Екскурзия до остров Закинтос 2023/2024

DBIYK4
Екскурзия до остров Закинтос 2023/2024

Закинтос – смарагдовият остров

София – о-в Закинтос – София

4 нощувки в хотел 3* на остров Закинтос!

ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ

04.10.2023 г. – 399 лв.

22.05.2024 – 399 лв.

5 дни/ 4 нощувки със закуски

 

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

Тръгване от София, Студена, Дупница, Благоевград и Сандански

ПЪРВИ ДЕН – София – о-в Закинтос ~850 km

Отпътуване от София в 6.30 ч. от ул. “Оборище” (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), в 7.00 ч. от автогара „Сердика”, в 7.30 ч. от Студена – бензиностанция “Shell/Mc Donald’s”, в 8.00 ч. от Дупница, в 8.30 ч. от Благоевград, в 9.30 ч. от Сандански по маршрут Кулата – Килини – остров Закинтос. Пристигане вечерта. Настаняване. Нощувка.

 –

ВТОРИ ДЕН – о-в Закинтос ~30 km

Закуска. Пешеходна разходка в столицата Закинтос (около 1 час): площад „Св. Марк” с католическата църква и Музея на Соломос и Калвос – най-известните поети на Закинтос; площад „Соломос” с прекрасни сгради, отразяващи типичната атмосфера на Закинтос; Византийският музей и Градската библиотека; Храмът на Дионисий. Следобед свободно време или по желание екскурзия до залива Лагана – с един от най-големите плажове на Гърция и естествено местообитание на средиземноморските костенурки карета, за разходка с корабче (продължителност 3 часа) до остров Маратониси и наблюдение на костенурките. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – о-в Закинтос ~70 km

Закуска. Свободно време или по желание панорамна обиколка на остров Закинтос: Ехо Хора – традиционно селище, чиито жители преживяват от собствено произведени суровини, и известно с изключително старата маслина, която краси малкото центърче на селището; фотопауза на панорамната площадка над Залива на котрабандистите със спираща дъха гледка (в случай, че не е затворена от местните власти); посещение на фабрика за зехтин за кратка беседа и възможност за закупуване на зехтин; курорта Аликес за свободно време за плаж. Нощувка.

 –

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – о-в Закинтос

Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия с кораб (продължителност 7 часа) до Сините пещери и Залива на контрабандистите – най-екзотичното място на острова със спиращи дъха гледки: свободно време за плаж и разглеждане на кораба, претърпял крушение в залива; Сините пещери, разположени в най-северния край на острова, наречени така заради ярко синия цвят на морската вода, която се отразява в тях. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – о-в Закинтос – София ~850 km

Ранна закуска или сух пакет. Отпътуване за България. Пристигане в София на бензиностанция „Lukoil” (бул. „Сливница”, след кръстовище Орион), автогара „Сердика”, ул. “Оборище” (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) късно вечерта.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

-Транспорт с комфортен туристически автобус. В случай, че групата е под 20 туристи, транспортът ще бъде с микробус

-4 нощувки със закуски на блок маса в хотел 3* на остров Закинтос

-Пешеходна разходка в столицата Закинтос

-Фериботни такси и билети

-Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания “Евроинс АД”

-Водач от България

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

-Горивна такса (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава);

-Попълване на онлайн декларация с QR код

-Такса престой в Гърция (заплаща се задължително от туристите на рецепцията на хотела!): 1.50 EUR на стая на нощувка в хотел 3*

-Допълнителни екскурзии и услуги по програмата

-Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

-Градски транспорт

-Разходи от личен характер

-Застраховка “Отмяна на пътуване” (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

-За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна преми

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:

-4 вечери по меню (салата, основно ястие с гарнитура, десерт и вода) в ресторанта на хотела – при минимум 15 туристи – 150 лв.

-Панорамна обиколка на остров Закинтос – при минимум 10 туристи – от 12 г. – 44 лв.;  от 2 г. до 11г. – 22 лв.

-Екскурзия до залива Лагана за разходка с корабче (продължителност 3 часа) – при минимум 10 туристи -от 12 г. – 64 лв.;  от 2 г. до 11 г.-32 лв.

-Целодневна екскурзия с кораб (продължителност 7 часа) до Сините пещери и залива на контрабандистите с кораба претърпял крушение – при минимум 10 туристи – от 12 г. – 80 лв.; от 2 г. до 11 г. -40 лв.

-Ползване на двойна седалка от един турист – 150 лв.

-Нощувка преди датата на отпътуване в хотел “Хемус” *** на турист в двойна стая – 45 лв.

-Нощувка преди датата на отпътуване в хотел “Хемус” *** на турист в единична стая – 70 лв.

 

НАСТАНЯВАНЕ:

Двойна стая със спалня – включено в цената

Двойна стая с отделни легла – включено в цената

Двойна стая за комбиниране – включено в цената

Допълнително легло в двойна стая – отстъпка 30 лв.

Единична стая – доплащане 200лв.

ОТСТЪПКИ:

Ученици и студенти – 15 лв.

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

-Пакетните цени са с калкулирана в цената отстъпка за ранни записвания до 17.03.2022 г.!

-За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с достигане на минимален брой туристи и с предварителни резервации. В Гърция са валидни следните отстъпки от входните такси при посещение на музеи и археологически обекти: деца до 18 г. – безплатно (след показване на документ за самоличност); лица над 65 г. – 50 % намаление от стойността на входната такса (след показване на документ за самоличност); студенти, притежаващи международни студентски карти ISIC – безплатно (след показване на картата).

-Часово време: България – 12 ч.; Гърция – 12 ч.

-Място на отпътуване и връщане: Студена – бензиностанция “Shell/McDonald’s”/ Перник – бензиностанция Lukoil (ул. Юрий Гагарин, до Kaufland); Дупница – бензиностанция ”OMV”; Благоевград – бензиностанция Gazprom на изхода на града; Сандански – ресторант “Happy Bar & Grill”.

-Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.

-Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

 

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ:

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ:

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.