Най-доброто от Йордания-специална програма за туристи 55+ с чартърен полет от София 2022

7Z1UH9
Най-доброто от Йордания-специална програма за туристи 55+ с чартърен полет от София 2022

Най-доброто от ЙОРДАНИЯ

Обиколна програма с чартърен полет от София

_

Специална ваканционна програма за туристи над 55 години и приятели

София – Акаба – Вади Рум – Петра – Аман – Джераш – Аман – Мъртво море – Акаба – София

АКЦЕНИТИ НА ПРОГРАМАТА:

  • СВОБОДНО влизане в Йордания – без тест или ваксина.
  • 7 нощувки със ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ
  • Включено в цената посещение Вади Рум, Аман, Мадаба, планината Небо, Мъртво море, замъка в Керак, природен резерват “Дана”, пустинните замъци – Азрак, Амра и Харана.

 –

ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ

20.09.2022 г. – 1435лв.– 1225лв. 

02.10.2022 г. – 1435лв. – 1265лв. 

09.10.2022 г. – 1 435лв. 

16.10.2022 г. – 1 435лв. 

23.10.2022 г. – 1 435лв. 

30.10.2022 г. – 1 435лв.  

8 дни/ 7 нощувки СЪС ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ

_

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – София – Акаба

Отпътуване от летище София в 09:00 ч. за Акаба с директен чартърен полет. Пристигане на летището в Акаба в 12:00 ч. Посрещане от представител на агенцията партньор. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време за плаж или по желание: разходка с кораб до южния плаж с възможност за гмуркане с шнорхели сред известните коралови рифове и включен обяд на борда на кораба (продължителност около 4 часа). Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. (Авиокомпанията си запазва правото да прави промени в полетното разписание!)

ВТОРИ ДЕН – Акаба – Вади Рум ~50 km

Закуска. Свободно време в Акаба. По обяд отпътуване за пустинята Вади Рум, известна като Лунната пустиня – просторно място с романтичен дух и съвършена красота. Вади Рум е позната днес най-вече с името на британския офицер Томас Лорънс, по-известен като Лорънс Арабски, който преминава от тук по време на Арабския бунт срещу Османската империя. Тази полупустинна долина е защитен природен резерват, който се слави със своите приказни пейзажи от червени пясъци и дюни, причудливи скални форми и гигантски каменни стени. Не случайно този неземен пейзаж на Вади Рум е послужил като снимачна площадка за редица холивудски продукции най-известни от които са носителят на 7 награди „Оскар“ филм „Лорънс Арабски“, „Червената планета“, „Марсианецът“ и редица други. По желание и предварителна заявка: сафари (около 2 часа) в приказната пустиня Вади Рум. Настаняване в камп в пустинята Вади Рум. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Вади Рум – Петра – Аман ~350 km

Закуска. Отпътуване за Петра. По желание и предварителна заявка: посещение на Петра с местен екскурзовод (с включена входна такса) – уникален град, изсечен в скалите, свещен град на набатейците, заселили се тук преди повече от 2000 години, превърнали го в център на всички търговски пътища, свързващи Изтока със Запада. Избрана за едно от новите седем чудеса на света, Петра е безспорно един от най-впечатляващите и богати архитектурни комплекси, включена в списъка на ЮНЕСКО за Световното културно и природно наследство. Посещението на Петра започва с разходка през прохода Сик – тясно, сенчесто ждрело между две надвиснали скали. В края на този проход се разкрива смайваща и магическа гледка през пролуката – съкровищницата „Ал Хазне“, владетелска гробница на набатейците в класически гръцки стил, изсечена в огромната лицева част на 39-метрова скала.Това е най-добре запазената фасада в Петра и се смята за шедьовър на набатейската цивилизация. От съкровищницата започва главният път, който постепенно ще разкрие мистериите на този древен град – т. нар. „Улица на фасадите“, Амфитеатърът – единственият в света, изсечен в скала, владетелските гробници и Набатейският храм. Над комплекса се извисява манастирът „Ад Деир“, до който се стига по 800 стъпала. Следобед отпътуване за столицата Аман. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Аман – Джераш – Аман~240 km

Закуска. Обиколка на центъра на Аман с автобус: Цитаделата, Старият пазар Сук, Двореца на краля и фото пауза при джамията на Абдулла. Преди обяд по желание и предварителна заявка отпътуване за целодневна екскурзия до Джераш и замъка Ажлун. Посещение на останките на Джераш смятан за един от най-добре запазените градове от римската епоха в Близкия изток. Отпътуване за великолепния замък Ажлун, който представлява впечатляваща ислямска защитна крепост построена през 12 век по време на кръстоносните походи. Крепостта е разположена на висок хълм от където се разкрива изключителна панорама към долината на река Йордан. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Аман~220 km

Закуска. Свободен за разходка и пазар в Аман или по желание и предварителна заявка: целодневна екскурзия до Вади Муджиб и Бетани (мястото на Кръщението на Исус Христос). Намиращ се в близост до източния бряг на Мъртво море Вади Муджиб е биосферен резерват разположен в най-ниската точка на нашата планета. Ще имате възможност да преминете през речния каньон по специално изготвен туристически маршрут. Отпътуване към Бетани и посещение на археолохическия обект част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Това е мястото, където Исус Христос получава своето кръщение от Йоан Кръстител във водите на река Йордан. Връщане обратно в хотела. Вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН -Аман – Мъртво море~325 km

Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за екскурзия до пустинните замъци на Йордания. Посещение и разглеждане на: замъкът “Азрак” – построен от римляните през 4 век и запазен в доста добро състояние в наши дни. Замъкът придобива значението от близко намиращия се оазис и доброто си местоположение. На по-късен етап е бил в ръцете на араби, византийци и турци. Замъкът “Амра” – най-известният сред пустинните замъци на Йордания замъкът днес илюстрира прекрасно арабското наследство и неслучайно е под егидата на ЮНЕСКО. В останките на замъка могат да се видят впечатляващи фрески, ловни сцени, стара баня, зодиак. Замакът “Харана” – един от най-близко намиращите се замъци до границата със Саудитска Арабия и построен през ранните години на 8 век. Представлява виден пример за ранна арабска архитектура като и до днес не е ясно предназначението му. Следобед пристигане на Мървто море. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – Мъртво море – Акаба ~220 km

Закуска. Напускане на хотела. Целодневна екскурзия до Мадаба, планината Небо, замъкът “Керак” и природен резерват “Дана”: Мадаба – най-удивителният град в страната, известен като „градът на мозайките“, заради прочутата си колекция от византийски и омаядски мозайки. Най-известната мозайка е Мадабската карта, направена от милиони парчета цветни камъни, дело на византийски майстори от 6 в. Тя се намира на пода на православната църква „Свети Георги“ и представлява най-древната карта на Йерусалим и Светите земи. Следваща спирка е планината Небо – едно от най-посещаваните места в Йордания и мястото, от което според легендите Моисей вижда за първи път Обетованата земя. Следва замъкът “Керак” – останките от монументалната крепост всяват респект на посетители му и в наши дни. Замъкът е построен от кръстоносците през 12 век с цел да бъде столица на библейското царство Моав. Над две хилядолетия Керак е бил дом на набатейците, римляните и византийците, преди кръстоносците да го превземат. В близост се намира едноименния град, който днес е предимно християнски град. Следва посещение на най-големият природен резерват в Йордания – Дана. Природният резерват заема площ от 320 кв. км и изумява с гледките, които се разкриват в него. Днес представлява дом на много и различни животни и над 700 вида разстения. Следобед отпътуване за Акаба. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

ОСМИ ДЕН – Акаба – София

Закуска. Свободно време. Трансфер до летището. Отпътуване за България в 13:00 ч. с директен чартърен полет. Пристигане на летище София в 16:00 ч. (Авиокомпанията си запазва правото да прави промени в полетното разписание!)

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

-Самолетен билет за директен чартърен полет София – Акаба – София на авиокомпания “European Air Charter” с включени летищни такси

-Ръчен багаж до 7 кг. и чекиран багаж до 20 кг.

-Посрещане и асистанс на летището

-Трансфери по описаната програма

-2 нощувки със ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ в хотел 3* в Акаба

-1 нощувка със ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРЯ в камп “Wadi Rum Space village camp” (или подобен) в пустинята Вади Рум

-3 нощувки със ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ  в хотел 3* в столицата Аман

-1 нощувка със ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРЯ  в хотел 3* на Мъртво море

-Oписаната туристическа програма с посещение на Вади Рум, Мадаба, планината Небо, Мъртво море, замъка Керак, природен резерват “Дана”, пустинните замъци – Азрак, Амра и Харана (с включени входни такси).

-Туристическа програма в столицата Аман

-Mестен лицензиран екскурзовод по време на целия престой

-Водач от България

-Виза за Йордания (получава се на летището при влизане в страната)

-Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на Застрахователно Дружество Евроинс АД.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

-Настаняване в хотели 4*.

-Обяди.

-Попълване на онлайн декларация с QR код.

-Пакет от 3 екскурзии: посещение на Петра с местен екскурзовод, сафари в пустинята Вади Рум и целодневна екскурзия до Джераш и Ажлун с местен екскурзовод

-Разходка с кораб до южния плаж с възможност за гмуркане с шнорхели

-Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава)

-Бакшиш за местните представители (водач и шофьор): 30 EUR на турист за целия престой (заплаща се задължително на място)

-Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

-Градски и местен транспорт

-Разходи от личен характер

-Застраховка “Отмяна на пътуване” (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

-PCR тест на специална цена в лаборатории “Рамус” преди отпътуване на турист – 60 лв.

-Пакет от 3 екскурзии: посещение на Петра с местен екскурзовод, сафари в пустинята Вади Рум и целодневна екскурзия до Джераш и Ажлун с местен екскурзовод (с включени входни такси за всички обекти) – 179 лв.

-Разходка с кораб (с включени обяд с една безалкохолна напитка на борда кораба и екипировка за шнорхелинг) – при минимум 10 записани туристи – 105 лв.

-Целодневна екскурзия до каньона Вади Муджиб и Бетани – мястото на Кръщението (с включени входни такси) – при минимум 10 записани туристи – от 12 г. – 250 лв., от 2 г. до 11 г. -220 лв.

НАСТАНЯВАНЕ

хотели 3* в Акаба, Аман и на Мъртво море

– Двойна стая със спалня – включено в цената

– Двойна стая с отделни легла – включено в цената

– Допълнително легло в двойна стая за 1-во дете до 11,99 г. – отстъпка 160 лв.

-Допълнително легло в двойна стая за 3-ти възрастен – включено в цената

-Единична стая – доплащане – 375 лв.

_

хотели 4* в Акаба, Аман и на Мъртво море

-Двойна стая със спалня – доплащане 100 лв.

-Двойна стая с отделни легла  – доплащане 100 лв.

-Допълнително легло в двойна стая за 1-во дете до 11,99 г. –  доплащане 5 лв.

-Допълнително легло в двойна стая за 3-ти възрастен – доплащане 100 лв.

-Единична стая – доплащане 455 лв.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

-Според последната заповед на здравните власти в Йордания от 01.03.2022 г. се ПРЕМАХВАТ всички ограничения и мерки за влизане в страната! Отпада изискването за PCR тест / тестове за всички туристи, независимо дали са ваксинирани или не! От 01.03.2022 г. ще се влиза в Йордания изцяло СВОБОДНО!

-Пакетните цени са с калкулирана в цената отстъпка за ранни записвания до 21.07.2022 г.!

-Полетно разписание: София – Акаба 07:00 – 10:00

-Полетно разписание: Акаба – София 11:00 – 14:15

-Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите!

-Цената на екскурзията е определена при следния валутен курс: 1 USD = 1,75 лв. При промяна на валутния курс с над 6 % агенцията си запазва правото да промени в съответната посока цената на екскурзията.

-Визата се получава на летището при влизане в страната и е безплатна, когато гости на Йордания реализират 2 или повече нощувки на територията на страната.

-Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

-Програмата се провежда при минимум 100 записани туристи.

-Часово време: България 12 ч.; Йордания 12 ч.

-Валутен курс: 1 лв. = 0.43 JOD

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ:

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ:

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната. Йордания прилага визов режим за български граждани. Виза може да бъде издадена и на самите йордански гранични пунктове. Визата, която можете да получите при влизане на КПП, е с право на престой до 15 дни. За граждани, които осъществяват 2 или повече нощувки на територията на Йордания, входната виза е безплатна.