Романтичната долина на Рейн с полет от София 2022

UHB5QR
Романтичната долина на Рейн с полет от София 2022

Екскурзия в Германия – Романтичната долина на Рейн 2022

със самолет и обслужване на български език

 _

София – Дортмунд – Кьолн – Дюселдорф – Кьолн – Долината на река Рейн –

Рюдесхайм – Кьолн – Дортмунд – София

_

ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ

11.08.2022г. – 949лв.

22.09.2022г. – 865лв.

_

4 дни / 3 нощувки със закуски

_

 

_

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

Първи ден – София – Дортмунд – Кьолн

Отпътуване от летище София за Дортмунд или Кьолн с полет на авиокомпания „Wizz Air” или “Ryanair”. Трансфер до хотела в Кьолн. Оставяне на багажа в хотела за съхранение. Пешеходна разходка в стария град, изпъстрен с тесни улички, традиционни стари къщи, фонтани, безброй пивоварни, барове и ресторанти в стар стил: готическата катедрала „Свети Петър и Мария“, най-голямата в Северна Европа, чиито две камбанарии се виждат от целия град (отвън; посещението на Катедралата е индивидуално в свободното време); Римско-германският музей, съхраняващ колекции с предмети от римската епоха, когато градът е бил столица на провинция Долна Германия и важен търговски пункт; кметството; площад „Алтер Маркт“; площад „Хоймаркт“ със статуята на пруския владетел Фридрих Вилхелм III; крайбрежната улица по р. Рейн; старият рибен пазар; средновековната църквата „Св. Мартин“; мостът „Хоенцолерн“ – стоманен железопътен мост над р. Рейн, разположен в непосредствена близост до катедралата и превърнал се във визитната картичка на Кьолн. Настаняване след 15 ч. Свободно време с възможност за самостоятелно посещение на Градския музей, Музея на шоколада, катедралата „Свети Петър и Мария“ или изкачване на кулата на катедралата. Нощувка.

_

Втори ден – Кьолн – Дюселдорф~90 km

Закуска. Свободно време или по желание еднодневна екскурзия до Дюселдорф – административен център на провинция Северен Рейн Вестфалия. Пешеходна разходка в старата част на града сред старите сгради, множеството магазинчета, музеи и над 300 заведения, откъдето идва прозвището на този район „най-дългият бар на света“: оживеният площад „Бургплац“ със старинната кула „Шлостурм“, която в миналото е била част от замък; базиликата „Св. Ламберт“ с кривата кула; централният площад „Марктплац“ със старото кметство; родната къща на Хайнрих Хайне и едноименният площад; модерният булевард „Кьонигсалее“ с множеството търговски центрове и маркови бутици. Свободно време за разходка по крайбрежната улица и възможност за посещение на кулата „Рейн“, предлагаща панорамна гледка от 168 м. височина. Връщане в Кьолн късния следобед. Нощувка.

_

Трети ден – Кьолн – Долината на река Рейн – Рюдесхайм~350 km

Закуска. Свободно време или по желание екскурзия „Романтичните замъци по Рейн“ – един от най-интересните туристически маршрути в Германия. Районът между Майнц и Кобленц се счита за един от най-живописните и богати на история местности в Централна Европа – многобройните средновековни крепости, кацнали по скалистите брегове на Рейн, църквите и красивата природа създават неповторимата романтика на долината, внесена в Списъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Разходка с кораб по река Рейн. Свободно време в Рюдесхайм – приказно градче по река Рейн, известно с производството на вино. За всички посетители на Рюдесхайм е задължително да се разходят по ул. „Дроселгасе“, изпъленена с множество винарни. Връщане в Кьолн вечерта. Нощувка.

_

Четвърти ден – Кьолн – Дортмунд – София

Закуска. Свободно време в Кьолн – необходимо е ползване на градски транспорт. Трансфер до летището в Дортмунд или Кьолн. Отпътуване за България с полет на авиокомпания „Wizz Air“ или “Ryanair”. Кацане на летище София.

_

 

_

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

-Самолетен билет София – Дортмунд / Кьолн – София на авиокомпания “Wizz Air” с включени летищни такси и 1 брой малък салонен багаж до 10 кг (с размери 40/30/20 см) или на авиокомпания “Ryanair” с включени летищни такси и 1 брой малък салонен багаж до 10 кг (с размери 40/20/25 см)

-Групов трансфер летище Дортмунд/Кьолн – хотел в Кьолн – летище Дортмунд/Кьолн

-3 нощувки със закуски в хотел “Ibis Hotel Кöln Centrum” 3* (или подобен) в Кьолн

-Пешеходна разходка в историческия център на Kьолн

-Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания “Евроинс АД”

-Водач от България

_

 

_

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

-PCR тестове (при необходимост)

-Чекиран багаж до 10 кг или 20 кг

-Еднодневна екскурзия по долината на Рейн

-Входни такси за туристическите обекти по време на екскурзията “Романтичните замъци по Рейн”

-Еднодневна екскурзия до Дюселдорф

-Входна такса за кулата на катедралата “Свети Петър и Мария” (4 EUR), Музея на шоколада (11,5 EUR), Градския музей (5 EUR)

-Градски транспорт в Kьолн: еднопосочен билет за една зона (3 EUR), карта за 24 часа (7,30 EUR)

-Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание

-Разходи от личен характер

-Застраховка “Отмяна на пътуване” (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).

-За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

_

 

_

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:

-PCR тест на специална цена в лаборатории “Рамус” преди отпътуване на турист – 60лв.

-Чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) на турист – цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване – 147лв.

-Чекиран багаж до 10 кг (в двете посоки) на турист – цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване – 94лв.

-Доплащане за съседни места в самолета (отиване и връщане ) – на турист (подлежи на потвърждение) – 49лв.

-Еднодневна екскурзия “Романтичните замъци по Рейн”, при минимум 18 туристи (цената включва транспорт и разходка с кораб по р. Рейн – около 3 часа) – 148лв.

-Еднодневна екскурзия до Дюселдорф, при минимум 18 туристи – 99лв.

-Единична стая – доплащане 275 лв.

_

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

-Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите. Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата. Допълнителни услуги се заявяват до 7 пълни работни дни преди датата на заминаване при наличие на свободни места.

-За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да се заявят още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

-Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

-Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи!

_

 

_

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ:

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

_

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ:

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

_

 

_