Екскурзия в Италия – Соренто, Неапол, Амалфи и о-в Капри, полет от София 2024

MNNPTX
Екскурзия в Италия – Соренто, Неапол, Амалфи и о-в Капри, полет от София 2024

Екскурзия в Италия – Соренто, Неапол, Амалфи и о-в Капри – Перлите на Южна Италия


София – Неапол – Соренто – Везувий – Помпей – Соренто – Капри – Соренто – Неапол – Соренто – Амалфи – Неапол – София

Дати и цени:

13.08.2024 г. – 1299 лв. – последни места

03.09.2024 г. – 1349 лв. – ограничени места

08.10.2024 г. – 1249 лв.

22.10.2024 г. – 1149 лв.

5 дни / 4 нощувки

СЪС ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ

ПРОГРАМА:

Първи ден – София – Неапол – Соренто

Отпътуване от летище София с директен полет на авиокомпания “Wizz Air” или “Ryanair” за Неапол. Кацане на летището в Неапол. Трансфер до Соренто. Настаняване в района на Соренто. Вечеря (сух пакет). Нощувка.

Втори ден – Соренто – Везувий – Помпей – Соренто

Закуска. Свободно време в Соренто (необходимо е ползване на местен транспорт) или туристическа програма по желание – целодневна екскурзия “Помпей и Везувий” с местен екскурзовод (без включени входни такси). Екскурзията започва с изкачване с автобуса до подножието на кратера на вулкана “Везувий” – единственият действащ вулкан в континентална Европа, откъдето се продължава пеша по кратера на вулкана. Следобед туристическа програма с местен екскурзовод в Помпей – възкръсналият град в подножието на Везувий, разрушен в резултат от изригването на вулкана през 79 г. (входната такса за музея се заплаща допълнително на място): Римският форум – център  на обществения и политически живот, домовете на помпейските благородници, къщите на любовта. Връщане обратно в Соренто. Вечеря. Нощувка.

Трети ден – Соренто – Капри – Соренто

Закуска. Свободно време в Соренто (необходимо е ползване на местен транспорт) или туристическа програма по желание: целодневна екскурзия до о-в Капри (без включени входни такси). Отпътуване от хотела към пристанището на Соренто, откъдето с корабче се стига до остров Капри – перлата на Неаполитанския залив, комбинация от уникално красива природа и лукса на един от най-скъпите курорти в Европа. Туристическа програма с местен екскурзовод с посещение на градчетата на острова – Анакапри и Капри. В Капри – административния център на острова, ще станете част от атмосферата на лукса, разхождайки се покрай най-луксозните бутици и хотели на острова. Изкачване със зъбчата железница/градски транспорт до “сърцето” на острова – площад Умберто; църквата “Св. Стефан”, построена между 1688 и 1695 г. В горния град – Анакапри, ще се насладите на прекрасните, спиращи дъха гледки от панорамните тераси, ще видите “финикийските стълби” – единственият път свързващ двата града на острова в миналото; тук се намира вилата на известния шведски лекар Аксел Мунте и църквата “Сан Микеле” с уникалната си подова мозайка; възможност да се изкачите с лифт до най-високата точка на острова – Слънчевия връх (Монте Соларо) или да се потопите в атмосферата на острова като се разходите по спокойните тесни улички на града. Връщане обратно в Соренто. Вечеря. Нощувка.

Четвърти ден – Неапол – Соренто – Амалфи – Неапол

Закуска. Свободно време в Соренто (необходимо е ползване на местен транспорт) или туристическа програма по желание: целодневна екскурзия по Амалфийското крайбрежие с местен екскурзовод. Отпътуване покрай живописното Амалфийско крайбрежие. Спирка за фотопауза на панорамна площадка, от която има красив изглед към живописното градче Позитано. Екскурзията продължава към Амалфи – една от четирите морски републики на средновековна Италия. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Пети ден – Неапол – София

Закуска. Освобождаване на стаите. Панорамна обиколка и пешеходна разходка с местен екскурзовод в Неапол – живописно разположен град на брега на Неаполитанския залив, столицата на област Кампания, основана от гръцки колонизатори: Кралският дворец, построен през 17 век за испанските вицекрале; Кметството; галерия “Умберто I”; операта “Сан Карло”, която в продължение на два века е била център за любителите на музиката в Европа; площад “Плебишито”; крайбрежието. Свободно време в Неапол. Трансфер до летището в Неапол. Отпътуване за България с полет на авиокомпания “Wizz Air” или “Ryanair”. Кацане на летище София.

Цената включва:

-Самолетен билет София – Неапол – София на авиокомпания “Wizz Air” с включени летищни такси и 1 брой малък салонен багаж до 10 кг (с размери 40/30/20 см) или на авиокомпания “Ryanair” с включени летищни такси и 1 брой малък салонен багаж до 10 кг (с размери 40/20/25 см)

-Групов трансфер летище – хотел – летище

-4 нощувки със закуски и вечери в избрания хотел **** в Соренто

-Панорамна обиколка и пешеходна разходка в Неапол с местен екскурзовод на български език

-Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания “Евроинс АД”

-Водач-екскурзовод от България

Цената не включва:

-PCR тестове (при необходимост)

-Чекиран багаж до 10 кг, 20 кг и 32 кг

-Такса престой в Италия: 2-4 EUR на турист на ден в хотел 2*/3* и 4-6 EUR на турист на ден в хотел 4* (заплаща се на рецепцията на всеки хотел)

-Целодневна екскурзия до остров Капри

-Целодневна екскурзия “Амалфийско крайбрежие” – Позитано и Амалфи

-Целодневна екскурзия “Помпей и Везувий”

-Входни такси за археологическия комплекс в Помпей (16 EUR)

-Ползване на слушалки при посещението на археологическия комплекс в Помпей (3 EUR)

-Ползване на слушалки по време на пешеходната разходка в Неапол (3 EUR)

-Корабче от Амалфи до Майори (по време на допълнителната екскурзия до Амалфи) (2,50 EUR)

-Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

-Градски транспорт

-Разходи от личен характер

-Застраховка “Отмяна на пътуване” (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

-За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

-Горивни такси

_

Допълнителни екскурзии:

-Целодневна екскурзия до остров Капри с посещение на Анакапри и Капри с местен екскурзовод (с включен трансфер до пристанището на Соренто, корабче до о-в Капри, билет за градски транспорт или за зъбчата железница, туристическа такса и такса резервация) на турист при минимум 20 записани туристи – 159 лв.

-Целодневна екскурзия “Крайбрежието на Амалфи” с местен екскурзовод (без включени входни такси) на турист при минимум 20 записани туристи – 139 лв.

-Целодневна екскурзия “Помпей и Везувий” с местен екскурзовод (с включена входна такса само за Везувий; входната такса за Помпей се заплаща на място) на турист при минимум 20 туристи – 129 лв.

-Чекиран багаж до 10 кг (в двете посоки) – 125 лв.

-Чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) – 185 лв.

-Доплащане за съседни места в самолета (отиване и връщане ) – на турист (подлежи на потвърждение) – 79 лв.

– Priority boarding, в двете посоки, на турист – 159 лв

-Доплащане за единична стая – 239 лв.

Отстъпки:

Отстъпка за дете от 2 до 11 г., настанено на редовно легло в стая с родител – 80 лв.

Отстъпка за дете от 12 до 17 г., настанено на редовно легло в стая с родител – 40 лв.

Полезна информация:

-За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

-Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.

-Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

-Екскурзията се провежда при минимум 30 записани туристи.

-Горивни такси при увеличение на цената на горивото: Цените на горивата са изчислени на базата на котировки на горивото (962 USD / тон и обменен курс USD / EUR 1,13). При увеличение на цената на горивото – изчислено в евро – до 9,99%, компанията ще поеме увеличението на свой собствен риск. При увеличение на цената на горивото – изчислено в евро – равно или надвишаващо 10%, компанията си запазва правото да въведе горивна такса. Размерът на горивната такса за двупосочни пътувания на турист при увеличение на цената на горивото от 10-19,99% ще бъде 4,20 EUR. На всяко следващо увеличение на горивото с 10%, сумата съответно се мултиплицира.

Медицински и здравни изисквания

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Паспортен и визов режим

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.