Истанбул – столицата на Света, отпътуване от София 2024

7QQ99T
Истанбул – столицата на Света, отпътуване от София 2024

Истанбул – столицата на Света


София – Истанбул – Бурса – Истанбул – София

Тръгване от София, Ихтиман, Пазарджик, Пловдив и Хасково
ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:

01.05.2024 г.

21.05.2024 г.

18.09.2024 г.

6 дни/ 5 нощувки със закуски

Цена от 519 лв.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН – София – Истанбул~590 km

Отпътуване от София в 7.00 ч. ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), 7.10 ч. – бензиностанция “OMV” (жк. Младост, Окръжна болница), 7.40 ч. – Ихтиман (мотел “Ихтиман”), 8.10 ч. – Пазарджик (бензиностанция “Shell”), 9.00 ч. – Пловдив (бензиностанция “OMV” до хотел Санкт Петербург), Хасково – 10.30 ч. по маршрут Одрин – Истанбул. Настаняване.

Туристическа програма по желание:

1. Екскурзия “Нощен Истанбул” – панорамна обиколка с автобус.

 –

ВТОРИ ДЕН – Истанбул

Закуска. Туристическа програма по желание:

  1. Посещение на Мол и аквариум “Aqua Florya” – 15 лв. (входната такса се заплаща допълнително от всеки турист на място).
  2. Посещение на парк “Миниатюрк” – парк с минимакети от цяла Турция. – 15 лв. (входната такса се заплаща допълнително от всеки турист на място).

Свободно време . Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Истанбул

Закуска. Туристическа програма по желание:

  1. Пешеходна разходка с местен екскурзовод в старата европейска част на Истанбул – древният град Константинопол: Хиподрумът – център на живота в града с Египетския обелиск, Змиевидната колона, Фонтана на Вилхелм II; Синята джамия – една от най-импозантните сгради в Истанбул и единствената джамия в Турция с шест минарета. Посещение с местен екскурзовод на музея “Св. София” – четвъртият по големина християнски храм, построен за първи път през IV век, уникално творение на византийската архитектура с древни фрески и мозайки и първия двор на двореца “Топ Капъ”. – 25 лв.
  2. Посещение на “Watergarden Istanbul” – известен и като пеещите фонтани на Истанбул, ще имате възможността да наблюдавате светлинното шоу с изключителна хореография на вода,светлина и звук. Самият басейн е разположен на площ от над 5000. кв.м и се смята за най-големият в цяла Европа. – 50 лв.

Свободно време.Нощувка

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Истанбул – Бурса – Истанбул~300 km

Закуска. Туристическа програма по желание:

  1. Целодневна екскурзия до Бурса – Преминаване по най-новият и 4-ти по дължина въжен мост в света. Панорамна обиколка на града с посещение на “Зелената джамия” и “Улу” джамия.Свободно време за обяд и посещение на един от най-големите закрити пазари в Турция. Връщане в Истанбул късно следобед. – 100 лв.
  2. Посещение на новия султански дворец “Долмабахче” (входната такса се заплаща допълнително) – бароков дворец, известен с широките си украсени зали и мраморни бани, както и с картинната си галерия.Екскурзията продължава с посещение на най-новата и най-високата кула в Истанбул – Кулата чамлъджа (входната такса се заплаща допълнително) : Открита е през 2021г. Това е най-високата структура в Истанбул с височина 369 метра. Тя се намира на височина 587 метра над морското равнище.

В сградата има две наблюдателни площадки, съответно разположени на 33-ия и 34-ия етаж на височина 148 и 153 м. На 39-ия и 40-ия етаж на височина 153 и 175 м. има разположени ресторант и кафене. – 40 лв.

Свободно време.Нощувка

 –

ПЕТИ ДЕН – Истанбул

Закуска. Туристическа програма по желание:

1.Посещение на българската църква “Св. Стефан” и панорамна разходка с корабче по Босфора: новият султански дворец “Долмабахче”, “Чираан Палас” – бивша султанска резиденция, превърната в един от най-престижните хотели в света, кварталът “Ортакьой” – любимо място на истанбулските младежи и творци, отбранителните крепости “Румели Хисар” и “Анадолу Хисар”, летният султански дворец “Бейлербей”, Кулата на девицата. – 40 лв.

2.Пешеходна обиколка на площад “Таксим” с посещение на кулата “Галата”(входната такса се заплаща допълнително) – 20 лв.

3.Турска вечер на панорамен кораб-ресторант по Босфора с атракционна програма. – 110 лв.

4.Турска вечер в ресторант “Гар Газино”. – 65 лв.

Нощувка.

 –

ШЕСТИ ДЕН – Истанбул – София~590 km

Закуска. Отпътуване за България.

Пристигане в Хасково и Пловдив – вечерта, в София на бензиностанция “Shell” (бул. “Цариградско шосе” № 113, до София Прес) и на  ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“)

 –

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

-Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)

-5 нощувки със закуски в хотел *** в Истанбул със сертификат за “безопасен туризъм”

-Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания “Евроинс”

-Водач-екскурзовод от България

-При необходимост – попълване на онлайн декларация

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

-Екскурзия “Нощен Истанбул”

-Разходка с корабче по Босфора и посещение на българската църква “Св. Стефан” (1 ч. и 45 мин.)

-Пешеходна разходка на площад “Таксим” с посещение на кулата “Галата”

-Целодневна екскурзия до Бурса(панорамна обиколка на града,посещение на Улу джамията,посещение на Зелената джамия и свободно време в известния им закрит пазар)

-Посещение на новия султански дворец “Долмабахче” и кулата Чамлъджа

-Посещение на Мол и аквариум “Aqua Florya”

-Посещение на парк “Миниатюрк”

-Посещение на Мол “Forum Istanbul”

-Пешеходна разходка с местен екскурзовод в старата европейска част на Истанбул

-Посещение на “Watergarden Istanbul”

-Турска вечер на панорамен кораб-ресторант по Босфора

-Турска вечер в ресторант “Гар Газино”

-Входни такси за, двореца “Долмабахче” (120 TL); кулата Чамлъджа” (150 TL);аквариум “Aqua Florya” ( 150 TL); кулата “Галата”(100 TL); Миниатюрк (20 TL)

-Горивна такса (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава)

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:

-Екскурзия “Нощен Истанбул” – 25 лв.

-Разходка с корабче по Босфора и посещение на българската църква “Св. Стефан” (1 ч. и 45 мин.); – 40 лв.

-Пешеходна разходка на площад “Таксим” с посещение на кулата “Галата” – 20 лв.

-Целодневна екскурзия до Бурса(панорамна обиколка на града,посещение на Улу джамията,посещение на Зелената джамия и свободно време в известния им закрит пазар) – 70 лв.

-Посещение на новия султански дворец “Долмабахче” и кулата Чамлъджа – 40 лв.

-Посещение на Мол и аквариум “Aqua Florya” – 12 лв.

-Посещение на парк “Миниатюрк” – 15 лв.

-Посещение на Мол “Forum Istanbul” – 12 лв.

-Пешеходна разходка с местен екскурзовод в старата европейска част на Истанбул – 25 лв.

-Посещение на “Watergarden Istanbul” – 40 лв.

-Вечеря с атракционна програма на кораб-ресторант по Босфора (трансфер от хотела, традиционни турски мезета, сезонна салата, риба на скара или пилешка пържола, десерт, неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки, турско кафе) – от 8 г. – 110 лв., от 3 г. до 7 г. – 55 лв.

-Вечеря с атракционна програма в ресторант “Гар Газино” : (Ордьовър салати,топло предястие,мешена скара;адана кебап и пилешки шиш;плодове,2 напитки) (за деца до 6 г. – безплатно) – от 12 г. – 60 лв.,от 3 г. до 11 г. – 30 лв.

-Горивна такса – 20 лв.

НАСТАНЯВАНЕ:

-Двойна стая със спалня – включено в цената

-Двойна стая с отделни легла – включено в цената

-Двойна стая за комбиниране – включено в цената

-Допълнително легло в двойна стая – включено в цената

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

-Валутeн курс: 1 EUR=10.00 TRY

-Часово време: България 12 ч. ; Турция 12 ч

-За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

-Настаняването в хотел *** в Истанбул е в хотел “Erden Sarayevo” ***, хотел “Grand Unal” ***, хотел “Dalan” ***, (или подобен).

-Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.

-Горивни такси при увеличение на цената на горивото: Цената на дизеловото гориво е определена на база 2.50 лв за 1 л. При увеличение на цената на горивото – до 9,99%, компанията ще поеме увеличението на свой собствен риск. При увеличение на цената на горивото – равно или надвишаващо 10%, компанията си запазва правото да въведе горивна такса. При увеличение на цената на горивото от 10 % до 19,99 % спрямо посочената база, размерът на горивната такса на турист за пътуване по тази програма ще бъде 6.00 лв. На всяко следващо увеличение на горивото с 10%, сумата съответно се мултиплицира.

-Допълнителните екскурзии на място могат да бъдат платени в лева, евро, долари и турски лири.

-Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт със срок на валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.