Лисабон – предколедна програма, полет от София 2022

download (3)
Лисабон – предколедна програма, полет от София 2022

Лисабон – предколедна програма


Екскурзията включва 3 нощувки със закуски в Лисабон в централно разположен хотел, екскурзоводско обслужване на български език, самолетен билет (с включени летищни такси, ръчен багаж малка чанта или раница до 10 кг с размери 40х20х25 см, предварително чекиране и запазени места. Лети се с авиокомпания „Уиз Еър”.

ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ: 

11.11.2022 – 14.11.2022 – 1033 лв.

09.12.2022 – 12.12.2022 – 1033 лв.

4 дни/ 3 нощувки със закуски

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН – 16:55 ч. – 19:20 ч. полет София – Лисабон. Трансфер. Настаняване в избрания хотел. Свободно време. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Панорамна обиколка на Лисабон с екскурзовод на български: площад „Рестаурадореш”, площад „Росио”, квартала „Байша”, известните улици в центъра на града: „Аугуста”, „Оуро” и „Прата”, асансьора „Санта Жуста”, Площада на търговията и Триумфалната арка, квартала „Белем“: кулата „Белем“ (отвън), и манастира „Жеронимуш“ (посещение на църквата), включени в Списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство, Паметника на откривателите. Свободно време. Следобед по желание – посещение на кварталите „Байро Алто“ и „Алфама“ с доплащане 59 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва пешеходна разходка с екскурзоводско обслужване на български из „Байро Алто“ с панорамната площадка Сау Педро, арабския квартал „Алфама“ с крепостта Свети Георги, катедралата Се и панорамната площадка Слънчевите порти (входните такси, около 10 евро за крепостта и около 5 евро за катедралата, не са включени в пакетната цена на екскурзията и се заплащат на място). Посещението изисква удобни обувки, тъй като като се ходи пеша, а кварталите са разположени на хълм. Екскурзията се организира при минимум 10 участника. Вечерта – възможност за вечеря в традиционен фадо ресторант в Лисабон с доплащане 98 лв. на човек. Цената включва тристепенно меню, напитки и програма с фадо музика на живо. Вечерята се заявява и заплаща в България, а не на място. Придвижването от и до ресторанта е самостоятелно. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден. По желание – целодневна екскурзия до Синтра, Кабо да Рока, Кашкайш и Ещорил с доплащане 175 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България. Цената включва транспорт с автобус, екскурзоводско обслужване на български, разходка из центъра на Синтра (лятна резиденция на португалските монарси), разглеждане на двореца Кинта да Регалейра – една от най-впечатляващите забележителности на Синтра (дворецът и параклисът към него са забележителни, но най-интересни са спираловидните кладенци в градината, за които се твърди, че са използвани за тайни масонски ритуали и които превръщат двореца в едно от най-загадъчните места в Европа; входната такса, която е около 8 евро не е включена в пакетната цена и се заплаща на място), посещение на Кабо да Рока (най[1]западната точка на континентална Европа, предлагаща прекрасна гледка към Атлантическия океан), кратки спирки в Кашкайш и Ещорил – едни от най-аристократичните европейски курорти в Португалия. Екскурзията се организира при минимум 10 участника. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Свободно време. По желание – целодневна екскурзия до Обидуш, Баталя и Назаре с доплащане 170 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Организира се при минимум 10 участника. Цената включва транспорт с автобус и екскурзоводско обслужване на български. Входната такса за манастира в Баталя, около 8 евро, се заплаща на място. Завръщане в Лисабон. 16:45 ч. – трансфер до летището. 19:55 ч. – 01:45 ч. (+1) полет Лисабон – София.

Забележки:

Стаите в хотела се освобождават до 11.00 ч. и багажът се оставя на съхранение в помещение за багаж на хотела;

Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през юни 2022. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Цени на човек в лв според настаняването:

11.11.2022 – 14.11.2022/ 09.12.2022 – 12.12.2022

КАТЕГОРИЯ A B C D E F
цена на възрастен в двойна стая 1033 лв. 1055 лв. 1066 лв. 1099 лв. 1269 лв. 1269 лв.
цена на човек в индивидуална стая 1150 лв. 1225 лв. 1254 лв. 1239 лв. 1542 лв. 1557 лв.
цена на трети възрастен в стая 1055 лв. 1073 лв. 1269 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 973 лв. 995 лв. 1006 лв. 1039 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 995 лв. 1017 лв. 1028 лв. 1061 лв. 1231 лв. 1231 лв.

Доплащане за чекиран багаж:

ДО 10 КГ В ДВЕ ПОСОКИ: 128 ЛВ;

ДО 20 КГ В ДВЕ ПОСОКИ: 178 ЛВ.

ВАЖНО: При нощувки в Лисабон туристите (без децата под 12 г.) заплащат задължително

градска такса (city tax) в размер на около 2 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 и 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетната цена на екскурзията.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

-Самолетен билет;

-Летищни такси;

-Ръчен багаж 1 малка чанта – 55x40x20 см;

-Трансфери;

-3 нощувки със закуски в избрания хотел;

-Панорамна обиколка на Лисабон с екскурзовод на български.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

-Чекиран багаж;

-Такси за вход в музеи;

-Билети за обществен транспорт;

-Градска такса (сити такса) в хотела;

-Слушалки по време на екскурзоводските беседи;

-Специално упоменатите, че са с доплащане обиколки и екскурзии;

-Застраховка „Отмяна на пътуване“;

-Медицинска застраховка;

-PCR или антигенен тест, ако такима се изискват.

-Разходи от личен характер.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:

Посещение на Байро Алто и Алфама:(Цена за възрастен) -59 лв

Цената включва пешеходна разходка с екскурзоводско обслужване на български из „Байро Алто“ с панорамната площадка Сау Педро, арабския квартал „Алфама“ с крепостта Свети Георги, катедралата Се и панорамната площадка Слънчевите порти (входните такси, около 10 евро за крепостта и около 5 евро за катедралата, не са включени в пакетната цена на екскурзията и се заплащат на място). Посещението изисква удобни обувки, тъй като като се ходи пеша, а кварталите са разположени на хълм.

Вечеря в традиционен фадо ресторант:  (Цена за възрастен) -98 лв.

Цената включва тристепенно меню, напитки и програма с фадо музика на живо. Вечерята се заявява и заплаща в България, а не на място. Придвижването от и до ресторанта е

самостоятелно.

Екскурзия до Синтра, Кабо да Рока, Кашкайш и Ещорил: (Цена за възрастен) – 175 лв.

Цената включва транспорт с автобус, екскурзоводско обслужване на български, разходка из центъра на Синтра (лятна резиденция на португалските монарси), разглеждане на двореца Кинта да Регалейра – една от най-впечатляващите забележителности на Синтра (дворецът и параклисът към него са забележителни, но най-интересни са спираловидните кладенци в градината, за които се твърди, че са използвани за тайни масонски ритуали и които превръщат двореца в едно от най-загадъчните места в Европа; входната такса, която е около 8 евро не е включена в пакетната цена и се заплаща на място), посещение на Кабо да Рока (най-западната точка на континентална Европа, предлагаща прекрасна гледка към Атлантическия океан), кратки спирки в Кашкайш и Ещорил – едни от най-аристократичните европейски курорти в Португалия.

Екскурзия до Обидуш, Баталя и Назаре:  (Цена за възрастен) – 170 лв.

Цената включва транспорт с автобус и екскурзоводско обслужване на български. Входната такса за манастира в Баталя, около 8 евро, се заплаща на място.

Чекиран багаж до 10 кг в двете посоки : ПРИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА РЕЗЕРВАЦИЯТА:  (Цена за възрастен) – 128 лв.

Чекиран багаж до 20 кг в двете посоки : ПРИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА РЕЗЕРВАЦИЯТА:  (Цена за възрастен) – 178 лв.

ХОТЕЛИ:

Категория A: Хотел Residencial Horizonte***;

Категория B: Хотел Excelcior***;

Категория C: Хотел Avenida Park***;

Категория D: Хотел Nacional***;

Категория E: Хотел Turim Av. Liberdade****

Категория F: Хотел Florida****

Хотелите са централно разположени, в непосредствена близост до пл. „Маркеш де Помбал”, до парка Едуардо VII, на около 20 мин. пеша от стария град (пл. „Росио”).

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

ВАЖНО: При нощувки в Лисабон туристите (без децата под 12 г.) заплащат задължително

градска такса (city tax) в размер на около 2 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 и 4

звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването

им и не е включена в пакетната цена на екскурзията.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания