Круиз по Нил с почивка в Хургада 2021

Cruise NIL
Круиз по Нил с почивка в Хургада 2021

Круиз по Нил с почивка в Хургада 2021


С изобилието си от бели плажове и кристални води Хургада е отлична целогодишна плажна дестинация. Зашеметяващите коралови рифове и идеалните за уиндсърфинг, гмуркане и шнорхелинг тюркоазени води на Червено море са превърнали Хургада от малко рибарско селище в най-посещавания и най-известния курорт на Египет. С лесния си достъп до прекрасни островчета и Източната Арабска пустиня, Хургада всяка година примамва хиляди европейски туристи. Посетителите се влюбват в спокойната и лежерна атмосфера, топлото слънце, отличителните цветове на планинския пейзаж, храната, хората, оживените сергии на местните пазари, залезите и най-вече, бистрата вода гъмжаща от живот.

8 дни / 7 нощувки, All Inclusive

10.10.2021 / 24.10.2021 / 07.11.2021 / 14.11.2021

Цена от 1222 лв.

_

 

ПРОГРАМА:

ДЕН 1 (неделя) – Хургада

Среща на Летище София, Терминал 1 за директен чартърен полет до Хургада изпълняван от Bulgarian Air Charter с номер на полета BUC797 в 08:00 ч. Кацане на летището в Хургада в 10:10 ч. и посрещане от фирмата партньор на място. Трансфер от летището до хотела и настаняване в Hawaii Le Jardin Aqua Park 5* (или подобен) на база all inclusive. Обяд. Свободно време за плаж и развлечения. Вечеря и нощувка.

ДЕН 2 (понеделник) – Луксор

Ранно отпътуване за Луксор. След пристигане, трансфер до 5* речен круизен кораб (на компанията M/S Liberty Cruise) на база пълен пансион и първи обяд на борда. В следобедните часове предстои екскурзия до източното крайбрежие на Нил и храмовете в Луксор – най-големият музей под открито небе. Луксор е разположен върху останките на древната египетска столица Тива. Големият храм, посветен на боговете Амон Ра, Мут и Хонсу, впечатлява с гигантските си папирусови колони. Той е издигнат от Рамзес II, близо до самите води на Нил. След разглеждане на забележителностите се отправяме към Карнак на 2,5 км от Луксор. Това е най-големият религиозен комплекс в света, своеобразна витрина на постиженията на египетската архитектура по време на царуването на 30 фараона. Религиозният комплекс се състои от три основни храма и няколко по-малки.

Вечеря и нощувка на борда на кораба в Луксор.

ДЕН 3 (вторник) – Луксор – Есна – Едфу

След закуска се отправяме към Дейр Ел Бахри – комплекс от гробници и погребални храмове на царете от Новото царство, разположен на западния бряг на Нил. Ще пристъпим в Долината на царете (Valley of Kings), където се намират 62 гробници на фараони, една от които е откритата през 1922 г. гробница на Тутанкамон, и изумителният храм на Хатшепсут – първата жена фараон, управлявала Египет две мирни десетилетия. Този погребален комплекс на три нива е истински архитектурен шедьовър. Ще видим колосите на Мемнон – две масивни каменни статуи, изобразяващи седналия фараон Аменхотеп III. Когато били издигнати през 1350 г. пр.н.е. те пазели входа към гробницата на фараона. След обяд продължаваме плаването по посока Едфу през Есна.

Вечеря и нощувка на борда на кораба в Едфу.

ДЕН 4 (сряда) – Едфу – Ком Омбо – Асуан

Ранно посещение на храма в Едфу който също е посветен на бог Хор, синът на Изида и Озирис. Строежът на храма започва през 237 г. пр.н.е., по време на управлението на Птоломей III и завършва почти 2 века по-късно, през 57 г., по време на управлението на Птоломей XII – бащата на прочутата Клеопатра. Закуска. Свободно време за плаж на борда на кораба. Обяд. Наслаждавайки се на красивите и плодородни брегове на Нил, пътешествието продължава с разглеждане на храмовете в Ком Омбо, които са на 50 км северно от Асуан. Първият комплекс се извисява над река Нил. Построен е в елинистичната епоха, т.е. по време на Птолемеите, и представлява необичаен двоен храм – на Собек, бога на крокодилите, и на Хор – на соколите. Отплаване за Асуан.

Вечеря и нощувка на борда на кораба в Асуан.

ДЕН 5 (четвъртък) – Асуан

Закуска. Посещение на Асуан – най-южният град на Египет, известен с каменните си кариери. Възможност за свободна разходка из колоритния Асуански пазар. Сутринта, срещу допълнително заплащане, ще имате възможността да посетите Абу Симбел или Автентично Нубийско селище (комбо тур). Обяд. Следобед започваме с посещение на Високата стена (High Dam) на язовир Насър. Асуанската язовирна стена, която прегражда река Нил, е открита през 1970 г. Строителството и няколко пъти е отлагано, поради политически съображения и заради необходимостта от преместването на важни археологически обекти, като храма Абу Симбел. Туристическата обиколка продължава до незавършения обелиск. Висок 42 метра и тежащ почти 1 200 тона, този великолепен паметник никога не е бил издигнат. Изоставен е в скалата, в която е бил изсечен още в древността, заради появила се пукнатина.

Вечеря и втора нощувка на борда на кораба в Асуан.

ДЕН 6 (петък) – Хургада

Закуска и отпътуване към Хургада. Пристигане в красивия курорт Хургада на Червено море. Настаняване в хотел Hawaii Le Jardin Aqua Park 5* (или подобен) на база all inclusive

Вечеря и нощувка.

ДЕН 7 (събота) – Хургада

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Обяд. Възможност за посещение на пирамидите в Кайро или друга екскурзия на място.

Вечеря и нощувка.

ДЕН 8 (неделя)

Закуска. Трансфер до летището в Хургада за директен чартърен полет за София, изпълняван от Bulgarian Air Charter с номер на полета BUC 798 в 11:00 ч. Кацане на летището в София в 15:30 ч.

ПАКЕТНИ ЦЕНИ –  КРУИЗ ПО НИЛ И 3 ДНИ ПОЧИВКА В ХУРГАДА Включена застраховка “Отмяна на пътуването”

Дати на заминаване Човек в двойна стая градина Единична стая Трети възрастен 1-во дете 2-5.99 1-во дете 6-11.99 г.
10.10.2021 € 625 € 745 € 625 € 340 € 510
24.10.2021 € 625 € 745 € 625 € 340 € 510
07.11.2021 € 625 € 745 € 625 € 340 € 510
14.11.2021 € 625 € 745 € 625 € 340 € 510

 

_

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

♦ Самолетен билет с директен чартърен полет с включени летищни такси

♦ Един салонен багаж до 7 кг. и чекиран багаж 20 кг.

♦ Всички трансфери, екскурзии и посещения описани по програмата

♦ 1 нощувка в Хургада в деня на пристигане в хотел Hawaii Le Jardin Aqua Park 5* (или подобен) на база all inclusive.

♦ 4 нощувки на база пълен пансион на борда на 5* круизен кораб от Луксор до Асуан

♦ 2 нощувки в Хургада след завръщане от круиза в хотел Hawaii Le Jardin Aqua Park 5* (или подобен) на база all inclusive.

♦ Посещение на всички обекти и храмове по време на пътешествието с круизния кораб.

♦ Обслужване от местни екскурзоводи придружени с водач от фирмата който ще осигури превод на беседите по време на всички трансфери и екскурзии по програмата;

♦ Водач-преводач от България по време на цялото пътуване и целия престой

♦ Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10 000 евро (включва Covid-19)

♦ Входна виза за Египет (за дати на отпътуване до края на месец април)

♦ Застраховка „Отмяна на пътуване“ , която включва:

· разходите за анулиране на пътуването, както и на разходите за заплатени, но неконсумирани услуги по време на пътуването, ако то е било прекъснато.

· Отмяна на пътуването поради COVID-19:

– Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.

– Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има животозастрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

· Други причини за отмяна на пътуването, покрити от застраховката включват медицински и немедицински причини, съкращаване от работа и др. описани в Общите условия по застраховката.

Важно уточнение:

· Издадени предупреждения за пътуване, страх за предприемане на пътуване или груба небрежност остават като изключени събития.

· Пандемия и епидемия продължават да съществуват като изключения в Общите условия. Например ако пътуването бъде отменено от туроператора заради COVID-19, това събитие е изключен риск по застрахователното покритие.

Следните събития също остават изключени от обхвата на застраховките:

· Пътуване до държави/райони, за които властите са издали официални предупреждения за пътуване (степен 5 или 6),

· Страх от предприемане на пътуване,

· Отказ за спазване или несъобразяване с правила и разпоредби в съответната дестинация

· Груба небрежност и умишлено заразяване с COVID-19

 

_

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

♦ Екскурзиите (опциите) срещу допълнително заплащане

♦ Напитките на борда на круизния кораб

♦ Разходи от личен характер

♦ Бакшиши — в Египет е прието да се дават бакшиши. По време на круиза се дава задължително бакшиш за египетския представител на туроператора в размер на $25 за целия престой.

♦ PCR тест при влизане в Египет (в лаборатория Рамус) – 50 лв

♦ PCR тест при влизане в България (в лаборатория Рамус) – 50 лв

♦ Входна виза за Египет – $ 25 (само за дати на отпътуване през месец май)

♦ Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета

♦ Доплащане за All Inclusive по време на круиза – 160 долара;

Доплащане за по-луксозен хотел Jaz Aquamarine 5* или подобен – 90 долара / 45 долара за дете за 4 нощувки на All Inclusive;

ЦЕНИ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

Дайвинг (гмуркане) в Червено море – възрастен – 98лв., дете – 49лв.

Orange bay и шнорхелинг – възрастен – 98лв., дете – 49лв.

Целодневна екскурзия до Луксор – възрастен – 176лв., дете – 88лв.

Сахара Парк сафари – възрастен – 98лв., дете – 49лв.

Еднодневна екскурзия до Кайро с включен обяд – възрастен – 176лв., дете – 88лв.

Абу Симбел – възрастен – 176лв., дете – 88лв.

Комбо: Разходка с лодка Флука, Ботаническа градина и Нубийско селище – възрастен – 78лв., дете – 39лв.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

Еднодневна екскурзия до Кайро с включен обяд

Отпътуване от хотела много рано сутринта. Екскурзията включва посещение на едно от най-забележителните чудеса на света – Египетските пирамиди, които пленяват с величието и мистериозността си. От площадката в Гиза ще се насладите на гледка към мегаполиса Кайро. Няма да пропуснете и срещата с внушителната статуя на Сфинкса, а по-късно ще посетите и Исторически музей в Кайро, който съхранява множество скъпоценни експонати от епохата на древната египетска цивилизация. Там се намира и залата с мумиите на някои от най-известните фараони. В музеят са изложени повече от 12 000 артефакта от всеки период на египетската история. Цената включва: двупосочен трансфер, екскурзоводско обслужване и обяд.(В цената не са включени напитките, консумирани по време на обяда.)

Сахара Парк сафари

Запознанството ви с Египет няма да е пълно, ако пропуснете сафари в пустинята. Ще се впечатлите от скоростното спускане с джипове из дюните, екстремното шофиране на квадроцикли и двуместни бъгита. Предстои ви яздене на камила и възможност да се запознаете отблизо с живота на бедуините в пустинята. Ще посетите мини зоопарк и терариум и ще наблюдавате мултикултурно шоу (йога, дервиши, ориенталски танци), а вечерта ще наблюдавате звездите с телескоп — всичко това в една екскурзия с включена вечеря!

Orange bay и шнорхелинг

Морска разходка с лодка, изследвайки красотата на един от прекрасните острови и съкровищата на кораловия риф. В цената са включени трансфер, обяд, безалкохолни напитки, екипировка за шнорхелинг.

Ауб Симбел

Екскурзия с автобус до Абу Симбел, разположен на западния бряг на р.Нил и на 280 км южно от Асуан. При строежа на язовир Насър, храмовете са изместени с 65 м по-високо от оригиналното им място. Там се намират двата, изсечени в скалите древноегипетски храма с изключително красива и внушителна фасада от времето на Рамзес ІІ (около 13 в. пр.н.е), след победата му при Кадеш. Големият храм е посветен на бога-слънце РА, на боговете Хор и Птах. Образът на Рамзес доминира в цялостната украса на храма и излъчва божествено могъщество. Съвсем наблизо до Големия храм се намира т.н. Малък храм или храмът на Хатхор (Hathor) и Нефертари (Nefertari). Това е първият в историята на Египет храм, посветен на царица. В допълнение, големината на женската статуя е същата като на Рамзес, противно на обичаите статуите на жените и децата да са с много по-малки размери. Храмовете са изключителна забележителност, а историята им повече от впечатляваща. Храмовият комплекс днес е под закрилата на ЮНЕСКО.

Комбо: Разходка с лодка Флука, Ботаническа градина и Нубийско селище

Отпътуване от кораба с традиционна египетска лодка Флука с голямо платно. Плаване по река Нил и достигане до ботаническата градина на гр. Асуан. Разглеждане на ботаническа градина, кратка пауза сред зелените дървета за чай/кафе. Отплаване от ботаническата градина с моторна лодка по река Нил и достигане до Нубийско село. Разглеждане на комплекс от къщи, където добиваме представа за местния бит и обичаи. Почерпка с местния чай от каркаде. Възможност за временна татуировка с хена (срещу допълнително заплащане). И най-голямата атракция, разглеждане на крокодили, като с по-малките можете да си направите снимка докато ги държите. Връщане обратно на кораба с моторната лодка.

УСЛОВИЯ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНО ЗАСТРАХОВАНЕ С MONDIAL ASSISTANCE:

♦ Допълнителни покрития (по желание) по застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ – пакет Класик с покритие 50 000 евро и пакет Премиум с покритие 100 000 евро:

– Пакет Класик за лица до 65 год – 17 лв

– Пакет Класик за лица над 66 год – 52 лв

– Пакет Премиум за лица до 65 год – 49 лв

– Пакет Премиум за лица над 66 год – 98 лв

Пакет “Премиум” – всеобхватна защита по време на Вашата почивка – освен включеното в пакет “Класик” покрити са и следните рискове:

• Прекъсване на пътуването, както и отделно връщане до родината поради заболяване или подозрения за COVID-19, при условие че това е в съответствие с инструкциите и разпоредбите на местните власти. • В случай на заболяване на съпруг/а или близък роднина у дома, който има животозастрашаващо състояние поради COVID-19, застрахователят ще съдейства за връщането до родината и ще възстанови разходите за пътуването. Това включва такси за презаверяване и разходи за неизползвани туристически услуги. • Застраховката също покрива разходите за закъсняло пристигане в чужбина или отделно връщане в родината, ако на пътуващия е отказан бординг поради съмнение за COVID-19.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуването.

Депозит при записване в размер на 200 лева

Втори депозит в размер на 400 лева до 45 дни преди заминаване

Доплащане до 30 дни преди заминаване

Краен срок за записване по програмата: 10 дни преди заминаване

АНУЛАЦИИ БЕЗ НЕУСТОЙКА И ВРЪЩАНЕ НА СУМИ:

При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в рамките на 7 дни от деня на анулацията;

При активация на полицата „Отмяна на пътуване“, включително при положителен PCR тест, сумата се възстановява спрямо условията на Застрахователната компания;

При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологична обстановка свързана с COVID 19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.

ЗАБЕЛЕЖКИ:

Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 20

Срок за уведомление за несъбран минимум – 10 дни, преди заминаване

Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи (гориво), летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.

Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лев към долара 1.00 USD = 1.60 BGN.

Пакетните цени са в евро и се заплащат в лева по курс 1.95583

Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно потребителите.

Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат предварително в България. Дните за провеждане на допълнителни екскурзии е възможно да претърпят промяна

Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки касаещи влизането и престоя в Египет

Вид използван транспорт: Самолет, Автобус, Круизен кораб