Круиз за българска група по Дунав и канала Рейн- Майн- Дунав – “Коледните светлини на Европа” 2023

07_e65854d908fb1e72e9dc6196c81f1209
Круиз за българска група по Дунав и канала Рейн- Майн- Дунав – “Коледните светлини на Европа” 2023

Круиз „Коледните светлини на Европа

 за българска група по горен Дунав и канала Рейн-Майн-Дунав

с моторен кораб Ариана


 


12.12. 19.12.2023 г. – НЯМА МЕСТА

Цени на човек в евро:

ПАЛУБА ВИД КАЮТА ДВОЙНА КАЮТА ЕДИНИЧНА КАЮТА
ДОЛНА  Каюта с малък прозорец 849.00 1359.00
СРЕДНА  Каюта с френски балкон 919.оо 1471.00
ГОРНА Каюта с френски балкон 969.00 1551.00

8 дни / 7 нощувки на ALL INCLUSIVE

ПРОГРАМА:

12.12.2023 НЮРНБЕРГ

Настаняване на борда от 15:00 ч. Следобедно кафе и сладки в Панорамен бар. Капитанът на МК Ариана ще Ви приветства с коктейл за „Добре дошли”, последван от вечеря.

13.12.2023 НЮРНБЕРГ

След закуска Ви предлагаме автобусна и пешеходна екскурзия в Нюрнберг. Той е един от най значимите градове на немската провинция Бавария и символ на следвоенния просперитет. Разположен на брега на река Пегниц и канала Рейн МайнДунав, Нюрнберг се слави с изключително богата история и средновековна архитектура. Обяд на борда и отплаване към Регенсбург.

14.12.2023 РЕГЕНСБУРГ

След закуска ще започнем деня с пешеходна екскурзия в Регенсбург един от най– старите и красиви градове в Германия, начален пункт на канала Рейн Майн Дунав и най– голямото дунавско пристанище в страната. Обяд на борда и свободно време в Регенсбург, наречен още „градът на църквите“ и известен с повече от 1300 изящни исторически сгради. Вечеря и отплаване за Пасау.

15.12.2023 ПАСАУ И ЛИНЦ

Закуска и пристигане в Пасау триречната Баварска Венеция. Разположен на границата между Австрия и Германия, той е съчетание на история, култура и уникална природа сливането на трите реки Ин, Илц и Дунав. Свободно време за раходка и пазаруване в живописния стар град на Пасау. Обяд на борда и отплаване. Пристигане вечерта в Линц, вечеря и възможност за посещение на Коледни базари.

16.12.2023 ЛИНЦ

След закуска Ви предлагаме екскурзия до Чески Крумлов. Разположен на брега на р. Вълтава, в Южнобохемския край на Чехия,
градът очарова със своя средновековен характер, красива природа и невероятна атмосфера. Старият му град е включен в списъка за световно културно и природно наследство на Юнеско, а замъкът „ Крумлов храд“, разположен достолепно на скалист връх, е вторият по големина в чешките земи след Пражкия замък. Връщане на кораба следобяд и свободно време в Линц. Вечеря и отплаване към Мелк.

17.12.2023 МЕЛК И ВИЕНА

След закуска свободно време в живописния Мелк или екскурзия до бенедиктинския манастир, разположен на 60 метрова скала и превърнал се в един истински шедьовър на австрийския барок. Обяд на борда и панорамно плаване през известния винарски регион на Австрия долината Вахау. Стъпаловидни лозя, забележителни пейзажи, кайсиеви масиви и повече от 5000 исторически паметника правят Вахау едно от найпривлекателните места за посещение. От панорамен бар или слънчева палуба ще направим едни от най красивите си природни снимки. Пристигане във Виена привечер. За да вземете найдоброто от престоя си в столицата на музиката, след вечеря Ви предлагаме класически концерт с произведенията на Моцарт, Щраус и други известни класици.

18.12.2023 ВИЕНА

След закуска Ви предлагаме да опознаете Виена с aвтобусна и пешеходна екскурзия. Красивата австрийска столица, успяла да обедини историческото си наследство с духа на новата ера, очарова със своите великолепни барокови сгради, красиви градини и музеи с богати колекции. Връщане на кораба за обяд или оставане в града. След обяд свободно време във Виена. Прощален коктейл и Капитанска вечеря.

19.12.2023 ВИЕНА

Закуска и освобождаване на каютите до 09.00 ч

ДАТА ПРИСТАНИЩЕ ПРИСТИГА ОТПЛАВА
12.12 НЮРНБЕРГ
13.12 НЮРНБЕРГ 14:00
14.12 РЕГЕНСБУРГ 10:00 20:00
15.12 ПАСАУ
ЛИНЦ
08:30
19:30
12:30
16.12 ЛИНЦ 21:00
17.12 МЕЛК
ВИЕНА
06:00
18:00
12:00
18.12 ВИЕНА
19.12 ВИЕНА

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

7 нощувки на борда на база ОЛ ИНКЛУЗИВ:

Закуска бюфет, обяд 4степенно меню, следобедно кафе или чай със сладки, вечеря 4степенно меню, нощна
закуска; НАПИТКИ : от 08:00 до 24:00ч. наливно вино /бяло,червено,розе/, наливна бира, наливни безалкохолни
напитки и минерална вода, наливни натурални сокове, кафе, чай. ***Специални диети и алергии се заявяват при
записване на круиза.

Музика на живо на борда;

Капитански коктейл за „Добре дошли“;

Прощален коктейл и Капитанска вечеря;

Безплатлно ползване на библиотека и джакузи;

Пасажерски такси за пристанищата;

Изцяло български екипаж на борда;

Медицинска застраховка „Помощ при пътуване” 10 000 Евро покритие/за лица до 65 год./

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Транспорт до началното и крайно пристанище;

Екскурзии на брега/ по желание/;

Напитки, които не са включени в „Ол инклузив“ и допълнителни услуги на борда;

Разходи от личен характер и бакшиши/по желание/;

Доплащане за застраховка: За лица от 65 до 75 год./ненав./ 20 лв; За лица от 75 до 85 год. 30 лв

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Организиран самолетен транспорт до кораба и обратно (Цена допълнително, след потвърждаване на круиза);

Дете до 2 год. без допълнително легло заплаща 50 евро;

Дете от 2 до 6 год., настанено с двама възрастни без допълнително легло заплаща 50% от цената на круиза;

Минимален брой пасажери за осъществяване на круиза: 100;

Възможност за сключване на застраховка „ Отмяна на пътуване“ ( между 4.5 и 11% от цената на пакета в зависимост от оставащия период до пътуване и възрастта на туриста). Може да се сключи само в деня на първо плащане по круиза;

За пътуването препоръчваме безплатно издаване на Европейска здравна карта в банка ДСК или Алианц (срок за
издаване3 седмици

ЕКСКУРЗИЯ ЦЕНА ВЪЗРАСТЕН
В ЕВРО
ЦЕНА ДЕТЕ ОТ 2 ДО 12Г.
В ЕВРО
ЕКСКУРЗИЯ НЮРНБЕРГ 43 30
ПЕШЕХОДНА ОБИКОЛКА НА РЕГЕНСБУРГ 25 17
ЕКСКУРЗИЯ ДО ЧЕСКИ КРУМЛОВ ОТ ЛИНЦ /ВКЛЮЧЕН ПАКЕТ С ОБЯД/ 59 41
ЕКСКУРЗИЯ ДО МАНАСТИРА МЕЛК / ВКЛЮЧЕН ВХОД ЗА МАНАСТИРА/ 41 29
ЕКСКУРЗИЯ ВИЕНА 43 30
ВЕЧЕРЕН КЛАСИЧЕСКИ КОНЦЕРТ ВИЕНА/ ВКЛЮЧЕНИ ТРАНСФЕРИ ОТ/ДО
КОРАБА
79 55
ПАКЕТ ВСИЧКИ ЕКСКУРЗИИ ОТСТЪПКА 10 % 261 182

 

ОПИСАНИЕ НА ЕКСКУРЗИИТЕ:

НЮРНБЕРГ шедьовър на средновековното великолепие 

Политическата мощ на Нюрнберг като найважен имперски град през Средновековието и център на просперираща търговия го превръща в едно от най– значимите селища в Европа. Наренен още „Тайната столица на Бавария“, Нюрнберг е град, който впечатлява със своята богата история и традиции, град, който трудно може да бъде сравняван по отношение на архитектурни достижения, белязани от различни епохи.
Градът на играчките“ е известен и със своите ръчно изработени играчки, първите преносими часовници, джинджифилови сладки и пищни фонтани. По време на панорамната обиколка с автобус ще преминем покрай крепостните стени, съдебната палата със зала 600, в която се е провел Нюрнбергския процес и ареала, където са се провеждали конгресите на Третия Райх. Отправяме се с автобуса към имперския замък, разположен на възвишение над стария град, от където ще започне пешеходния ни тур. Преминавайки през двора на замъка, ще се насладим на страхотна гледка към града. Разходката продължава към стария град, покрай къщата на художника Албрехт Дюрер, църквата Св.Себалд, кметството в ренесансов стил и пазарния площад с красивия фонтан. Свободно време около коледния базар Кристкиндлесмаркт най– популярната коледна дестинация в Германия.

Включва: Автобус+ пешеходен тур+ свободно време; Продължителност ≈4,5 ч.
Екскурзията НЕ е подходяща за хора с ограничена подвижност.

РЕГЕНСБУРГ градът на църквите

За разлика от много възстановени германски градове, пострадали при бомбардировките през Втората световна война, всичко в красивия Регенсбург е автентично. С повече от 1300 исторически сгради, центърът на Регенсбург е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Патриции и граждани, епископи и занаятчии, демони и светци оформят историята на града, наричан още „найсеверният италиански град“.
По време на пешеходния ни тур ще се разходим по главните площади и по малките улички на стария град, ще се насладим на прекрасните църкви и аристократични къщи от 13 и 14 век. Ще преминем покрай старото кметство, златната кула, римската порта Претория, величествената готическа катедрала “Петерсдом“, както и каменния мост над р. Дунав, най– старият по рода си в Европа, построен през 12в. и смятан за шедоьовър на средновековното инженерство. Свободно време и възможност за връщане на кораба за обяд или оставане в града.

Включва: Пешеходен тур+ свободно време; Продължителност ≈1,5 ч.
Екскурзията НЕ е подходяща за хора с ограничена подвижност

ЧЕСКИ КРУМЛОВ перлата на Бохемия

Трансфер с автобус и преминаване на чешката граница( около1,30ч.) до Чески Крумлов едно от найкрасивите и уникални средновековни селища в Централна Европа.
Градчето е изградено по поречието на река Вълтава, там където тя преминава през живописния и уникален природен район на Южна Бохемия. Името му в превод означава „Бохемски Крумлов“, а посещението му е като връщане във времето до 14ти век. Със
своите сгради в средновековен, ренесансов и бароков стил, старият град е част от историческото наследство на ЮНЕСКО. В него доминира масивният замък Чески Крумлов от 13в., строен за аристократичните владетели на Бохемия, който днес впечатлява с уникалната си готическа архитектура, облагородена три века покъсно с ренесансови мотиви. Тук се намира и най старият бароков театър в света. По време на пешеходния тур ще се разходим по романтичните калдъръмени улички, ще се насладим на гледки и атмосфера, която ни кара да се чувстваме като в рицарските романи. Антични странноприемници и кафенета, арт галерии, музеии и живописно боядисани къщички във всички цветове придават изключителна колоритност на градчето и го превръщат в архитектурно изложение на отминали епохи. Кратко свободно време за снимки или чаша хубава чешка бира.

Включва: Автобус+ пешеходен тур+ свободно време+ пакет с обяд от кораба; Продължителност ≈ 6 ч.
Екскурзията НЕ е подходяща за хора с ограничена подвижност.

МАНАСТИР МЕЛК „ златното абатство“

Запазил атмосферата на далечните времена, днес Мелк е известен като града на „златното абатство“ и е изключително гостоприемен за туристи. Автобусът ни отвежда до скалисто възвишение над река Дунав, където е разположен бенедиктинския манастир– една от найвеликолепните постройки в Европа. В чест на манастира, през 2007г. австрийското правителство отсича юбилейна евро монета, на която е изобразено Мелкското абатство, а италианският писател Умберто Еко нарича един от героите Адсон от Мелк в известния си роман „Името на розата“ в знак на уважение към абатството и неговата известна библиотека. По време на посещението ни в манастира ще преминем през мемориалната зала, бившите императорски спални, мраморната зала, църквата и уникалната му библиотеката, съхраняваща над 80 000 тома литература. Следва свободно време за снимки и сувенири.
Възможност за връщане на кораба с автобуса или пеша през централната част градчето.

Включва: Автобус+ пешеходен тур+ свободно време; Продължителност ≈ 3 ч.
Кратък пешеходен тур с малко стъпала.

ВИЕНА бароковата столица на Европа

Разположена на двата бряга на река Дунав, очарователната австрийска столица пленява сърцето на всеки турист със своята история, архитектура и изящни валсове.
Екскурзията ни ще започне с панорамно преминаване с автобус по централната улица Рингщрасе, покрай националната опера, парламента, Бургтеатъра, кметството, обсерватория Урания, дантелената църква. Следва фото стоп и кратка разходка в градините на двореца Белведере. Ще продължим с пешеходна разходка в старата част на Виена покрай двореца Хофбург, двореца на принцеса Сиси, прословутите виенски файтони, колоната на чумата, найголемия Коледен базар в Централна Европа и площада пред катедралата Свети Стефан символът на Виена. Свободно време за влизане в катедралата, снимки и разходка по коледните базари. Възможност за връщане на кораба с автобуса или оставане в центъра на града.

Включва: Автобус+ пешеходен тур+ свободно време; Продължителност ≈4 ч.
Екскурзията НЕ е подходяща за хора с ограничена подвижност.

ВЕЧЕРЕН КЛАСИЧЕСКИ КОНЦЕРТ препоръчваме!

Kласически концерт с известни произведения на Моцарт, Щраус и други класици. Красивата музика и уютната атмосфера ще направят вечерта ни в „столицата на музиката“ незабравима. Концертът се провежда в една от бароковите концертни зали на
Виена, а не в държавната опера. Обявената за концерта цена включва трансферите от и до кораба. На място гардеробът е задължителен.

Включва: Трансфери с автобус( 1 ч) + Концерт с антракт( 1ч. и 45мин.)
Кратък пешеходен тур с малко стъпала пред концертната зала.

 

ВАШИЯТ КОРАБ АРИАНА:

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:

Дължина Широчина Скорост Флаг Корабособственик Пасажери Екипаж Палуби
110 м 11,5 м макс. 24 км/ч Български Дунав Турс 162 40 4

Моторен кораб „Ариана” е посторен през 2012 г. в Холандия и очарова с дизайна и комфорта си. Корабът разполага с
широко и просторно фоайе, панорамен бар с дансинг, бар на кърмата, основен ресторант, библиотека с кът за четене, голяма
слънчева палуба с джакузи и шезлонги, интернет / доп. заплащане/, магазин за сувенири, фризьорски салон и масажно студио.

Кабините са разположени на три палуби и са с големина от 12 до 14 кв.м. На разположение на гостите е асансьор,
който свързва горна и средна палуба. 80 % от кабините са с френски балкони, а цветовете и инериорът ще ви накарат да се
чуствате като у дома си. Всяка кабина разполага с баня с душ кабина, тоалетна, сешоар, телевизор, телефон, сейф и климатик.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

Сключване на договор за пътуване и заплащане на капаро в размер на 500 лева на човек и доплащане до 01.10.2023;

Валидна лична карта или валиден задграничен паспорт;

За деца под 18 г. нотариална декларация от родителя/родителите, който не придружава детето

ЕКСКУРЗИИ НА БРЕГА:

Заявяват се при записване, заплащат се при доплащане на круиза. Екскурзии, заявени след записване или на борда, се
потвърждават само при наличие на свободни места. Провеждат се на български или с превод на български език. Туроператорът
си запазва правото да прави промени в часовете на програмата и посещаваните обекти.