Най-доброто от Филипините, полет от София

CD9YXQ85
Най-доброто от Филипините, полет от София

Най-доброто от Филипините

Програма за приключенци

Наситена с екскурзии и емоции програма за приклюнченци във Филипините, където плажовете са с бели пясъци, а тропическата гора и залезите са магични!

Себу – Панглау – Ел Нидо

ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:

(12.02.2023г. – 23.02.2023г.) – от 5 819лв.

12 дни / 9 нощувки със закуски

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН –  (12 ФЕВРУАРИ 2023) СОФИЯ – ДОХА – СЕБУ

Среща на летище София. Полет за Себу през Доха в  16.35ч. с Катарски авиолинии.

Кацане на летище Доха в 22.15ч. Полет за Себу в 02.30ч.

ВТОРИ ДЕН –  (13 ФЕВРУАРИ 2023) – СЕБУ

Кацане в Себу в 16.40 часа. Посрещане от местния партньор и трансфер до хотела.

Настаняване в  Cebu Quincentennial Hotel (или подобен). Свободно време за почивка.

ТРЕТИ ДЕН (14 ФЕВРУАРИ 2023) СЕБУ – БОХОЛ – ПАНГЛАО

Закуска и трансфер до ферипорта на град Себу (около 30 мин). Отпътуване с ферибот до Таглиларан, с продължителност около 2 часа и целодневен тур на остров Бохол. Първа спирка ще е историческия олтар Blood Compact, мястото на което за пръв път се побратимяват европейци с филипинско племе. След това ще посетим защитен резерват на един от най-малките бозайници в света – Тарсиерите (на български Дългопет). Филипинският дългопет е ендемичен вид.  Среща се основно на остров Минданао и още няколко по-малки острова като Бохол. Дължината на тялото при възрастните индивиди е около 10 cm, опашката е гола без косми.  Притежава най-големите очи в сравнение с размера на тялото при приматите, като обема само на едното око е по-голям от мозъка му. Затова не може да ги движи, а може да си върти главата почти на 360 градуса. Продължаваме към река Лобок, където ще се насладим на обяд на плаващ ресторант с шведска маса и жива музика. Ще се пуснем нагоре по реката докато обядваме, а на брега момичета и жени от местното село ще пеят и танцуват облечени в традиционни местни носии. След това ще продължим към община Кармен и Шоколадовите хълмове. На път за там ще преминем през гора от махагонови дървета, които образуват впечатляващ тунел над пътя. Гората е сравнително голяма, а най-интересното е, че е засадена преди близо 40 години. Ще спрем за снимки, разбира се, на платформа за наблюдение на тези чудновати варовикови хълмове. Не е съвсем ясно как са се появили тези впечатляващи образувания. През по-голямата част от годината са покрити с трева, която в края на сухия период става кафява. Затова и името Шоколадови хълмове (от формата на известния американски шоколад Hershey’s Kisses). В края на деня се отправяме към остров Панглао (свързас мост с Бохол), към областа на плажа Алона. Настаняване в хотел и почивка.  Malinawon resort Panglao (или подобен)

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – (15 ФЕВРУАРИ 2023) ПАНГЛАО 

Закуска и отпътуване за остров Баликасаг и неговите защитени коралови рифове за невероятни подводни гледки – големи костенурки, гигантски миди и хиляди тропически риби.

Остров Баликасаг е кръгъл, сравнително малък остров с 360 градусов плаж.Има голяма защитена територия, където се отглеждат корали и миди. Едно от местата за шнорхелинг е точно до нея и там можем, освен хиляди риби и пъстроцветни корали, да видим и няколко гигантски миди от вида Tridacna gigas.

От другата страна на острова се намира зоната на големите костенурки. При късмет ще можем да видим доста от тях, докато се хранят с водорасли от морското дъно. Ще обядваме на острова под сянката на палмовите дървета. Оттам ще отплаваме за пясъчния риф Върджин Айланд. Чакат ни релакс и снимки в сюреалистичната обстановка на едва показващата се от водата пясъчна ивица. Там обикновено имаме възможност да си купим и опитаме сготвени от местните абалони – морски охлюви, които са много вкусни, но и много трудни за събиране – показват се само по тъмно и ги събират с фенери през нощта.

Връщане обратно в хотела. Нощувка.

 –

ПЕТИ ДЕН – (16 ФЕВРУАРИ 2023)  – ПАНГЛАО 

Закуска. Този ден НЯМА да ставаме рано. Той е отреден за плажуване и релакс на най-красивия плаж в Панглао.

Първо ще посетим наблизо красивата случайно открита подземната пещера Хинагданан, с възможност да плуваме в нея. След това се отправяме към комплекса South Palms Resort. Той притежава най-хубавата част от плажа Думалуан, с широка плажна ивица, с множество красиви и поддържани палми и люлки между тях. Ние ще се възползваме от предлагания дневен достъп, като освен прекрасния плаж, ще можем да ползваме басейна, ще имаме включен обяд и 30 мин stand up paddle board или каяк. Връщане в хотела. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – (17 ФЕВРУАРИ 2023) ПАНГЛАО – ЕЛ НИДО, ПАЛАУАН

Ранна закуска и отпътуване до ферипорт, където за около 2 часа ще пристигнем до Тагбиларан. Трансфер до летището на Себу. Следва полет до малкото летище на Ел Нидо, с продължителност 1 час. Пристигане в Ел Нидо и трансфер (около 30 минути) до плажовете Накпан и двойния Калитанг. Свободно време за плаж и развлечения. Плажът Накпан е един от най-големите във Филипините, а според някои – и най-хубавия. Релакс на плажа, плуване, коктейли и хапване на прясна морска храна. По желание – кратка разходка до скрития в джунглата водопад Nagkalit-kalit и къпане във прохладните му води.

Късният следобед си тръгваме наобратно след залеза. Залезите са впечатляващи!

Настаняваме се в хотел в градчето Ел Нидо.  Lagun Hotel El Nido – Deluxe Room (или подобен)

 –

СЕДМИ ДЕН (18 ФЕВРУАРИ 2023) ЕЛ НИДО, ПАЛАУАН

Закуска и трансфер до плажа на градчето (който играе ролята на порт), където с традиционна местна лодка (bangka), ще посетим няколко острова, плажове и лагуни от най-известният архипелаг в Палауан – Бакуит. Десетки острови и островчета, лагуни с тюркоазени води, всички заобиколени от огромни карстови върхове. Историята гласи, че през 1979 г. екип от водолази са били принудени да закотвят лодката си в средата на нощта. Без да знаят къде са, се събуждат на другата сутрин заобиколени от високи варовикови скали. Природата наоколо е страхотна: буйни гори, бели пясъчни плажове, тюркоазена вода и изоставени острови. Четири години по-късно стартира първата станция за гмуркане на красивия остров Минилок, която проправя пътя за туризъм в Ел Нидо – най-близкия вътрешен град до архипелага Бакуит. Завладяващите острови и островчета са се превърнали в детска площадка за изследователи и авантюристи, които минават от един остров на друг в търсене на най-красивия плаж.

Нашата програма включва: Helicopter Island, Hidden Beach, Secret beach, Matinloc Shrine (или Cadlao Lagoon), Talisay beach. Почти навсякъде има възможност за шнорхелинг – наблюдаване на твърди и меки корали, тропически риби и при късмет, огромни костенурки. Обяда е включен, връщане на пристанището около 16.00ч. Нощувка.

ОСМИ ДЕН  (19 ФЕВРУАРИ 2023) ЕЛ НИДО, ПАЛАУАН

Закусваме и пак към градския плаж, за да се качим на лодка за втори тур на архипелага Бакуит, с включен обяд.

Програмата ни включва посещение на: Big Lagoon (Miniloc Island), Shimizu Island beach, Secret Lagoon and beach, 7 Commandos Beach, Miniloc Coral Garden (snorkeling area). Отново много места за шнорхелинг, както и опция за каране на каяк в Голямата лагуна (по желание). Прибираме след около 16:00 към Ел Нидо и програмата е свободна. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН  (20 ФЕВРУАРИ 2023) ЕЛ НИДО, ПАЛАУАН – СЕБУ

Закуска и трансфер до летището. Полет за Себу (около 1 час и 40 мин) и пристигаме в ранния следобяд. Трансфер и разглеждане на красивия Даоистки храм над града, както и  стария град с Кръста на Магелан и най-старата базилика във Филипините – Санто Нино, както и катедралата Cebu Metropolitan. Настаняване в хотел. По желание – вечеря в местен ресторант, предлагащ специалитета на о.Себу –  версия на лечон (хрупкаво бавно печено прасенце).

Cebu Quincentennial Hotel (или подобен)

ДЕСЕТИ ДЕН – (21 ФЕВРУАРИ 2023) СЕБУ – ОСЛОБ

Ранна закуска и отпътуване в 5:00 на юг, към областа Ослоб (около 3 часа). Пристигане в Туристическия център на Ослоб и по желание плуване на сантиметри от величествените, но кротки и немесоядни КИТОВИ АКУЛИ! След 30 минутната ни среща – душ и към някой местен ресторант за закуска/кафе. Продължаваме към водопадите Агуинид, където светло синьо-зелена вода, джунгла, 6 нива ниски водопади и интересни варовикови форми се преплитат в страхотно преживяване. Тура изисква леко физическо натоварване –  ще се мокрим, ще се катерим по водопадите, ще се снимаме и ще се забавляваме. Свободно време за обяд. Продължаваме и достигаме друга област с още по-сини (като напитката Gatorade) води, невероятна природа и просечени от времето, обвити от лиани речни каньони. Слагаме каски, жилетки и с помощта на мотори се качваме нагоре в планината, за речен каньонинг на река Матутинао. Оттам тръгваме по реката – ще минаваме под водопадите Кауасан, ще скачаме от скалите (при желание) и ще се спускаме по естествени пързалки, охлаждайки се в синьо-зелената вода. Чакат ни чудни вирчета за охлаждане от жегата, ще скачаме в тях, ще плуваме под спиращи дъха водопади и речни каньони, обвити в пищна растителност.

Много красиви гледки и приятни емоции ни очакват. Този ден ще е незабравимо приключение!

След ден пълен с приключения настаняване в малкото село Моалбоал, където ще се настаним за заслужена почивка.  Нощувка.  Adams View Hotel (или подобен)

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН  (22 ФЕВРУАРИ 2023) ОСЛОБ – СЕБУ – ДОХА

Събуждаме се и към плажа. Той е каменист, с вода до глезена, а ние отиваме на около 20 метра от брега.  Там рязко става дълбоко, а ние влизаме с шнорхели и маски, да плуваме измежду милиони сардини! Рибните пасажи се вият в най-различни причудливи вортексни форми, в перфектен синхрон.  Като приключим, се връщаме, за да се преоблечем и закусим. След това се отправяме към най-хубавия плаж на Моалбоал, за последно плажуване и релакс. Свободно време за обяд. Отпътуване към Себу, пътят ще отнеме 3 часа. Пристигаме и трансфер до летище. Полет за България с невероятни приживявания от Филипини в 17.50ч. Кацане в Доха в 23.30ч.

 –

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН  (23 ФЕВРУАРИ 2023) ДОХА – СОФИЯ

Излитане от Доха в 08.30ч. Кацане на летище София в 12.35ч

Цена: 2975 eвро на човек в двойна стая, 580 евро доплащане за единична стая

ПАКЕТНИ ЦЕНИ:

Хотели  Изхранване Човек в двойна стая Единична стая
4* Cebu Quincentennial Hotel, Себу 4* Malinawon Resort, Панглау 4* Lagùn Hotel, Ел Нидо 3* Adams View Hotel, Ослоб (или подобни) нощувка със закуска € 2 975 / 5 816 лв € 3 555 / 6 953 лв

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

-Самолетен билет София – Доха – Себу – Доха – София

-Самолетен билет Себу – Ел Нидо – Себу

-9 нощувки със закуска

-4 обяда по време на туровете с лодки и круиза по река Лобок

-2 ферибота до и от Тагбиларан

-Всчки трансфери по програмата

-Всички описани в програмата турове и атракции

-Цялостна организация на описаното пътуване от/до Себу

-всички разрешителни (свързани с COVID) за посещение на различните региони и общини

-Водач на български през цялото време, с голям опит, живеещ във Филипините

-Медицинска застраховка

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

-Местен транспорт из населените места (триколки, мотори, Grab Car – таксита, ванове под наем в совбодното време)

-Бакшиши за местни гидове и пренос на багаж

-Опционални активности и отбелязани като „по желание“ посещения.

-Храна и напитки (освен включените 4 обяда).

-Разходи при форсмажорни ситуации и други извънредни разходи, включително свързани с:

-Отмяна и изпускане на полети/фериботи

-Тайфуни и тропически бури

-COVID рестрикции, мерки и изисквания

-Антигенни или PCR тестове

-Медицинско обслужване

ХОТЕЛИ:

*Cebu Quincentennial Hotel 4*

*Malinawon Resort 4*

*Lagùn Hotel 4*

*Adams View Hotel 3*

КАКВО ДА ВЗЕМЕТЕ С ВАС ЗАДЪЛЖИТЕЛНО:

-Международен паспорт с минимум 6 месеца валидност от датата на пристигането в Манила.

-Сертификат за COVID ваксинация

-Негативен RT-PCR тест, направен в рамките на 48 часа от датата и часа на заминаването за Филипините.

-Добри водни обувки, блуза/тениска за плуване с UV защита, маска и шнорхел, малки плавници по желание, водонепромокаема чанта, водоустойчив калъф за телефон, универсален адаптор за контакт, водоустойчива камера/фотоапарат (препоръчително), смартфон (за апликации, свързани с разрешителните на общините).

Необходими документи и условия на записване:

-Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването;

-1000 лева депозит при резервация и сключване на договор за туристическо пътуване;

-Копие от международен паспорт;

-Доплащане до 35 дни преди датата на отпътуване.

-В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

-ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 1 месец до датата на отпътуване, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

-Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

 Допълнителна информация:

-Минимален брой участници за осъществяване на eкскурзията: 14 човека.

-Срок за уведомление при недостигнат минимум: 30 дни преди датата на пътуване.

Забележки:

-Пакетната цена е калкулирана по курс 1,90 лв. за щатски долар към 12.07.2022 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

-При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна! Полетните часове подлежат на препотвърждение от авио компаниите!

-Туроператорът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост, с цел оптимизация.

-Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

-В случай на отказ от туристическото пътуване /ТП/, заплатената сума се възстановява при следните удръжки:

* до 120 дни преди датата на пътуване – без неустойки

* от 119 до 36 дни преди датата на отпътуване – размерът на депозита (1000лв.)

* от 35 до 0 дни – 100 % от стойността на ТП

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Филипини.

Забележка: 

Посочените в програмата цени и часове за допълнителните мероприятия са ориентировъчни и подлежат на препотвърждение до месец преди датата на отпътуване.