Мадрид – шестдневна – предколедна програма, полет от София

madrid-standarten-variant-s-bylgariya-er-2_1496395463
Мадрид – шестдневна – предколедна програма, полет от София

Мадрид – шестдневна – предколедна

 

Екскурзията е четиридневна и включва 5 нощувки със закуски в хотел 3 или 4 звезди в центъра на Мадрид, трансфери и богата екскурзоводска програма на български и самолетен билет. Лети се с авиокомпании „Уиз Еър” или „Райънеър” и пакетната цена включва летищни такси, ръчен багаж малка чанта или раница до 10 кг с размери 40х20х25 см, предварително чекиране и запазени места.

ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:

18.11.2022 – 23.11.2022

6 дни / 5 нощувки със закуски

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН – 18.11.2022: 07:55 ч. – 10:50 ч. полет София – Мадрид. Трансфер до Мадрид. Обиколка на старата част на Мадрид с екскурзовод: пл. „Ориенте”, пл. „Испания”, „Гран Виа”, пл. „Пуерта дел Сол”, „Пласа Майор”. Настаняване в хотела. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – 19.11.2022: Закуска. Свободен ден. Сутринта – по желание посещение на музея Прадо (с доплащане 75 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация за група и таксата за вход в музея. Посещението се организира при минимум 6 участника. Следобед – по желание – полудневна пешеходна програма „Мадридските потайности” с доплащане 51 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва двучасова разходка с екскурзовод на български по живописните улички на мавританския квартал, пл. „Санта Ана”, квартала на писателите с мястото, където е била къщата на Сервантес, къщата – музей Лопе де Вега, ул. „Баркийо”, пл. „Пласа дел Рей” с къщата със седемте комина, квартал „Чуека”, сградата на „Паласио Лонгориа”, построен в стил модернизъм, пл. „Барсело” със сградата на Общинския музей на Мадрид в бароков стил от XVII от век, търговската улица „Фуенкарал”, „Гран Виа”. Обиколката се организира при минимум 6 участника. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – 20.11.2022: Закуска. Свободно време. Сутринта – по желание – полудневна екскурзия до Толедо – старата столица на Испания (с доплащане 174 лв. + такса за вход в Катедралата и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената включва транспорт с автобус до Толедо, екскурзоводска беседа на български в автобуса, разходка из историческия център на Толедо, разглеждане на Катедралата. Екскурзията се организира при минимум 6 участника. Следобед – възможност за посещение на Кралския дворец (с доплащане 75 лв. за възрастни и 55 лв. за деца до 16 г.) и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация за група и таксата за вход в двореца. Посещението се организира при минимум 6 участника. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 21.11.2022: Закуска. Свободен ден. Възможност за самостоятелно посещение на музеи – музея Реина София, музея Тисен – Борнемиса. Вечерта – по желание вечеря с фламенко спектакъл (с доплащане 152 лв.) или фламенко спектакъл с една чаша напитка (с доплащане 86 лв). Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – 22.11.2022: Закуска. Свободен ден. Възможност за предколеден шопинг. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – 23.11.2022: Закуска. Трансфер до летището. 11:00 ч. – 15:30 ч. полет Мадрид – София.

Забележка: часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през ноември 2022. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Цени на човек в лв според настаняването:

18.11.2022 – 23.11.2022

КАТЕГОРИЯ A B C
цена на възрастен в двойна стая 1099 лв. 1145 лв. 1289 лв.
цена на човек в индивидуална стая 1563 лв. 1625 лв. 1835 лв.
цена на трети възрастен в стая 1099 лв. 1100 лв. 1269 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 1019 лв. 1065 лв. 1169 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 1049 лв. 1095 лв. 1229 лв.

Доплащане за чекиран багаж (в момента на резервацията):

ДО 10 КГ В ДВЕТЕ ПОСОКИ – 88 ЛВ;

ДО 20 КГ В ДВЕТЕ ПОСОКИ – 108 ЛВ.

Възможно е през 2022 г. да се въведе заплащането на сити-такса, която е от порядъка на 1 – 4 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

-Самолетен билет;

-Летищни такси;

-Ръчен багаж 1 малка чанта – 55x40x20 см;

-Трансфери;

-5 нощувки със закуски в избрания хотел;

-Обиколка на Мадрид с екскурзовод на български.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

-Чекиран багаж;

-Такси за вход в музеи;

-Билети за обществен транспорт;

-Градска такса (сити такса) в хотела;

-Слушалки по време на екскурзоводските беседи;

-Специално упоменатите, че са с доплащане обиколки и екскурзии;

-Застраховка „Отмяна на пътуване“;

-Медицинска застраховка;

-Разходи от личен характер.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:

Музея Прадо: 75 лв. (Цена за възрастен)

Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация за група и таксата за вход в музея.

Мадридските потайности:  (Цена за възрастен) -51 лв

Цената включва двучасова разходка с екскурзовод на български по живописните улички на мавританския квартал, пл. „Санта Ана”, квартала на писателите с мястото, където е била къщата на Сервантес, къщата-музей Лопе де Вега, ул. „Баркийо”, пл. „Пласа дел Рей” с къщата със седемте комина, квартал „Чуека”, сградата на „Паласио Лонгориа”, построен в стил модернизъм, пл. „Барсело” със сградата на Общинския музей на Мадрид в бароков стил от XVII от век, търговската улица „Фуенкарал”, „Гран Виа”.

Екскурзия до Толедо:  (Цена за възрастен) – 174 лв

Цената включва транспорт с автобус до Толедо, екскурзоводска беседа на български в автобуса, разходка из историческия център на Толедо, разглеждане на Катедралата.

Кралския дворец в Мадрид:  (Цена за възрастен) – 69 лв

Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация за група и таксата за вход в двореца.

Вечеря с фламенко шоу в Мадрид:  (Цена за възрастен) -152 лв.

Фламенко ресторантът се намира в сърцето на Мадрид, в непосредствена близост до „Гран Виа”. Вечерята се предлага в три менюта, по избор на клиента, а фламенко спектакъла се представя по време на вечерята.

Блог “Фламенко – огън и грация от Андалусия”

Фламенко шоу в Мадрид с 1 напитка: (Цена за възрастен) -86 лв.

Фламенко ресторантът се намира в сърцето на Мадрид, в непосредствена близост до „Гран Виа”.  Блог “Фламенко – огън и грация от Андалусия”

Чекиран багаж до 10 кг в двете посоки : ПРИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА

НА РЕЗЕРВАЦИЯТА: (Цена за възрастен) – 88 лв.

Чекиран багаж до 20 кг в двете посоки : ПРИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА

НА РЕЗЕРВАЦИЯТА: (Цена за възрастен) -108 лв

ХОТЕЛИ:

Категория A: хотел Espahotel Gran Via*** – намира се съвсем близо до ул. „Гран Виа” и на 250 м от пл. „Испания”;

Категория B: хотел Espahotel Plaza de Espana*** – на пл. „Испания” и съвсем близо до ул. „Гран Виа”;

Категория C: хотел Santo Domingo**** – намира се съвсем близо до ул. „Гран Виа” и на 500 м от пл. „Испания”.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Възможно е през 2022 г. да се въведе заплащането на сити-такса, която е от порядъка на 1 – 4 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за туристически пакет. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:

  • -ако прекратяването е до 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор, Пътуващият не дължи такса прекратяване, в случай че настоящият Договор е сключен повече от 60 дни преди датата на отпътуване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
  • -ако прекратяването е от 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор до 60 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 15% от цената на туристическия пакет в лева (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
  • -ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
  • -ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 90% от цената на организираното пътуване в лева;
  • -ако прекратяването е под 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 99% от цената на организираното пътуване в лева.

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Самолетните екскурзии от отиз тип се осъществяват при минимум 15 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1. от ЗТ.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

Поради нестабилните цени на авиогоривото, които се покачват непрекъснато и непредвидимо, е възможно въвеждане на доплащане в размер на промяната на цената на горивните такси. Записаните по програмата клиенти ще бъдат уведомявани веднага, в случай че такова доплащане се наложи.