Най-доброто от Германия 2023

Дрезден
Най-доброто от Германия 2023

Най-доброто от Германия, 

с автобус от София

Прага – Дрезден – Берлин – Потсдам – Лайпциг – Мюнхен

София – Прага – Дрезден – Берлин – Потсдам – Берлин – Лайпциг – Мюнхен – София

Посетете златна Прага и най-известните и интересни градове в Германия, носещи духа на различни епохи – от бароковия Дрезден до модерния и авангарден Берлин!

Цени и дати на заминаване:

14.05.2023г. – 747лв

11.06.2023г. – 747лв

09.07.2023г. – 747лв

13.08.2023г. – 689лв

01.10.2023г. – 659лв

7 дни/4 нощувки със закуски

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН София – Прага ~1260 km

Отпътуване от София в 17.30 ч. от ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), в 18.00 ч. от автогара „Сердика” по маршрут Белград – Будапеща – Братислава – Прага.

ВТОРИ ДЕН – Прага

Пристигане в Прага – всепризнатата перла в короната на Централна Европа в ранния следобед. Настаняване след 14 ч. Почивка. Привечер – разходка в центъра на Златния град, който е включен от 1992 г. в списъка на ЮНЕСКО (необходимо е ползване на градски транспорт). Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН -Прага – Дрезден – Берлин ~350 km

Закуска. Отпътуване за Дрезден. Пешеходна разходка в стария град: архитектурният комплекс „Цвингер“ – едно от най-значимите произведения на бароковата архитектура в Европа, превърнало се в символ на Дрезден; площад „Театерплац“ с Дрезденския замък – в миналото резиденция на саксонските курфюрсти и крале, а днес дом на пет музея; дворцовата църква „Света Троица“ – катедрален храм на Дрезден; Дрезденската държавна опера, наречена Операта на Земпер по името на архитекта, който я е построил; терасата на граф фон Брюл, известна с името „Балконът на Европа“, изградена през 16 в. като част от защитните укрепления на града, а днес едно от любимите места за разходка и отдих на местните жители с красива гледка към река Елба; църквата „Фрауенкирхе“; Княжеската процесия – знаменито стенно пано от майсенски порцелан, най-голямата порцеланова картина в света, изобразяваща 34-ма князе, маркграфи и крале, управлявали Саксония от края на 12 до края на 19 век. Свободно време. Отпътуване за Берлин в 17 ч. Настаняване в Берлин вечерта. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Берлин – Потсдам – Берлин~80 km

Закуска. Туристическа програма в Берлин с местен екскурзовод (минимум 2 ч.): Бранденбургската врата – най-известният символ не само на Берлин, но и на Германия; сградата на Райхстага, където от 1999 г. е седалището на германския парламент; запазената част от Берлинската стена; булевард „Унтер ден Линден“ – една от главните и най-известните улици в града, получила името си от липите, които я украсяват; Берлинската катедрала – най-голямата протестантска църква в Германия; площад „Александерплац“ – най-оживеното място в германската столица, и супермодерният площад „Потсдамерплац“ – важен транспортен възел в центъра на Берлин, който в миналото се считал за най-популярното място за срещи на картата на политическия, обществен и културен живот на града. Свободно време. По желание екскурзия до Потсдам за посещение на двореца „Сансуси” с местен екскурзовод, построен от Фридрих Велики през 1745 г. по подобие на Версайския дворец, най-финият образец на рококо архитектурата в Европа. Дългата едноетажна сграда, увенчана от купол и с два кръгли павилиона отстрани, е заобиколена от поредица тераси и грижливо оформени пейзажни градини, разпрострели се на площ от близо 2 км2. Връщане в Берлин вечерта. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Берлин – Лайпциг – Мюнхен ~585 km

Закуска. Отпътуване за Лайпциг – най-големият град в провинция Саксония, икономически, културен, научен и транспортен център на Централна Германия. Пешеходна разходка в Лайпциг: централният площад „Марктплац“ със старото кметство и стария кантар – сграда от средата на 16 в., център на лайпцигския пазар през Средновековието, където трябвало да се теглят всички стоки; възстановеният исторически подлез на централния площад, който в миналото представлявал подземно панаирно хале, а днес е спирка на метрото; Кралската къща, някога дом на крупния търговец Андреас Апел – при посещенията си в Лайпциг тук отсядал саксонският курфюрст и крал на Полша Август Силния, на когото къщата днес дължи името си; площад „Нашмаркт“ със Старата борса – най-старата сграда за срещи на търговците и една от най-старите барокови постройки в града, и паметника на Гьоте, издигнат в чест на следването на великия писател в Лайпцигския университет; търговски център „Шпекс Хоф“ – някога дом на фамилия Шпек фон Щернбург; църквата „Св. Николай“ – главната църква на евангелско-лютеранската общност в града. Свободно време. Отпътуване за Мюнхен. Настаняване в района на Мюнхен късно вечерта. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – Мюнхен – София ~1320 km

Закуска. Отпътуване за Мюнхен в 8:00 ч. Пешеходна разходка (минимум 1 ч.): площад „Мариенплац“ с колоната на Дева Мария, църква „Св. Петър“ – най-старата в града; старото кметство, в чиято кула днес се помещава Музеят на играчките; новото кметство, построено в неоготически стил в периода от края на 19 до началото на 20 в.; църквата „Фрауенкирхе“ – катедрален храм на Мюнхен, превърнал се в символ на баварската столица; Новата резиденция; бирарията „Хофбройхаус“ с неповторима баварска атмосфера. Свободно време за шопинг или посещение на Дойчес Музеум – най-големият технически музей в света. По желание посещение на двореца „Нимфенбург“ – лятна кралска резиденция и родното място на Лудвих II (необходимо е ползване на градски транспорт). Отпътуване за България в 19.00 ч.

СЕДМИ ДЕН – София

Пристигане в София на бензиностанция „Lukоil” (Западен парк/ бул. „Сливница” – до Орион), автогара „Сердика” и ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) късния следобед.

Цената включва:

-Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)

-1 нощувкa със закускa в хотел 3* в Прага

-2 нощувки със закуски в хотел 3* в Берлин

-1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Мюнхен

-Туристическа програма с местен екскурзовод в Берлин

-Пешеходна разходка в Дрезден

-Пешеходна разходка в Лайпциг

-Пешеходна разходка в Мюнхен

-Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания “Евроинс АД”

-Водач-екскурзовод от България

Цената не включва:

-Полудневна екскурзия до Потсдам и посещение на двореца “Сансуси”

-Входни такси за Музея на Алфонс Муха (300 CZK), Музея на Сметана (50 CZK) в Прага

-Цена на билет за телевизионната кула в Берлин (17.50 ЕUR)

-Входна такса за Картинната галерия в двореца “Цвингер” в Дрезден (14 EUR, за деца и ученици до 17 г. – безплатно)

-Входни такси за Старата национална галерия (10 EUR); Стария музей (10 EUR); музея “Боде” (10 EUR); Новия музей (12 EUR); музея “Пергамон” (19 EUR) в Берлин

-Входни такси за Дойчес Музеум (14 EUR, за деца до 17 г. – 4.50 EUR) и двореца “Нимфенбург” (15 EUR, за деца до 18 г. – безплатно) в Мюнхен

-Градски транспорт: Прага (32 CZK – еднопосочен билет); Берлин (2.90 ЕUR – еднопосочен билет за две централни зони), Мюнхен: еднопосочен билет за една зона (2,90 EUR), за две зони (5,80 EUR)

-Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

-Разходи от личен характер

-Застраховка “Отмяна на пътуване” (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

-За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

-Горивна такса (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава)

Допълнителни услуги:

-Полудневна екскурзия до Потсдам за посещение на двореца “Сансуси” с местен екскурзовод (с включена входна такса), при минимум 20 туристи (Максималният брой туристи по тази услуга е 25. Моля, резервирайте услугата своевременно!) -65 лв.

-Пълноцветен пътеводител за Прага и Чехия на български език на National Georgraphic (335 стр.) – 24.90 лв.

-Пълноцветен пътеводител за Берлин на български език на National Georgraphic (272 стр.) – 19.90 лв.

-Ползване на двойна седалка от един турист -306 лв.

-Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!

-PCR тест на специална цена в лаборатории “Рамус” преди отпътуване на турист – 40 лв.

-Горивна такса – 60 лв.

-Доплащане за единична стая – 225лв

Отстъпки:

-Деца до 12 г., настанени в стаята на двамата си родители – 46 лв.

-Ученици и студенти – 20 лв.

Полезна информация:

-Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи!

-Часово време: България 12 ч. Чехия, Германия 11 ч.

-Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

-Горивни такси при увеличение на цената на горивото: Цената на дизеловото гориво е определена на база 2.50 лв за 1 л. При увеличение на цената на горивото – до 9,99%, компанията ще поеме увеличението на свой собствен риск. При увеличение на цената на горивото – равно или надвишаващо 10%, компанията си запазва правото да въведе горивна такса. При увеличение на цената на горивото от 10 % до 19,99 % спрямо посочената база, размерът на горивната такса на турист за пътуване по тази програма ще бъде 20.00 лв. На всяко следващо увеличение на горивото с 10%, сумата съответно се мултиплицира.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ Германия, Чешка република: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ Германия, Чешка република: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.