Самолетна екскурзия до Исландия с полет от София 2023, хотел 3*

SDGZNCB2
Самолетна екскурзия до Исландия с полет от София 2023, хотел 3*

Исландия – митове и легенди с полет от София

София – Рейкявик – Вахтнайокутъл – София

ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ

01.05.2023

21.05.2023

7 дни / 5 нощувки в хотел 3* в Рейкявик

Цена: 4 045лв.

_

Пътуване до страната на елфите и троловете – най-интересните и запомнящи се културни и природни обекти в Исландия; национален парк Вахтнайокутъл и геотермалната зона Синята Лагуна.

_

 

_

Програма:

Ден 1

София – Франкфурт – Рейкявик Среща на летище София за полет до Рейкявик в 14:05ч. през Франкфурт.Полет за Рейкявик  в 21:50ч. Пристигане в Рейкявик в 23:30ч местно време и трансфер до избраният хотел. Настаняване и нощувка.

_

Ден 2

Рейкявик Закуска. Полудневна туристическа обиколка в центъра на Рейкявик, напомнящ лабиринт от тесни улички със стари дървени къщи от края на XIX и началото на XX век: църквата „Хатлгримскиркя”, старинната къща Хьофди — станала популярна със знаменателната среща на Рейгън и Горбачов през 1986 г, скулптурата Солфар, Кметството, езерото Тьорнин, Парламента, пристанището, концертната зала Harpa, сградата Perlan (Перлата) — причудливо творение на архитектурата с чисто практическо предназначение. Върху четири огромни цилиндъра, които събират горещата вода, бликаща от недрата на земята и разпределят по водопреносната мрежа, стои тераса и върху и огромен стъклен купол, който пък покрива въртящ се панорамен ресторант, а гледката, която се открива от терасата е невероятна. По време на обиколката ще научите за елфите, викингите, северното сияние, културата и начина на живот на исландците.

Следобед — по желание — възможност за наблюдение на китове с доплащане 230 лв. за възрастни и 115 лв. за деца и младежи до 11 г. Ще се качите на специален туристически кораб за наблюдение на китове. От капитана и екипажа ще научите интересни факти за различните видове китове и морски птици, които се очаква да видите. Завръщане в хотела. Нощувка.

_

Ден 3

Златният кръг Закуска. Целодневна екскурзия до т.нар. “Златен кръг” — панорамен маршрут, който разкрива едни от най-емблематичните природни феномени на Исландия — националният парк Тингветлир (ЮНЕСКО) и долината Хаукадалур. В парка Тингветлир се намира националния парламент Атинги, уникалният водопад Гълфос и езерото Тингвалаватн. Оттук се вижда голямата пукнатина в земната повърхност, която разделя американската и евразийската плоча. Долината Хаукадалур е известна със своите гейзери Гейсир и Строкур, които изхвърлят гореща вода и пара на височина от около 25 м  през 5 минути и са едни от най-сниманите природни забележителности в Европа. Завръщане в хотела в Рейкявик. Нощувка.

_

Ден 4

Национален парк Вахтнайокутъл Закуска. Сутринта — отпътуване към ледниковото езеро Йокулсарлон и Националния парк Вахтнайокутъл с най-големия глетчер в Исландия, под който все още има активни вулкани. Вахтнайокутъл е най-големият глетчер в Европа и покрива около 8% от територията на Исландия. Средната дебелина на леда е около 400 метра, а под него все още има действащи вулкани. По пътя ще посетим Ейрарбаки — исторически търговска столица на Исландия. Около обяд — пристигане в Националния парк откъдето се открива великолепен планински пейзаж, а в далечината изплува силуетът на действащия вулкан Ейяфятлайокутл, чието последно изригване е през 2010 г. По време на обиколката днес ще видите и Свещената скала за която се вярва, че е дом на елфите. Възможност за разходка с корабче тип „Амфибия” по езерото Йокулсарлон сред плаващи късове лед (продължителност — 30-40 мин.) с доплащане 105 лв за възрастни и 50 лв. за деца и младежи до 11 г. Нощувка.

_

Ден 5

Южна Исландия Закуска. Целодневна екскурзия в южната част на Исландия. Разходка по един от природните феномени в Исландия — Рейнисфяра — петкилометровата плажна ивица от фин черен пясък. Оттук се открива гледка към Дирхолай — малък полуостров със скални масиви, едно от предпочитаните места за гнездене на редица редки птици, между които и тъпоклюната кайра. Пясъкът и скалите имат вулканичен произход. Обиколката продължава към най-големите и красиви водопади в страната — Скогафос и Селяландсфос. В зависимост от метеорологичните условия в този ден ще може да посетим и глетчера Солхемайокул. Пътят минава през пасторални пейзажи от селца и ферми. Нощувка в Рейкявик.

_

Ден 6

Рейкянес – Синята Лагуна Закуска. Освобождаване на хотела. Екскурзия до п-в Рейкянес, където между полетата от лава и геотермални извори, наистина ще усетите силата и мощта на тази млада земя. Полуостровът е единственото място в света, където средноатлантическият хребет се вижда над морското равнище. Ще се разходим до Grindavík, градче разположено сред полета от лава в непосредствена близост до Атлантическия океан и ще стигнем до най-стария морския фар в Исландия. Предстои ни разходка по мостът Leif the Lucky’s Bridge, който свързва два  континента: Европа и Северна Америка, за да съедини Исландия в едно.  Ще имаме възможност да се похвалим, че сме  преминали от единия до другия континент само за няколко минути.  Следва двучасов престой в най-известната атракция в Исландия – Синята лагуна, естествен геотермален басейн, разположен сред вулканични късове (входният билет е включен в цената с ползване на кърпи). Ще имате възможност да се насладите на релаксиращи бани сред невероятна природа и чист въздух. Около 18:00ч трансфер до летището в Рейкявик за полет до София.

_

Ден 7

Полет за София в 00:25 ч. Пристигане в Франкфурт в 05:55 ч. Полет от Франкфурт в 08:00ч и пристигане в София в 11:10 ч.

_

 

_

Настаняване Настаняване в хотел 3* Рейкявик
Цена на човек в двойна стая 4 045 лв.
Цена на човек в единична стая 5 277 лв.

_

 

_

Цената включва:

➤ Самолетен билет през Виена до Рейкявик и обратно

➤ Ръчен багаж – до 8 кг, размери: /a+b+c /до 118 см  max. 55 x 38 x 20 cm

➤ Чекиран багаж: до 23 кг /a+b+c/ дo 158 см

➤ 5 нощувки в упоменатите хотели или подобни на база нощувка и закуска

➤ Трансфери летище-хотел-летище

➤ Екскурзионна програма до най-интересните и запомнящи се културни и природни обекти в Исландия

➤ Обзорна обиколка на Рейкявик

➤ Посещение Златният кръг

➤ Посещение на Национален парк Вахтнайокутъл

➤ Посещение на Южна Исландия

➤ Посещение на полуостров Рейкянес с билет за едно от най-големите природни чудеса на Исландия — геотермалната зона Синята Лагуна

➤ Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро с покритие Ковид

➤ Транспорт с автобус по описаната програма

➤ Водач – преводач от страна на туроператора

➤ Екскурзоводски услуги по описаната програма

➤ Входен билет за Синята лагуна с включени хавлии

_

Цената не включва:

➤ Горивна такса(ако се наложи таква)

➤ Лични разходи

➤ Екскурзия наблюдение на китове — 230 лв. за възрастни и 115 лв. за деца до 11 г.

➤ Разходка с корабче по езерото Йокулсарлон — 105 лв за възрастни и 50 лв. за деца до 11 г.

_

 

_

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

Разходка с корабче тип „Амфибия” по езерото Йокулсарлон

Възрастен: 95 лв.; Дете: 40 лв.

Разходка с корабче тип „Амфибия” по езерото Йокулсарлон сред плаващи късове лед (продължителност — 30-40 мин.)

_

Възможност за наблюдение на китове

Възрастен: 230 лв. Дете: 115 лв.

Ще се качите на специален туристически кораб за наблюдение на китове. От капитана и екипажа ще научите интересни факти за различните видове китове и морски птици, които се очаква да видите.

_

 

_

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

➤ Безвизов режим за престой до 3 месеца.

➤ Необходими документи за пътуване: валиден паспорт или лична карта поне 3 месеца от датата на влзиане в Исландия.

➤ Няма специфични медицински и имунизационни изисквания.

_

Условия:

  • При записване се внася 1000 евро депозит;
  • Доплащане до 35 дни преди датата на отпътуване;
  • Офертата важи при минимум записани 16 туристи;
  • Срок за уведомление за несъбран минимум — 30 дни преди датата на тръгване;
  • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

_

Необходими документи:

  • Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане
  • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от един месец преди датата на отпътуване, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите. Пътуването НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

_

Срокове за анулации и неустойки:

  • При наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване — неустойка не се удържа;
  • Между 59-ия и 36-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
  • При по-малко от 35 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

_