Будапеща – дунавската перла с автобус от София, без нощни преходи 2024

Budapesta-2
Будапеща – дунавската перла с автобус от София, без нощни преходи 2024

Будапеща – дунавската перла 2024


Будапеща – Сентендре – Крепостта „Вишеград“ – Старата столица Естергом – Егер

_

Потопете се в магическата атмосфера и обаянието на Будапеща, напълно заслужаваща прозвището си – “Царицата на Дунава”.

 _

Дати:

28.04.2024 – 529 лв. / 03.05.2024 – 589лв.  

06.06.2024 – 529лв.  / 04.07.2024 – 529лв.

01.08.2024 – 529лв.  / 05.09.2024 – 529лв. 

20.09.2024 – 529лв. / 24.10.2024 – 529лв. 

14.11.2024 – 499лв.

4 дни / 3 нощувки със закуски

_

БЕЗ НОЩНИ ПРЕХОДИ

 

_

Програма

Първи ден – София – Будапеща ~760 km

Отпътуване от София в 06.30 ч. от ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), в 7.00 ч. от автогара “Сердика” по маршрут Белград – Будапеща. Пристигане в Будапеща вечерта. Настаняване. По желание: вечерна панорамна обиколка на Будапеща. Нощувка.

 

Втори ден – Будапеща

Закуска. Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод (минимум 3 ч.): Парламентът – една от най-големите парламентарни сгради в света; крепостният хълм Будавар с Рибарските кули; църквата “Св. Матяш”, носеща името на най-известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма; Цитаделата, издигната от Хабсбургите, за да защитава “перлата на Дунава” от нападения; Площадът на героите – огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгария. По желание разходка с панорамно корабче по р. Дунав. Свободно време по булевард “Ракоци” и улица “Ваци” – една от най-известните търговски улици, където в продължение на няколкостотин метра ще се насладите на многобройните ресторанти, кафенета и магазини. По желание пешеходна разходка в центъра на Будапеща с местен екскурзовод (мин. 2 часа): Парламентът с известния площад “Лайош Кошут”; прочутата базилика “Св. Стефан” в неоренесансов стил, носеща името на първия крал на Унгария, чиято мумифицирана дясна ръка се съхранява там; Голямата синагога – една от най-големите действащи синагоги в света, която е част от комплекс, включващ Храма на героите, еврейско гробище, паметник на Холокоста и Еврейски музей. Нощувка.

 

Трети ден – Будапеща – Сентендре – Крепостта „Вишеград“ – Старата столица Естергом – Егер – Будапеща

Закуска. Свободно време в Будапеща за посещение на Историческия музей на Будапеща , Националната галерия, Унгарският национален музей или Зоологическата градина (необходимо е ползване на градски транспорт) или по желание (избира се една от двете екскурзии):

  1. Целодневна екскурзия до Големия завой на Дунав с местен екскурзовод: романтичното градче Сентендре, основано от сръбски заселници, с тесни живописни улички, многобройни магазинчета за сувенири, галерии и музеи; крепостта “Вишеград” – някогашна лятна резиденция на унгарските крале; старата столица Естергом – католически духовен център, където се намира най-голямата катедрала в Унгария.
  2. Целодневна екскурзия до Егер – бароковата перла на Унгария, град, известен с производството на висококачествено унгарско вино. Пешеходна разходка в Егер: римокатолическата базилика, която със своите размери се нарежда на второ място в Унгария; кметството, Площадът на Добо; Църквата на миноритите; крепостта – в исторически план тук е спечелена една от най-важните военни битки на унгарския народ. Ръководени от легендарния командир Ищван Добо, храбрите защитници на Егер спират турската армия през 1552 г., с което възпрепятстват завладяването на Унгария. Свободно време. Отпътуване към Долината на хубавите жени. Дегустация на 3 сорта местно вино и гулаш.

Връщане в Будапеща. Нощувка.

Четвърти ден – Будапеща – София ~760 km

Закуска. Отпътуване за България в 8.00 ч. Пристигане в София на бензиностанция “Lukоil” (Западен парк, бул. “Сливница” – до Орион), автогара “Сердика” и ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) късно вечерта.

 

_

Цената включва:

-Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)

-3 нощувки със закуски в хотел “Ibis” *** (или подобен) в Будапеща

-Панорамна автобусна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод

-Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с асистанс и лимит на отговорност 10 000 -EUR на застрахователна компания “Евроинс АД”

-Водач-екскурзовод от България

Цената не включва:

-Панорамна разходка с корабче по река Дунав (1 час)

-Вечерна панорамна обиколка на Будапеща

-Целодневна екскурзия до големия завой на Дунав с местен екскурзовод

-Целодневна екскурзия до Егер и Долината на хубавите жени, с включена дегустация на вина

-Пешеходна разходка в центъра на Будапеща с местен екскурзовод (мин. 2 часа)

-Входни такси за Историческия музей на Будапеща (2400 HUF), Националната галерия (3200 HUF), Унгарския национален музей (2600 HUF), Зоологическата градина (3300 HUF, за деца до 14 г. – 2200 HUF)

-Входни такси за крепостта “Вишеград” (2600 HUF)

-Входна такса за крепостта в Егер (2000 HUF)

-Градски транспорт: 350 HUF (еднопосочен билет), 1650 HUF (еднодневна карта)

-Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание и градски транспорт

-Разходи от личен характер

-Застраховка “Отмяна на пътуване” (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

-За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия Такса гориво (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава)

_

 

_

Допълнителни услуги:

-Ползване на двойна седалка от един турист  – 249лв.

-Вечерна панорамна обиколка на Будапеща, при минимум 15 туристи – 25 лв.

-Панорамна разходка с корабче по р. Дунав – 1 час (цената включва парче торта, чаша шампанско, резервация и екскурзоводско обслужване на български език), при минимум 20 туристи – 60 лв.

-Целодневна екскурзия до Егер с местен екскурзовод и включена дегустация на вина, при минимум 15 туристи (цената включва: транспорт; екскурзоводско обслужване на български език; пешеходна разходка в Егер; дегустация на 3 вида вина, гулаш). В цената не е включена входната такса за крепостта в Егер – запаща се допълнително на място! от 12 г. – 90 лв.,от 2 г. до 11 г. – 70 лв.

-Пешеходна разходка в центъра на Будапеща с местен екскурзовод (мин. 2 часа), при минимум 15 туристи – 25 лв.

-Единична стая  – доплащане 209лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!

 –

 

_

ОТСТЪПКИ

-Ученици и студенти (до 25 г.) – 10 лв.

-Деца до 12 г., настанени в стаята на двамата си родители – 22 лв.

Полезна информация

-За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

-Валутeн курс: 1 EUR = 305 HUF

-Часово време: България 12 ч. ; Унгария 11 ч.

-Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи!

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

_

Медицински и здравни изисквания:

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Паспортен и визов режим:

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

_