Екскурзия до Златна Прага за туристи над 55 години и приятели, автобус от София 2024

JCMO58
Екскурзия до Златна Прага за туристи над 55 години и приятели, автобус от София 2024

Екскурзия в Чехия – Златна Прага

Специална ваканционна програма за туристи над 55 години и приятели!


София – Будапеща – Прага – Чески Крумлов – Чешке Будейовице – Прага – Карлови Вари – Прага – Братислава – Будапеща

Без нощни преходи, с включени 4 вечери!

 

24.06.2024 г. – 919 лв.  /  22.07.2024 г. – 929 лв.

19.08.2024 г. – 929 лв.  /  09.09.2024 г. – 939 лв.

07.10.2024 г.  – 929 лв.  /  04.11.2024 г. – 899 лв.

7 дни / 6 нощувки

със закуски и четири вечери

 

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – София – Будапеща ~760 km

Отпътуване от София в 7.00 ч. от ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“)”, в 7.30 ч. от автогара “Сердика” по маршрут Белград – Будапеща. Настаняване в района на Будапеща вечерта. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Будапеща – Прага ~530 km

Закуска. Отпътуване за Чехия сутринта. Посещение на замъка “Леднице” – един от най-популярните в страната. Резиденцията е заобиколена от най-големият парк в Чехия и е част от списъка на ЮНЕСКО. Разглеждане на представителните зали, в които се организирали социални събития, балове и др. Отпътуване за Прага. Пристигане в чешката столица вечерта. Настаняване. Вечеря в ресторанта на хотела нa блок маса или по предварително изготвено меню (без включени напитки; заплащат се индивидуално на място). Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Прага

Закуска. Пешеходна разходка в Прага с местен екскурзовод (минимум 3 ½ ч.): Храдчани (Пражки храд) – най-важният символ на Бохемия и седалище на чешкия президент, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и градини, грандиозната готическа катедралa “Свети Вит”, Златната уличка с дома на Кафка; Мала страна с бароковата църква от 18 в. “Свети Николай”; Карловият мост с многобройните статуи и улични музиканти; Старе место – старият градски площад с кметството и световноизвестния часовник от 15 в., издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция. По желание и предварителна заявка – разходка с корабче по река Вълтава. Вечеря в ресторанта на хотела нa блок маса или по предварително изготвено меню (без включените напитки; заплащат се индивидуално на място). Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Прага – Чески Крумлов – Чешке Будейовице ~360 km

Закуска. Свободен ден в Прага. Вечеря в ресторанта на хотела нa блок маса или по предварително изготвено меню (без включени напитки; заплащат се индивидуално на място). Нощувка.

Туристическа програма по желание: Еднодневна екскурзия с местен екскурзовод до Чески Крумлов – град, запазил своя средновековен облик, известен с втория по големина дворцов комплекс след Пражкия замък, включен в Списъка на ЮНЕСКО. Пешеходна разходка и свободно време. Посещение на пивоварна „Budweiser Budvar“ с включена беседа и дегустация (входната такса за заплаща индивидуално на място) . Основана през 1895 г., пивоварната следва историческата традиция на пивоварството в град Ческе Будейовице от ХІІІ век. Всички посетители стават свидетели на тази вековна традиция, съчетана със съвременни технологии, както и на раждането на бира, характеризираща се с уникален вкус, аромат на хмел и приятна горчивина, чието качество се оценява от клиентите по цял свят. Връщане в Прага вечерта. Връщане в Прага вечерта.

ПЕТИ ДЕН – Прага – Карлови Вари ~260 km

Закуска. Свободен ден в Прага. Вечеря в ресторанта на хотела на блок маса или по предварително изготвено меню (без включени напитки; заплащат се индивидуално на място). Нощувка.

Туристическа програма по желание: Еднодневна екскурзия до Карлови Вари – един от най-привлекателните курорти в света, невероятна комбинация от лечебна вода, природа и старинна архитектура. Връщане в Прага късния следобед.

ШЕСТИ ДЕН – Прага – Братислава – Будапеща ~530 km

Закуска. Отпътуване за Словакия. Пешеходна разходка в историческия център на Братислава: дворецът на архиепископите, старото кметство, академия „Истрополитана”, катедралата „Св. Мартин” – свидетел на десетки коронации на кралски особи, Замъкът на Братислава, където днес се помещава правителството на Република Словакия. Свободно време. Отпътуване за Унгария. Настаняване в района на Будапеща вечерта. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София на бензиностанция “Lukоil” (Западен парк, бул. “Сливница” – до Орион), автогара “Сердика” и ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) късно вечерта.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

-Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)

-2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Будапеща

-4 нощувки със закуски и вечери в хотел *** в Прага

-Посещение на замъка “Леднице” (без включена входна такса; заплаща се индивидуално на място)

-Пешеходна разходка с местен екскурзовод в Прага

-Пешеходна разходка в Братислава

-Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания “Евроинс АД”

-Водач-екскурзовод от България

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

-Напитки по време на вечерите;

-Еднодневна екскурзия до Карлови Вари на български език;

-Еднодневна екскурзия до Чески Крумлов на български език и посещение на пивоварна “Budweiser Budvar”;

-Разходка с корабче по р. Вълтава – около 1 час;

-Ползване на слушалки: пешеходна разходка в Прага (3 EUR); еднодневна екскурзия до Карлови Вари (3 ЕUR ); еднодневна екскурзия до Чески Крумлов и пивоварната “Budweiser Budvar” (3 EUR) – заплащат се на място;

-Входна такса за пивоварна “Budvar” (150 CZK);

-Входна такса за замъка “Леднице” ( 330 CZK ; за лица над 65 г. – 230 CZK; за деца от 6 – 18 г. – 230 CZK; за деца до 6 г. – безплатно);

-Входни такси за Музея на Алфонс Муха (240 CZK), Музея на Сметана (50 CZK), Музея на Кафка (200 CZK) в Прага;

-Комбиниран билет за катедралата “Св. Вит”, Стария кралски дворец, църквата “Св. Георги”, Златната уличка с кулата “Далиборка” (250 CZK, за деца до 16 г. – 125 CZK);

-Входна такса за Братиславски храд (10 EUR);

-Градски транспорт: 32 CZK (еднопосочен билет), 110 CZK (карта за 24 часа);

-Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;

-Разходи от личен характер;

-Застраховка “Отмяна на пътуване” (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).

-За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

-Горивна такса (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава);

-Туристическа такса престой в Прага (заплаща се задължително на място на рецепцията на хотела от всеки турист): около 50 CZK на турист на ден;

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:

-Еднодневна екскурзия до Чески Крумлов на български език и посещение на пивоварна “Budweiser Budvar” с включена дегустация и беседа (цената не включва входната такса за пивоварната 150 CZK – заплаща се индивидуално на място) – провежда се при минимум 20 туристи – 72 лв.

-Еднодневна екскурзия до Карлови Вари с местен екскурзовод, при минимум 20 туристи  – 60 лв.

-Разходка с корабче по р. Вълтава (продължителност 1 час), при минимум 15 туристи – 30 лв.

-Ползване на двойна седалка от един турист – 235 лв.

-Такса гориво (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава) – 54 лв.

-Доплащане за туристи под 55 години – 100 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!

НАСТАНЯВАНЕ:

Двойна стая със спалня – включено в цената

Двойна стая с отделни легла – включено в цената

Двойна стая за комбиниране – включено в цената

Допълнително легло в двойна стая – включено в цената

Единична стая – доплащане 299 лв.

ОТСТЪПКИ:

Деца до 12 г., настанени в стаята на двамата възрастни   – 35 лв.

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

-Такса гориво при увеличение на цената на горивото: Цената на дизеловото гориво е определена на база 2.50 лв за 1 л. При увеличение на цената на горивото – до 9,99%, компанията ще поеме увеличението на свой собствен риск. При увеличение на цената на горивото – равно или надвишаващо 10%, компанията си запазва правото да въведе горивна такса. При увеличение на цената на горивото от 10 % до 19,99 % спрямо посочената база, размерът на горивната такса на турист за пътуване по тази програма ще бъде 14.00 лв. На всяко следващо увеличение на горивото с 10%, сумата съответно се мултиплицира. Съответно при намаление на цената на горивото, горивната такса се намалява пропорционално.

-Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата. Допълнителни услуги се заявяват до 7 пълни работни дни преди датата на заминаване при наличие на свободни места.

-За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да се заявят още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

-1 EUR = 25 CZK

-Пътуването се провежда при минимум 24 записани туристи.

-Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ:

Словакия, Чешка република: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ:

Словакия, Чешка република: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.