Красивите Италиански езера с автобус от Варна 2024

VWWGUH
Красивите Италиански езера с автобус от Варна 2024

Красивите Италиански езера

Гарда – Комо – Маджоре – Лугано

Дата:

26.08.2024г.

ЖЕНА ЗА КОМБИНАЦИЯ

 7 дни / 6 нощувки със закуски

Цена: 880лв

САМО ЗА КЛИЕНТИТЕ НА “ВИЗИТУР” –

ПРЕФЕРЕНЦИАЛНА ЦЕНА ЗА ТРАНСФЕР ШУМЕН-ВАРНА-ШУМЕН

при минимум 6 човека – доплащане 15 лв. на човек на посока

Програма:

Първи ден

Отпътуване от Варна. Нощувка в Белград.

Втори ден

Закуска. Пътуване до Любляна. Разходка. Нощувка.

Трети ден

Закуска. Отпътуване за езерото Гарда – градчето Сирмионе. Тук наистина оставаш запленен от красотата на езерото – езерносиньото безвремие на водата, над тях бялата шапка на Алпите, многообразието на цветята и зеленото на палмите остават незабравим спомен. Средновековната крепост е като нарисувана. Време  за чаша ароматно италианско еспресо. Следва Бардолино – известно с чудодейното си вино – и ние ще го опитаме наслаждавайки се на красотата на езерото. Нощувка в района на Лаго ди Гарда.

Четвърти ден

Закуска. Следва чудото Комо – най-известното езеро с курортите си още от XVIII век. То е любимо място за отдих на европейската аристокрация. Днес нейните красиви вили са 4 и 5 звездни хотели.  Разходка из градчето Комо – Пиаца дел Дуомо, Катедралата Санта Мария Маджоре. По желание – /СРЕЩУ ДОП ЗАПЛАЩАНЕ/ ИЗКАЧВАНЕ СЪС ЗЪБЧАТАТА ЖЕЛЕЗНИЦА ДО ХЪЛМА БРУНАТЕ – от където се разкрива забележителна панорама и се пъстреят най- забележителните вили – една от тях тясно свързана с нашата литературна история. Коя? Защо? – елате и ще разберете. Следва езерото Лугано – то и едноименния град ни очакват – Монте Карло на Швейцария, със красивите си екзотични цветя, живописните улички в стария град.

Пети ден

Закуска. Денят посветен на най- красивото езеро Маджоре. Разходка с кораб /доп. заплащане/ до Боромейските острови – изола Белла с Боромейския дворец и една от най- красивите градини на Италия. Изола Мадре – красивата ботаническа градина с уникални цветя и растения, Изола  Пескатори – тук трябва да се опита местната кухня – прекрасна е! Фотопауза в Стреза – най-известния курорт на Лаго ди Маджоре. Нощувка.

Шести ден

Закуска. Пътуване до Загреб. Нощувка.

Седми ден

Закуска. Отпътуване за дома. Пристигане късно вечерта.

Цената включва:

-Транспорт с луксозен автобус

-6 нощувки със закуски

-Екскурзоводско обслужване

Цената не включва:

-Входовете за посещаваните обекти / около 100 евро за входове и корабче/.

-Обяди и вечери

-Медицинска застраховка 8 лв , за лица над 70 год – 10 лв , лица над 80 год. не се застраховат 

-В хотелите всеки заплаща туристическа такса по 2-3 евро на вечер.

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.