителна резервация и закупуване на билета за влизане в определен час.
 • Цената включва цената на билета за вход и такса резервация. За точния час на резервацията можем да Ви информираме 15 дни преди датата на отпътуването. При покачване цената на билета за музея, туроператорът си запазва правото да коригира цената на тази услуга.

Музея на Ван Гог: 56 лв. (Цена за възрастен) / 8 лв. (Цена за детедо 17 г.)

Посещение на музея на Ван Гог. Тъй като опашките са големи, предлагаме предварителна

резервация и закупуване на билети за влизане в определен час. Цените включват цената на

билета за вход и такса резервации. Часовете за посещение се съобразяват с конкретната

програма на групата. За точния час на резервацията можем да ви информираме 15 дни предидатата на отпътуването.

Кьокенхоф – Цена за възрастен – 63 лв.; Цена за дете до 11 г. – 43 лв.;

Това е най-големият парк с луковични цветя в Европа – с доплащане. В цената се включва: транспорт до парка и входна такса. Екскурзията се организира при минимум 15 човека и се заплаща в България, а не на място. Паркът затваря в края на месец май.

ХОТЕЛИ

Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Забележки:

При екскурзията с дата на отпътуване 16.04.2023 г. ще имате възможност да се насладите на цъфтежа на луковичните цветя в парка „Кьокенхоф“. За останалите дати тази услуга не се предлага, тъй като паркът затваря в края на месец май;

Пакетната цена не включва трансферите летище-хотел първия ден и хотел-летище последния ден от програмата. Цена за трансфери се предоставя при запитване.

Възможно е през 2023 г. да се въведе заплащането на сити-такса, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.