Екскурзия в Узбекистан с полет от София 2023

c-fakepath-uzbekistan-765×470-8
Екскурзия в Узбекистан с полет от София 2023

Екскурзия в УЗБЕКИСТАН – Великият път на коприната!

София–Истанбул–Ургенч (Узбекистан)

Пътешествие до световноизвестни градове на Великия път на коприната и древни паметници от списъка на ЮНЕСКО. Програма с включени входни такси на обектите, приключение на езерото Айдаркул.

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 15.12.2022Г.

Дата на заминаване и цена: 

 02.04.2023г. – от 3 699 лв  3 499лв

10 дни / 8 нощувки със ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА: 

ПЪРВИ ДЕН

София–Истанбул–Ургенч (Узбекистан) Отпътуване от летище София с полет на Турски авиолинии в 21:15 ч. за Ургенч през Истанбул.

ВТОРИ ДЕН

Ургенч– Хива (Узбекистан) Пристигане на летище Ургенч в 07:10 ч. Среща на летището, трансфер до Хива (30 км, около 40 минути). Пристигане в Хива, настаняване в хотел Erkin Palace 4*и закуска. Следва туристическа програма „Музей под открито небе”. Архитектурният комплекс на Ичан-Кала е мини-град и обиколката ще се проведе пеша. Историята на област Хорезм се корени толкова далеч в древни времена, че малко цивилизации могат да съответстват на възрастта му. Ще видите дворци с богати мозайки, уникални красиви минарета, медресета и джамии като Мавзолей Пахлавон Махмуд (XVII-XIX), дворец Тош-Ховли (Харем на Хива Хан) (1830-1836), Крепостта Куня-Арк (1868-1888), Минарет Калта-Минор (1855), Медресе Шергази-Хан- (1830-1836) 1720 г.), комплекс Алла-Кули-хан (XIII-XVIII), Кервансарай (XVIII), минаре и джамия Ходжа-Ислям (1908-1910), дворец Ала-Кули-хан (XIX) и др. Обяд в местен ресторант. Продължаване на обиколката из Хива. Вечеря в местен ресторант около 19:00 ч. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН

Хива–Бухара Закуска в хотела. Отпътуване за Бухара през пустинята Къзълкум в 08:00 ч. (около 480 км). Обяд в крайпътно кафене. Пристигане в Бухара около 16:00 ч. и настаняване в хотел Asia Bukhara 4* (или подобен). Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН

Бухара Закуска в хотела. Начало на обиколката в Бухара: Добре дошли в най-древния град на Централна Азия – Бухара, който има 2500-годишна история. Историческите паметници, построени през различни епохи, пазят невероятни истории, които представляват интерес за всички гости на столицата на древна Согдиана. Програмата включва посещение на следните исторически паметници: Мавзолей на Саманидите (IX век). Той е един от архитектурните шедьоври на Централна Азия и перла на световната архитектура. Мавзолей на Чашма-Аюб (XIV век). Има легенда за този паметник, свързан с пророка Йов (Аюб), за когото се твърди, че е пътувал като проповедник през земите на Бухара. Комплексът Боло-Хауз е архитектурен ансамбъл, разположен на регистана ( централен площад) на Бухара, състоящ се от джамия, минаре и хауз (водоем). Крепостта Арк IV в. — център на бухарската държавност. Тук са били разположени дворецът на емира, джамии, съкровищница, правителствена служба и затвор. Обяд в местен ресторант. Продължаване на обиколката на Бухара: комплекс Калян — Минаре Калян XII век — основният символ на свещена Бухара. Това е символ на силата и мощта на духовенството на страната, както и на Медресето Мир-Араб, единственото действащо медресе в съветската епоха и днес. Посещение на покритите пазари на Бухара, които съществуват от времето на Великия път на коприната — Токи-Заргарон (ред бижутери), Токи-Сарафон (ред килими, национални дрехи), Токи-Телпакифурушон (ред производители на шапки). В 18:00 ч. фолклорен спектакъл в медресето Надир Диван Беги. Вечеря и нощувка.

ПЕТИ ДЕН

Бухара–Гиждуван–езерото Айдаркул Закуска в хотела. Разглеждане на Летния дворец на емирите на Бухара Ситорай-Мохи Хоса. Отпътуване за Гиждуван (52 км, около 1 час). Пристигане в Гиждуван. Посещение на керамичната работилница в къщата на майстора по керамика 7-мо поколение Алишер Нарзулаев. Кратка демонстрация на изработката и оцветяването на керамични изделия. Обяд. Следобед отпътуване към езерото Айдаркул (180 км, около 2 часа 30 минути) Пристигане в юртовия лагер към 17:30ч. и настаняване. Вечеря в лагера. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН

Езерото Айдаркул–Самарканд Закуска. След закуска почивка, езда на камила, плуване в езерото Айдаркул, запознаване с фауната и флората на езерото. Обяд на брега на езерото Айдаркул. Отпътуване за Самарканд (244 км, около 3 часа). Пристигане в Самарканд около 18:00 ч., настаняване в хотел Registan Plaza (Movenpick) 4* ( или подобен). Вечеря и нощувка.

СЕДМИ ДЕН

Самарканд Закуска. Туристическа обиколка на Самарканд популярна мълва казва: „Самарканд — сайкали руи замин аст…“, което означава, че Самарканд е красотата на лицето на Земята… Добре дошли в Самарканд, който, подобно на Бухара, има повече от 2500-годишна история. Площад Регистан е символ на град Самарканд, който включва медресе Шердар, медресе Тиля-Кари, медресе Улугбек; Медресе Биби-Ханум (медресе, построено в чест на най-обичаната съпруга на Амир Тимур); Мавзолей Гури-Емир (гробницата на великия Тамерлан). Обяд в ресторант. Продължаване на обиколката из Самарканд: Комплексът Шах-и-Зинда (Мемориалът е създаден през 12-14 век сл. Хр. Появата му се свързва с името на Кусам-ибн-Абас, братовчед на пророка Мохамед, и много принцове и принцеси от династията Тимуриди са също погребани тук). Обсерватория Улугбек (една от най-старите и значими обсерватории в Централна Азия, построена през 1424-1428 г. от внука на Амир Тимур (Тамерлан) Улугбек на хълма Кукхак. В 18:00 ч. посещение на колоритен музикален спектакъл в театър Ел-Мeроси, който разказва за еволюцията на узбекската национална носия. Вечеря и нощувка.

ОСМИ ДЕН

Самарканд–Ташкент (с високоскоростен влак) Закуска. Посещение на ориенталския базар на Сиаб за закупуване на сувенири, подаръци, зеленчуци, плодове и сушени плодове. Посещение на работилница за копринена хартия от 10 век в с. Конигил. Обяд. Трансфер до жп гарата в Самарканд. В 17:28ч. отпътуване за Ташкент с високоскоростен влак Афросиаб. Пристигане в Ташкент в 19:44 ч., среща на жп гарата, трансфер до хотел Hampton by Hilton 4* и настаняване. Вечеря и нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН

Ташкент Закуска. Туристическа обиколка на Ташкент: Комплексът Хазрати-Имам, където се съхранява Коранът на Усман — най-старият ръкопис на Корана, оцелял до наши дни, оцветен, както се смята, с кръвта на третия халиф — Усман; площад Амир Тимур, Музей на приложните изкуства. Обяд в ресторант. Продължаване на обиколката в Ташкент: Площад на Независимостта, Комплекс за памет на жертвите на репресиите, Паметник на храбростта, Театрален площад. Вечеря и нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН

Ташкент–София (през Истанбул) Ранна закуска и трансфер до Международното летище Ташкент. Отпътуване за София с полет на Турски авиолинии през Истанбул в 09:05 ч. Пристигане на летище София в 14:35 ч.

su_lightbox type=”inline” src=”#my-custom-popup”]

[/su_lightbox]

ПАКЕТНИ ЦЕНИ

Пакетни цени с включена отстъпка за записвания до 15.12.2022 г.

Турист в двойна стая – 3 499 лв.

Турист в единична стая – 3 928 лв

Възрастен на доп. легло – 3 499 лв.

Пакетни цени за записвания след 15.12.2022 г.

Турист в двойна стая – 3 699 лв.

Турист в единична стая – 4 128 лв

Възрастен на доп. легло – 3 699 лв.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

-Самолетни билети с включени летищни такси *(545 лв към 16.11), чекиран багаж 30 кг и ръчен багаж 7 кг. * При промяна на цените на горивата и увеличение на летищните такси е възможна корекция в цената!

– 1 нощувка със закуска в хотел Erkin Palace 4* (или подобен) в Хива + ранно настаняване

-2 нощувки със закуски в хотел Asia Bukhara 4* (или подобен) в Бухара

-1 нощувка със закуска в Юртов лагер в Айдаркул

-2 нощувки със закуски в хотел Registan Plaza (Movenpick) 4* (или подобен) в Самарканд

-2 нощувки в хотел Hampton by Hilton 4* (или подобен) в Ташкент

-1 допълнителна закуска при пристигане в Хива

-обяд в юртов лагер

-всички вечери

-транспорт с комфортен автобус по маршрута

-туристически обиколки на Хива, Бухара, Самарканд и Ташкент с местен екскурзовод

-фолклорен спектакъл в медресето Надир Диван Беги в Бухара

-майсторски клас за готвене на узбекското национално ястие – плов (в ден 3 или 4)

-посещение на колоритен музикален спектакъл в театър Ел-Мероси в Самарканд, който разказва за еволюцията на узбекската национална носия

-посещение на работилница за копринена хартия от 10 век

-ЖП билети за високоскоростен влак по маршрута Самарканд–Ташкент (ден 8)

-входни такси за историческите паметници по програмата

-екскурзоводско обслужване от местен екскурзовод

-опитен водач от туроператора

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

-обеди — около $85 на турист (заплащат се на място)

-заплащане за фото- и видеозаснемане в исторически паметници

-допълнителни услуги, които не са посочени в програмата

-бакшиши

-застраховка „Отмяна на пътуване“

Условия за резервация:

· При резервация се заплащат 1500 лв.

· Пълно плащане до 45 дни преди датата на отпътуване.

Условия за анулация:

· до 60 дни преди отпътуване – без неустойка

· от 59 до 45 дни преди отпътуване – депозита

· от 45 дни преди отпътуване- 100 %

УСЛОВИЯ ЗА ПЪТУВАНЕ:

-За пътуването е необходим международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на пътуване. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване до Узбекистан.

-Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.

-Към момента за влизане в Узбекистан НЕ се изисква ваксинационен сертификат или PCR тест.

ЗАБЕЛЕЖКИ:

-Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 20

-Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни, преди заминаване.

-Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи (гориво), летищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода между датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.

-Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лев към долара 1.00 USD = 1.90 BGN.

-Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно потребителите.

-Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

-Екскурзията не е подходяща с хора с намалена подвижност!