Почивка в Пулия, Южна Италия с полет от София 2023

1220201719564418_01_516
Почивка в Пулия, Южна Италия с полет от София 2023

Почивка в Пулия, Южна Италия


Хотел „Delle More“ 4*

8 дни /7 нощувки

* Програмата се провежда при минимум 30 записани пътуващи!

Есен 2023 г.

02.09. – 09.09. – 1299 лв. НЯМА места

10.09. – 18.09. – 1259 лв. последни места

17.09. – 24.09. – 1229 лв. последни места

24.09. – 02.10. – 1259 лв. последни места

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН – София – Бари – Виесте Отпътуване от Терминал 1 на летище София с директен полет на авиокомпания „Wizz Аir“ в 14:25 ч. Кацане на летището в Бари в 14:50 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Виесте

Закуска. Закуска. Информационна среща с представителя и свободно време. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Виесте – Матината

Закуска. Свободно време или възможност за полудневна екскурзия „Крайбрежните пещери на Виесте” – разходка из чудноватите галерии и арки на морските пещери на Виесте. Пещерите на Виесте се простират по южното крайбрежие от Виесте до Матината. Всяка от пещерите си има име, а с него и история, разказвана от водачите по време на пътуванията до красивите скални образувания. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Алберобело

Закуска. Свободно време или възможност за целодневна екскурзия до Алберобело. Пешеходна разходка в града на трулите – Алберобело. Трулите са специфични постройки, наследили праисторическа строителна традиция. Състоят се от цилиндрична основа със стени, дебели до 1 м, и конусовиден покрив от варовикови плочи на няколко пласта. Макар че са градени без всякаква спойка, те са оцелели и до днес. Най-изумителен е градският музей „Територио“, който е съставен от 10 трули, обединени в едно, и представя историята на трулите и техните обитатели. Катедралата на градчето е посветена на светците Козма и Дамян и се отличава с неокласическата си фасада от XVIII в. В близост до главния площад се намира църквата „Санта Лучия“ от началото на XIX в. Входна такса за Музея на трулите в Алберобело 3 EUR. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Островите Тремити

Закуска. Свободно време или възможност за целодневна екскурзия до островите Тремити. Островният архипелаг Тремити, често е наричан перлата на Адриатическо море. Той се състои от няколко островни образувания, които включват Сан Домино, Сан Никола и Капрара. Сан Домино е най-големият от всички и най-развитият. Той е известен още като „зелената перла“ със своята буйна растителност и зелен свят. Ще имате възможност да се насладите на спиращи дъха гледки, романтични заливи и пещери. Вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – Монте Сант’Анджело

Закуска. Свободно време или възможност за полудневна екскурзия до Монте Сант’Анджело. Разходката до Монте Сант’Анджело включва разглеждане на историческите забележителности, сред които фигуриращото в списъка на Юнеско светилище на Свети Архангел Михаил от XIII век. Вечеря. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – Матера

Закуска. Свободно време или възможност за целодневна екскурзия до Матера. Отпътуване за Матера. Матера е обект от световно значение под закрилата на ЮНЕСКО. Началото си води от времето на палеолита, когато първите му обитатели заселват естествените пещери в каньона на река Гравина. Векове наред разширяват жилищата си т. нар. „саси“ като дълбаят навътре в скалата или изграждат каменни предверия за стъпаловидно разположените си убежища. Условията на живот в сасите не се променят, докато в началото на 50-те години на 20-ти век италиански интелектуалци апелират за правителствена намеса. С държавно финансиране на живеещите в пещерите са предоставени съвременни жилища. Античната част на града остава необитаема и хората я наричат Мъртвия град. „Мъртвият“ период продължава докато киното не започва да се интересува от Матера. Днес изоставените някога саси заживяват отново като магазини, ресторанти, енотеки, дори и като луксозни хотели. Пешеходна разходка в историческия център. Вечеря. Нощувка.

ОСМИ ДЕН – Виесте – Бари – София

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до Бари и пешеходна обиколка в стария град. Трансфер до летището. Отпътуване за България с редовен полет на Wizz Air.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Отстъпки:

 • Отстъпка за допълнително легло в двойна стая: 30 лв.от пакетната цена.
 • Отстъпка за дете от 2 г. до 7.99 г., настанено с двама пълноплащащи възрастни: 200 лв. от пакетната цена.

Доплащания:

 • Единична стая – 250 лв. Поради високата заетост на хотела единичната стая ще бъде на заявка потвърждение! Единичните стаи са без балкон!
 • Доплащане за стая с изглед море – 150 лв. на човек в двойна стая за целия престой.
 • Доплащане за застраховка за възрастни от 70 до 75 г.: 5 лв. за 8 дни; от 76 г. нагоре: 25 лв. за 8 дни.

Допълнителни екскурзии:

 • Целодневна екскурзия до Матера на български език – 55 EUR / 108 лв.
 • Целодневна екскурзия до Алберобело на български език – 51 EUR / 99 лв.
 • Полудневна екскурзия до Монте Сант’Анджело – 35 EUR / 69 лв.
 • Целодневна екскурзия „Островите Тремити” на български език – 70 EUR (заявява се и се заплаща на място);
 • Полудневен круиз „Крайбрежните пещери на Виесте и Матината” – 29 EUR  (заявява се и се заплаща на място).

Информация за полетите:

2023 Полет № Излита/Каца
София [SOF] – Бари [BRI] W6 4361 14:25 – 14:50
Бари [BRI] – София [SOF] W6 4362 15:25 – 17:40

Забележка: *Възможна е промяна на часовете на полетите от страна на авиокомпанията.

Условия за резервации:

 • при записване се внася депозит в размер на 20% от сумата на основния пакет на турист;
 • пълно плащане – до 45 дни преди датата на заминаване.

Условия за анулации:

 • при отказ до 18:00 часа на 1-вия работен ден, следващ деня, в който е сключен договора – 0% от крайната цена на пакета;
 • при отказ след 18:00 на 1-ия работен ден за Туроператора, следващ деня, в който е сключен Договора до 45-ия ден включително преди датата на заминаване – 20% от крайната цена на пакета;
 • при отказ от 44-ия до 30-ия ден включително преди датата на заминаване – 30% от крайната цена на пакета;
 • при отказ от 29-ия до -15-ия ден включително преди датата на заминаване – 75% от крайната цена на пакета;
 • при отказ от 14-ия ден преди датата на заминаване до деня на заминаване, включително при неявяване за заминаване в определеното време и място – 100% от крайната цена на пакета.

Информация за хотела:

Хотел  Delle More 4* се намира се в курортното градче Виесте, на север от Бари.

Хотелът се намира на километър от центъра на града и на около 5 минути пеша от плажа.

Стаите са оборудвани с минибар, климатик, баня с душ, сешоар, телевизор, сейф. На разположение на гостите на хотела е голям външен басейн.

Предлага се безплатен шатъл от хотела до плажа и центъра на Виесте. Уебсайт: https://www.hoteldellemorevieste.com/en/index.html