Делтата на Дуная, крепост Енисала, Констанца и Мамая, отпътуване от Варна и Добрич 2022

download (1)
Делтата на Дуная, крепост Енисала, Констанца и Мамая, отпътуване от Варна и Добрич 2022

Делтата на Дунав, крепостта Енисала, Констанца и Мамая

с възможност за отпътуване от Варна и Добрич

16.07.2022

20.08.2022

       17.09.2022      

_

2 дни /1 нощувка

Цена: 100. 00лв.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:

05:30 ч Потегляне от Варна (ул. Антим 1 до Археологическия музей); 06:20ч Потегляне от Добрич /Младежки дом/ в посока Констанца. Кратка почивка в началото на Констанца пред хипермаркет “AUCHAN”. Потегляне за Тулча. По пътя се посещава крепостта Енисала- Замъкът Енисала (Enisala castle) днес е реминисценция на някогашната средновековна мощна крепост, която е охранявала тукашните румънски търговски маршрути. Тя е разположена в централната част на Южна Румъния, а крепостта Енисала е една от най-интересните туристически забележителности в района. Наричан още крепостта Хераклеа (Heracleea Fortress),  Енисала доминира над красивите езера Разим (Lake Razim/Razelm ) и Бабадаг (Babadag). Тукашните земи са част от Добруджанското поле – навсякъде се откриват живописни гледки на равни полета, покрити със зелена трева и множество водни канали. Селището Енисала на турски е известно под името Ново село (New Village). Отпътуване за Тулча. Разходка в центъра на Тулча – разглеждана на църквата “Св. Георги”, позната още като “църквата с часовник” или “българската църква”, Паметника на независимостта, издигнат на хълма над града, от където се открива красива панорамна гледка към града.Посещение на Аквариума в Тулча (без включена входна такса). Аквариумът е една от най-големите туристически атракции на града и е част от Музейния еко-туристически център “Делтата на Дунав”. Центърът предлага на своите посетители богата постоянна експозиция и различни временни изложби, представящи флората и фауната характерна за биосферния резерват Делтата на Дунав. Аквариумът е оборудван с модерна инсталация и има вместимост 150 тона вода. Посетителите ще имат възможността да наблюдават колекция от различни видове морски и речни видове риби, както и специална колекция от индонезийски корали. Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:

Закуска. По желание полудневна разходка по Делтата на Дунав– биосферен резерват със световно значение под егидата на ЮНЕСКО с площ от 4152 кв. км. мястото с най-богато разнообразие на птичи видове в света (над 300 вида), кръстопът за прелетните птици от три континента, движещи се по пет въздушни коридора. Място, където могат да се видят застрашени и редки видове, а също така и над 45 вида сладководни риби в многобройните езера и блата. Делтата е извънредно богата на растителност – над 50 вида дървета и храсти, обвити с лиани, хмел и шипка. Тук гнездят соколи, морски безопашати орли, дроздове и славеи,   срещат се лисици, диви котки, зайци, еноти, рисове и дори глигани и вълци, а във водата видри, норки. Връщане в Тулча. Преминаване през Мамая и Констанца с панорамна обиколка и време за шопинг. Връщане в България надвечер.

Дата База Възрастен в двойна стая Единична стая
16.07.2022 г. BB 100 лв. 130 лв.
20.08.2022 г. BB 100 лв. 130 лв.
17.09.2022 г. BB 100 лв. 130 лв.

_

Цената включва :

– транспорт с комфортен туристически автобус;

– екскурзоводско обслужване по целия маршрут

– нощувка със закуска в хотел 3* в град Тулча-централно разположен

Цената не включва :

– -входа на посещаваните обекти – Музей на делтата на Дунав с аквариум – 20 леи за възрастни, 10 леи за пенсионери и 5 леи за ученици и студенти, такса снимки 15 леи; Археологически музей – 10 леи, такса снимки 10 леи; Етнографски музей – 6 леи, такса снимки 15 леи.

– Разходка с корабче по делтата на  река Дунав/около  3 часа – 25 евро. По време на обиколката се наблюдават птици, риби типични за дунавската делта, имаме възможност да се насладим на естествения пейзаж – плетеница от ръкави, канали, тръстикови масиви, езера, пясъчни дюни.