Екскурзия в Италия – Бари, Пулия 2023

G3I3XL
Екскурзия в Италия – Бари, Пулия 2023

Екскурзия в Италия – Бари, Пулия


Самолетна програма на български език!

София – Бари – Алберобело – Локоротондо – Лече – Бари – Матера – Бари – София

Гарантирани цени и места! 

ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:

26.10.2023 г. – 729 лв.

09.11.2023 г. – 699 лв. 

 23.11.2023 г. – 699 лв.  /  26.11.2023 – 649 лв.

03.12.20223 – 699 лв.  /  10.12.2023 – 699 лв.

14.12.2023 г. – 799 лв.

4 дни / 3 нощувки със закуски 

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА: 

Първи ден – София – Бари

Отпътуване от летище София с полет на авиокомпания Wizz Air или “Ryanair” за Бари. Кацане на летището в Бари. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

Втори ден – Бари – Алберобело – Локоротондо – Лече – Бари

Закуска. Свободно време в Бари или по желание целодневна екскурзия до Алберобело, Локоротондо и Лече. Посещение на Алберобело – приказната столица на трулите. Трулите са малки бели къщички с конусовидни покриви от варовик. Градени без всякаква спойка, те наподобяват по форма ескимоските иглу. В близост до главния площад се намира църквата „Санта Лучия” , както и гадският музей „Територио”. Музеят ще ви изуми, защото е направен от 10 трули, обединени в една. Тук ще видите историята на създаването на трулите и как хората са живеели в тях в миналото. Отпътуване за Локоротондо – една от 36-те най-красиви общини в Италия. Градът е записан в Книгата на рекордите на Гинес заради петте гласни “о” в името си. Това е град на балконите. Всички балкони си имат номера. Градът е известен със своите вина и кръгъл исторически център, от където градът е получил името си, означаващо “кръгло място”. Отпътуване за Лече,  наречен „Флоренция на Пулия” и известен с бароковата си архитектура. Според легендата градът е съществувал още от времето на Троянската война, когато е носил името Сибар. По-късно е завладян от липигийците, а след това от римляните през 3 в.пр.Хр. Те му дават името Липия. По времето на император Адриан, Лече е преместен 3 км на североизток и е наречен Личея. След краха на Западната Римска империя Лече е превзет от остготския крал Тотила. След това за пет столетия Лече е върнат към Източната Римска империя – Византия. Норманите завладяват града през 11 в. и по-късно е присъединен към Кралство Сицилия. Туристическа програма: Катедралата; Епископският дворец; църквата „Св. Йоан Кръстител“; дворецът „Седжо“; градската крепост; църквата „Свети кръст“. Връщане в Бари. Нощувка.

Трети ден – Матера – Бари

Закуска. Свободно време в Бари или по желание екскурзия до Матера.  Отпътуване за провинция Базиликата за посещение на Матера, обект от световно значение под защитата на ЮНЕСКО. Началото си води от времето на Палеолита. По това време древните му жители заселват естествените пещери в каньона на река Гравина. Векове наред разширяват жилищата си – т.н. „саси“, като дълбаят навътре в скалата или изграждат каменни предверия за стъпаловидно разположените си убежища. Условията на живот в тези жилища не се променят съществено през вековете и в началото на 50-те години италиански интелектуалци апелират за правителствена намеса. С държавно финансиране, на живеещите в пещерите са предоставени съвременни жилища. Античната част на града остава необитаема и хората я наричат „мъртвия град“. „Мъртвият“ период продължава докато киното не започва да се интересува от Матера. Днес изоставените някога “саси”, заживяват отново като магазини, ресторанти, енотеки, дори и като луксозни хотели. Връщане в Бари. По желание пешеходна разходка в Бари с посещение на стария град. Там се намират всички известни забележителностти, а плетеницата от улици и пресечки носи свой особен дух. Катедралата “Св. Савин” е построена в края на 12 в. в романски стил. През 18 в. интериорът и фасадата на катедралата са променени в бароков стил. Базилика “Св. Никола” е осветена през 1087 г., но остава незавършена до 1197 г. Тя е едно от най-големите постижения на романската архитектура в Пулия. В базилика “Св. Никола” интерес представялват картината „Богородица със светци” на Виварини от 1476 г., гробницата на Бона Сфорца – съпругата на Сигизмунд ІІ от Полша и последна дукеса на Бари (1558 г.), и мраморен епископски трон. В църквата се пазят и мощите на св. Николай – закрилник на моряците, затворниците и децата. Нощувка.

Четвърти ден – Бари – София

Закуска. Освобождаване на стаите в хотела. Трансфер до летището на Бари. Отпътуване за България с полет на авиокомпания “Wizz Air” или “Ryanair”. Пристигане на летище София.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
-Самолетен билет София – Бари – София на авиокомпания “Wizz Air” с включени летищни такси и 1 брой малък салонен багаж до 10 кг (с размери 40/30/20 см) или на авиокомпания “Ryanair” с включени летищни такси и 1 брой малък салонен багаж до 10 кг (с размери 40/20/25 см)
-Трансфер летище – хотел – летище
-3 нощувки със закуски в хотел 3* в Бари
-Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” на застрахователна компания “Евроинс АД” с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
-Водач – екскурзовод от България при мин. 12 туристи
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
-PCR тестове (при необходимост)
-Такса престой в Италия, която се заплаща на рецепцията на всеки хотел – 2-4 EUR на турист на ден (в хотел 2* и 3 *) и 4-6 EUR на турист на ден (в хотел 4*)
-Чекиран багаж до 10 кг, 20 кг и 32 кг
-Еднодневна екскурзия до Алберобело, Локоротондо и Лече
-Полудневна екскурзия до Матера
-Пешеходна разходка в Бари
-Посещение на Алберобело с автобус / TrainItalia – 6 часа
-Посещение на Полиняно а Маре с автобус / TrainItalia – 4 часа
-Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт
-Разходи от личен характер
-Застраховка “Отмяна на пътуване” (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
-За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:

Еднодневна екскурзия до Остуни и Лече (без включени входни такси) на турист при минимум 12 записани туристи – 120 лв.

Целодневна екскурзия до Алберобело и Матера (без включени входни такси) на турист при минимум 12 записани туристи – 120 лв.

Пешеходна разходка в Бари (без включени входни такси) на турист при минимум 12 туристи – 19 лв.

Посещение на Алберобело с автобус / TrainItalia – 6 часа на турист при минимум 12 туристи – 36 лв.

Чекиран багаж до 10 кг (в двете посоки) на турист – 82 лв.

Чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) на турист – 119 лв.

Чекиран багаж до 32 кг (в двете посоки) на турист – 140 лв.
Доплащане за съседни места в самолета (отиване и връщане ) – на турист (подлежи на потвърждение) – 49 лв.
За лица над 64 г. се добавя доплащане за завишена застрахователна премия. – 0 лв.
Priority на човек за двете посоки – 80 лв.
Целодневна екскурзия до Лече с автобус / TrainItalia – 60 лв.
ОТСТЪПКИ:
Отстъпка за дете от 2 до 11 г., настанено на редовно легло в стая с родител – 60 лв.
Отстъпка за дете от 12 до 17 г., настанено на редовно легло в стая с родител – 30 лв
НАСТАНЯВАНЕ
Хотел ***
Двойна стая със спалня
включено в цената
Двойна стая с отделни легла
включено в цената
Двойна стая за комбиниране
включено в цената
Допълнително легло в двойна стая
включено в цената
Единична стая
доплащане 230 лв.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ:
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ:
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.