Екскурзия в Италия – Венеция, Верона и Падуа полет с от София 2024

Y11O0V
Екскурзия в Италия – Венеция, Верона и Падуа полет с от София 2024

Екскурзия в Италия – Венеция, Верона и Падуа – величието на Адриатика –

със самолет от София и водач от България


Специално предложение – настаняване в хотел 4* в Местре, само на 10 минути от Венеция

София – Тревизо – Венеция – Остров Бурано – Остров Мурано – Венеция – Триест – Удине – Тревизо – София

Един уикенд в La Serenissima Venezia и неразгаданите градове на Североизточна Италия

 

ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:

20.03.2024 г. – 1259 лв. ограничени места

18.04.2024 г. – 1259 лв. ограничени места

02.05.2024 г. – 1349 лв. ограничени места

23.05.2024 г. – 1299 лв. ограничени места

06.06.2024 г. – 1119 лв. /  20.06.2024 г. – 1110 лв.

04.07.2024 г. – 11199 лв. /  18.07.2024 г. – 1119 лв.

01.08.2024 г. – 1119 лв. / 22.08.2024 г. – 1119 лв.

05.09.2024 г. – 1119 лв. /  19.09.2024 г. – 1119 лв.

03.10.2024 г. – 1019 лв. /  24.10.2024 г. – 1019 лв.

14.11.2024 г. – 1019 лв.

4 дни / 3 нощувки със закуски

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН – София – Тревизо – Венеция – Остров Бурано – Остров Мурано

Отпътуване от летище София (Терминал 2) в 12:15 ч. за Тревизо с авиокомпания „Ryanair“. Пристигане на летището в Тревизо в 13:05 ч. Трансфер до хотела. Настаняване в района на  Венеция. Свободно време с възможност за индивидуално посещение на Венеция (необходимо е ползване на междуградски влак – цена на еднопосочен билет до централна гара “Санта Лучия” във Венеция – около 5 EUR – заплаща се на място) или туристическа програма по желание – разходка с корабче във Венецианската лагуна: следобед отпътуване с до пристанище Тронкето  (необходимо е ползване на междуградски влак – цена на еднопосочен билет до централна гара “Санта Лучия” във Венеция – около 5 EUR – заплаща се на място), от където с корабче се отплава до остров Бурано – едно от най-живописните островчета в лагуната, оцветено в зрелищни цветове и пъстри багри, истински рай за любителите на фотографията; пешеходна разходка из цветните улички на о-в Бурано – базиликата „Сан Мартино“, известна с наклонената си кула; Музеят на дантелите. Екскурзията с корабче продължава към о-в Мурано, наричан „Островът на стъклото“, където и до днес живеят най-талантливите стъклари в света – пешеходна разходка: базиликата „Св. Петър Мъченик“, дворецът „Мула“, базиликата „Санта Мария и Донато“ – блестящ пример за романска архитектура, Музеят на стъклото. Възможност за посещение на фабрика за стъкло. Вечерта – отплаване обратно за Тронкето. Връщане в хотела. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Венеция

Закуска. Oтпътуване за Венеция – най-изумителният и романтичен град в света (необходимо е ползване на местен транспорт –  цена на еднопосочен билет до централна гара “Санта Лучия” във Венеция – около 5 EUR – заплаща се на място). Отплаване с корабче (градски транспорт) за площада “Сан Марко”.  Пешеходна разходка с местен екскурзовод (минимум 1 ½ ч.): площад “Сан Марко” с едноименната катедрала, Камбанарията, Дворецът на дожите, Мостът на въздишките. Разходка до моста “Риалто”. Свободно време или туристическа програма по желание: посещение с местен екскурзовод на Двореца на дожите – официална резиденция на дожите до краха на Венецианската република през 1797 г., където може да се насладите на изкуството на Тинторето, Веронезе и Тициан. Отплаване обратно за Пунта Сабиони в 17:30 ч. Връщане в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Триест – Удине

Закуска. Свободно време с възможност за индивидуално посещение на(необходимо е ползване на местен транспорт –  цена на еднопосочен билет до централна гара “Санта Лучия” във Венеция – около 5 EUR – заплаща се на място) или туристическа програма по желание (избира се една от двете екскурзии):

  1. Целодневна екскурзия до Падуа и Верона: отпътуване за Верона. Пешеходна разходка в историческия център на града: Арена ди Верона – един от най-добре запазените римски амфитеатри в Европа; площад „Бра” – най-големият площад на Верона и един от най-просторните и внушителни в цяла Италия; Къщата на Жулиета; площад „Деле Ербе” – старият римски форум; площад „Синьория” – аристократичният площад на Верона. Свободно време. Отпътуване за Падуа. Пешеходна разходка в центъра на Падуа: Светият площад с базиликата “Сан Антонио”; параклисът “Сан Джорджо”; Статуята на Еразмо Гатамелата; площад “Прато дела Вале” и базиликата “Санта Джустина”. Връщане в хотела. Нощувка.
  2. Целодневна екскурзия до Триест и Удине: отпътуване за Триест; пешеходна разходка: площад „Унита д`Италия“ – сърцето на Триест; Площадът на Борсата с масивната сграда на старата стокова борса; Борго Терезиано – квартал, който процъфтявал по време на управлението на Мария Терезия; Римският театър. Свободно време. Отпътуване за Удине – столица на историческия регион Фриули. Пешеходна разходка в старата част на Удине – гъста мрежа от средновековни улици с елегантни сгради във венециански стил: порта „Акилея“, улиците „Акилея“ и „Виторио Венето“, изпъстрени с аристократични дворци; катедралният площад с катедралата „Санта Мария Анунциата“; площад „Либерта“ със средновековния замък – символ на града, обединяващ няколко градски музея. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Тревизо – София

Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до летище Тревизо. Отпътуване за България в 13:40 ч. с полет на авиокомпания „Ryanair”. Пристигане на летище София (Терминал 2) в 16:20 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

-Самолетен билет София – Тревизо – София на авиокомпания “Ryanair” с включени летищни такси и малък салонен багаж с размери 40/20/25

-Трансфер летище – хотел – летище

-3 нощувки със закуски в хотел LEONARDO ROYAL HOTEL VENICE MESTRE 4* (или подобен) в района на Венеция

-Пешеходна обиколка във Венеция с местен екскурзовод

-Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания “Евроинс АД”

-Водач-екскурзовод от България при минимум 8 туристи

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

-PCR тестове (при необходимост)

-Такса престой в Италия, която се заплаща на рецепцията на всеки хотел – 2-4 EUR на турист на ден (в хотел 2* и 3 *) и 4-6 EUR на турист на ден (в хотел 4*)

-Чекиран багаж до 10 кг или 20 кг

-Разходка с корабче във Венецианската лагуна с включено посещение на островите Бурано и Мурано

-Двупосочен билет за корабче до Венеция (за 2-рия ден от програмата)

-Посещение на Двореца на дожите във Венеция с местен екскурзовод

-Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка във Венеция (3 EUR)

-Целодневна екскурзия до Триест и Удине

-Целодневна екскурзия до Верона и Падуа

-Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, местен и градски транспорт

-Разходи от личен характер

-Застраховка “Отмяна на пътуване” (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

-За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:

-PCR тест на специална цена в лаборатории “Рамус” преди отпътуване на турист – 60 лв.

-Чекиран багаж до 10 кг (в двете посоки) на турист – цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване – 94 лв.

-Чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) на турист – цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване – 156 лв.

-Доплащане за съседни места в самолета (отиване и връщане ) – на турист (подлежи на потвърждение) – 49 лв.

-Разходка с корабче във Венецианската лагуна с включено посещение на островите Мурано и Бурано при минимум 20 туристи – 90 лв.

-Целодневна екскурзия до Падуа и Верона при минимум 18 туристи – 119 лв.

-Целодневна екскурзия до Триест и Удине при минимум 18 туристи – 105 лв.

-Двупосочен билет за корабче до Венеция (за 2-рия ден от програмата) – 39 лв.

-Посещение на Двореца на дожите с местен екскурзовод (с включена входна такса) при минимум 15 туристи. Отстъпката за ученици, ненавършили 18 г., и лица над 65 г. е валидна при представяне на документ за самоличност на място. За студенти, ненавършили 26 г., отстъпката е валидна при предоставяне единствено на международна студентска карта ISIC на място (отстъпката не може да се ползва при липса на такъв документ на място!)   – от 66 г. – 79 лв., от 26 г. до 65 г. – 99 лв., от 6 г. до 25 г. – 79 лв.

ОТСТЪПКИ

Отстъпка за дете от 2 до 11 г., настанено на редовно легло в стая с родител – 60 лв.

Отстъпка за дете от 12 до 17 г., настанено на редовно легло в стая с родител – 30 лв.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

-За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

-Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

-Часово време: България 12 ч. Италия 11 ч.

-BeFlex – 10% от основната цена на пътуването: възможност за смяна на датата на пътуване по същата програма или отмяна на пътуването без неустойка (сумата се възстановява под формата на ваучер за пътуване) до 35 дни от първоначално избраната дата. Заявява се САМО по време на резервация. За допълнителна информация – в сайта на агенцията или при вашия туристически агент.

-MultiFlex – 20% от основната цена на пътуването: възможност за смяна на програмата или отмяна на пътуването без неустойка (сумата се възстановява под формата на ваучер за пътуване) до 35 дни от първоначално избраната дата. Заявява се САМО по време на резервация. За допълнителна информация – в сайта на агенцията или при вашия туристически агент.

-Туристическата програма по целия маршрут се изпълнява на български език.

Екскурзията се провежда при минимум 25 записани туристи.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ:

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ:

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.