Екскурзия в Боливия и Перу – пътешествие в земите на инките с полет от София

I24KTG
Екскурзия в Боливия и Перу – пътешествие в земите на инките с полет от София

Екскурзия в Боливия и Перу – пътешествие в земите на инките


Гарантирано заминаване с водач от България

София – Ла Пас – Копакабана – Островът на слънцето – Островът на луната – Копакабана – Пуно – Куско – Марас – Морай – Свещената долина на Инките – Мачу Пикчу – Свещената долина на Инките – Куско – Лима – София

Почувствайте хипнотичния ритъм на Южна Америка – обвит в мистицизъм, ще го усетите между забулените в мъгла върхове на Андите, в хаотичните пазари, в гостоприемството на местните, в шарените им традиционни облекла и древните им обичаи!

По време на този тур се посещават две от перлите на Южна Америка – Боливия и Перу. Пътешествието започва от Ла Пас – модерен и любопитен град. Древните вярвания и суеверия съпътстват и при посещението на свещеното за местните езеро Титиката. Посещение на Острова на луната и Острова на слънцето, смятан за рожденото място на инките. В Перу ще се гмурнем още по-дълбоко в историята на легендарните инки с посещение на Мачу Пикчу. Разположена в южните склонове на Андите, цитаделата на Мачу Пикчу е символ за величието на империята на инките. Днес тя е и сред 7-те нови чудеса на света и е посещавана от стотици туристи от цял свят, привлечени от богатата история и величествената природа. Тук често се разхождат и типичните за района лами, които с удоволствие позират за снимка с туристите и допринасят към уникалното преживяване.

Забележителности:

♦ Ла Пас – най-високата столица в света.

♦ Езерото Титикака – често наричано “свещеното езеро”, най-високото плавателно езеро в света.

♦ Свещената долина на инките – долина в Перу, в която се намират много останки от империята на инките.

♦ Мачу Микчу – “изгубеният град на инките”, едно от новите седем чудеса на света.

ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:

14.09.2023г. – НЯМА МЕСТА

16 дни / 13 нощувки

Цена: 6 599лв.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН – София

Отпътуване в 06:10 ч. от летище София Терминал 2 за Франкфурт. Кацане на летището във Франкфурт в 07:35 ч. Отпътуване за Богота в 14:20 ч. Пристигане в Богота в 18:59 ч. Отпътуване за Ла Пас в 21:24 ч.

ВТОРИ ДЕН – Ла Пас

Пристигане в Ла Пас в 02:15 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Свободен ден в боливийската столица за аклиматизация. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Ла Пас

Закуска. Свободно време за разглеждане на града и аклиматизация, или по желание – екскурзия до археологическите останки в Тиахуанако (около 8 часа), един от най-големите древни градове в Южна Америка, процъфтявал векове преди създаването на империята на инките. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Ла Пас

Закуска. Обиколка на Ла Пас с местен екскурзовод. Пътуване с лифтовете – една от основните атракции на боливийската столица, известни като “метро в небето”, с прекрасни панорамни гледки. Посещение на Лунната долина в ниската част на Ла Пас. Разходка в историческия център на града: централния площад с катедралата, улица “Хаен”, известна с цветната си колониална архитектура, базиликата Сан Франциско, известния пазар на вещиците, където се предлагат различни амулети и отвари, използвани от местните лечители, както и обикновените хора, сред които суеверия и интересни вярвания са все още широко разпространени. Свободно време. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Ла Пас – Копакабана

Закуска. Отпътуване за градчето Копакабана, разположено на брега на езерото Титикака. Настаняване в хотела и кратка почивка. Обиколка из забележителностите на града и посещение на впечатляващата базилика, посветена на Св. Богородица от Копакабана – покровителката на Боливия. По желание изкачване на хълма Калварио с прекрасни изгледи към езерото Титикака. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – Копакабана – Островът на слънцето

Закуска. Пътуване до Острова на слънцето. Опътуваме с кола до Чани – малко градче на брега на езерото, известно с плаващите си острови. 4-часов трекинг, известен като “поклонническия път” до Ямпупата, откъдето с моторна лодка продължаваме към южната част на Острова на слънцето. Пристигане на острова и посещение на Свещения фонтан – местните вярват, че водите му носят вечна младост и щастие. Пешеходен преход до къщите за гости на Острова на слънцето. Следобед – разходка в най-високата част на острова с прекрасни панорами към езерото Титикака. Вечеря и нощувка в къщи за гости на острова.

СЕДМИ ДЕН – Островът на луната

Закуска. Посещение на храма Пилко Кайна – храма на слънцето, пример за традиционната архитектура на инките. Отпътуване с моторна лодка към Острова на луната. Посещение на Акла Уаси – храма на луната. Връщане на Острова на слънцето. Вечеря и нощувка в къщи за гости на острова.

ОСМИ ДЕН – Копакабана – Пуно

Закуска. Връщане в Копакабана. Отпътуване за Перу. Настаняване в хотел в Пуно и кратка разходка в центъра на града. Нощувка в Пуно.

ДЕВЕТИ ДЕН – Пуно – Куско

Закуска. Отпътуване с автобус за Куско през планинския проход Ла Рая. Пристигане в Куско привечер и настаняване в хотел. Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН – Куско

Закуска. Пешеходна разходка в Куско с местен екскурзовод: Площадът на оръжията с катедралата, градския пазар “Сан Педро”, златния храм на инките “Кориканча”. Следобед – свободно време за самостоятелно разглеждане. Нощувка.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН – Марас – Морай – Свещената долина на Инките

Закуска. Отпътуване за Свещената долина на инките. Посещение на археологическия комплекс в Чинчеро. Посещение на руините в Морай – една от най-големите загадки от времената на империята на инките, масивни концентрични тераси, оформени в скалния масив. Посещение на солните мини в Марас – хиляди плитки басейни, пълни със солена вода. Отпътуване за Олантайтамбо и разглеждане на археологическия комплекс. Настаняване в хотел в Свещената долина и нощувка.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН – Мачу Пикчу

Закуска. Посещение на най-вълнуващата забележителност на Перу – Мачу Пикчу. Изестен и като “изгубеният град на инките”, Мачу Пикчу е бил важен религиозен, политически и културен център по време на разцвета на империята на инките. Отпътуване рано сутринта с железница към археологическия обект. Връщане късния следобед в Свещената долина и нощувка.

ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН – Свещената долина на Инките – Куско

Закуска. Отпътуване за Куско и свободен следобед в града. Нощувка.

ЧЕТИРИНАДЕСЕТИ ДЕН – Куско – Лима

Закуска. Трансфер до летището в Куско. Полет до Лима. Трансфер до центъра на града и кратка разходка: Площадът на оръжията, катедралата, кметството, президентският дворец, църквата “Сан Франсиско”. Настаняване в хотел. Нощувка в Лима.

ПЕТНАДЕСЕТИ ДЕН – Лима

Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за Богота в 12:25 ч. Пристигане в Богота в 15:36 ч. Отпътуване за Франкфурт в 20:55 ч.

ШЕСТНАДЕСЕТИ ДЕН – София

Пристигане във Франкфурт в 15:20 ч. Отпътуване за България в 19:15 ч. Кацане на летище София Терминал 2 в 22:25 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

-За дати на заминаване – 26.08.2022 и 21.10.2022 г. – Самолетен билет София – Богота – Ла Пас и Лима – Богота – София с включени летищни такси, чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 8 кг

-Самолетен билет Куско – Лима в икономична класа с включени летищни такси

-3 нощувки в хотел в Ла Пас

-1 нощувка в хотел в Копакабана

-2 нощувки в къща за гости на Острова на слънцето (Исла дел Сол)

-1 нощувка в хотел в Пуно

-3 нощувки в хотел в Куско

-2 нощувки в хотел в Свещената долина

-1 нощувка в хотел в Лима

-Описаните в програмата хранения

-Входни такси за Мачу Пикчу, катедралата и златния храм “Кориканча” в Куско

-Билет за влак до Мачу Пикчу

-Транспорт по описания в програмата маршрут

-Местни екскурзоводи по време на туристическите обиколки

-Водач на български език (при минимум 8 записани туристи)

-Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с асистанс и лимит на отговорност 50 000 EUR на застрахователна компания “Евроинс”.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

-За дата на заминаване – 20.09.2022 г., 17.05.2023 г. и 15.09.2023 г. – Самолетен билет София – Богота – Ла Пас и Лима – Богота – София с включени летищни такси, чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 8 кг

Напитки по време на храненията в хотелите

-Бакшиши: 3-5 USD на турист на ден за екскурзовод / шофьор (заплащат се задължително на място)

-Разходи от личен характер

-Виза за Боливия (около 100 USD – издава се и се заплаща при влизане в страната)

-Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

-За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

-Застраховка “Отмяна на пътуване” (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:

-PCR тест в лаборатории “Рамус” на турист – 60 лв.

-Екскурзия до Тиахуанако (с включена входна такса за археологическия комплекс, при минимум 8 записани туристи) – $70

НАСТАНЯВАНЕ:

-Двойна стая със спалня – включено в цената

-Двойна стая с отделни легла – включено в цената

-Двойна стая за комбиниране – включено в цената

-Двойна стая за комбиниране – включено в цената

-Допълнително легло в двойна стая – включено в цената

-Единична стая – доплащане 431 лв.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

-Екскурзията се провежда при минимум 8 записани туристи!

-Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

-Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.

-Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите.

-Българските туристи могат да пребивават в Перу до 90 дни без виза.

-За Боливия е нужна виза за български граждани. Българските граждани могат да получат виза на влизане в страната. Към настоящият момент таксата е приблизително 100 USD.

-Туроператорът запазва право си да промени полетните детайли и маршрути. Предварително заложеното полетно разписание подлежи на допълнително потвърждение:

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ:

Боливия: Сертификат за ваксина срещу жълта треска.

Перу: На посетителите се препоръчва да имат ваксинации срещу жълта треска, едра шарка, коремен тиф, хепатит и малария.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ:

Боливия: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и предварително издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина. За българските граждани се изисква виза, освен при транзитно преминаване (до 24 часа). Туристическата виза е валидна за 30 дни, но може да се удължи до 90 дни. За да получите виза за Боливия, са необходими: две снимки паспортен формат; попълнен формуляр за кандидатстване; паспорт с оставаща валидност най-малко 1 година; платена такса; двупосочен самолетен билет или маршрута на пътуване, като доказателство за пътуване обратно; може да бъде изискан документ за ваксинация срещу жълта треска; копие на потвърдени резервации за хотел; за визи със специфична цел: писмо от съответната фирма или институция като доказателство за бизнес намеренията и датите на пътуване. Забележка: Правилата и изискваните документи много често се променят. Преди пътуване е най-добре да се поиска информация от горепосочените боливийски посолства. При посещение в тропическата част на страната се изискват документи за имунизации. Внимание! В паспорта Ви трябва да има поне една цяла свободна страница, за да може върху нея да бъде положена входната виза за страната. На гърба на тази страница не следва да има друга положена по-рано виза, освен печати от граничен контрол.

Перу: Българските туристи могат да пребивават в Перу до 90 дни без виза. Паспортът трябва да е с валидност поне шест месеца от датата на влизане в страната.