Цяла Скандинавия, самолетна програма с полет от София 2024

tsyala-skandinaviya-4_1496644332
Цяла Скандинавия, самолетна програма с полет от София 2024

Цяла Скандинавия

самолетна програма с полет от София

Екскурзията включва 3 нощувки в Копенхаген, 2 нощувки в Стокхолм, 3 нощувки в Осло, 1 нощувка в Хелзингборг и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Копенхаген, Малмьо, Стокхолм, Осло, Гьотеборг, посещение на замъка Кронборг, възможност за екскурзия до Согнефьорд и до Роскилде. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди. Лети се с авиокомпания „Уиз Еър”, като пакетната цена включва самолетен билет, летищни такси, ръчен багаж – 1 малка чанта с размери 40x30x20 см. Вътрешните трансфери в Дания, Швеция и Норвегия се извършват с автобус.

09.07.2024 – 18.07.2024 

22.08.2024 – 31.08.2024

10 дни / 9 нощувки със закуски

Цена: 2656 лв.

 

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН – 18:45 – 20:30 ч. полет София – Копенхаген. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Отпътуване с автобус за Швеция по шестнадесеткилометровия мост над протока Йоресунд, който свързва Копенхаген с Малмьо. Разглеждане на Малмьо – централния площад “Стортогет” с кметството, църквата “Свети Петър”, площад “Лила Торг”. Отпътуване за Стокхолм. По пътя – едночасов престой в Грена – очарователно селце с павирани улици и пъстроцветни дървени къщи, разположено на брега на езерото Ветерн, второто по големина езеро в Швеция. Вечерта – пристигане в Стокхолм. Настаняване в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Туристическа програма в Стокхолм – панорамна обиколка на града и пешеходна разходка из стария град – Гамла Стан: Стадсхолмен (кралския дворец, църквата „Сторкиркан“, централния площад „Сторторгет”, ул. „Кьопмангатан), Ридархолмен (двореца на благородниците „Ридархюсет“, църквата „Ридархолмскиркан“). Свободен следобед. Възможност за разходка с корабче между островите, съставляващи различните квартали на този неповторим град. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Свободно време. Възможност за самостоятелни разходки из центъра на Стокхолм или за разглеждане на Васамузеет (съхраняващ кораба „Васа” – един от най-красивите, но с най-трагична съдба кораби на шведската флота, построен през 1628 г. и единственият платноход от XVII век, запазен в оригиналния си вид) или на музея „Скансен“ (етнографски и исторически музей на открито). Около 14.00 ч. – отпътуване за Осло. Пристигане в Осло вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Обиколка на Осло – разходка из Вигеландпарк, престой на полуострова Бигдьой – полуострова на музеите с възможност за разглеждане музея Фрам (приютяващ полярния кораб „Фрам” на Фритьоф Нансен) или музея Кон-Тики (Музеят на викингските кораби е затворен до 2027 г.) Разглеждане на центъра на Осло – крепостта Акерсхюс, кметството, Домкирке. Свободно време. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден в Осло или по желание – целодневна екскурзия до Согнефиорд (с доплащане 158 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва транспорт с автобус от Осло до Согнефиорд и обратно, разходка с корабче по фиорда, водач-придружител на български език). Отпътува се в 05.00 ч., като закуската е сух пакет. До фиорда се пътува с автобус по изключително живописен път, а след това се прави разходка с корабче по самия фиорд. Согнефиорд е най-дългият фиорд в света, врязващ се дълбоко в сушата, достигайки до най-високата планинска верига в Норвегия – Йотунхаймен и до най-големия норвежки ледник  Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Хелзингборг. По пътя – престой в Гьотеборг и разглеждане на центъра на града. Вечерта – пристигане в Хелзингборг. Настаняване в хотел. Нощувка.

ОСМИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Дания (пътят между шведския и датския бряг е половин час с ферибот). Посещение на замъка Кронборг Слот, издигащ гордо своя войнствен силует на брега на протока, разделящ двете скандинавски страни. Кронборг е един от най-известните замъци в Дания, свързан с историята на страната, но също така обезсмъртен от Уилям Шекспир, който го избира за сцена на своята трагедия „Хамлет”. Около 16.00 ч. – пристигане в Копенхаген. Обиколка на Копенхаген – историческия център Слотхолмен, Кристиансборг Слот, борсата, “Амалиенборг плац”, двореца „Амалиенборг“, Чърчил парк със статуята на малката русалка, замъка „Розенборг“, университетския квартал и ул. “Строгет”, Кметството, кейовете на канала Нюхавн. Настаняване в хотел. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден в Копенхаген. Възможност за разходка с корабче по каналите или за посещение на музеи: Глиптотеката на Карлсберг (галерия, в която може да се види най-богатата в Северна Европа колекция от гръцката, римската, етруската, египетската античност, но също така и картини на Делакроа, Гоген, Мане, Моне, Реноар, Сезан, Сисле, Синяк, Берт Моризо, Ван Гог, Пикасо и скулптури на Жан-Батист Карпо, Роден); Националния исторически музей (богата колекция от експонати от епохата на викингите, рунически надписи и пр.); музея на големия датски скулптор Бертел Тордвалдсен. Възможност за посещение на Тиволи – един от най-старите атракционни паркове в Европа, прекрасно украсен, с много зеленина и фонтани. Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден в Копенхаген (стаите се освобождават до 11:00 ч. и багажът се оставя на съхранение в помещение за багаж на хотела). Възможност за екскурзия до Роскилде (с доплащане 165 лв. за възрастни и 110 лв. за деца и младежи до 17 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва билет с влак от Копенхаген до Роскилде и обратно, такса за вход в катедралата, такса за вход в Музея на викингските кораби, водач-придружител на български език; организира се при група от минимум 15 участника). Роскилде е първата столица на Дания. Градът е разположен на Роскилдефьорд, на 30 км от Копенхаген и е известен, освен с живописното си разположение в близост от два от най-големите датски фьорда – Роскилдефьорд и Исефьорд, с катедралата си и с единствения в Дания музей на викингските кораби. Катедралата на Роскилде, която е в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство, е символ на славната история на датското кралство и приютява гробовете на всички крале на Дания от началото на XV век насам. Музеят на викингските кораби излага 5 оригинални викингски кораба, открити на дъното на  Роскилдефьорд, известни в целия свят. Музеят е особено интересен, заради взаемодействието, което се получава, между изложените експонати и създадената интерактивна среда. 18:30 ч. – трансфер до летището. 21:55 – 01:35 ч. (+1) полет Копенхаген – София.

Цената включва:

» САМОЛЕТЕН БИЛЕТ;

» ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;

» РЪЧЕН БАГАЖ 1 МАЛКА ЧАНТА С РАЗМЕРИ 40Х30Х20;

» ОПИСАНИТЕ ОБЩО 9 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ХОТЕЛИ 3 ЗВЕЗДИ;

» ТРАНФЕРИ ЛЕТИЩЕ – ХОТЕЛ – ЛЕТИЩЕ;

» ТРАНСПОРТ С АВТОБУС ПО ПРОГРАМАТА;

» РАЗГЛЕЖДАНЕ НА МАЛМЬО;

» РАЗГЛЕЖДАНЕ НА СТОКХОЛМ;

» РАЗГЛЕЖДАНЕ НА ОСЛО;

» РАЗГЛЕЖДАНЕ НА ГЬОТЕБОРГ;

» РАЗГЛЕЖДАНЕ НА КОРНБОРГ СЛОТ (ВХОДНАТА ТАКСА СЕ ЗАПЛАЩА НА МЯСТО);

» РАЗГЛЕЖДАНЕ НА КОПЕНХАГЕН;

» ВОДАЧ-ПРИДРУЖИТЕЛ ОТ ТУРОПЕРАТОРА.

Цената не включва:

» ЕКСКУРЗИЯ ДО СОГНЕФЬОРД;

» ЕКСКУРЗИЯ ДО РОСКИЛДЕ;

» ЧЕКИРАН БАГАЖ;

» ВХОДНИ ТАКСИ В МУЗЕИ, ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТИ И КОРАБЧЕТА;

» СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА ВКЛЮЧЕНИТЕ В ЦЕНАТА ЕКСКУРЗИИ – ОКОЛО 3 ЕВРО НА ЧОВЕК;

» ГРАДСКА ТАКСА (CITY TAX) В ХОТЕЛИТЕ;

» МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН);

» ЗАСТРАХОВКА „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ“;

» БИЛЕТИ ЗА ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ;

» ГОРИВНА И/ИЛИ ИНФЛАЦИОННА ТАКСА, В СЛУЧАЙ ЧЕ СЕ НАЛОЖИ ДА СЕ ВЪВЕДЕ ТАКАВА.

» РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Цени на човек в лв според настаняването:

КАТЕГОРИЯ НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛ 3* ИЛИ 4*
цена на възрастен в двойна стая 2656 лв.
цена на човек в индивидуална стая 3373 лв.
цена на трети възрастен в стая 2570 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 2449 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 2559 лв.

Посочените цени са с приложена отстъпка 3% за ранно записване и са валидни до 2 месеца преди датата на отпътуване.

Допълнителни услуги:

-Екскурзия до Согнефиорд: 158 лв. (Цена за възрастен) Согнефиорд е най-дългият фиорд в света и един от най-впечатляващите. Той се врязва дълбоко в сушата, достигайки до най-високата планинска верига в Норвегия – Йотунхаймен и до най-големия норвежки ледник. До фиорда се пътува с автобус по един изключително живописен път, а след това се прави разходка с корабче по самия фиорд. Цената включва транспорт с автобус от Осло до Согнефиорд и обратно, разходка с корабче по фиорда, водач-придружител на български език.

– Чекиран багаж до 10 кг в двете посоки, вместо включения в цената 10 кг багаж : ПРИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА РЕЗЕРВАЦИЯТА: 257 лв.

Екскурзия до Роскилде – Цена за възрастен – 165 лв.,  Цена за дете до 17 г. – 110 лв.

Чекиран багаж до 20 кг в двете посоки – цената подлежи на препотвърждениеП – 390 лв.

Доплащане за съседни места в самолета в двете посоки – цената подлежи на препотвърждение – 70 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

ВАЖНО: Уведомяваме Ви, че музеят на викингските кораби ще бъде затворен до края на 2027 г.

Забележка: Съветваме Ви да имате банкови карти, както и да си осигурите от България известно количество местна валута – датски, шведски и норвежки крони.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30% от стойността на автобусните пакети и сключен договор за туристически пакет. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:

-ако прекратяването е до 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор, Пътуващият не дължи такса прекратяване, в случай че настоящият Договор е сключен повече от 50 дни преди датата на отпътуване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);

-ако прекратяването е от 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор до 50 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 10% от цената на туристическия пакет в лева (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);

-ако прекратяването е от 49 до 21 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;

-ако прекратяването е от 20 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;

-ако прекратяването е под 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 99% от цената на организираното пътуване в лева.

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Всички автобусни екскурзии се осъществяват при минимум 25 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1. от ЗТ.

Автобусите, които се използват са следните марки: Мерцедес, Скания, Сетра, Волво, Ивеко, Ман, Неоплан, VDL (ВДЛ), Бова, Ван Хол, снабдени с климатик, видео, кафе машина, минибар, лицензирани за извършване на международен превоз на пътници. По време на пътуването в автобуса, всеки е задължен да поставя предпазния колан на седалката, която заема.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

Поради нестабилните цени на горивото, които се покачват непрекъснато и непредвидимо, е възможно въвеждане на доплащане за гориво. Записаните по програмата клиенти ще бъдат уведомявани веднага, в случай че такова доплащане се наложи.