Самолетна екскурзия до Исландия, полет от София 2023

GLVSANQ1
Самолетна екскурзия до Исландия, полет от София 2023

ИСЛАНДИЯ – ЗЕМЯ НА МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ


София – Рейкявик – Вахтнайокутъл – София

ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ

23.09.2023 г.

8 дни / 6 нощувки в хотел 4* в Рейкявик

Цена: 5066 лв.

Пътуване до страната на елфите и троловете – най-интересните и запомнящи се културни и природни обекти в Исландия; национален парк Вахтнайокутъл и геотермалната зона Синята Лагуна.

_

 

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

ДЕН 1

Среща на летище София за полет до Рейкявик в 18:45ч. през Виена. Полет за Рейкявик  в 21:00ч. Пристигане в Рейкявик в 23:20ч местно време и трансфер до хотел Odinsve 4*. Настаняване и нощувка.

_

ДЕН 2 – Рейкявик

Закуска. Полудневна туристическа обиколка в центъра на Рейкявик, напомнящ лабиринт от тесни улички със стари дървени къщи от края на XIX и началото на XX век: църквата „Хатлгримскиркя” старинната къща Хьофди- станала популярна със знаменателната среща на Рейгън и Горбачов през 1986 г. , скулптурата Солфар, Кметството, езерото Тьорнин, Парламента, пристанището, концертната зала Harpa, сградата Perlan (Перлата)- причудливо творение на архитектурата с чисто практическо предназначение ( включена входна такса в обсерваторията). Върху четири огромни цилиндъра, които събират горещата вода, бликаща от недрата на земята и разпределят по водопреносната мрежа, стои тераса и върху и огромен стъклен купол, който пък покрива въртящ се панорамен ресторант, а гледката, която се открива от терасата е невероятна. По време на обиколката ще научите за елфите, викингите, северното сияние, културата и начина на живот на исландците. Следобед – по желание – възможност за наблюдение на китове с доплащане 240 лв. за възрастни и 125 лв. за деца и младежи до 11 г. Ще се качите на специален туристически кораб за наблюдение на китове. От капитана и екипажа ще научите интересни факти за различните видове китове и морски птици, които се очаква да видите. Завръщане в хотела. Нощувка.

_

ДЕН 3 – Златният кръг

Закуска. Целодневна екскурзия до т.нар. “Златен кръг” – панорамен маршрут, който разкрива едни от най-емблематичните природни феномени на Исландия – националният парк Тингветлир (ЮНЕСКО) и долината Хаукадалур. В парка Тингветлир се намира националния парламент Атинги, уникалният водопад Гълфос и езерото Тингвалаватн. Оттук се вижда голямата пукнатина в земната повърхност, която разделя американската и евразийската плоча. Долината Хаукадалур е известна със своите гейзери Гейсир и Строкур, които изхвърлят гореща вода и пара на височина от около 25 м  през 5 минути и са едни от най-сниманите природни забележителности в Европа. Завръщане в хотела в Рейкявик. Нощувка.

_

ДЕН 4 – Национален парк Вахтнайокутъл

Закуска. Сутринта – отпътуване към ледниковото езеро Йокулсарлон и Националния парк Вахтнайокутъл с най-големия глетчер в Исландия, под който все още има активни вулкани. Вахтнайокутъл е най-големият глетчер в Европа и покрива около 8% от територията на Исландия. Средната дебелина на леда е около 400 метра, а под него все още има действащи вулкани. По пътя ще посетим Ейрарбаки – исторически търговска столица на Исландия. Около обяд – пристигане в Националния парк откъдето се открива великолепен планински пейзаж, а в далечината изплува силуетът на действащия вулкан Ейяфятлайокутл, чието последно изригване е през 2010г. По време на обиколката днес ще видите и Свещената скала за която се вярва, че е дом на елфите. Възможност за разходка с корабче тип „Амфибия” по езерото Йокулсарлон сред плаващи късове лед (продължителност – 30-40 мин.) с доплащане 115 лв за възрастни и 60 лв. за деца и младежи до 11 г. Нощувка в хотел VIK или подобен.

_

ДЕН 5 – Южна Исландия

Закуска. Целодневна екскурзия в южната част на Исландия. Разходка по един от природните феномени в Исландия – Рейнисфяра – петкилометровата плажна ивица от фин черен пясък. Оттук се открива гледка към Дирхолай – малък полуостров със скални масиви, едно от предпочитаните места за гнездене на редица редки птици, между които и тъпоклюната кайра. Пясъкът и скалите имат вулканичен произход. Обиколката продължава към най-големите и красиви водопади в страната – Скогафос и Селяландсфос. В зависимост от метеорологичните условия в този ден ще може да посетим и глетчера Солхемайокул. Пътят минава през пасторални пейзажи от селца и ферми.  Нощувка в Рейкявик.

_

ДЕН 6 – Полуостров Скаефелснес

Закуска. Днес ще ви отведем до красивия полуостров Snæfellsnes, където ще се насладите на очарователни пейзажи. Полуостровът често е наричан „Малката Исландия“, защото на него има всичко, което може да очаквате от тази Северна земя: ледници, фиорди, планини, водопади, базалтови скали и лавови полета. Първата спирка е на полуостров Ytri-Tunga, който има рядък за страната жълт пясъчен плаж и е дом на колония от тюлени. Тюлените често са  много игриви и се надяваме, че тук ше направите едни от най-добрите си снимки с тях! Ще посетим и известната черна църква Búðakirkja, преди да се отправим към рибарското селище Arnarstapi. Там може да се разходим по драматичното черно крайбрежие, да наблюдаваме как вълните се разбиват в скалите и да видим известната скална арка! Ще посетим и плажа с черен пясък на Djúpalónssandur, където рибарите са тествали силата си повдигайки 4 камъни с различно тегло от 23кг, 54кг, 100кг и 154кг. и известната планина Kirkjufell. Следобяд се връщаме към Рейкявик.

_

ДЕН 7 – Рейкянес – Синята Лагуна

Закуска. Освобождаване на хотела. Екскурзия до п-в Рейкянес, където между полетата от лава и геотермални извори, наистина ще усетите силата и мощта на тази млада земя. Полуостровът е единственото място в света, където средноатлантическият хребет се вижда над морското равнище. Ще се разходим до Grindavík, градче разположено сред полета от лава в непосредствена близост до Атлантическия океан и ще стигнем до най-стария морския фар в Исландия. Предстои ни разходка по мостът Leif the Lucky’s Bridge, който свързва два  континента: Европа и Северна Америка, за да съедини Исландия в едно.  Ще имаме възможност да се похвалим, че сме  преминали от единия до другия континент само за няколко минути.  Следва двучасов престой в най-известната атракция в Исландия – Синята лагуна, естествен геотермален басейн, разположен сред вулканични късове (входният билет е включен в цената с ползване на кърпи,  чаша пенливо вино и маска за лице). Ще имате възможност да се насладите на релаксиращи бани сред невероятна природа и чист въздух. Около 18:00ч трансфер до летището в Рейкявик за полет до София.
Ден 8
Полет за София в 00:10 ч. Пристигане във Виена в 06:15ч. Полет от Виена в 09:30ч и пристигане в София в 12:00ч.

НАСТАНЯВАНЕ
Настаняване в хотел
Odinsve Hotel 4* в Рейкявик
Цена на човек в двойна стая
2590 евро /5066 лева
Настаняване в индивидуална стая
3440 евро /6728 лева

_

 

 ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

➤Самолетен билет с включени летищни такси за полет София – Виена – Рейкявик – Виена  – София, чекиран багаж до 20 кг и салонен багаж с макс.размери 55х38х20 ;

➤ 6 нощувки в упоменатите хотели или подобни на база нощувка и закуска

➤ Трансфери летище-хотел-летище

➤ Екскурзионна програма до най-интересните и запомнящи се културни и природни обекти в Исландия

➤ Обзорна обиколка на Рейкявик, с включен вход в обсерваторията „Перлан“;

➤ Посещение Златният кръг

➤ Посещение на Национален парк Вахтнайокутъл

➤ Посещение на Южна Исландия

➤ Посещение на полуостров Снаефелснес;

➤ Посещение на полуостров Рейкянес с билет за едно от най-големите природни чудеса на Исландия — геотермалната зона Синята Лагуна; билетът за Синята лагуна включва – чаша вино или друга напитка, маска за лице и хавлиена кърпа.

➤ Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро с покритие Ковид

➤ Транспорт с автобус по описаната програма

➤ Водач – преводач от страна на туроператора

➤ Екскурзоводски услуги по описаната програма

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

➤ Лични разходи

➤ Екскурзия наблюдение на китове — 240 лв. за възрастни и 125 лв. за деца до 11 г.

➤ Разходка с корабче по езерото Йокулсарлон — 115 лв за възрастни и 60 лв. за деца до 11 г.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

Разходка с корабче тип „Амфибия” по езерото Йокулсарлон

Възрастен: 115 лв.; Дете: 60 лв

Разходка с корабче тип „Амфибия” по езерото Йокулсарлон сред плаващи късове лед (продължителност — 30-40 мин.)

_

Възможност за наблюдение на китове

Възрастен: 240 лв.;  Дете: 125 лв

Ще се качите на специален туристически кораб за наблюдение на китове. От капитана и екипажа ще научите интересни факти за различните видове китове и морски птици, които се очаква да видите.

_

ПОЛЕЗНО:

➤ Безвизов режим за престой до 3 месеца.

➤ Необходими документи за пътуване: валиден паспорт или лична карта поне 3 месеца от датата на влзиане в Исландия.

➤ Няма специфични медицински и имунизационни изисквания.

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:

София 18:45 – Виена 19:20

Виена 21:00 – Рейкявик 23:20

Рейкявик 00:10 – Виена 06:15

Виена 09:30 – София 12:00

Условия:

 • При записване се внася 1500 лв. депозит;
 • Доплащане до 35 дни преди датата на отпътуване;
 • Офертата важи при минимум записани 16 туристи;
 • Срок за уведомление за несъбран минимум — 30 дни преди датата на тръгване;
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

_

Необходими документи:

  • Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане
  • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!

_

 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от един месец преди датата на отпътуване, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите. Пътуването НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

 

Срокове за анулации и неустойки:

 • При наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване — неустойка не се удържа;
 • Между 59-ия и 36-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
 • При по-малко от 35 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.