Мексико – карибски приключения, полет от София 2023

4HGKU8L3
Мексико – карибски приключения, полет от София 2023

Карибски приключения – Ривиера Мая

Kарибски приключения на Ривиера Мая – организирана “All inclusive” програма в хотели само 5*, предвиден водач от България, прекрасна възможност за почивка и забавление.

София – Ривиера Мая

ОЧАКВАЙТЕ НОВИ ДАТИ

10 дни / 7 нощувки на база  All inclusive

ПРОГРАМА:

 –

ДЕН 1

София – Истанбул – Канкун – Ривиера Мая

Отпътуване от летище София с полет на Турски авиолинии в 21:25ч. Каца в Истанбул в 23:50 ч.

ДЕН 2

Ривиера Мая Полет за Канкун в 02:30 ч. Пристигане в Канкун в 12:55 ч. и трансфер до избрания от Вас хотел на Ривера Мая или Тулум. Представете си най-бистрата и тюркоазена вода и към нея прибавете бял пясък. Тук-там поставете палми, сламени чадъри и шезлонги и за финал сложете едни от най-впечатляващите исторически забележителности и археологически открития, датиращи от времето на тайнствените маи … Ето, че това го виждате със собствените си очи. Това е Ривиера Мая. Свободно време за разглеждане и опознаване на курорта.

Нощувка.

ДЕН 3

Ривера Мая

Закуска в хотела. Свободно време за плаж, разходка и почивка. Нощувка.

ДЕН 4

Ривиера Мая – Чивен Ица – Сеноте – Ривиера Мая

Закуска в хотела. Свободно време за плаж, разходка или почивка.

Възможност за екскурзия до древния град Чичен Ица, с включен обяд.(срещу допълнително заплащане от 180 евро / 352 лв на човек) едно от седемте нови чудеса на света. Това е големият и най-впечатляващ град на маите, част от световното наследство  на ЮНЕСКО и известно като едно от новите седем чудеса на света. Ще научите интересни подробности за различните видове ритуали и церемонии, които са се извършвали на това място. Ще разгледаме Пирамидата на Кукулан, Храмът на ягуара и Свещеният кладенец. Тук се откриват доказателства за изключително напреднало познание,  непонятно и до днес. Ще посетим пирамидата, позната като „Двореца“ или Храма на Кукулкан, Храма на черепите, Храма на ягуара и легендарната Обсерватория на маите, в която е създаден изключително прецизния календар на маите. Следва посещение на пещерата Сеноте – древен култов център на маите. Варовикови кладенци, които все още са обект на множество изследвания. Някои са толкова дълбоки, че не може да се стигне до дъното им. Желаещите могат да плуват в синьо-зелените им води, заобиколени от буйна тропическа растителност.

Нощувка.

ДЕН 5

Ривиера Мая – остров Кантай и Исла де Мухерес – Ривиера Мая Закуска в хотела. Свободно време за плаж, разходка или почивка.

Днешния ден ви предлагаме да се разходите на север от Канкун, до „острова на жените“ и остров Кантай (срещу допълнително заплащане от 150 евро / 293 лв.)Насладете се на прекрасните плажове на Исла де Мухерес, където може да плажувате  или да се разходите из цветните улици на този град. Тук ще посетим и последния девствен остров на мексиканските Кариби, на които никой не живее – остров Кантай. Заобиколен от плажове с кристално чиста вода, богата фауна и пищна флора. И двата острова са обявени за защитена природна зона.

Нощувка.

ДЕН 6

Ривиера Мая – Тулум и Коба – Ривиера Мая

Закуска. Свободно време за плаж, разходка и почивка.

Възможност за екскурзия до тулум и Коба (срещу доплащане от 120 евро / 235 лв.) Екскурзията започва с посещение на Коба, където ще имате възможността да се докоснете до очарователната култура на маите. Отпътуване за Тулум – съвкупност от четири зони – археологическо селище, морски курорт, градска част и биосферен резерват Sian Ka’an. Това е мястото, до което за първи път са достигнали испанските конквистадори начело с Кортес. Така че прекрасният залив на Тулум, над който бдят строгите силуети на пирамидите, е първата гледка, която европейците са имали към непознатата земя и която ще се открие и пред вашите очи.

Нощувка.

ДЕН 7

Ривиера Мая – Козумел – Ривиера Мая Закуска. Свободно време за плаж, разходка и почивка. По желание екскурзия до остров Козумел и възможност за гмуркане (срещу допълнително заплащане от 120 евро / 235 лева на човек ). Kозумел е най-големият Мексикански остров, с буйна зелена растителност, топъл и влажен климат, бял пясък, лагуни. На острова се намира петата по големина подводна пещера, открита през 1990 г. Рифовете, които заобикалят острова са втората по големина морска еко система в света. Резервати от голямо екологическо значение са, „Природният Морски Риф на Козумел“ и природният парк „Чанканаб“, създадени да защитават живота под вода и привлекли вниманието на изследователи като Жак Кусто. Ще имате възможност да се гмуркате с шнорхел и да посетите аква парка с впечатляващи атракциони на Плая Мия. Препоръчват се удобни обувки, бански костюм, шапка, слънцезащитен крем, удобни дрехи.

Нощувка.

ДЕН 8

Ривиера Мая – парка Ешкарет – Ривиера Мая

Закуска. Свободно време за плаж или възможност за екскурзия до парка Ксарет (срещу допълнително заплащане от 150 евро / 293 лева на човек ).

Ксарет е най-известният еко-археологически парк в света. В него ще откриете: археологически останки, делфини, коне, тропически птици, развъдник на местна фауна, крокодили, остров на ягуарите, убежище за елени, място за пеперуди, пещерата на прилепите, плаж, а също така ще можете да разгледате със шнорхел под водата подземните пещери и реки. Препоръчват се удобни обувки, бански костюм, шапка, слънцезащитен крем, удобни дрехи.

Нощувка.

ДЕН 9

Ривиера Мая – Канкун – Истанбул Закуска. Трансфер от Ривиера Мая до Летище Канкун и полет за Истанбул в 14:25ч.

ДЕН 10

Истанбул – София Пристигане в Истанбул в 10:10 ч. Свободно време и възможност за кратък тур на Истанбул(срещу допълнително заплащане и ако епидемиологичната обстановка позволява). Излитане за София в 20:10ч. и каца в София в 20:25 ч.

Полетно разписание:

TK1030 София 21:25 Истанбул 23:50

TK 182 Истанбул 02:30 Канкун 12:55

TK 182 Канкун 14:25 Истанбул 10:10 +1

TK1031 Истанбул 14:55 София 20:25

ПАКЕТНИ ЦЕНИ

Хотели по избор Цена на човек в двойна стая Цена на човек в тройна стая Цена на човек в единична  стая
RIU Lupita 5* 1 780 € 3 481 лв. 1 580 € 3 090 лв. 2 050 € 4 009  лв.
Occidental at Xcaret Destination 5* 1 810 € 3 540 лв 1 610 € 3 149 лв. 2 170 € 4 244 лв.
Barcelo Maya Beach 5* 1 900 € 3 716 лв. 1 800 € 3 520 лв. 2 400 € 4 694 лв.
Iberostar Tucan 5* 1 960 € 3 833 лв. 1 760 € 3 442 лв. 2 510 € 4 909 лв.
Barcelo Maya Riviera 5* – само за възрастни 2 300 € 4 498 лв. 2 000 € 3 912 лв. 2 682 € 5 246 лв.

 –

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

 • Полет с авиокомпания „ Turkish Airlines” София – Истанбул – Канкун – Истанбул – София;
 • Трансфери летище – хотел – летищe;
 • 7 Нощувки в хотел по избор на Ривиера Мая или Тулум;
 • All Inclusive база на изхранване;
 • Водач от България при минимум 16 пътуващи;
 • Медицинска застраховка за периода на пътуване с покритие 10 000 евро, включваща Ковид

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Щатска такса на Кинтана Ру  – около 12 долара на човек, заплаща се он-лайн
 • Градска такса – 196 мексикански песо (около 15 лева) платими на рецепция при настаняване
 • Еко такса 26.89 мексикански песо на ден на стая (около 2.15 лв.) платими на рецепция при настаняване
 • Хранения извън посочените в програмата
 • Разходи от личен характер
 • Допълнителни екскурзии. Заявяват се и заплащат предварително

Условия на резервация:

 • При записване се внасят 1000 лева. Доплащане до 45 дни преди пътуването.

Анулационни условия:

 • Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните анулационни суми, в случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:
 • до 60 дни преди датата на пътуване: без неустойка.
 • от 59 дни до 31 дни до датата на пътуване: депозита.
 • при по-малко от 30 дни от датата на пътуване: 100% от целия договор.
 • Смяна на име до 10 дни преди пътуване: без неустойка.
 • При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в рамките на 7 дни от деня на анулацията;
 • При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологична обстановка свързана с COVID 19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билени по международни полети и не по-късно от месец преди пътуването., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.