Най-доброто от Ливан – обиколна програма с чартърен полет от София 2022

48QH9Y
Най-доброто от Ливан – обиколна програма с чартърен полет от София 2022

Най-доброто от Ливан – 

обиколна програма с чартърен полет от София

София – Бейрут – Деир Ал Камар – Бейрут – Библос – Бейрут – Баалбек – Анжар – Бейрут – Триполи – Бейрут – Бишари – Бейрут – Сидон – Тир – Бейрут – София

ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:

19.10.2022 г. – 2675 лв. 2399 лв. СУПЕР ПРОМОЦИЯ 02.11.2022 г. – 2299 лв. 16.11.2022 г. – 2299 лв.

6 дни / 5 нощувки със закуски

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

 –

 ПЪРВИ ДЕН  – София – Истанбул – Бейрут

Отпътуване от летище София за Бейрут ( прекачване в Истанбул) с полет на авиокомпания “Turkish Airlines”. Пристигане на летището в Бейрут. Посрещане от представител на агенцията парньор. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка. (Авиокомпанията си запазва правото да прави промени в полетното разписание!)

ВТОРИ ДЕН – Бейрут – Деир Ал Камар ~90 km

Закуска. Целодневна екскурзия – Трите столици (включена в цената). Панорамна обиколка на Бейрут. Ливанската столицата е град с хилядолетна история, а свидетелство за това са многото запазените исторически сгради и останките от различни цивилизации. Но днес централната част е заета от модерен нов търговски и жилещен район. Архитектурата на новата част на Бейрут се отличава с традиционен стил и е резултат от огромен проект от 21 век за възстановяване на града след гражданската война. Старите пазари , джамите и църквите на града са една малка част от възстановената и реновирана историческа част на Бейрут. Възможност за кратка разходка по известния крайбрежен булевард Корниш и снимки към красивия залив. Екскурзията продължава на юг към малкото красиво градче Деир ел Камар, резиденция на управителите на ливaнските земи през 16-ти век. В близост в началото на 19в. е построен впечатляващият дворец Бейтедин от емир Башир Шехаб II и представлява шедьовър на ливанската архитектура. Връщане в хотела. Нощувка.

ТРЕТ ДЕН – Бейрут – Библос ~120 km

Закуска. Целодневна екскурзия до Библос , пещерата Джейта и храма в Хариса (включена в цената). Разположен само на 37 км. на север от Бейрут , Библос е очарователно малко градче с история на почече от 7000 години. Библос е смятан за най-старият непрекъснато обитаван град в света и е един от главните центрове на финикийската цивилизация. Ще имате възможност да видите древните останки от финикийците , ще разгледате пешеходно старата част на града и пазара. След това ще продължите към пещерата Джейта Грото – природно образование от карстови и варовикови скали с дължина почече от 9км. Пещерата е национален символ и една от най-известните туристически забележителности в Ливан. Екскурзията продължава с лифт към храма Хариса и статуята на Дева Мария, едно от най-святите места за поклонение посветено на божията майка. Връщане в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Бейрут – Баалбек – Анжар ~200 km

Закуска. Ексурзия до Баалбек и Анжар (включена в цената). Ще прекосите ливанските планини и равнината Бека пътувйки към Баалбек. Баалбек е съвременното име на финикийско селище завладяно от древните гърци през 4 в.пр.н.е. и известно през римския период като градът на слънцето Хелиополис. Тук се намират едни от най-добре запазените руини на римски храмове : храма на Бакxус и храма на Юпитер. Храмовият комплекс е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО от 1984 г. Екскуирзията продължава към винарска изба Шато Ксара основана през 19 в. от йезуитски свещеници с възможност за дегустация на прочутото ливанско вино. Следобед отпътуване за Анжар известен са най-добре запазените останки от омаядския период на територията на Ливан. Връщане в хотела. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Бейрут – Сидон – Тир ~170 km

Закуска. Целодневна екурзия до Сидон и Тир – първата спирка е Тир разположен на брега на Средиземно море, 85 км на юг от столицата Бейрут. Тир е един от най-старите градове в света и основен финикийски търговски център. Днес е част от световното културно наследство , заради историческото си наследство и останките от древността. Посещение на старата част на Тир, където след археологически ракопки са разкрити много руини от финикийския и римския период на града. Отпътуване на север към Сайда, в миналото финикийски град наричан Сидон. Днес е третият по големина град в Ливан известен със стария морски замък, покритите пазари и финикийския храмов комплекс Ешмун. Връщане в хотела.Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – Бейрут – Истанбул – София ~240 km

Закуска. Свободно време. Трансфер до летището в Бейрут. Отпътуване за София ( с прекачване в Истанбул) с полет на авиокомпания “Turkish Airlines”. Кацане на летище София (Терминал 2). (Авиокомпанията си запазва правото да прави промени в полетното разписание!)

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

-Самолетен билет за директен чартърен полет София – Бейрут – София на авиокомпания “European Air Charter” с включени летищни такси

-Ръчен багаж до 8 кг. и чекиран багаж до 23 кг.

-Посрещане и асистанс на летището

-Трансфери по описаната програма

-5 нощувки със закуски на блок маса в хотел 4* в Бейрут

-Целодневна екскурзия до столицата Бейрут и двореца Бейтедин (с включени входни такси)

-Целодневна екскурзия до Библос, Хариса и пещерата “Джейта”(с включени входни такси)

-Целодневна екскурзия до Баалбек и Анжар (с включени входни такси)

– Целодневна екскурзия до Сидон и Тир (с включени входни такси)

-Mестен лицензиран екскурзовод по време на целия престой

-Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на Застрахователно Дружество Евроинс АД

-Водач от България.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

-PCR тест или друг вид тест, както и изпълнение на административни изисквания във връзка с пътуването от типа “Онлайн регистрация” или “QR код”

-Обяди и вечери

-Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава)

-Бакшиш за местните представители (водач и шофьор): 30 EUR на турист за целия престой (заплаща се задължително на място)

-Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

-Разходи от личен характер

-Застраховка “Отмяна на пътуване” (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

-Градски и местен транспорт

-За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:

-5 вечери в хотел 4* (без включени напитки) на турист – 159 лв.

НАСТАНЯВАНЕ:

хотел 4* в Бейрут

-Двойна стая със спалня – включено в цената

-Двойна стая с отделни легла – включено в цената

-Допълнително легло в двойна стая за 3-ти възрастен – включено в цената

-Допълнително легло в двойна стая за 1-во дете до 11,99 г. – отстъпка 397 лв.

-Единична стая – доплащане 399 лв.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

-Цената на екскурзията е определена при следния валутен курс: 1 USD = 1,75 лв. При промяна на валутния курс с над 6 % агенцията си запазва правото да промени в съответната посока цената на екскурзията.

Полетно разписание за дата на отпътуване 19.10.2022 :
– София – Истанбул 09:30 – 11:00 / Истанбул – Бейрут 12:25 – 14:15
– Бейрут – Истанбул 14:50 – 16:50 / Истанбул – София 19:10 – 20:25
Полетно разписание за дати на отпътуване 02.11.2022 и 16.11.2022 :
– София – Истанбул 16:00 – 18:25 / Истанбул – Бейрут 19:25 – 20:15
– Бейрут – Истанбул 14:35 – 17:40 / Истанбул – София 20:25 – 20:40

-Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите!

-Часово време: България 12 ч.; Ливан 12 ч.

-Валутен курс: 1 BGN = 14000 LBP

-Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

-Програмата се провежда при минимум 15 записани туристи.

-Ако паспортът съдържа валидна или изтекла виза за Израел или входни и изходни печати от ГКПП на Израел, ще Ви бъде отказано влизане или преминаване през страната.

-Горивни такси при увеличение на цената на горивото: Цените на горивата са изчислени на базата на котировки на горивото (835 USD / тон и обменен курс USD / EUR 1,05). При увеличение на цената на горивото – изчислено в евро – до 9,99%, компанията ще поеме увеличението на свой собствен риск. При увеличение на цената на горивото – изчислено в евро – равно или надвишаващо 10%, компанията си запазва правото да въведе горивна такса. Размерът на горивната такса за двупосочни пътувания на турист при увеличение на цената на горивото от 10-19,99% ще бъде 7,50 EUR. На всяко следващо увеличение на горивото с 10%, сумата се мултиплицира. Съответно при намаление на цената на горивото, горивната такса се намалява пропорционално.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ:

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и предварително издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ:

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.