Градината на Тоскана, цветето на Флоренция и люлката на Ренесанса, с полет от Букурещ и отпътуване от Добрич, Варна, Шумен, Разград и Русе 2023

BIG_Italy Toscana_1693321489122
Градината на Тоскана, цветето на Флоренция и люлката на Ренесанса, с полет от Букурещ и отпътуване от Добрич, Варна, Шумен, Разград и Русе 2023

ГРАДИНАТА ТОСКАНА, ЦВЕТЕТО ФЛОРЕНЦИЯ И ЛЮЛКАТА НА РЕНЕСАНСА


Флоренция, Сиена и Сан Джиминиано, Пиза

БУТИКОВА ПРОГРАМА САМО ЗА ЦЕНИТЕЛИ!!!

_

 

За всеки който се интересува от история, изкуство, мода и вино. Ние Ви предлагаме да се насладите на атмосферата на красивата Тоскана и нейната столица -Флоренция. Емблематични тоскански хълмове осеяни с китни лозя и маслинови градини, обграждащи музеи от световна класа, превъзходни катедрали, шедьоври на велики творци, това е родното място на италианският Ренесанс.

Останала непроменена през десетилетията тя е един от най-прекрасните, живописни, исторически центрове, които са част от световното наследство на ЮНЕСКО от 1982 г. През 90-те години на миналия век Гучио Гучи и Салваторе Ферагамо откриват свои бутици и оттогава Флоренция е смятана за люлката на Ренесанса и модна столица.

12.11.-17.11.2023

6 дни / 5 нощувки

със ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ

_

Цена от 2219лв.

Резервирай до 15.09.2023 и спечели 100лв. отстъпка

Предимства на програмата:

♦ Отпътуване и връщане от/в Добрич, Варна, Шумен, Разград, Русе

♦ 5 нощувки на едно място

♦ Екскурзионна програма „AI турове“

♦ БОНУС ОТ НАС: ВИНЕНА ДЕГУСТАЦИЯ

♦ Бутикова група

♦ Придружител от туроператора и обслужване на български език

 

ПРОГРАМА:

Първи ден – 12.11.2023

Отпътуване от Добрич/ Варна/ Шумен /Разград / Русе към летище Букурещ. Полет в 14.25 до Пиза. Кацане в 15.40 местно време. Трансфер с автобус до град Монтекатини Терме/около 55км/ . Настаняване в хотел Adua & regina di saba wellness and spa 4* superior/или подобен/. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Втори ден – 13.11.2023

Закуска. В 9 часа отпътуване от хотела към Флоренция с автобус и екскурзовод. Спирка в началото на града от където групата продължава с градския транспорт до старинната част на града. 2 час опознавателен тур с екскурзовод на български. Свободно време за разходка, шопинг. Отпътуване от Флоренция 17.00 часа към Монтекатини Терме. Вечеря. Нощувка.

Трети ден – 14.11.2023

Закуска. Отпътуване от хотела в 7,30 часа към Сиена и Сан Джиминиано. Целодневна екскузрия с екскурзовод на български в двата града. Сиена – червеният град, построен на три хълма в средата на тосканското плато – разглеждане на „Пиаца дел Кампо” – централният площад на Сиена, прочут с впечатляващото конно надбягване, на което ежегодно е сцена – легендарното „палио”, Палацо Публико, катедралата. Сан Джимилияно – кацнал на върха на един хълм в долината на р. Елза, сред лозя и маслинови горички, градът е запазил средновековния си облик и украсява тосканския пейзаж със своите крепостни стени и с легендарните си 14 каменни кули, устремили към небето стройните си силуети – разглеждане на „Пиаца де ла Чистерна”, „Пиаца дел Дуомо”, катедралата „Санта Мария Асунта”

Отпътуване обратно около 17 часа. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Четвърти ден – 15.11.2023

Закуска. В 7,30 часа отпътуване за долината Вал Дорче и потапяне в неповторимата тосканска атмосфера и пейзажи от снимките. Посещение на типичните тоскански градчета Пиенаца и Монтепулчано. Посещение на местна винарна и дегустация на прочутите тоскански вина. След целоднената разходка връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Пети ден – 16.11.2023

Закуска. Екскурзия за половин ден до Лука – очарователен град, съхранил средновековните си църкви, дворци, улички и площади, опасан от крепостни стени, датиращи от XVI – XVII век, разглеждане на стария град, катедралата „Св. Мартин”, църквите „Св. Михаил на форума” и „Св. Фредиан”, овалния площад . Въщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Шести ден – 17.11.2023

Закуска. Освобождаване на хотела. В 8,00 отпътуване за Пиза с автобус и екскурзовод. Разглеждане на дворът на чусесата, в който се намира прочутата наклонена кула. Свбодно време за обяд. Отпътуване към летището за полета в 17,25 за Букурещ. Кацане в Булурещ – 20,35 м. Отпътуване от летището към Русе, Варна и Добрич.

 

Цената включва:

* Самолетни билети Букурещ-Пиза-Букурещ с включен чекиран 20 кг. и ръчен багаж 40 х 30 х 20см

* Трансфер Добрчи/Варна/Русе –летище Букурещ- Русе/Варна/Добрич

* 5 нощувки със закуски и вечери в хотел Аdua & regina di saba wellness and spa 4* superior /или подобен/ в Монтекатини Терме

* Всички екскурзии, упоменати в програмата, с местен транспорт и екскурзовод на български

* Медицинска застраховка.

* Представител на туроператора по време на пътуването.

Цената не включва:

* Градска такса при настаняване в хотела– 1,5-2,5/ден/човек – заплаща се от всеки турист на рецепция.

* Бакшиш, в размер на 6 евро/човек за цялото пътуване еднократно.

* Застраховка „Отмяна на пътуване“

* Доплащане за еденична стая 171лв.

Условия за пътуване:

Валидна Лична карта или паспорт мин. 6 месеца от датата на връщане.

Мин. Брой туристи за осъществяване на екскурзията – 17 души.