Цяла Скандинавия с Берген, с полет от София 2024

tsyala-skandinaviya-s-bergen-7_1665732577
Цяла Скандинавия с Берген, с полет от София 2024

Цяла Скандинавия с Берген 2024

с полет от София

Екскурзията включва 3 нощувки в Копенхаген, 2 нощувки в Стокхолм, 2 нощувки в Осло, 2 нощувки в Берген, 1 нощувка в Хелзингборг и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Копенхаген, Малмьо, Стокхолм, Осло, Согнефиорд, Берген, Гьотеборг, посещение на замъка Кронборгр възможност за разглеждане на Роскилде. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди. Лети се с авиокомпания „Уиз Еър”, като пакетната цена включва самолетен билет, летищни такси, ръчен багаж – 1 малка чанта с размери 40x30x20 см. Вътрешните трансфери в Дания, Швеция и Норвегия се извършват с автобус

Дати и цени:

25.07 – 04.08.2024 – НЯМА МЕСТА

15 – 25.08.2024 – НЯМА МЕСТА

11 дни / 10 нощувки със закуски

Цена: 2889 лв.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН – 18:45 – 20:30 ч. полет София – Копенхаген. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Отпътуване с автобус за Швеция по шестнадесеткилометровия мост над протока Йоресунд, който свързва Копенхаген с Малмьо. Разглеждане на Малмьо – централния площад “Стортогет” с кметството, църквата “Свети Петър”, площад “Лила Торг”. Отпътуване за Стокхолм. По пътя – едночасов престой в Грена – очарователно селце с павирани улици и пъстроцветни дървени къщи, разположено на брега на езерото Ветерн, второто по големина езеро в Швеция. Вечерта – пристигане в Стокхолм. Настаняване в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Туристическа програма в Стокхолм – панорамна обиколка на града и пешеходна разходка из стария град – Гамла Стан: Стадсхолмен (кралския дворец, църквата „Сторкиркан“, централния площад „Сторторгет”, ул. „Кьопмангатан), Ридархолмен (Двореца на благородниците „Ридархюсет“, църквата „Ридархолмскиркан“). Свободен следобед. Възможност за разходка с корабче между островите, съставляващи различните квартали на този неповторим град. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Oтпътуване за Осло. Около 15:30 ч. – пристигане. Разходка по полуострова Бюгдьой – полуострова на музеите – възможност за посещение на музея Фрам (приютяващ кораба „Фрам“ на Фритюф Нансен) и музея Кон-Тики. Разходка из Вигеландпарк, украсен с повече от 200 скулптури и скулптурни композиции на големия норвежки скулптор Густав Вигеланд. Настаняване в хотел в Осло или околности. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Закуска – сух пакет. 06.00 ч. – отпътуване за Согнефиорд – най-дългият фиорд в света и един от най-впечатляващите. Той се врязва дълбоко в сушата, достигайки до най-високата планинска верига в Норвегия – Йотунхаймен и до най-големия норвежки ледник. До фиорда се пътува с автобус по един изключително живописен път, а след това се прави разходка с корабче по ръкавите на фиорда – Найройфиорд и Аурландсфиорд (билетът за корабчето е включен в пакетната цена на екскурзията и не се доплаща). Продължаване към Берген – най-живописният град в Норвегия, наричан често „Вратата към фиордите“. Привечер – пристигане в Берген. Настаняване в хотела. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Посещение на Хълма на троловете, разположен на около 10 км от Берген, на брега на езерото Нордас. Това странно име хълмът дължи на съпругата на световноизвестния норвежки композитор Григ. Семейството е живяло дълги години в една прекрасна бяла къща на хълма. Възможност за разходка по хълма и посещение на къщата музей на Григ. Разглеждане на Берген. Берген завладява с очарованието си на космополитен град с богато минало. Старият квартал на града – „Бриген“, е включен в Списъка на Юнеско за световното културно наследство. Това е кварталът, на който градът дължи и другото си прозвище – „дървеният град“ заради прекрасните дървени къщи, накацали като огърлица с разноцветни мъниста по кея на старото пристанище. Берген е едно от най-старите пристанища в Северна Европа. Днешният вид на къщите в квартала „Бриген“ е от началото на XVIII век. Разходка из квартала „Бриген“ – кея Бриген, кулата Розенкранцтарн, Хаконсхален, крепостта „Бергенхюз“, църквата „Мария Кирке“, пл „Торгет“. Свободно време. Възможност за изкачване с фуникуляр до връх Флойен (320 м), откъдето се открива прекрасна гледка към града и към околните острови (изкачването продължава около 10 мин. и цената за билет за фуникуляра, която е около 125 NOK, не е включена в пакетната цена на екскурзията). Нощувка в Берген или околности.

СЕДМИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Осло. Около 16:00 ч. – пристигане в Осло. Обиколка на Осло – крепостта Акерсхюс, кметството, Домкирке, Операта. Настаняване в хотел в Осло или околности. Нощувка.

ОСМИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Хелзингборг. По пътя – престой в Гьотеборг и разглеждане на центъра на града. Вечерта – пристигане в Хелзингборг. Настаняване в хотел. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Дания (пътят между шведския и датския бряг е половин час с ферибот). Посещение на замъка „Кронборг Слот“, издигащ гордо своя войнствен силует на брега на протока, разделящ двете скандинавски страни. „Кронборг“ е един от най-известните замъци в Дания, свързан с историята на страната, но също така обезсмъртен от Шекспир, който го избира за декор на своята трагедия „Хамлет”. Около 16.00 ч. – пристигане в Копенхаген. Обиколка на града – историческия център Слотхолмен, Кристиансборг Слот, борсата, “Амалиенборг плац”, двореца „Амалиенборг“, Чърчил парк със статуята на малката русалка, замъка „Розенборг“, университетския квартал и ул. “Строгет”, Кметството, кейовете на канала Нюхавн. Настаняване в хотел. Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден в Копенхаген. Възможност за разходка с корабче по каналите или за посещение на музеи: Глиптотеката на Карлсберг (галерия, в която може да се види най-богатата в Северна Европа колекция от гръцката, римската, етруската, египетската античност, но също така и картини на Делакроа, Гоген, Мане, Моне, Реноар, Сезан, Сисле, Синяк, Берт Моризо, Ван Гог, Пикасо и скулптури на Жан-Батист Карпо, Роден, Мане); Националния исторически музей (богата колекция от експонати от епохата на викингите, рунически надписи и пр.); музея на големия датски скулптор Бертел Тордвалдсен. Възможност за посещение на Тиволи – един от най-старите атракционни паркове в Европа, прекрасно украсен, с много зеленина и фонтани. Нощувка.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН –  Закуска. Свободен ден в Копенхаген (стаите се освобождават до 11:00 ч. и багажът се оставя на съхранение в помещение за багаж на хотела). Възможност за екскурзия до Роскилде (с доплащане 165 лв. за възрастни и 110 лв. за деца и младежи до 17 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва билет с влак от Копенхаген до Роскилде и обратно, такса за вход в катедралата, такса за вход в Музея на викингските кораби, водач-придружител на български език; организира се при група от минимум 15 участника). Роскилде е първата столица на Дания. Градът е разположен на Роскилдефьорд, на 30 км от Копенхаген и е известен, освен с живописното си разположение в близост от два от най-големите датски фьорда – Роскилдефьорд и Исефьорд, с катедралата си и с единствения в Дания музей на викингските кораби. Катедралата на Роскилде, която е в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство, е символ на славната история на датското кралство и приютява гробовете на всички крале на Дания от началото на XV век насам. Музеят на викингските кораби излага 5 оригинални викингски кораба, открити на дъното на  Роскилдефьорд, известни в целия свят. Музеят е особено интересен, заради синхрона, което се получава, между изложените експонати и създадената интерактивна среда. 18:30 ч. – трансфер до летището. 21:55 – 01:35 ч. (+1) полет Копенхаген – София.

 

Цени на човек в лв според настаняването:

КАТЕГОРИЯ НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛ 3* ИЛИ 4*
цена на възрастен в двойна стая 2889 лв.
цена на човек в индивидуална стая 3685 лв.
цена на трети възрастен в стая 2807 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 2699 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 2798 лв.

Посочените цени са с приложена отстъпка 3% за ранно записване и са валидни до 2 месеца преди датата на отпътуване.

Цената включва:

 • » САМОЛЕТЕН БИЛЕТ;
 • » ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
 • » РЪЧЕН БАГАЖ 1 МАЛКА ЧАНТА С РАЗМЕРИ 40Х30Х20;
 • » ОПИСАНИТЕ ОБЩО 10 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ХОТЕЛИ 3 ЗВЕЗДИ;
 • » ТРАНФЕРИ ЛЕТИЩЕ – ХОТЕЛ – ЛЕТИЩЕ;
 • » ТРАНСПОРТ С АВТОБУС ПО ПРОГРАМАТА;
 • » РАЗГЛЕЖДАНЕ НА МАЛМЬО;
 • » РАЗГЛЕЖДАНЕ НА СТОКХОЛМ;
 • » РАЗГЛЕЖДАНЕ НА ОСЛО;
 • » РАЗГЛЕЖДАНЕ НА СОГНЕФЬОРД, ВКЛ. БИЛЕТ ЗА КРУИЗ ПО КАНАЛА;   
 • » РАЗГЛЕЖДАНЕ НА БЕРГЕН И ХЪЛМА НА ТРОЛОВЕТЕ;
 • » РАЗГЛЕЖДАНЕ НА ГЬОТЕБОРГ;
 • » РАЗГЛЕЖДАНЕ НА КОРНБОРГ СЛОТ (ВХОДНАТА ТАКСА СЕ ЗАПЛАЩА НА МЯСТО);
 • » РАЗГЛЕЖДАНЕ НА КОПЕНХАГЕН;
 • » ВОДАЧ-ПРИДРУЖИТЕЛ ОТ ТУРОПЕРАТОРА.

Цената не включва:

 • » ЧЕКИРАН БАГАЖ;
 • » ЕКСКУРЗИЯ ДО РОСКИЛДЕ;
 • » ВХОДНИ ТАКСИ В МУЗЕИ, ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТИ И КОРАБЧЕТА, С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА КОРАБЧЕТО ПО СОГНЕФЬОРД;
 • » СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА ВКЛЮЧЕНИТЕ В ЦЕНАТА ЕКСКУРЗИИ – ОКОЛО 3 ЕВРО НА ЧОВЕК;
 • » ГРАДСКА ТАКСА (CITY TAX) В ХОТЕЛИТЕ;
 • » МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН);
 • » ЗАСТРАХОВКА „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ“;
 • » БИЛЕТИ ЗА ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ;
 • » ГОРИВНА И/ИЛИ ИНФЛАЦИОННА ТАКСА, В СЛУЧАЙ ЧЕ СЕ НАЛОЖИ ДА СЕ ВЪВЕДЕ ТАКАВА;
 • » РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Допълнителни услуги:

Доплащане за съседни места в самолета в двете посоки – цената подлежи на препотвърждение
70 лв.
Екскурзия до Роскилде
Цена за възрастен Цена за дете до 17 г.
165 лв. 110 лв.
Чекиран багаж до 20 кг в двете посоки – цената подлежи на препотвърждение
370 лв.
Чекиран багаж до 10 кг в двете посоки – цената подлежи на препотвърждение
244 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

 

ВАЖНО: Уведомяваме Ви, че музеят на викингските кораби ще бъде затворен до края на 2027 г.

Забележка: Съветваме Ви да имате банкови карти със себе си

Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през ноември 2023. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременн

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30% от стойността на автобусните пакети и сключен договор за туристически пакет. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:

-ако прекратяването е до 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор, Пътуващият не дължи такса прекратяване, в случай че настоящият Договор е сключен повече от 50 дни преди датата на отпътуване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);

-ако прекратяването е от 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор до 50 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 10% от цената на туристическия пакет в лева (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);

-ако прекратяването е от 49 до 21 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;

-ако прекратяването е от 20 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;

-ако прекратяването е под 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 99% от цената на организираното пътуване в лева.

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Всички автобусни екскурзии се осъществяват при минимум 25 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1. от ЗТ.

Автобусите, които се използват са следните марки: Мерцедес, Скания, Сетра, Волво, Ивеко, Ман, Неоплан, VDL (ВДЛ), Бова, Ван Хол, снабдени с климатик, видео, кафе машина, минибар, лицензирани за извършване на международен превоз на пътници. По време на пътуването в автобуса, всеки е задължен да поставя предпазния колан на седалката, която заема.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

Поради нестабилните цени на горивото, които се покачват непрекъснато и непредвидимо, е възможно въвеждане на доплащане за гориво. Записаните по програмата клиенти ще бъдат уведомявани веднага, в случай че такова доплащане се наложи.