Израел и Йордания с полет от Варна 2023

izrael-i-yordaniya-april-2020-ot-varna-1_1574061037
Израел и Йордания с полет от Варна 2023

Израел и Йордания с полет от Варна 

Екскурзията е осемдневна и включва, 2 нощувки със закуски и вечери в Назарет, 2 нощувки със закуски и вечери в Аман, 1 нощувка със закуска и вечеря в луксозен кемсайт във Вади Рум, 2 нощувки във Витлеем и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Яфо, Хайфа, Акко, Нaзарет, Ярденит, Капернаум, планината на блаженствата, Табха, Джераш, планината Небо, панорамна обиколка на Аман, Мадаба, Петра, Вади Рум, Мъртво море, Витлеем, Йерусалим. Настаняването е в хотели три или четири звезди на база полупансион. Лети се с директен полет Варна-Тел Авив-Варна на авиокомпания „Уиз Еър“ с включен 1 брой ръчен багаж малка чанта или раница до 10 кг с  размери 40х30х20см. Вътрешните трансфери в Израел и Йордания се извършват с автобус.

Дати:

24.09.2023 – 01.10.2023 – НЯМА МЕСТА

04.11.2023 – 11.11.2023 – 2899 лв. ограничени места

02.12.2023 – 09.12.2023 – 2899 лв. 2799 лв. до 30.09.2023 г.

8 дни/ 7 нощувки със ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ

ВСИЧКИ ВХОДНИ ТАКСИ ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА

ВКЛЮЧЕНА НОЩУВКА В ЛУКСОЗЕН КЕМПСАЙТ В ПУСТИНЯТА ВАДИ РУМ И ДЖИП САФАРИ!

 

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 05:10 ч. – отпътуване от Варна с полет на авиокомпания Wizz Air за Тел Авив. 08:25 ч. – пристигане на летище „Бен Гурион“ в Тел Авив. Разглеждане на стария град Яфо, пристанището, църквата „Св. Петър“, парка Ха Писга с прекрасна гледка към залива и Тел Авив. Продължаване към Хайфа (90 км). Панорамна обиколка на Хайфа: германския квартал, планината Кармел, от която се открива прекрасна гледка към морето, фотопауза при Бахайските градини. Продължаване към Акко – главен град на кръстоносците през Средновековието (50 км); разглеждане на стария град и на пристанището. Отпътуване към Назарет (45 км). Настаняване в хотел в Назарет или околности. Вечеря. Нощувка в Назарет или околности.

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Възможност за разходка с кораб по Галилейското езеро, което е най-ниско разположеното сладководно езеро в света и е основен водоизточник на Израел (с доплащане 35 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; организира се при минимум 20 участника). Посещение на Назарет – мястото, на което Св. Богородица е получила Благата вест, че ще роди Спасителя и градът, в който Исус Христос е прекарал по-голямата част от живота си на Земята. Посещение на църквата „Благовещение“ и на църквата „Св. Йосиф“, построена на мястото на дома на Св. Йосиф и Св. Богородица. Посещение на Планината на блаженствата (40 км), откъдето се открива прекрасна гледка и се вижда цялото Галилейско езеро. Посещение на Капернаум – древната синагога, в която е проповядвал Исус Христос и къщата на Св. Петър. Посещение на Табха, място, разположено на северозападния бряг на Галилейското езеро, където, според библейската традиция, се е случило Чудото с умножаването на хлябовете (когато Исус Христос успява със седем хляба и няколко риби да нахрани над 3000 човека). Връщане в Назарет. Вечеря. Нощувка Назарет или околности.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Посещение на Ярденит (12 км), мястото, на което се предполага с най-голяма положителност, че Св. Йоан Кръстител е извършил кръщението на Исус Христос. Пътуване покрай течението на р. Йордан към Мъртво море.  Отпътуване за Аман (163 км) – столицата на Йордания. По пътя – посещение на Джераш – един от най-добре запазените римски градове в света. Разглеждане на триумфалната арка на император Адриан, хиподрума, форума, театъра, храма на Зевс, нимфеума. Продължаване към Аман. Панорамна обиколка на града. Настаняване в хотела в Аман. Вечеря. Нощувка в Аман.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Петра (230 км). Посещение на Петра (ЮНЕСКО) – древната столица на набатеите. Петра, наричана още Розовият град, се намира в тясна скална долина, като фасадите на сградите са издълбани в самите скали, които имат розов отенък. В древния град се влиза през естествена пролука в скалите, наречена Сик. Посещение на основните забележителности – съкровищницата (обявена за едно от новите седем чудеса на света), амфитеатъра, набатейския водопровод и др. Отпътуване за Вади Рум (115 км) – уникална природна забележителност (долина, издълбана в скалите и пясъка), недокосната от човека и намираща се насред пустинята. Наричат я още Лунната долина. Двучасово сафари с джипове, по време на което ще имате възможност да се насладите на движещите се пясъци, Изворите на Лорънс Арабски (известният филм от началото на 60-те години е сниман именно тук), както и на причудливите форми на скалите в региона. Пристигане и настаняване в луксозен кемпсайт в пустинята. Тук ще можете да прекарате една нощ в пустинята и да се насладите на красивия пустинен залез и изящното звездно небе. Ще имате възможността да усетите невероятната атмосфера на бедуинския начин на живот и ще бъдете свидетели на традиционното приготвяне на храната им. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване към Мъртво море (350 км). Свободно време за плаж и кални бани на брега на Мъртво море (на разположение има душове и кабини за преобличане). Калта на Мъртво море е била част от възстановителните и разкрасяващи процедури в Обетованата земя още от времето на Савската царица (X век пр. Хр.). Клеопатра също е идвала тук за лековитата кал. Завръщане в Аман (50 км). Вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Посещение на Мадаба, наричан още „градът на мозайките“. Това византийско епископство приютява 14 църкви с огромна художествена стойност. Посещение на православната църква „Св. Георги“ с мозайки от VI век, представляващи географска карта на региона. Продължаване към планината Небо – мястото, на което, според Стария завет, Моисей за първи път вижда Обетованата земя и където древното писание казва, че той е погребан. От планината се открива прекрасна гледка към околността, като в ясно време може да се види Йерусалим. Отпътуване към Витлеем. Посещение на църквата “Рождество Христово”. Вечеря. Нощувка във Витлеем.

СЕДМИ ДЕН – Закуска. Отпътуване към Йерусалим. Разходка из стария Йерусалим – арменския квартал, еврейския квартал – синагогата „Лев Хурва“, Стената на плача, „Виа Долороса“, мюсюлманския квартал със стария сук, християнския квартал – посещение на църквата „Възкресение Христово“, в която се намира Божи гроб; посещение на Голгота – мястото, на което е бил разпнат Исус Христос; разходка по римското кардо (основната ос север – юг на античния град); посещение на Давидовия град – най-старата част на Йерусалим с гроба на цар Давид и Сионската горница – мястото, на което се счита, че се е състояла Тайната вечеря; посещение на планината Сион с бенедиктинския манастир „Успение Богородично“, построен на мястото, където, според преданията, учениците на Исус Христос се събират след Възнесението. Панорамна обиколка на Йерусалим – Елеонския хълм или Маслиновата планина – важно свещено място за трите авраамически религии (юдейството, християнството и исляма), откъдето се открива известната панорамна гледка към Йерусалим; хълма Скопий – историческо място, от който също ще видите чудна панорама към Йерусалим; Гетсиманската градина, посещение на Църквата на всички народи, пред чийто олтар се намира камъкът, на който Исус Христос произнася своята молитва в четвъртък преди Разпятието, посещение на православната църква „Успение Богородично“, в която, според преданията, се намират гробовете на Св. Йоаким и Св. Анна – родителите на Св. Богородица, гроба на Св. Йосиф, както и гробницата, в която апостолите погребват Св. Богородица. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка във Витлеем.

ОСМИ ДЕН – Ранна закуска (сух пакет). Трансфер до летище „Бен Гурион“ за полет до Варна с излитане в 08:20 ч. Пристигане във Варна в 10:50 ч.

Цени на човек в лв според настаняването: 04.11.2023 – 11.11.2023

КАТЕГОРИЯ НАСТАН. В ХОТЕЛ 3 ИЛИ 4 ЗВЕЗДИ ДО 31.08.2023 НАСТАН. В ХОТЕЛ 3 ИЛИ 4 ЗВЕЗДИ СЛЕД 31.08.2023
цена на възрастен в двойна стая 2799 лв. 2899 лв.
цена на човек в индивидуална стая 3409 лв. 3509 лв.
цена на трети възрастен в стая 2749 лв. 2849 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 2649 лв. 2749 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 2699 лв. 2799 лв.
 

_

Цени на човек в лв според настаняването: 02.12.2023 – 09.12.2023

КАТЕГОРИЯ НАСТАН. В ХОТЕЛ 3 ИЛИ 4 ЗВЕЗДИ ДО 30.09.2023 НАСТАН. В ХОТЕЛ 3 ИЛИ 4 ЗВЕЗДИ СЛЕД 30.09.2023
цена на възрастен в двойна стая 2799 лв. 2899 лв.
цена на човек в индивидуална стая 3409 лв. 3509 лв.
цена на трети възрастен в стая 2749 лв. 2849 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 2649 лв. 2749 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 2699 лв. 2799 лв.
 
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • САМОЛЕТЕН БИЛЕТ ВАРНА-ТЕЛ АВИВ-ВАРНА С „WIZZ AIR”;
 • ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
 • 1 БР. САЛОНЕН БАГАЖ ДО 10 КГ С  РАЗМЕРИ 40Х30Х20 СМ;
 • 6 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ;
 • 1 НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ В ЛУКСОЗЕН КЕМПСАЙТ В ПУСТИНЯТА ВАДИ РУМ;
 • ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ПО ОПИСАНАТА ПРОГРАМА;
 • САФАРИ С ДЖИПОВЕ ВЪВ ВАДИ РУМ;
 • СЕРТИФИКАТ ЗА ХАДЖИЙСТВО;
 • ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ОБЕКТИТЕ ПО ПРОГРАМАТА;
 • СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА ТУРОВЕТЕ;
 • ТРАНСФЕРИ ПО ПРОГРАМАТА;
 • ТРАНСПОРТ С АВТОБУС;
 • ВОДАЧ-ПРИДРУЖИТЕЛ;
 • ЙОРДАНСКА ТУРИСТИЧЕСКА ВИЗА И ВХОДНИ И ИЗХОДНИ ГРАНИЧНИ ТАКСИ;
 • ВСИЧКИ ТАКСИ ЗА ВЛИЗАНЕ/ИЗЛИЗАНЕ В ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ.

 • WIZZ PRIORITY-КАБИНЕН БАГАЖ ДО 10 КГ. С РАЗМЕРИ 55СМХ40СМХ20СМ И ПРИОРИТЕТНО КАЧВАНЕ В САМОЛЕТА;
 • ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 10 КГ С РАЗМЕРИ 149 СМ X 119 СМ X 171 СМ;
 • 1 БР. ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 20 КГ С РАЗМЕРИ 149 СМ X 119 СМ X 171 СМ.
 • РАЗХОДКА С КОРАБ ПО ГАЛИЛЕЙСКОТО ЕЗЕРО;
 • МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА;
 • ЗАСТРАХОВКА “ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”;
 • БАКШИШИ ЗА МЕСТЕН ЕКСКУРЗОВОД И ШОФЬОР (8 USD НА ТУРИСТ НА ДЕН – ЗАПЛАЩА СЕ НА МЯСТО НА МЕСТНИЯ ЕКСКУРЗОВОД);
 • PCR ИЛИ АНТИГЕНЕН ТЕСТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ ТАКИВА СЕ ИЗИСКВАТ;
 • РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

 

Допълнителни услуги:

УСЛУГА ЦЕНА
WIZZ Priority – кабинен багаж до 10 кг
169 лв.
Чекиран багаж до 10 кг в двете посоки : ПРИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА РЕЗЕРВАЦИЯТА
199 лв.
Чекиран багаж до 20 кг в двете посоки : ПРИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА РЕЗЕРВАЦИЯТА
299 лв.
Разходка с кораб по Галилейското езеро
35 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

Хотели:

 • Витлеем: хотел Orient Palace 4* или подобен;
 • Назарет: хотел King Solomon 4* или подобен;
 • Аман: хотел Rawa Hotel Suites 4* или подобен;
 • Вади Рум: хотел Al Sultana Luxury Camp или подобен.

 

Допълнителна информация:

Местна Валута: Израелски шекел и Йордански динар

Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Израел и Йордания е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от дата на завръщане. Туроператорът съдейства за издаване на Йорданска туристическа виза.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Към момента няма специални ковид изисквания за влизане в Израел и Йордания.

Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1,85 лв. за щатски долар към 27.02.2023 г. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.