Истанбул – вълшебният свят на Ориента от Бургас, Варна, Шумен, Разград и Русе 2023

Istanbul-3
Истанбул – вълшебният свят на Ориента от Бургас, Варна, Шумен, Разград и Русе 2023

Истанбул – вълшебният свят на Ориента от Бургас, Варна, Шумен, Разград и Русе

Русе – Варна – Бургас – Истанбул – Бургас – Варна – Русе

Потопете се в историята и разкоша на единствения град, разположен на два континента и столица на четири велики империи.

ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:

14.06.2023 – 399лв. 

16.08.2023 – 399лв. 
20.09.2023 – 399лв. 
11.10.2023 – 399лв. 
5 дни / 4 нощувки със закуски

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

ДЕН 1 – Русе – Варна – Бургас – Истанбул – 475 km

Отпътуване от Русе в 5.00 ч, от Разград в 6.00 ч, от Шумен в 7.00 ч, от Варна в 8.00 ч., от Слънчев бряг в 9.00 ч., от Несебър в 9.15 ч, от Поморие в 9.30 ч., Бургас – 10.00 ч. за Турция. Пристигане вечерта в Истанбул. Настаняване. Туристическа програма по желание: екскурзия “Нощен Истанбул” – панорамна обиколка с автобус. Нощувка.

ДЕН 2 – Истанбул

Закуска. – пешеходна разходка с местен екскурзовод в старата европейска част на Истанбул – древният град Константинопол: Хиподрумът – център на живота в града с Египетския обелиск, Змиевидната колона, Фонтана на Вилхелм II; Синята джамия – една от най-импозантните сгради в Истанбул и единствената джамия в Турция с шест минарета.

Туристическа програма по желание:

1. посещение с местен екскурзовод на музея “Св. София” – четвъртият по големина християнски храм, построен за първи път през IV век, уникално творение на византийската архитектура с древни фрески и мозайки и двореца “Топ Капъ” – център на властта в османската империя от XV в. до XIX в. Свободно време за посещение на Археологическия музей, съхранил извънредно богата колекция на предмети от древна Елада, Римската империя и цивилизациите в Анадола и Близкия Изток. По желание посещение на покрития пазар “Капълъ чаршъ” или Египетския пазар, известен с подправките си. Нощувка.

ДЕН 3 – Истанбул

Закуска. Свободен ден в Истанбул. Туристическа програма по желание: 1. Пешеходна обиколка на площад “Таксим” с възможност за посещение на кулата “Галата”. Туристическа програма 2. Посещение на кожена фабрика. Посещение на Мол и аквариум Aqua Florya.Свободно време. Нощувка

ДЕН 4 – Истанбул

Закуска. Свободен ден в Истанбул.

Туристическа програма по желание:

1. Посещение на българската църква “Св. Стефан” и панорамна разходка с корабче по Босфора: новият султански дворец “Долмабахче”, “Чираан Палас” – бивша султанска резиденция, превърната в един от най-престижните хотели в света, кварталът “Ортакьой” – любимо място на истанбулските младежи и творци, отбранителните крепости “Румели Хисар” и “Анадолу Хисар”, летният султански дворец “Бейлербей”, Кулата на девицата.

2. Разходка с автобус до азиатската част на Истанбул – фото пауза и посещение с местен екскурзовод на новия султански дворец “Долмабахче” – бароков дворец, известен с широките си украсени зали и мраморни бани, както и с картинната си галерия.

3. Турска вечер на панорамен кораб-ресторант по Босфора с атракционна програма.

4. Турска вечер в ресторант “Гар Газино”. Нощувка.

ДЕН 5 – Истанбул – Бургас – Варна – Русе – 475 km

Закуска. Отпътуване за България. По пътя кратка пауза в Лозенград за покупки. Пристигане в Бургас вечерта, Варна и Русе – късно вечерта.

Цената включва:

-Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар);

-4 нощувки със закуски в хотел *** в Истанбул;

-Пешеходна разходка в историческия център на Истанбул с местен екскурзовод;

-Посещение на Мол и аквариум Aqua Florya (без включена входна такса)

-Посещение на Къркларели (Лозенград)

-Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания “Евроинс”

-Посещение на фабрика-магазин за производство на кожени изделия

-Посещение на магазин-производител на сладки изделия (баклава,локум и др.)

-Водач-екскурзовод от България

Цената не включва:

-Екскурзия “Нощен Истанбул” с местен екскурзовод;

-Посещение с местен екскурзовод на двореца “Топ Капъ” и “Св. София”;

-Пешеходна разходка на площад “Таксим” с посещение на кулата “Галата”(входната такса е влючена в цената)

-Целодневна екскурзия до Бурса(панорамна обиколка на града,посещение на Улу джамията,посещение на Зелената джамия и свободно време в известния им закрит пазар)

-Разходка с корабче по Босфора и посещение на българската църква “Св. Стефан” (1 ч. и 45 мин.);

-Разходка с автобус до Азиатската част на Истанбул и посещение на новия султански дворец “Долмабахче” с местен екскурзовод;

-Вечеря с програма на кораб-ресторант по Босфора;

-Вечеря в атракционен ресторант “Гар Газино”

-Входни такси за двореца “Топ Капъ” и съкровищницата към двореца (500 TL), двореца “Долмабахче” (450 TL), Аквариум “Флория Истанбул” (450 TL);

-Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт PСR тест за връщане в България от Истанбул (заявява се предварително, а не на място, тъй като за тази услуга е необходима предварителна резервация,тестът се прави на място в хотела от лицензирана лаборатория)

-За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

-Застраховка “Отмяна на пътуване” (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

-Горивна такса

Допълнителни услуги:

-Екскурзия “Нощен Истанбул” с местен екскурзовод, при минимум 15 туристи – 25 лв.

-Посещение с местен екскурзовод на двореца “Топ Капъ” и музея “Св. София” (входните такси се заплащат допълнително) при минимум 15 туристи – 20 лв. 

-Разходка с корабче по Босфора (1ч. и 15 мин) и посещение с местен екскурзовод на българската църквата “Св. Стефан” при минимум 20 туристи – 45 лв. 

-Разходка с автобус до Азиатската част на Истанбул и посещение с местен екскурзовод на новия султански дворец “Долмабахче” (входната такса се заплаща допълнително) при минимум 15 туристи – 30 лв. 

-Вечеря с атракционна програма на кораб-ресторант по Босфора (трансфер от хотела, коктейл “добре дошли”, традиционни турски мезета, сезонна салата, риба на скара или пилешка пържола, десерт, неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки, турско кафе) от 8 г. – 110 лв., от 3 г. до 7 г. – 55 лв.

-Ползване на двойна седалка от един турист – 95 лв.

-За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

-Вечеря с атракционна програма в ресторант “Гар Газино” : (Ордьовър салати,топло предястие,мешена скара;адана кебап и пилешки шиш;плодове,2 напитки) (за деца до 6 г. – безплатно) – от 13 г. – 65 лв., от 3 г. до 12 г. – 30 лв. 

-Пешеходна обиколка на площад “Таксим” с посещение на кулата “Галата” без включена входна такса за кулата при минимум 15 туристи – 20 лв. 

-Горивна такса за автобусен транспорт – 20 лв.

Отстъпки:

-Ученици и студенти – 10 лв.

-Деца до 12 г., настанени в стаята на двамата родители – 21 лв.

Полезна информация:

-За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

МЯСТО НА ОТПЪТУВАНЕ И ВРЪЩАНЕ: Варна – Археологическия музей, Бургас – бензиностанция “OMV” до хотел “Мираж”.

Валутен курс: 1 EUR = 2.70TL Часово време: България 12 ч.; Турция 12 ч. Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи

Настаняването в хотел *** в Истанбул е в хотел “Buyuk Keban” ***, хотел “Kaya” ***, хотел “Dalan” ***, хотел “Ayma 1” (или подобен).

Отпътуването от Русе, Разград и Шумен се потвърждава при минимум 10 туристи!

Доплащане за отпътуване и връщане в: Русе – 10 лв на посока; Разград – 7.50 лв на посока; Шумен – 10 лв на посока; Варна – 5 лв на посока.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта със срок на валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.