Цяла Италия с автобус от София 2023

big_1481_1474440890
Цяла Италия с автобус от София 2023

Цяла Италия с автобус от София


Венеция – Рим – Неапол – Флоренция 

_

Екскурзията е десетдневна и включва 2 нощувки в района на Венеция (Лидо ди Йезоло, околности на Лидо ди Йезоло или околности на Тревизо),  2 нощувки в Рим,  2  нощувки в Неапол или околности, 1 нощувка в района на Монтекатини Терме (Флоренция) и разглеждане с екскурзовод на забележителностите на Венеция, Сан Марино (или Верона), Рим, Неапол, Помпей, Капри и Флоренция. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди

_

ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ: 

15.10.2023 – 24.10.2023

10 дни / 7 нощувки със закуски

Цена: от 1 129лв.

_

 

_

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН – 18:30 ч. – хотел „Тримонциум” в Пловдив; 19:00 ч. – бензиностанция „Шел“ Пазарджик – трансфер до София (за тези, които желаят);  22:00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор 43. Качването в автобуса започва в 21:30 ч. Отпътуване по маршрут София – Белград – Загреб – Любляна – Венеция. Нощен преход.

_

ВТОРИ ДЕН – Следобед – пристигане в района на Венеция (Лидо ди Йезоло, околности на Лидо ди Йезоло или околности на Тревизо). Настаняване в хотела. Нощувка.

_

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Разглеждане с екскурзовод забележителностите на Венеция: разходка с корабче от Пунта Сабиони до „Сан Марко” (цената на билета за корабчето не е включена в пакетната цена на екскурзията), пл. “Сан Марко”, базиликата „Сан Марко“, двореца на Дожите (отвън), моста на въздишките, моста Риалто. Свободно време. Вечерта – завръщане в хотела.  Нощувка.

_

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Рим през Сан Марино. Разглеждане на Сан Марино: Палацо дел Говерно, базиликата „Сан Марино”, разходка по крепостните стени, от които се открива незабравима гледка към Римини, Адриатическо море и Апенините, като при хубаво време погледът стига чак до далматинския бряг. Късно вечерта – пристигане в Рим. При дата на отпътуване 15.10.2023 г. се разглежда Верона вместо Сан Марино. Нощувка.

_

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Екскурзоводска програма Бароков Рим: пл. “Испания”, фонтана Треви, Пантеона и пл. “Навона”. Разглеждане на Ватикана с екскурзовод: пл. „Св. Петър”, базиликата “Свети Петър” (всички туристи са задължени да ползват слушалки – цена около 2 евро на човек – заплащат се на място). По желание – разглеждане на Ватикански музеи с екскурзовод на български – с доплащане 88 лв. за възрастни и 58 лв. за младежи до 17 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация, слушалки в музеите и такса за вход в музеите. Посещението се организира при минимум 20 участника. Ползва се метро. Завръщане в хотела. Нощувка.

_

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Екскурзоводска програма Класически Рим: Колизеума (отвън), Форо Романо (отвън),  хълма Капитолия, пл. „Венеция”. Ползва се метро.  (билетите се заплащат от туристите на място). Свободно време. 16.00 ч. – отпътуване за Неапол. Вечерта – пристигане в Неапол. Нощувка.

_

СЕДМИ ДЕН – Закуска. По желание – екскурзия до остров Капри (с доплащане 149 лв. на човек при минимум 20 участника). До острова се отива с  кораб, там има организиран транспорт  с автобус за разглеждане на двата града Капри и Анакапри; дегустация на типичния ликьор Лимончело. Цената включва билет за кораба, транспорт с автобусчета из острова и местен водач, който е задължителен при разглеждането на острова, слушалки; екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. В късния следобед – разглеждане на Неапол: Палацо Реале, галерия Умберто I, театъра „Сан Карло”, Анжуйския дворец (отвън). Нощувка.

_

ОСМИ ДЕН – Закуска. Посещение на Помпей. Доплащане за посещение на археологическия комплекс в Помпей с екскурзовод на български – 58 лв. за възрастен, 24 лв. за младежи до 25 г. Цената включва входната такса, слушалки, такса резервация, екскурзоводска беседа. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място, и се провежда при минимум 20 участника. На обяд – отпътуване по маршрут Неапол – Рим – Флоренция – Монтекатини Терме. Вечерта – пристигане, настаняване в хотела. Нощувка.

_

ДЕВЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Флоренция. Разглеждане на Флоренция с екскурзовод: църквата “Санта Мария Новела” (отвън), катедралата “Санта Мария дел Фиорe” (отвън), квартала на Данте, площада на Синьорията. Възможност за разглеждане на галерия Уфици – с доплащане 99 лв. за възрастни и 64 лв. за деца и младежи до 24 г. (при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената включва резервация, екскурзовод на български по време на визитата, слушалки по време на визитата, таксата за вход в галерията. Посещението се организира при минимум 20 участника (местата за посещение на галерия Уфици са ограничени и записваме до изчерпване им). Важно: при разглеждането на Флоренция, автобусът оставя групата на специално учреден паркинг, от който придвижването до центъра на града става с трамвай, билетът за който не е включен в пакетната цена на екскурзията и струва около 3 евро в двете посоки. Вечерта – отпътуване по маршрут Флоренция – Любляна – Загреб – Белград – София. Нощен преход.

_

ДЕСЕТИ ДЕН – Вечерта – пристигане на Централна автогара София. Трансфер до „Шел“ Пазарджик и Пловдив.

_

 

_

Цени на човек в лв според настаняването: 15.10.2023 – 24.10.2023

КАТЕГОРИЯ НАСТАНЯВАНЕ В 2* ИЛИ 3*
цена на възрастен в двойна/тройна стая 1129 лв.
цена на човек в индивидуална стая 1444 лв.
цена на деца и младежи до 17 г. в стая с 2 възрастни 999 лв.
цена на деца и младежи до 17 г. в стая с 1 възрастен 1045 лв.

 

Цени на човек в лв според настаняването: 15.10.2023 – 24.10.2023

КАТЕГОРИЯ НАСТАНЯВАНЕ В 2* ИЛИ 3*
цена на възрастен в двойна/тройна стая 1096 лв.
цена на човек в индивидуална стая 1401 лв.
цена на деца и младежи до 17 г. в стая с 2 възрастни 999 лв.
цена на деца и младежи до 17 г. в стая с 1 възрастен 1045 лв.

Посочените цени са с приложена отстъпка 3% за ранно записване и са валидни до 2 месеца преди датата на отпътуване.

_

 

_

 • ТРАНСПОРТ С ЛИЦЕНЗИРАН АВТОБУС;
 • 7 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ;
 • ЕКСКУРЗОВОДСКА ПРОГРАМА БАРОКОВ РИМ;
 • ЕКСКУРЗОВОДСКА ПРОГРАМА КЛАСИЧЕСКИ РИМ;
 • ВОДАЧ-ПРИДРУЖИТЕЛ;
 • ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ.

_

 • ЕКСКУРЗИЯ ДО О-В КАПРИ;
 • РАЗГЛЕЖДАНЕ НА ВАТИКАНСКИТЕ МУЗЕИ С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСИК ЕЗИК;
 • ПОСЕЩЕНИЕ НА АРХЕОЛОГИЧЕСКИЯ КОМПЛЕКС В ПОМПЕЙ;
 • ПОСЕЩЕНИЕ НА ГАЛЕРИЯ УФИЦИ С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК;
 • ТАКСИ ЗА ВХОД В МУЗЕИ, БИЛЕТИ ЗА КОРАБЧЕТА, ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.;
 • ГРАДСКА ТАКСА В ЛИДО ДИ ЙЕЗОЛО, РИМ, НЕАПОЛ И МОНТЕКАТИНИ ТЕРМЕ;
 • СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ ВКЛЮЧЕНИТЕ В ЦЕНАТА ОБИКОЛКИ;
 • МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН);
 • ЗАСТРАХОВКА “ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”;
 • PCR ИЛИ АНТИГЕНЕН ТЕСТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ ТАКИВА СА НУЖНИ;
 • РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

_

 

_

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:

УСЛУГА ЦЕНА
Галерия Уфици
Цена за възрастен Цена за дете до 24 г.
99 лв. 64 лв.
Ватикански музеи
Цена за възрастен Цена за дете до 17 г.
88 лв. 58 лв.
Остров Капри
149 лв.
Посещение на Помпей
Цена за възрастен Цена за дете до 25 г.
58 лв. 24 лв.
Допълнителна седалка 470 лв.

_

 

_

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Забележка: При дата на отпътуване 15.10.2023 г. се разглежда Верона вместо Сан Марино.

_

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в или в околностите на Лидо ди Йезоло – 1,00 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 1,50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди; в Рим – 4 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 6 евро на човек на ден в хотели 4 звезди; в или в околностите на Неапол – 1,50 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 2,50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди; в или в околностите на Монтекатини Терме – 1-2 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 3-4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени на екскурзията.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

_

 

_

_