Круизна програма – ОАЕ, Катар и Саудитска Арабия, полет от София 2023

N5WE6VZY
Круизна програма – ОАЕ, Катар и Саудитска Арабия, полет от София 2023

Круизна програма – ОАЕ, Катар и Саудитска арабия 2023

ДУБАЙ – АБУ ДАБИ – СИР БАНИ ЯС – ДАМАМ, ДОХА

ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:

20.01 – 29.01.2023 

10 дни/ 9 нощувки

Цена на човек във вътрешна каюта:  2 482 лв.

Цена на човек в каюта с балкон:  2 717 лв.

 –

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН – СОФИЯ – ДУБАЙ

Излитане от летище София, Терминал 2 с директен полет на Fly Dubai в 14.25 часа. Кацане на летище Дубай в 21.20 часа и трансфер до хотел Novotel WTC (или подобен). Настаняване.

Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – ДУБАЙ

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпочинали и свежи след първата нощ в Дубай Ви каним на включената в цената Панорамна обиколка на емирството с екскурзовод на български език. Екскурзията ще Ви даде възможност да се запознаете с най-интересните забележителности в Дубай докато екскурзоводът ви разказва за историята на емирството, новите проекти, както и любопитни факти от живота на местното население. Започваме тура със старата част на града наречена Дейра, преминавайки покрай колоритните пазари за подправки и злато. Ще пресечем Дубайския канал с традиционно водно такси – абра. Местният канал е историческият център на търговията в Дубай, по който и до днешен ден гъмжат кораби превозващи хора и товари. Следващата ни дестинация е модерното сити на емирството. Пътувайки по булеварда с небостъргачите Шейх Заид Роуд ще минем покрай Емирейтс мол, в който се намира закритата ски писта, Dubai Media City  и Dubai Internet City с офисите на водещи световни медийни и софтуерни компании. Ще продължим към хотел Атлантис, пътувайки по “стъблото” на Палмата Джумейра, първият от трите изкуствени острова с формата на палма. Ще спрем за снимки на “The Pointe” от където панорамата към хотела е зашеметяваща.

Разбира се, няма да пропуснем и фото-паузата пред емблематичния хотел Бурж ал Араб 7*, построен във формата на корабно платно навътре в морето. Ще продължим с посещение на Дубай Марина – квартал на бъдещето и дом на зашеметяващи и спиращи дъха небостъргачи, яхтено пристанище и арена на местните шейхове, перчещи се с луксозните си автомобили. Следващата ни спирка е Дубай Мол. Освен магазините, Дубай Мол притежава и аквариум, който използва 10 млн. литра вода. Скромната “стъклена кутийка” пък разполага с най-големия акрилен панел за наблюдение в света. През него посетителите могат да се насладят на цели 33 хил. различни морски животински вида.

_

Опция: Бурж Халифа – наблюдателна площадка “At the Top” (55.00 евро)

Къде, ако не в Дубай можете да се изкачите на най-високата сграда в света?

Безспорно най-внушителната забележителност в емирството е Бурж Халифа. Със своите 828 метра тя е най-високата сграда в света, която се вижда с невъоръжено око от 95-километрово разстояние. Наблюдателната площадка “At The Top” се намира на 124-ти етаж на кулата Бурж Халифа и предлага невероятна, почти 360-градусова панорама към града. При ясно време се виждат дори небостъргачите на съседното емирство Шаржа. Билетите се закупуват предварително за точен ден и час. Билетът включва изкачване със скоростен асансьор до 124-ти етаж и неограничено време за престой.

_

Трансфер до кораба и настаняване. Отплаване в 23.00ч за Абу Даби.

Нощувка на кораба.

ТРЕТИ ДЕН- АБУ ДАБИ

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения на кораба. Пристигане в Абу Даби в 07.00ч.

_

Опция: Екскурзия до Абу Даби (80.00 евро)

Продължителност: 6 часа

Абу Даби е ултрамодерен град, наричан още Манхатън на Близкия изток, а също и “най-зеленият град” в региона с обилната си зеленина и красиви паркове и градини.

Навлизайки в града, ще бъдете очаровани от великолепието на Бялата джамия „Шейх Зайед” – най-известната забележителност на Абу Даби и една от сградите с най-голяма архитектурна стойност в ОАЕ, а също и една от най-красивите джамии в целия свят. Строена в продължение на 11 години от над 3000 работници, джамията ще спре дъха ви с най-голямата в света мраморна мозайка, най-големият килим в света покриващ площ от 5600 кв. м и тежащ 47 тона, както и един от най-големите полилеи с диаметър от 10м и височина 15м украсен с безбройни кристали Сваровски.

Екскурзията продължава с фотостоп пред изумителния и изискан хотел с формата на замък Emirates Palace. В хотела са инвестирани приблизително 3 милиарда долара и труда на 20 000 работника в продължение на 3 години. В него работят около 1800 служителя от 49 държави, а в украсата на десертите годишно се използват над 5 кг чисто злато за ядене.

По обяд ще отдъхнем в Marina Mall, след което  ще продължим с посещение на Qasr Al Watan – действащият дворец на шейха, дом на Върховния съвет на ОАЕ и Федералния кабинет. Ще бъдете впечатлени от бялата фасада на двореца, с повече от 5000 геометрични и флорални мотиви, вдъхновени от традиционната арабска иконография. Всяка от вратите на двореца е изработена от солиден клен с твърдо изваяни детайли от 23 карата злато. Дълга 100 метра, широка 100 метра и покрита с купол с диаметър 37 метра, Голямата зала е архитектурното сърце на Каср Ал Ватан.

Следобед ще посетим остров Яс /Yas Island/ – известен с пистата си за Гран При на Формула 1 (не е включено посещение на пистата) и фирмените магазини на развлекателния парк Ferrari World.

Отплаване за Сир Бани Яс в 21.00ч.

Нощувка на кораба.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН- СИР БАНИ ЯС

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения на кораба. Пристигане в Сир Бани Яс в 07.00ч.

_

Опция: Мини тур на острова (50.00 евро)

Продължителност: 4 часа

Едно от визионерските постижения на Шейх Зайед е да превърне остров Сир Бани Яс в резерват за диви животни, които се отглеждат в естествената им среда – газели, щрауси, гепарди, жирафи и много други. Кратна обиколка на острова, без да доближаваме животните от съображения за сигурност. Тура не е подходящ за слабо подвижни хора.

Отплаване от Сир Бани Яс в 17.00ч.

Нощувка на кораба.

ПЕТИ ДЕН – В ОТКРИТО МОРЕ

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения на кораба.

Нощувка на кораба.

ШЕСТИ ДЕН – ДАМАМ, САУДИТСКА АРАБИЯ

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения на кораба. Пристигане в Дамам в 07.00ч.

_

Опция: Сити тур на Дамам (112.00 евро).

Отплаване от Дамам в 18.00ч.

Нощувка на кораба.

СЕДМИ ДЕН – ДОХА, КАТАР

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения на кораба. Пристигане в Доха  в 07.00ч.

_

Опция: Сити тур на Доха (110.00 евро)

Турът ни ще започне преминавайки през красивите небостъргачи в района Уест Бей и пешеходната крайморска алея „Корниш“. Ще посетим Културното Селище Катара, където местните са се постарали да създадат място за култура, красота, зелени градини, прекрасни ресторанти и кафенета. След това ще се отправим към Перлата или The Pearl, изкуствен остров във формата на наниз от перли, който всъщност е един от най-лускозните райони на Доха, а е зъздаден в този си вид, за да напомня за миналото на катарския народ. Следва Национален Музей на Катар  културни и исторически артефакти от земите на Катар, от традициите и историята, флора и фауна, съчетан с модерните интерактивни зали и иновативно презентиране на националните богатства. Ще завършим с Souq Waqif – пазара за подправки и аромати, пазара за ръчно изработени сувенири, пазара за ловни соколи и фурми, където ще имаме свободно време.

Отплаване от Доха в 17.00ч.

Нощувка на кораба.

ОСМИ ДЕН –  ДУБАЙ

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения на кораба. Пристигане в Дубай в 09.00ч.

_

Опция: Цветните градини – “Miracle Gardens” и Мадинат Джумейра (45.00 евро)

Продължителност: 5 часа

Цветни килими и многобройни арки насред пустинята! Няма да може да отделите сетива от феерията и аромата на милионите цъфтящи цветя, аранжирани в разнообразни спиращи дъха форми, простиращи се на длъж и на шир около вас. При всяко следващо връщане тук подредбата и нюансите са различни. Тези вълшебни градини са създадени от човешка ръка на площ от 72 000 кв.м. и са дом на 120 милиона растения.

Екскурзията продължава с комплекса Madinat Jumeirah, намиращ се недалеч от Бурж Ал Араб и описван като най-зеленото и екзотично място в Дубай. Покритата част на пазара е истински лабиринт от малки улички, където попадаш все едно във вълшебна приказка. Пищна зелена растителност и вода, която те обгръща от всякъде, и която плавно и лениво се носи покрай десетките ресторантчета, площадки, летни театри и се отправя навътре далеко, далеко в комплекса, където се намират няколко супер скъпи и луксозни хотела, най помпозният от които е самия  Бурж Ал Араб.

_

Опция: Модерен круиз с вечеря по Дубай Марина  (70.00 евро)

Продължителност: 4 часа

Двучасов круиз на традиционно арабско корабче. Насладете се на една съвсем различна и невероятно красива панорама на Дубай! Ще останете впечатлени от пищно осветените небостъргачи на Дубай Марина, яхтеното пристанище, Dubai Marina Mall, множеството 5-звездни хотели с интересна архитектура и Палмата Джумейра. Цената включва трансфер до корабчето, вечеря и безалкохолни напитки.

Нощувка на кораба.

ДЕВЕТИ ДЕН –  ДУБАЙ

Закуска. Освобождаване на каютите. Трансфер до хотел Novotel WTC (или подобен) и настаняване.

_

Опция: Сафари с джипове в пустинята с включена вечеря (60.00 евро)

Продължителност: 6 часа

Уникално, романтично и приключенско! Позволете на прекрасната мека бяла светлина на лунните лъчи да падне върху лицето Ви по време на вълшебните моменти в пустинята след залез слънце с настъпването на нощта… Ще спрете за фото-пауза, за да си направите снимки сред неподправената красота на арабската пустиня, да запечатате камилите в тяхната естествена среда и да съхраните гледката на великолепния залез. Спускайки се и изкачвайки се по стръмните пясъчни дюни ще се отправите към бедуински лагер, където ще имате възможност да яздите камила, да си направите временна татуировка с къна, да се премените в арабски дрехи или да пушите наргиле. Вечерята ще бъде барбекю. Безалкохолните напитки, кафето, чаят и минералната вода са без лимит, а за десерт ще опитате арабски сладкиши, приготвени на място, докато чакате. Кръшна танцьорка ще завърши това необикновено пътешествие с истински арабски танц.

Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН – ДУБАЙ – СОФИЯ

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище. Полет за България в 09.40 часа.  Кацане на летище София в 13.25 часа с незабравими спомени от Дубай и Обединените Арабски Емирства.

ВАЖНО! Екскурзията ще се осъществи при условие, че емирството позволява посещение от туристи към датата на пътуване! Към момента за Абу Даби се изисква сертификат за завършен ваксинационен курс (срещу Ковид 19) и негативен PCR, направен на място в Дубай, който се предоставя за проверка при влизане в обектите в емирството!

ПАКЕТНИ ЦЕНИ:

Настаняване в MSC World Europa Възрастен в двойна каюта Трети възрастен Дете на доп. легло (2-11.99 г.)
Вътрешна каюта Bella  2 482 лв. 2 081 лв. 1 486 лв
Каюта с балкон Bella  2 717 лв. 2 226 лв. 1 486 лв

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

-Двупосочен самолетен билет София-Дубай–София

-Летищни такси

-Чекиран багаж до 20 кг

-Един брой ръчен багаж до 7 кг с размер 55/38/20 см

-Трансфер летище−хотел – пристанище – хотел −летище

-7 нощувки на пълен пансион на борда на MSC World Europa

-2 нощувки със закуска в хотел 4* в Дубай

-Панорамна обиколка на Дубай с екскурзовод на български език

-Представител на туроператора по време на цялото пътуване

-Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10 000 евро (включва Covid-19)

-Пристанищни такси

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

-PCR тест на преференциални цени при заминаване и пристигане в България(ако е необходим);

-Екскурзиите (опциите) срещу допълнително заплащане

-Разходи от личен характер

-Кетъринг по време на полета – 20 евро на пътник в посока

-Такса „Туристически Дирхам” в Дубай –  заплаща се задължително и лично от туриста при напускане на хотела и се таксува на стая на вечер както следва:

-50 USD за хотели 5*, 4.50 USD за хотели 4*, 3.00 USD за хотели 3*

-Таксата обслужване (бакшиши, HSC – Hotel Service Charge) е със задължително доплащане – 10 евро на ден за всички гости над 12 години; 5 евро на ден за всички гости между 2 и 11.99 и не се заплаща за всички гости до 1.99 години.

Застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:

– Възстановяване на възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване;

– Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.

– Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

– Защита в случай на неочаквано възпрепятстване на пътуването от служебен или семеен характер, в това число внезапно съкращаване от работа.

Важно уточнение:

– Издадени предупреждения за пътуване, страх за предприемане на пътуване или груба небрежност остават като изключени събития.

–  Пандемия и епидемия продължават да съществуват като изключения в Общите условия. Например ако пътуването бъде отменено от туроператора заради COVID-19, това събитие е изключен риск по застрахователното покритие.

Следните събития също остават изключени от обхвата на застраховките:

– Пътуване до държави/райони, за които властите са издали официални предупреждения за пътуване (степен 5 или 6),

– Страх от предприемане на пътуване,

– Отказ за спазване или несъобразяване с правила и разпоредби в съответната дестинация

Повече информация за кораба: https://www.msccruises.com/en-gl/Discover-MSC/Cruise-Ships/MSC-World-Europa.aspx

Корабът ще е с 2 отделни корпуса, между които ще има пространство предназначено за забавления.

В цените на MSC са включени:

-Настаняване в избрания вид каюта с ежедневно почистване

-Прясно приготвена храна 20 часа в денонощието за закуска, обяд и вечеря – на бюфет -или в основен ресторант

-Пица, бургери и други вкусотии между основните хранения

-Специализирано детско меню, разработено заедно с Chicco

-Наливни вода, кафе, чай и мляко в зоната на бюфета

-Ползването на открит и закрит плувен басейн с плажни кърпи, шезлонги и джакузита (не на всеки кораб е наличен закрит плувен басейн)

-Театрални постановки – циркови и акробатични представления, оперети и др.

-Музика на живо в различните барове, нощен клуб с DJ

– 14-часа на ден детски клубове: 5 различни възрастови групи (продукти на Chicco, LEGO и др.)

-Фитнес център с оборудване Technogym

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:

-Брегови екскурзии – прилагам ги, за да се ориентирате в цените и най-вече за тези в Саудитска Арабия

-Такса обслужване към персонала (бакшиши)

-Напитки, освен упоменатите като включени

-Специализирани ресторанти

-Ползване на телефон, интернет

-СПА център, фризьор и маникюр/педикюр, фитнес инструктор

– Допълнителни атракции като 3D кино, симулатор на F1, боулинг и др. (налични на някои от корабите)

– Казино, безмитни магазини

-Медицински и фотографски услуги, пране и гладене

– Медицинска застраховка с покритие за Ковид (задължителна) и застраховка отмяна на пътуване (препоръчителна)

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

-Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуването.

-Депозит при записване в размер на 500 лева

-Втори депозит в размер на 400 лева до 45 дни преди заминаване

-Доплащане до 30 дни преди заминаване

-Краен срок за записване по програмата: 10 дни преди заминаване

СРОКОВЕ ЗА АНУЛАЦИИ:

-До 90 дни преди заминаване – без неустойка

-От 90 ден до 45 ден от датата на заминаване в размер депозита

-От 30 ден до датата на заминаване, пълния размер на пътуването

-Смяна на име до 20 дни преди пътуването – без неустойка

АНУЛАЦИИ БЕЗ НЕУСТОЙКА И ВРЪЩАНЕ НА СУМИ:

-При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в рамките на 7 дни от деня на анулацията;

-При активация на полицата „Отмяна на пътуване“, включително при положителен PCR тест, сумата се възстановява спрямо условията на Застрахователната компания

-При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологична обстановка свързана с COVID 19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.

ЗАБЕЛЕЖКИ:

-Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 20

-Срок за уведомление за несъбран минимум – 20 дни, преди заминаване

-Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи (гориво), летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.

-Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лев към долара 1.00 USD = 1.75 BGN.

-Пакетните цени са в евро и се заплащат в лева по курс 1.95583

-Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно потребителите.

-Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

-Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат предварително в България. Дните за провеждане на допълнителни екскурзии е възможно да претърпят промяна

-Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки касаещи влизането и престоя в Обединените Арабски Емирства, Катар и Саудитска Арабия.