Италиански калейдоскоп, полет от София

italianski-kaleydoskop_1569567542
Италиански калейдоскоп, полет от София

Италиански калейдоскоп


Флоренция – Рим – Неапол – Капри – Помпей

Екскурзията е седемдневна и включва 1 нощувка в Монтекатини Терме, 3 нощувки в Рим (периферен хотел), 2 нощувки в Неапол или околности, богата екскурзоводска програма, включваща разглеждане на Флоренция, Рим, Неапол, Помпей, възможност за екскурзия до о-в Капри. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди. Лети се с „Уиз Еър“ или „Райънеър“ (в цената са включени самолетен билет с включени летищни такси, ръчен багаж 1 малка чанта до 10 кг с размери 40/20/25 см и багаж до 10 кг с размери 55/40/20 см, предварително чекиране и запазени места. Вътрешните трансфери в Италия се извършват с автобус.

ОЧАКВАЙТЕ НОВИ ДАТИ ЗА 2024г.

7 дни/ 6 нощувки със закуски

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН: Полет София – Милано/Бергамо. Точните часове на полетите, както и името на

авиокомпанията, се предоставят около два месеца преди датата на отпътуване. Отпътуване за Монтекани Терме (300 км). Настаняване. Нощувка в Монтекатини Терме.

ВТОРИ ДЕН: Закуска. Отпътуване за Флоренция (50 км). Разглеждане с екскурзовод на Флоренция: базиликата „Санта Мария Новела” (отвън), катедралата „Санта Мария дел Фиоре” (отвън), квартала на Данте, площада на Синьорията. Свободен следобед. Възможност за разглеждане на галерия Уфици – с доплащане 53 лв + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход в галерията, която е около 24 евро, се плаща на място, посещението се организира при минимум 8 участника (местата за посещение на галерия Уфици са ограничени, записваме до изчерпване на местата). Отпътуване за Рим (330км). Настаняване. Нощувка в Рим.

ТРЕТИ ДЕН: Закуска. Разглеждане на Рим: Колизеума (отвън), Форо Романо (отвън), хълма Капитолия, пл. “Венеция”. Ползва се метро. Свободно време. Следобед – по желание полудневна пограма „Цветовете и ароматите на Рим” – пешеходна обиколка с екскурзовод на български – пл. „Кампо дей Фиори”, палацо Фарнезе (отвън) – най–красивият дворец на Рим, църквата „Сан Луиджи деи Франчези”, Изола Тиберина, квартала Трастевере – римския Монмартър (с доплащане 33 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; посещението се организира при минимум 20 участника). Нощувка в Рим.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Закуска. Eкскурзоводска програма „Бароков Рим”: пл. “Навона”, Пантеона, фонтана „Треви”, пл. “Испания”. Налага се ползване на метро. Следобед – по желание – разглеждане на Ватикана (пл. „Св. Петър”, базиликата „Св. Петър”) и Ватикански музеи с екскурзовод на български (с доплащане 78 лв. за възрастни и 58 лв. за младежи до 17 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация, слушалки в музеите, такса за вход; посещението се организира при минимум 20 участника). Нощувка в Рим.

ПЕТИ ДЕН: Закуска. Отпътуване за Неапол (230 км). Пристигане. Разглеждане на Неапол: Палацо Реале, галерия Умберто I, театъра „Сан Карло”, Анжуйския дворец. Настаняване в хотел. Нощувка в Неапол или околности.

ШЕСТИ ДЕН: Закуска. Свободен ден в Неапол. Възможност за екскурзия до остров Капри (с доплащане 145 лв на човек). До острова се отива с кораб, където е предвиден организиран транспорт с автобус за разглеждане на двата града Капри и Анакапри; дегустация на типичния ликьор Лимончело. Цената включва билет за кораба, транспорт с автобусчета из острова и местен водач, който е задължителен при разглеждането на острова; екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Екскурзията се провежда при минимум 20 участника. Връщане в хотела. Нощувка в Неапол или околности.

СЕДМИ ДЕН: Закуска. Отпътуване за Помпей (20 км). Посещение на античния Помпей с екскурзовод на български (входната такса, която е около 15 евро, не е включена в цената и се заплаща на място). Трансфер до летището. 21:55 ч. – 00:30 ч. (+1) – полет Неапол – София.

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: Рим – 4 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 6 евро на човек на ден в хотели 4 звезди; в или в околностите на Монтекатини Терме – 1-2 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 3-4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди; в или в околностите на Неапол – 2 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 3 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени.

Цени на човек в лв според настаняването: 

КАТЕГОРИЯ НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛ 3*
цена на възрастен в двойна стая 1569 лв.
цена на човек в индивидуална стая 1829 лв.
цена на трети възрастен в стая 1519 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 1489 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 1509 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • САМОЛЕТЕН БИЛЕТ;
 • ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
 • РЪЧЕН БАГАЖ 1 МАЛКА ЧАНТА С РАЗМЕРИ 40Х20Х25 СМ;
 • 1 БР. ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 10 КГ;
 • 1 НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКА В ХОТЕЛ 3 ЗВЕЗДИ В МОНТЕКАТИНИ ТЕРМЕ;
 • 3 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ХОТЕЛ 3 ЗВЕЗДИ В РИМ;
 • 2 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ХОТЕЛ 3 ЗВЕЗДИ В ОКОЛНОСТИТЕ НА НЕАПОЛ;
 • ТРАНФЕРИ ЛЕТИЩЕ – ХОТЕЛ – ЛЕТИЩЕ;
 • ТРАНСПОРТ С АВТОБУС ПО ПРОГРАМАТА;
 • ОБИКОЛКА НА ФЛОРЕНЦИЯ;
 • ПЕШЕХОДНА ОБИКОЛКА „КЛАСИЧЕСКИ РИМ” С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ;
 • ОБИКОЛКА НА НЕАПОЛ;
 • ВОДАЧ – ПРИДРУЖИТЕЛ.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 20 КГ;
 • ТАКСИТЕ ЗА ВХОД В МУЗЕИ, БИЛЕТИ ЗА КОРАБЧЕТА, ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.;
 • ПЕШЕХОДНА ОБИКОЛКА “БАРОКОВ РИМ”;
 • ПРОГРАМА “ЦВЕТОВЕТЕ И АРОМАТИТЕ НА РИМ;
 • РАЗГЛЕЖДАНЕ НА ВАТИКАНА И ВАТИКАНСКИ МУЗЕИ;
 • ПОСЕЩЕНИЕ НА ГАЛЕРИЯ УФИЦИ С ЕКСУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ;
 • ПОСЕЩЕНИЕ НА ОСТРОВ КАПРИ;
 • ПОСЕЩЕНИЕ НА ПОМПЕЙ;
 • МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН);
 • ЗАСТРАХОВКА “ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”;
 • ГРАДСКА ТАКСА (CITY TAX);
 • СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА ВКЛЮЧЕНИТЕ В ПАКЕТНАТА ЦЕНА ОБИКОЛКИ (ОКОЛО 3 ЕВРО НА ЧОВЕК – СЪБИРАТ СЕ НА МЯСТО);
 • PCR ИЛИ АНТИГЕНЕН ТЕСТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ ТАКИВА СА НЕОБХОДИМИ;
 • ГОРИВНА И/ИЛИ ИНФЛАЦИОННА ТАКСА, В СЛУЧАЙ ЧЕ СЕ НАЛОЖИ ДА СЕ ВЪВЕДЕ ТАКАВА;
 • РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:

Галерия Уфици: (Цена за възрастен) – 99 лв., Цена за дете до 24 г. – 64 лв.

Цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата. Таксата за вход в галерията, която е около 24 евро, се плаща на място. Местата за посещение на галерията Уфици са ограничени. Записваме до изчерпване на местата.

Блог “Флорентинската Галерия Уфици – кралицата на ренесансовото изкуство”

Цветовете и ароматите на Рим: (Цена за възрастен) – 33 лв.

Пешеходна обиколка с екскурзовод на български – пл. „Кампо дей Фиори”, палацо Фарнезе (отвън) – най–красивият дворец на Рим, църквата „Сан Луиджи деи Франчези”, Изола Тиберина, квартала Трастевере – римския Монмартър.

-Ватикана:. (Цена за възрастен) – 98 лв / (Цена за дете до 17 г.)- 78 лв.

Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация за Ватикански музеи, слушалки в музеите и в базиликата и такса за вход в музеите.

Остров Капри: (Цена за възрастен) – 149 лв.

До острова се отива с кораб, там има организиран транспорт с автобус за разглеждане на двата града Капри и Анакапри; дегустация на типичния ликьор Лимончело. Цената включва билет за кораба, транспорт с автобусчета из острова и местен водач, който е задължителен при разглеждането на острова.

-Чекиран багаж до 20 кг в двете посоки, вместо включения в цената 10 кг багаж : ПРИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА РЕЗЕРВАЦИЯТА: – 95 лв

Доплащане за чекиран багаж, вместо включения в цената до 10 кг (заявява се при записването).

Посещение на Помпей – Цена за възрастен: 58 лв.,  Цена за дете до 25 г.: 24 лв.

Цената включва входната такса, слушалки, такса резервация, екскурзоводска беседа.

Бароков Рим – 33 лв.

Пешеходна обиколка – пл. „Навона”, Пантеона, фонтана Треви, пл. „Испания”. Необходимо е използването на градски транспорт.

ХОТЕЛИ:

Настаняването е на база нощувка със закуска в хотели 3 звезди.

ЗАБЕЛЕЖКА:

Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през декември 2022г. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Самолетните екскурзии от този вид се осъществяват при минимум 30 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1. от ЗТ.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

Поради нестабилните цени на авиогоривото, които се покачват непрекъснато и непредвидимо, е възможно въвеждане на доплащане в размер на промяната на цената на горивните такси. Записаните по програмата клиенти ще бъдат уведомявани веднага, в случай че такова доплащане се наложи.