Италиански калейдоскоп, полет от София

italianski-kaleydoskop_1569567542
Италиански калейдоскоп, полет от София

Италиански калейдоскоп


Флоренция – Рим – Неапол – Капри – Помпей

Екскурзията е седемдневна и включва 1 нощувка в Монтекатини Терме, 3 нощувки в Рим (периферен хотел), 2 нощувки в Неапол или околности, богата екскурзоводска програма, включваща разглеждане на Флоренция, Рим, Неапол, Помпей, възможност за екскурзия до о-в Капри. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди. Лети се с „Уиз Еър“ или „Райънеър“ (в цената са включени самолетен билет с включени летищни такси, ръчен багаж 1 малка чанта до 10 кг с размери 40/20/25 см и багаж до 10 кг с размери 55/40/20 см, предварително чекиране и запазени места. Вътрешните трансфери в Италия се извършват с автобус.

ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:

ОЧАКВАЙТЕ НОВИ ДАТИ ЗА 2023 г.

7 дни/ 6 нощувки със закуски

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН: Полет София – Милано/Бергамо. Точните часове на полетите, както и името на

авиокомпанията, се предоставят около два месеца преди датата на отпътуване. Отпътуване за Монтекани Терме (300 км). Настаняване. Нощувка в Монтекатини Терме.

ВТОРИ ДЕН: Закуска. Отпътуване за Флоренция (50 км). Разглеждане с екскурзовод на Флоренция: базиликата „Санта Мария Новела” (отвън), катедралата „Санта Мария дел Фиоре” (отвън), квартала на Данте, площада на Синьорията. Свободен следобед. Възможност за разглеждане на галерия Уфици – с доплащане 53 лв + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход в галерията, която е около 24 евро, се плаща на място, посещението се организира при минимум 8 участника (местата за посещение на галерия Уфици са ограничени, записваме до изчерпване на местата). Отпътуване за Рим (330км). Настаняване. Нощувка в Рим.

ТРЕТИ ДЕН: Закуска. Разглеждане на Рим: Колизеума (отвън), Форо Романо (отвън), хълма Капитолия, пл. “Венеция”. Ползва се метро. Свободно време. Следобед – по желание полудневна пограма „Цветовете и ароматите на Рим” – пешеходна обиколка с екскурзовод на български – пл. „Кампо дей Фиори”, палацо Фарнезе (отвън) – най–красивият дворец на Рим, църквата „Сан Луиджи деи Франчези”, Изола Тиберина, квартала Трастевере – римския Монмартър (с доплащане 33 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; посещението се организира при минимум 20 участника). Нощувка в Рим.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Закуска. Eкскурзоводска програма „Бароков Рим”: пл. “Навона”, Пантеона, фонтана „Треви”, пл. “Испания”. Налага се ползване на метро. Следобед – по желание – разглеждане на Ватикана (пл. „Св. Петър”, базиликата „Св. Петър”) и Ватикански музеи с екскурзовод на български (с доплащане 78 лв. за възрастни и 58 лв. за младежи до 17 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация, слушалки в музеите, такса за вход; посещението се организира при минимум 20 участника). Нощувка в Рим.

ПЕТИ ДЕН: Закуска. Отпътуване за Неапол (230 км). Пристигане. Разглеждане на Неапол: Палацо Реале, галерия Умберто I, театъра „Сан Карло”, Анжуйския дворец. Настаняване в хотел. Нощувка в Неапол или околности.

ШЕСТИ ДЕН: Закуска. Свободен ден в Неапол. Възможност за екскурзия до остров Капри (с доплащане 145 лв на човек). До острова се отива с кораб, където е предвиден организиран транспорт с автобус за разглеждане на двата града Капри и Анакапри; дегустация на типичния ликьор Лимончело. Цената включва билет за кораба, транспорт с автобусчета из острова и местен водач, който е задължителен при разглеждането на острова; екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Екскурзията се провежда при минимум 20 участника. Връщане в хотела. Нощувка в Неапол или околности.

СЕДМИ ДЕН: Закуска. Отпътуване за Помпей (20 км). Посещение на античния Помпей с екскурзовод на български (входната такса, която е около 15 евро, не е включена в цената и се заплаща на място). Трансфер до летището. 21:55 ч. – 00:30 ч. (+1) – полет Неапол – София.

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през

септември 2021 г. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Цени на човек в лв според настаняването:

06.10.2022 – 12.10.2022

КАТЕГОРИЯ НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛ 3* ДО 01.07.2022 НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛ 3* СЛЕД 01.07.2022
цена на възрастен в двойна стая 1299 лв. 1375 лв.
цена на човек в индивидуална стая 1577 лв. 1653 лв.
цена на трети възрастен в стая 1269 лв. 1345 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 1249 лв. 1325 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 1269 лв. 1345 лв.

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: Рим – 4 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 6 евро на човек на ден в хотели 4 звезди; в или в околностите на Монтекатини Терме – 1-2 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 3-4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди; в или в околностите на Неапол – 2 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 3 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

-Самолетен билет София – Милано и Неапол – София;

-Летищни такси;

-1 бр. ръчен багаж;

-1 бр. чекиран багаж до 10 кг;

-Трансфери;

-Съответния брой нощувки + закуски;

-Транспорт с автобус по програмата;

-Екскурзоводски услуги.

-Водач – придружител.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

-Чекиран багаж до 20 кг;

-Таксите за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.;

-Програма “Цветовете и ароматите на Рим;

-Разглеждане на Ватикана и Ватикански музеи;

-Посещение на галерия Уфици с ексурзовод на български;

-Посещение на остров Капри;

-Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);

-Градска такса (city tax);

-Слушалки по време на екскурзоводските програми (2-3 EUR на човек);

-PCR или антигенен тест, в случай че такива са необходими;

-Разходи от личен характер.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:

Галерия Уфици: (Цена за възрастен) – 53 лв.

Цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата. Таксата за вход в галерията, която е около 24 евро, се плаща на място. Местата за посещение на галерията Уфици са ограничени. Записваме до изчерпване на местата.

Блог “Флорентинската Галерия Уфици – кралицата на ренесансовото изкуство”

Цветовете и ароматите на Рим: (Цена за възрастен) – 33 лв.

Пешеходна обиколка с екскурзовод на български – пл. „Кампо дей Фиори”, палацо Фарнезе (отвън) – най–красивият дворец на Рим, църквата „Сан Луиджи деи Франчези”, Изола Тиберина, квартала Трастевере – римския Монмартър.

-Ватикана:. (Цена за възрастен) – 78 лв / (Цена за дете до 17 г.)- 58 лв.

Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация за Ватикански

музеи, слушалки в музеите и в базиликата и такса за вход в музеите.

Остров Капри: (Цена за възрастен) – 145 лв.

До острова се отива с кораб, там има организиран транспорт с автобус за разглеждане на двата града Капри и Анакапри; дегустация на типичния ликьор Лимончело. Цената включва билет за кораба, транспорт с автобусчета из острова и местен водач, който е задължителен при разглеждането на острова.

-Чекиран багаж до 20 кг в двете посоки, вместо включения в цената 10 кг багаж : ПРИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА РЕЗЕРВАЦИЯТА: – (Цена за възрастен) – 67 лв

Доплащане за чекиран багаж, вместо включения в цената до 10 кг (заявява се при записването).

ХОТЕЛИ:

Настаняването е на база нощувка със закуска в хотели 3 звезди.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през

септември 2021 г. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

ЗАБЕЛЕЖКА:

Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през септември 2021г. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно