Екскурзия в Ирландия – Дъблин – легенди и съвремие, полет от София 2024

S9OEFT
Екскурзия в Ирландия – Дъблин – легенди и съвремие, полет от София 2024

Екскурзия в Ирландия – Дъблин – легенди и съвремие


С ВОДАЧ при минимум 12 туристи.

Дъблин – Уиклоу – Килкени – Белфаст

Самолетна екскурзия, която ще Ви запознае с най-известните забележителности на ирландската столица и ще Ви накара да обикнете този невероятен град.

Дати:

13.07.2024 г. – 1729 лв.  /  10.08.2024 г. – 1829 лв.

07.09.2024 г. – 1815 лв.  /  05.10.2024 г. – 1299 лв.

5 дни / 4 нощувки със закуски

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

Първи ден – София – Дъблин

Отпътуване от летище София (Терминал 2) за Дъблин с полет на авиокомпания “Ryanair”. Пристигане на летището в Дъблин. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

Втори ден – Дъблин

Закуска. Панорамна обиколка с местен екскурзовод на Дъблин: колежът “Тринити”, основан през 1592 г. от Кралица Елизабет І; модерните търговски улици “Насау” и “Графтън”, осеяни с магазини и бутици; Националната галерия; площад “Мерион” – един от най-старите и величествени площади от времето на кралската династия Джордж; катедралата “Св. Патрик”, основана през 1191 г.; Пивоварната на Гинес – най-голямата туристическа атракция на Ирландия; Кралската болница “Килмайнхам”, в която от 1991 г. се помещава Ирландският музей за съвременно изкуство; затворът “Килмайнхам”, основан през 1796 г., където са били затваряни много лидери на ирландски въстания. Свободно време или по желание посещение на пивоварна “Гинес” (необходимо е ползване на градски транспорт). Нощувка.

Трети ден  – Дъблин – Белфаст

Закуска. Свободно време в Дъблин (необходимо е ползване на градски транспорт) или по желание целодневна екскурзия до Белфаст – столица и най-голям град в Северна Ирландия с уникален дух и атмосфера благодарение на своите исторически и културни забележителности: кварталът “Титаник” – тук се е намирала корабостроителницата на Харланд и Волф, където бил построен прочутият кораб “Титаник”; Парламентът на Северна Ирландия, известен като Стормонт поради факта, че се намира на територията на имението “Стормонт” – днес част от столицата на Северна Ирландия; площад “Донегал” с величествената сграда на кметството, построена през 1906 г. в т. нар. едуардински архитектурен стил, за да отрази градския статут на Белфаст, даден му от кралица Виктория през 1888 г., и библиотеката “Линен Хол” – най-старата библиотека в Белфаст, построена във викториански стил; протестантската катедрала “Св. Анна”; Кралският университет, основан от кралица Виктория през 1845 г. Свободно време с възможност за индивидуално посещение на Музея на Титаник. Връщане обратно в Дъблин. Нощувка.

Четвърти ден – Дъблин – Замъкът “Килкени” – Уиклоу ~540 km

Закуска. Свободно време в Дъблин (необходимо е ползване на градски транспорт) или по желание: Целодневна екскурзия до Уиклоу – пътешествие в сърцето на очарователната провинция на Уиклоу, по време на което ще имате възможност да се насладите на невероятни гледки на Уиклоуското дефиле: посещение на имението „Пауърскорт Хаус енд Гардънс”, чиито градини се считат за едни от най-впечатляващите в света, разположени в подножието на планините Уиклоу; посещение на монашеското селище Глендалоу – известната Кръгла кула от 10 в. и църквата на св. Кевин, известна повече като „кухнята на св. Кевин“. Туристическа програма продължава в Килкени: Черното абатство – доминиканска църква, основана през 1225 г. и възстановена днес в първоначалния си вид с впечатляващи витражи; замъкът “Килкени” от 12 в и Катедралата “Св. Канис”, основана през 1285 г. на мястото на древен манастир основан от Св. Канис още през 6 в. и Кръглата Кула. Свободно време или по желание: Посещение на пивоварна “Смитуик” в Килкени. Връщане обратно в Дъблин. Нощувка.

Пети ден – Дъблин – София

Закуска. Свободно време в Дъблин (необходимо е ползване на градски транспорт) или туристическа програма по желание: посещение на дестилерия за уиски “Teeling” с включена дегустация на уиски и беседа от местен гид. Трансфер до летището. Отпътуване за България с полет на авиокомпания “Ryanair”. Пристигане на летище София (Терминал 2).

Цената включва:

-Самолетен билет София – Дъблин – София на авиокомпания “Ryanair” с включени летищни такси, малък салонен багаж с размери 40/20/25 см

-Трансфер летище – хотел – летище

-4 нощувки със закуски в хотел “Academy Plaza” *** (или подобен) в Дъблин

-Панорамна обиколка на Дъблин с местен екскурзовод

-Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания “Евроинс”

-Водач-екскурзовод от България при минимум 12 туристи

Цената не включва:

-Чекиран багаж до 10 кг. или 20 кг.

-Посещение на пивоварната “Гинес” в Дъблин

-Целодневна екскурзия до Уиклоу, Глендалоу и Килкени

-Целодневна екскурзия до Белфаст

-Входни такси за старата библиотека на колежа “Тринити” (18 EUR), замъка на Дъблин (10 EUR), катедралата “Св. Патрик” (8 EUR), музея “Дъблиния” (12 EUR), Зоологическата градина (17,75 EUR) в Дъблин

-Входна такса за имението “Пауърскорт Хаус енд Гардънс” (8,5 EUR)

-Входна такса за монашеското селище Глендалоу (7,5 EUR)

-Входна такса за Музея на Титаник в Белфаст (19.50 GBP)

-Посещение на дестилерия за уиски “Teeling”

-Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

-Бакшиши за екскурзовод и шофьор (3-5 EUR на турист на ден – заплаща се задължителн на място)

-Градски транспорт в Дъблин (2,3 EUR за 1-ва и 2-ва зона)

-Разходи от личен характер

-Застраховка “Отмяна на пътуване” (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

-За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

Допълнителни услуги:

-Чекиран багаж до 10 кг с размери 55/40/20 см (в двете посоки) на турист – цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване – 99 лв.

-Чекиран багаж до 20 кг с размери 119/119/81 см (в двете посоки) на турист – цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване – 149 лв.

-Доплащане за съседни места в самолета (отиване и връщане ) – на турист (подлежи на потвърждение) – 79 лв.

-Посещение на пивоварната “Гинес” в Дъблин с включена входна такса на турист при минимум 15 туристи – от 13 г. – 79 лв., от 0 г. до 12 г. – 25 лв.

-Целодневна екскурзия до Белфаст (цената включва транспорт и местен екскурзовод за туристическата програма в Белфаст; без включени входни такси) на турист при минимум 20 туристи – 139 лв.

-Целодневна екскурзия до Уиклоу, Глендалоу и Килкени (цената включва транспорт, без включени входни такси) на турист при минимум 20 туристи – 129 лв., от 2 г. до 12 г. – 115 лв.

-Посещение на дестилерия за уиски “Teeling” (с включена дегустация и беседа) на турист при минимум 15 туристи) – 39 лв.

-Специална услуга: Нощувка в хотел “Хемус” *** преди отпътуване (цена на турист при настаняване в двойна стая) – 45 лв.

-Специална услуга: Нощувка в хотел “Хемус” *** преди отпътуване (цена на турист при настаняване в единична стая) – 70 лв.

-Priority на турист (в двете посоки) с 2 броя ръчен салонен багаж – един с размери 40х20х25 см и един с размери 55х40х20 см до 10 кг, цената е валидна след потвърждение! – 99 лв.

-Доплащане за единична стая – 529 лв.

Полезна информация:

-За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

-Туристическата програма се осъществява на български език.

-Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.

-Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.

-BeOnTime – компенсация под формата на ваучер за пътуване в размер на 200 лв. при закъснение с повече от час на полета на връщане (заявява се до 7 дни преди датата на заминаване). За допълнителна информация – в сайта на агенцията или при вашия туристически агент.

-BeFlex – 10% от основната цена на пътуването: възможност за смяна на датата на пътуване по същата програма или отмяна на пътуването без неустойка (сумата се възстановява под формата на ваучер за пътуване) до 35 дни от първоначално избраната дата. Заявява се САМО по време на резервация. За допълнителна информация – в сайта на агенцията или при вашия туристически агент.

-MultiFlex – 20% от основната цена на пътуването: възможност за смяна на програмата или отмяна на пътуването без неустойка (сумата се възстановява под формата на ваучер за пътуване) до 35 дни от първоначално избраната дата. Заявява се САМО по време на резервация. За допълнителна информация – в сайта на агенцията или при вашия туристически агент.

-Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

Медицински и здравни изисквания:

Великобритания, Ирландия: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Паспортен и визов режим:

Великобритания: Българските граждани, пътуващи за страната, считано от 01.10.2021 г., е необходимо да притежават валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Ирландия: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.