Цяла Италия с автобус от София

big_1481_1474440890
Цяла Италия с автобус от София

Цяла Италия с автобус от София


Венеция – Рим – Неапол – Флоренция 

_

Екскурзията е десетдневна и включва 2 нощувки в района на Венеция (Лидо ди Йезоло, околности на Лидо ди Йезоло или околности на Тревизо), 2 нощувки в Рим, 2 нощувки в Неапол или околности, 1 нощувка в района на Монтекатини Терме (Флоренция) и разглеждане с екскурзовод на забележителностите на Венеция, Сан Марино (или Верона), Рим, Неапол, Помпей, Капри и Флоренция. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди.

06 – 15.09.2024

20 – 29.09.2024

10 дни / 7 нощувки със закуски

Цена: от 1251 лв.

_

 

_

Програма:

Първи ден

18:30 ч. – хотел „Тримонциум” в Пловдив; 19:00 ч. – бензиностанция „Шел“ Пазарджик – трансфер до София (за тези, които желаят);  22:00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор 43. Качването в автобуса започва в 21:30 ч. Отпътуване по маршрут София – Белград – Загреб – Любляна – Венеция. Нощен преход.

_

Втори ден

Следобед – пристигане в района на Венеция (Лидо ди Йезоло, околности на Лидо ди Йезоло или околности на Тревизо). Настаняване в хотела. Нощувка.

_

Трети ден

Закуска. Разглеждане с екскурзовод забележителностите на Венеция: разходка с корабче от Пунта Сабиони до „Сан Марко” (цената на билета за корабчето не е включена в пакетната цена на екскурзията), пл. “Сан Марко”, базиликата „Сан Марко“, двореца на Дожите (отвън), моста на въздишките, моста Риалто. Свободно време. Вечерта – завръщане в хотела.  Нощувка.

_

Четвърти ден

Закуска. Отпътуване за Рим през Сан Марино. Разглеждане на Сан Марино: Палацо дел Говерно, базиликата „Сан Марино”, разходка по крепостните стени, от които се открива незабравима гледка към Римини, Адриатическо море и Апенините, като при хубаво време погледът стига чак до далматинския бряг. Късно вечерта – пристигане в Рим. Нощувка.

_

Пети ден

Закуска. Екскурзоводска програма Бароков Рим: пл. “Испания”, фонтана Треви, Пантеона (отвън, възможност за посещение отвътре с 5 EUR входна такса) и пл. “Навона”. Свободен следобед. По желание – факултативна програма „Ватикана и крепостта Сант Анджело“ – програмата включва разходка по моста Сант Анджело, крепостта Сант Анджело (отвън), Ватикана – пл. „Св. Петър” и разглеждане на базиликата „Св. Петър” (с доплащане 35 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Завръщане в хотела. Нощувка.

_

Шести ден

Закуска. Екскурзоводска програма Класически Рим: Колизеума (отвън), Форо Романо (отвън),  хълма Капитолия, пл. „Венеция”. Ползва се метро.  (билетите се заплащат от туристите на място). Свободно време. 16:00 ч. – отпътуване за Неапол. Вечерта – пристигане в Неапол. Нощувка.

_

Седми ден

Закуска. По желание – екскурзия до остров Капри (с доплащане 168 лв. на човек при минимум 20 участника). До острова се отива с кораб, там  има организиран транспорт  с автобус за  разглеждане на двата града Капри и Анакапри; дегустация на типичния ликьор Лимончело. Цената включва билет за кораба, транспорт с автобусчета из острова и местен водач, който е задължителен при разглеждането на острова, слушалки; екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. В късния следобед – разглеждане на Неапол: Палацо Реале, галерия Умберто I, театъра „Сан Карло”, Анжуйския дворец (отвън). Нощувка.

_

Осми ден

Закуска. Посещение на Помпей. Доплащане за посещение на археологическия комплекс в Помпей с екскурзовод на български – 69 лв. за възрастен, 39 лв. за младежи до 24 г. Цената включва входната такса, слушалки, такса резервация, екскурзоводска беседа. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място, и се провежда при минимум 20 участника. На обяд – отпътуване по маршрут Неапол – Рим – Флоренция – Монтекатини Терме. Вечерта – пристигане, настаняване в хотела. Нощувка.

_

Девети ден

Закуска. Отпътуване за Флоренция. Разглеждане на Флоренция с екскурзовод: църквата “Санта Мария Новела” (отвън), катедралата “Санта Мария дел Фиорe” (отвън), квартала на Данте, площада на Синьорията. Възможност за разглеждане на галерия Уфици – с доплащане 99 лв. за възрастни и 64 лв. за деца и младежи до 24 г. (при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената включва резервация, екскурзовод на български по време на визитата, слушалки по време на визитата, таксата за вход в галерията. Посещението се организира при минимум 20 участника (местата за посещение на галерия Уфици са ограничени и записваме до изчерпване им). Важно: при разглеждането на Флоренция, автобусът оставя групата на специално учреден паркинг, от който придвижването до центъра на града става с трамвай, билетът за който не е включен в пакетната цена на екскурзията и струва около 3 евро в двете посоки. Вечерта – отпътуване по маршрут Флоренция – Любляна – Загреб – Белград – София. Нощен преход.

_

Десети ден

Вечерта – пристигане на Централна автогара София. Трансфер до „Шел“ Пазарджик и Пловдив. 

 

_

Цени на човек в лв според настаняването: 03.05.2024 – 12.05.2024

Категория Настаняване в 2* или 3*
цена на възрастен в двойна/тройна стая 1289 лв.
цена на човек в индивидуална стая 1769 лв.
цена на деца и младежи до 17 г. в стая с 2 възрастни 1189 лв.
цена на деца и младежи до 17 г. в стая с 1 възрастен 1229 лв.

 

Цени на човек в лв според настаняването: 06.09.2024 – 15.09.2024; 20.09.2024 – 29.09.2024

Категория Настаняване в 2* или 3*
цена на възрастен в двойна/тройна стая 1251 лв.
цена на човек в индивидуална стая 1716 лв.
цена на деца и младежи до 17 г. в стая с 2 възрастни 1189 лв.
цена на деца и младежи до 17 г. в стая с 1 възрастен 1229 лв.
 

Посочените цени са с приложена отстъпка 3% за ранно записване и са валидни до 2 месеца преди датата на отпътуване.

_

 

_

-Транспорт с лицензиран автобус;

-Съответния брой нощувки със закуски;

-Екскурзоводска програма Бароков Рим;

-Екскурзоводска програма Класически Рим;

-Водач-придружител;

-Екскурзоводско обслужване.

_

-Екскурзия до о-в Капри;

-Програма Ватикана и крепостта Сант Анджело;

-Посещение на археологическия комплекс в Помпей;

-Посещение на галерия Уфици с екскурзовод на български език;

-Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.;

-Слушалки по време включените в цената обиколки;

-Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);

-Застраховка “Отмяна на пътуване”;

-Градска такса (city tax);

-PCR или антигенен тест, в случай че такива са нужни;

-Разходи от личен характер.

_

 

_

Допълнителни услуги:

УСЛУГА ЦЕНА
Галерия Уфици
Цена за възрастен Цена за дете до 24 г.
99 лв. 64 лв.
Ватикана и крепостта Сант Анджело 35 лв.
Остров Капри
168 лв.
Посещение на Помпей
Цена за възрастен Цена за дете до 25 г.
69 лв. 39 лв.
Допълнителна седалка 485 лв.

_

 

_

Забележка: От април 2024 г. общината на Венеция въвежда на някои дати такса за вход във Венеция в размер на 5 EUR на човек. Тази такса се заплаща предварително и поименно, поради което трябва да бъде заплатена от клиентите при доплащането на туристическия пакет и туроператорът ще се погрижи да уреди формалностите за цялата група и билетите ще бъдат във водача на групата. Таксата е задължителна. Тъй като датите, на които ще има такава такса, се обявяват поетапно за няколко месеца напред, туроператорът ще уведомява своевременно туристите, записани на засегнатите дати, и те ще имат задължението да заплащат за тази такса в размер на 10 лв. на човек при финалното доплащане за туристическия пакет.

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в или в околностите на Лидо ди Йезоло – 1,00 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 1,50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди; в Рим – 6 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 7.50 евро на човек на ден в хотели 4 звезди; в или в околностите на Неапол – 1,50 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 2,50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди; в или в околностите на Монтекатини Терме – 1-2 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 3-4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени на екскурзията.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

_

 

_

_