Будапеща с автобус от София и без нощни преходи 2024

Budapesta-2
Будапеща с автобус от София и без нощни преходи 2024

Будапеща – дунавската перла


Будапеща – Сентендре – Крепостта „Вишеград“ – Старата столица Естергом – Егер

_

Потопете се в магическата атмосфера и обаянието на Будапеща, напълно заслужаваща прозвището си – “Царицата на Дунава”.

Специални цени с включена отстъпка по кампания “Черен петък”: 10 % отстъпка при 100 % плащане, 5 % отстъпка при 50 % депозит! Срок на валидност на кампанията – от 10.11 до 03.12.2023 г. или до изчерпване на промоционалните места! Посочените промоционални цени са калкулирани с максималната отстъпка и са валидни само при пълно плащане! Тези отстъпки важат САМО за НОВИ резервации, при плащане до 48 часа след направата на резервация и не могат да се комбинират с други отстъпки! Промоционалните цени важат САМО за посочените дати!

 _

ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:

01.03.2024 г.  /  04.04.2024 г.  /  28.04.2024 г.

03.05.2024 г.  /  06.06.2024 г.  /  04.07.2024 г.

01.08.2024 г.  /  05.09.2024 г.  /  20.09.2024 г.

24.10.2024 г.  /  14.11.2024 г.

4 дни/ 3 нощувки със закуски

Цена от 427 лв.

в зависимост от датата на отпътуване

_

 

_

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

Първи ден – София – Будапеща ~760 km

Отпътуване от София в 06.30 ч. от ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), в 7.00 ч. от автогара “Сердика” по маршрут Белград – Будапеща. Пристигане в Будапеща вечерта. Настаняване. По желание: вечерна панорамна обиколка на Будапеща. Нощувка.

 

Втори ден – Будапеща

Закуска. Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод (минимум 3 ч.): Парламентът – една от най-големите парламентарни сгради в света; крепостният хълм Будавар с Рибарските кули; църквата “Св. Матяш”, носеща името на най-известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма; Цитаделата, издигната от Хабсбургите, за да защитава “перлата на Дунава” от нападения; Площадът на героите – огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгария. По желание разходка с панорамно корабче по р. Дунав. Свободно време по булевард “Ракоци” и улица “Ваци” – една от най-известните търговски улици, където в продължение на няколкостотин метра ще се насладите на многобройните ресторанти, кафенета и магазини. По желание пешеходна разходка в центъра на Будапеща с местен екскурзовод (мин. 2 часа): Парламентът с известния площад “Лайош Кошут”; прочутата базилика “Св. Стефан” в неоренесансов стил, носеща името на първия крал на Унгария, чиято мумифицирана дясна ръка се съхранява там; Голямата синагога – една от най-големите действащи синагоги в света, която е част от комплекс, включващ Храма на героите, еврейско гробище, паметник на Холокоста и Еврейски музей. Нощувка.

 

Трети ден – Будапеща – Сентендре – Крепостта „Вишеград“ – Старата столица Естергом – Егер – Будапеща

Закуска. Свободно време в Будапеща за посещение на Историческия музей на Будапеща , Националната галерия, Унгарският национален музей или Зоологическата градина (необходимо е ползване на градски транспорт) или по желание (избира се една от двете екскурзии):

  1. Целодневна екскурзия до Големия завой на Дунав с местен екскурзовод: романтичното градче Сентендре, основано от сръбски заселници, с тесни живописни улички, многобройни магазинчета за сувенири, галерии и музеи; крепостта “Вишеград” – някогашна лятна резиденция на унгарските крале; старата столица Естергом – католически духовен център, където се намира най-голямата катедрала в Унгария.
  2. Целодневна екскурзия до Егер – бароковата перла на Унгария, град, известен с производството на висококачествено унгарско вино. Пешеходна разходка в Егер: римокатолическата базилика, която със своите размери се нарежда на второ място в Унгария; кметството, Площадът на Добо; Църквата на миноритите; крепостта – в исторически план тук е спечелена една от най-важните военни битки на унгарския народ. Ръководени от легендарния командир Ищван Добо, храбрите защитници на Егер спират турската армия през 1552 г., с което възпрепятстват завладяването на Унгария. Свободно време. Отпътуване към Долината на хубавите жени. Дегустация на 3 сорта местно вино и гулаш.

Връщане в Будапеща. Нощувка.

Четвърти ден – Будапеща – София ~760 km

Закуска. Отпътуване за България в 8.00 ч. Пристигане в София на бензиностанция “Lukоil” (Западен парк, бул. “Сливница” – до Орион), автогара “Сердика” и ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) късно вечерта.

 

_

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

-Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)

-3 нощувки със закуски в хотел “Ibis” *** (или подобен) в Будапеща

-Панорамна автобусна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод

-Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с асистанс и лимит на отговорност 10 000 -EUR на застрахователна компания “Евроинс АД”

-Водач-екскурзовод от България

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

-Панорамна разходка с корабче по река Дунав (1 час)

-Вечерна панорамна обиколка на Будапеща

-Целодневна екскурзия до големия завой на Дунав с местен екскурзовод

-Целодневна екскурзия до Егер и Долината на хубавите жени, с включена дегустация на вина

-Пешеходна разходка в центъра на Будапеща с местен екскурзовод (мин. 2 часа)

-Входни такси за Историческия музей на Будапеща (2400 HUF), Националната галерия (3200 HUF), Унгарския национален музей (2600 HUF), Зоологическата градина (3300 HUF, за деца до 14 г. – 2200 HUF)

-Входни такси за крепостта “Вишеград” (2600 HUF)

-Входна такса за крепостта в Егер (2000 HUF)

-Градски транспорт: 350 HUF (еднопосочен билет), 1650 HUF (еднодневна карта)

-Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание и градски транспорт

-Разходи от личен характер

-Застраховка “Отмяна на пътуване” (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

-За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия Такса гориво (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава)

_

 

_

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

-Ползване на двойна седалка от един турист  – 139лв.

-Вечерна панорамна обиколка на Будапеща, при минимум 15 туристи – 25 лв.

-Панорамна разходка с корабче по р. Дунав – 1 час (цената включва парче торта, чаша шампанско, резервация и екскурзоводско обслужване на български език), при минимум 20 туристи – 50 лв.

-Целодневна екскурзия до Егер с местен екскурзовод и включена дегустация на вина, при минимум 15 туристи (цената включва: транспорт; екскурзоводско обслужване на български език; пешеходна разходка в Егер; дегустация на 3 вида вина, гулаш). В цената не е включена входната такса за крепостта в Егер – запаща се допълнително на място! от 12 г. – 85 лв.,от 2 г. до 11 г. – 60 лв.

-Екскурзия до големия завой на Дунав с местен екскурзовод, при минимум 15 туристи (Цената включва транспорт и екскурзоводско обслужване)- от 12 г. – 60 лв., от 2 г. до 11 г. – 40 лв.

-Пешеходна разходка в центъра на Будапеща с местен екскурзовод (мин. 2 часа), при минимум 15 туристи – 25 лв.

-Единична стая  – доплащане 169лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!

 –

 

_

ОТСТЪПКИ

-Ученици и студенти (до 25 г.) – 10 лв.

-Деца до 12 г., настанени в стаята на двамата си родители – 22 лв.

МЯСТО НА ТРЪГВАНЕ

-София – Ул. Оборище в участъка между пл. Александър Невски и бул. Васил Левски

-София – Автогара Сердика ( между Централна жп гара и Централна автогара.

 –

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

-За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

-Валутeн курс: 1 EUR = 305 HUF

-Часово време: България 12 ч. ; Унгария 11 ч.

-Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи!

-Traveller MultiFlex – 20% от основната цена на пътуването: възможност за смяна на програмата или отмяна на пътуването без неустойка (сумата се възстановява под формата на ваучер за пътуване) до 35 дни от първоначално избраната дата. Заявява се САМО по време на резервация. За допълнителна информация – в сайта на агенцията, каталог “Пътувай безгрижно`2018” или вашия туристически агент.

-Traveller BeFlex – 10% от основната цена на пътуването: възможност за смяна на датата на пътуване по същата програма или отмяна на пътуването без неустойка (сумата се възстановява под формата на ваучер за пътуване) до 35 дни от първоначално избраната дата. Заявява се САМО по време на резервация. За допълнителна информация – в сайта на агенцията, каталог “Пътувай безгрижно`2018” или вашия туристически агент.

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

_

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ:

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ:

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

_