Нова година в Истанбул с отпътуване от Добрич, Варна, Шумен и Бургас или София и Пловдив – 30.12.2021-02.01.2022

FIOQ09
Нова година в Истанбул с отпътуване от Добрич, Варна, Шумен и Бургас или София и Пловдив – 30.12.2021-02.01.2022

НОВА ГОДИНА В ИСТАНБУЛ – ПОТВЪРДЕНА!!!

30 декември 2021 – 2 януари 2022

4 дни – 3 нощувки с автобус, ДНЕВЕН ПРЕХОД

с отпътуване от София и Пловдив или Добрич, Варна и Бургас

Отпътуване от Шумен при мин. 10 човека: доплащане 20 лв. на човек в двете

Включена НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ!

_

РЕЗЕРВАЦИЯ БЕЗ РИСК

 Резервация с 50 лв. депозит!

 Пълно възстановяване на депозита или заплатената сума в случай на: – затворени граници с Турция или забрана за провеждане на екскурзии; – наложена задължителна карантина при връщане в България; – при положителен резултат от PCR тест на пътуващ или член на семейството му.

 Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с COVID покритие;

 Включен сертификат „Отмяна на пътуване“ с COVID покритие.

_

 

_

ЦЕНИ за ЗАПИСВАНИЯ до 30.11.2021 или до изчерпване на местата!

възрастен в двойна / тройна стая единична стая дете 0-6 г. с 2-ма възр. в стая дете 7-12 г. с 2-ма възр. в стая
Хотел “Bulvar Palas” и “Amethyst” www.hotelbulvarpalas.com + Кораб по Босфора 490лв. 610лв. 175лв. 290лв.
Хотел Vatan Asur – STOP SALE!!! www.vatanasurhotel.com + Кораб по Босфора 430лв. 520лв. 175лв. 260лв.
Хотел Aspen – STOP SALE!!! www.aspenhotelistanbul.com + Кораб по Босфора 430лв. 610лв. 175лв. 260лв.
Хотел Glorious + Кораб по Босфора 430лв. 520лв. 175лв. 260лв.
Хотел River или подобен + Кораб по Босфора 420 лв. 500лв. 175лв. 250лв.
Хотел Crowne Plaza Old City 5* – https://www.ihg.com/crowneplaza/hotels/gb/en/istanbul/istbm/hoteldetail? 750лв. 1 130лв. 175лв. 425лв.

_

Отпътуване от Шумен при мин. 10 човека: доплащане 20 лв. на човек в двете посоки. При ползване на собствен транспорт: приспадат се 40 лв. за възрастни и 20 лв. за деца от пакетната цена на екскурзията.

_

 

_

ПРОГРАМА
_
1 ден, 30 декември, четвъртък: Истанбул + „Непознатият Европейски Истанбул“ + „Великите стени на Константинопол“ + Българската църква „Св. Стефан“ + Вечеря в рибен ресторант 05.00 Отпътуване от София; 07.00 Тръгване от Пловдив. 05.00 Отпътуване от Добрич; 06.00 Тръгване от Варна; 08.30 Тръгване от Бургас. Редовни почивки по пътя. Навлизане в Истанбул. Автобусна екскурзия „Непознатите европейски квартали на Истанбул“ – навлизане в Истанбул по стария път, минаващ през исторически селища, днес квартали на Истанбул: Чаталджа, Бююкчекмедже с моста на султан Сюлейман Великолепни, построен от великия архитект Синан, Бейликдюзю, „Българския” квартал Авджилар, Флория с крайбрежната вила на Ататюрк, Йешилкьой (Сан Стефано), Зейтинбурну. Цена: включена в пакетната цена. Автобусна екскурзия „Великите стени на Константинопол“ – панорамна обиколка край стените на Античния град с впечатляващи истории за неговото величие, за многобройните обсади, победи, възход и упадък. Здравите стени на Теодосий Велики са отблъснали десетки обсади, удържали напора на авари, славяни, българи, араби, турци и удължили съществуването на най-богатия християнски град в света. Цена: включена в пакетната цена. Посещение на българската църква „Св. Стефан“. Една от светините за всички българи – желязната църква отново грее в пълния си блясък на брега на Златния рог! Обявена за най-красивия немюсюлмански религиозен храм в цяла Турция, църквата ще ни посрещне така, както преди 120г. екзарх Йосиф I благославя и посреща първите поклонници. Цена: включена в пакетната цена. Около 17.30 – Настаняване в хотелите. Продължаване към центъра на града. Около 17.30ч. – Настаняване в избрания хотел. 19:45 Вечеря в Рибен ресторант под моста Галата. Цена: 22 евро на човек (5 вида мезета, лаврак или ципура по избор, десерт, хляб, вода, музика и прекрасен  изглед към Босфора)
_
2 ден, 31 декември, петък: „Целувката на два континента – Румели и Анадолу Хисар” + Дворец „Долмабахче“ + Новогодишно парти 07.00-09.30 Закуска в хотела. 09.30-12.30 „Целувката на два континента – Румели и Анадолу Хисар”. В най-тясното си място Босфорът е широк едва 650м. Там континентите Европа и Азия се доближават най-близо един друг, като че ли неустоимо привлечени един към друг. Една целувка, която е толкова близо и в същото време толкова далече… Екскурзията започва с преминаване от първия построен мост над Босфора към азиатския бряг. Спиране за снимки на панорамна площадка на самия Босфор в основата на моста до двореца Бейлярбей. Продължаване през историческите азиатски квартали на Босфора Бейлярбей, Ченгелкьой, Кандили към най-тясната част на Босфора и квартала Анадолухисар. Посещение на султанския дворец Кючюксу – ловна резиденция на Султан Абдул Меджид I. Разположен на брега, там където се вливат единствените реки в Босфора, той носи изтънчеността на т.нар. Османски барок, съчетаващ умело ориенталски и западни елементи. Свободно време за кафе и чай в кафене на самия бряг на Босфора. Връщане в Европа по втория построен над Босфора мост „Мехмет Завоевателя“. Посещение на най-голямата запазена крепост в Истанбул – „Румели Хисар“ (Европейската крепост). През 1452 г. по заповед на Султан Мехмед II е издигнато укрепление  в най-тясната част на пролива. Четири месеца над  10 000 роби редят камък по камък, за да се отреже достъпа за помощ към  византийски Константинопол… и скоро градът е превзет.  От стражевите кули се откриват спиращи дъха гледки към Босфора. Екскурзията завършва с преминаване през Европейските исторически квартали Бебек, Арнавуткьой, Ортакьой, Бешикташ, Кабаташ, Топхане. Цена: 20 евро на човек – транспорт по целия маршрут, входни такси за ловния дворец Кючуксу и крепостта Румели Хисар, лицензиран екскурзовод. 13.00-15.00 Посещение на султанския дворец „Долмабахче” Невероятно красив и пищен, дворецът Долмабахче (Dolmabahce palace) е една от най-впечатляващите забележителности на града, строен през последните години на Османската империя. Цена: 30 евро на човек – входна такса, трансфер и екскурзоводска беседа на български език. Мероприятието се осъществява при минимум 10 записани туриста.  (При комбиниране на „Целувката“ и „Долмабахче“ се ползва 5 евро отстъпка от общата цена на двете мероприятия) Възможност за самостоятелно посещение на Египетския пазар, Капалъ Чаршъ и други. Връщане в хотелите. Свободно време и подготовка за Новогодишната нощ.
_
20.00 Трансфер към пристанището с автобус. 20.30-02.00 НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ НА КОРАБ “ERDEMTUR” ПО БОСФОРА с неограничени местни алкохолни и безалкохолни напитки, дисководещ и ориенталски танци https://www.erdemtur.net Цена: ВКЛЮЧЕНА В ПАКЕТНАТА ЦЕНА! 02.00 Трансфер до хотелите
_
За хотелите Legacy Ottoman Hotel 20.00 НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ в ПАНОРАМНИЯ РЕСТОРАНТ НА ХОТЕЛА с неограничени местни алкохолни и безалкохолни напитки, дисководещ и ориенталски танци. Цена: ВКЛЮЧЕНА В ПАКЕТНАТА ЦЕНА!
_
Нощувка. ЧЕСТИТА НОВА 2022 ГОДИНА!
_
3 ден, 1 януари, събота: „Църквата на първото число“ + „Релакс в Азиатски Истанбул“ Закуска в хотела. 12.00-13.30 Посещение на църквата „Дева Мария”, известна като Църквата на първото число. Всяко първо число на месеца стотици поклонници се стичат в посветения на Богородица храм. С ключетата, които си купуват на входа, вярващите „ритуално” отключват иконите, за да могат техните молитви и желания да се приемат от светците и пренесат към небесата. Други, чиито желания са се сбъднали, черпят чакащите със сладки, както повелява традицията… Цена: включено в екскурзията 14.00-22.00 Екскурзия „Релакс в Азиатски Истанбул“ – кварталът Кадъкьой и Мода, МОЛ „Емаар и WATERGARDEN с „Пеещите Фонтани“. Преминаване от Европа в Азия към квартала Кадъкьой. Разходка покрай символите на квартала – бикът на Кадъкьой и историческата сграда на гара Хайдарпаша. Свободно време по известната търговска улица Мода. По нея можете да намерите много магазини, романтични кафенета и ресторанти. Крайбрежният парк е идеалното място, за да се разходите покрай морето и да наблюдавате Истанбул от уникална перспектива. Продължаване към търговския комплекс Емаар. В него могат да се намерят едни от най-известните местни и световни търговски марки (. Възможност за допълнително посещение на новия аквариум с подводна зоологическа градина. В него могат да се видят 7 различни тематични сектора с над 20 000 морски обитатели и земноводни от 200 вида, царството на крокодилите, островът на пингвините и тропическата горска секция. Отпътуване за луксозния квартал Аташехир, където се намира WATER GARDEN ISTANBUL – един от най-големите гастрономични центрове в ЕВРОПА. В него се намира басейн с площ от 5 хиляди квадратни метра и се смята за “най-големият” басейн в Европа. Гостите се наслаждават на изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни, музикални и огнени ефекти, ресторанти и кафенета. Около 22.30 прибиране към хотелите. Цена: 17 евро на човек – транспорт с автобус, екскурзоводско обслужване.
_
4 ден, 2 януари, неделя: „Нова среща с Босфора, Златния рог и Кулата на девицата” + МОЛ Форум Истанбул   До 08.00 закуска в хотела. 08.00-08.30 Освобождаване на стаите и качване на багажа в автобуса. Отпътуване на цялата група. 09.00-11.00 „Нова среща с Босфора, Кулата на девицата и Златния Рог” – прекрасна морска разходка по един от най-живописните проливи в света и слизане на най-романтичния символ на Истанбул – Кулата на девицата (Къз кулеси) Навлизане в Босфора, плаване покрай исторически квартали, двореца Долмабахче, Бешикташ, Ортакьой, минаване под първия междуконтинентален мост, Арнавуткьой. Отплаване назад по азиатския бряг покрай наниз от исторически вили, пристани на романтични квартали, джамии, църкви и синагоги, подчертаващи богатата палитра от етноси и религии, живеещи в мир и задруга… Слизане на Кулата на девицата (Къз кулеси)един от най-романтичните и загaдъчни обекти на Истанбул. Части от нея датират от времето на Фатих Завоевателя, а султан Махмут II придава днешния и облик. Тук върху мраморната плоча се намира неговия герб от 1832г. В широката част на сградата има историческо водохранилище. Изпълнявала различни функции през времето, днес Кулата с морския си фар продължава да показва пътя на корабите. Навлизане в залива Златния рог. Плаване покрай най-богатите квартали на Истанбул през 18 и 19 в. Фенер, Балата, Айвансарай разкриват своите тайни. Възможност за снимки на българската църква „Свети Стефан“ от морето. Връщане на сушата. Цена: 25 евро на човек – транспорт с автобус, наем самостоятелен кораб с микрофонна уредба, входна такса за Кулата на Девицата, екскурзовод. За останалите: 09.00-12.15 Свободно време за посещение на джамията на Сюлейман Великолепни и разходка из района на Египетския пазар за покупка на сладки, ядки и др. 12.30 Отпътуване на цялата група. 13.00-15.30 Посещение на мол „Форум Истанбул“. Възможност за посещение на аквариума Аквариум Sea Life 15.30 Отпътуване към България с редовни почивки по пътя.
_
 1. Дадените часове са ориентировъчни – поради натоварения трафик в Истанбул, не можем да гарантираме стриктното им спазване. Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове, с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява участниците.
 2. Отказ от участие в дадено мероприятие, което е по желание, може да става само предишния ден преди провеждането му. В деня на провеждане на мероприятието, ако има отказ, сумите, заплатени за него, не могат да бъдат възстановени на туриста.

_

 

_

Цената включва:

 • Транспорт София-Пловдив-Истанбул или Добрич-Варна-Бургас-Истанбул и обратно;
 • 3 нощувки със закуски в съответния хотел в старата част на Истанбул;
 • НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ;
 • Трансфер хотел – кораб – хотел в Новогодишната нощ;
 • Автобусна екскурзия „Непознатите европейски квартали на Истанбул”;
 • Автобусна екскурзия „Великите стени на Константинопол“;
 • Посещение на българската църква „Св. Стефан“;
 • Посещение на Църквата на първото число;
 • Посещение на МОЛ „Форум Истанбул“;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 5 000 евро (включва болнично лечение в случай на заболяване от Covid-19) за лица до 65г.;
 • Сертификат „Отмяна на пътуване“, включващ и отмяна на пътуването поради COVID-19;
 • Издаване на персонален HES код, необходим за посещение на обществени места като молове, музеи, ресторанти, градски транспорт и т.н.;
 • Изненади и подаръци по време на екскурзията – малки жестове към гостите ни, допринасящи за незабравимото преживяване с нас;
 • Водач-екскурзовод от агенцията. По време на пътуването гостите се запознават с историята на Турция, Истанбул и много любопитни подробности.

_

Цената не включва:

 • PCR тест, антигенен тест или сертификат (ваксина или преболедуване). Запознайте се с пълните условия в края на програмата;
 • Вечеря в рибен ресторант. Цена: за възрастни- 22 евро, за дете 0-12 г. -15 евро;
 • Круиз „Нова среща с Босфора, Кулата на девицата и Златния Рог”. Цена: 25 евро (при мин. 10 човека), за дете 6-12 г. – 15 евро, дете до 6г. – безплатно;
 • „Целувката на два континента – Румели и Анадолу Хисар” – транспорт по целия маршрут, входни такси за ловния дворец Кючуксу и крепостта Румели Хисар, лицензиран екскурзовод. Цена: 20 евро, за дете 6-12 г. – 10 евро, дете до 6г. – безплатно;
 • Султанския дворец „Долмабахче”: Цена: 30 евро (при мин. 10 човека), за дете 6-12 г. -15 евро, дете до 6г. -10 евро

 (При комбиниране на „Целувката“ и „Долмабахче“ се ползва 5 евро отстъпка от общата цена на двете мероприятия)

 • Екскурзия „Релакс в Азиатски Истанбул“. Цена: 17 евро (при мин. 10 човека), за дете 6-12 г. – 8 евро, дете до 6г. – безплатно;
 • Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 70 год.до 85 год. – доплащане 8.00 лв. Лица над 85 год. е необходимо да се застраховат самостоятелно, като предоставят  копие от полицата.

_

 

_

Необходими документи: Валиден международен паспорт; за деца до 18 год. се изисква нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие.

_

Визови и санитарни изисквания: Важно!!! Към настоящия момент маските са задължителни в Турция на всички места с изключение на дома и хотелската стая. Задължително носене на предпазни маски не само на закрито, но и в открити пространства като паркове, улици, плажове, градини. Разпореждането е валидно също за офиси, градски транспорт, заводи и всякакви други места с изключение на жилищата и хотелските стаи.

_

Минимален брой за осъществяване на пътуването: 40 туристи.

_

Срок за уведомление при недостигнат миним. брой туристи: 14 дни преди датата на тръгване.

_

Записване и начин на плащане: Внасяне на 50 лв. при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване Доплащането се извършва до 14 дни преди отпътуването.

_ Места в автобуса: Настаняването в автобуса е по ред на записване.

_

Условия за анулации: до 14 дни преди пътуването – 0%; 13 – 7 дни преди пътуването – 50 % от пакетната цена; под 6 дни – 100% _

Права на Потребителите: ТУРОПЕРАТОРЪТ декларира, че носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло и  спазва основните права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302. Подробна информация за Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес:  http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302 или на уеб-страницата на Туроператора.

_

 

_

Актуалната информация при пътуване в: Република Турция: От 01.06.2021 се изисква представянето на един от следните документи:

 • завършена ваксинационна схема срещу COVID-19 и изтичането на 15-дневен период, считано от датата на поставяне на последната доза;
 • отрицателен PCR тест, издаден не по-късно от 72 часа преди влизането;
 • отрицателен резултат от бърз антигенен тест, проведен до 48 часа преди влизането;
 • документ, издаден от официалните власти на съответната държава, в който се посочва, че са преболедували болестта през последните 6 месеца

Изисквания към деца:

 • Деца до 5.99г. се допускат в Турция без да им се изисква Ковид документ (тест или ваксина);
 • За деца над 6г. се изисква представянето на отрицателен PCR или антигенен тест.

_

Република България: Гражданите на Република България се допускат на територията на страната при представянето на един от следните документи:

 • завършена ваксинационна схема срещу COVID-19 и изтичането на 15-дневен период, считано от датата на поставяне на последната доза;
 • отрицателен PCR тест, издаден не по-късно от 72 часа преди влизането;
 • отрицателен резултат от бърз антигенен тест, проведен до 48 часа преди влизането;
 • преболедуван COVID-19, доказващ се с документ за положителен резултат от PCR или бърз антигенен тест за COVID-19 до 180-тия ден, считано от датата на проведеното изследване.

Изисквания към деца:

 • Деца до 11.99г. се допускат в България без да им се изисква Ковид документ;
 • За деца над 12г. се изисква представянето на отрицателен PCR или антигенен тест.

Туроператорът ще съдейства на желаещите вземането на тест в Турция, с който да се влезе в България. Ако не се представи такъв, на пътуващото лице се налага 10-дневна карантина. Ако лицето представи в рамките на 24 часа отрицателен PCR или антигенен тест, направен в България, карантината отпада. Туроператорът предоставя ваучер с намаление за един от двата теста. Актуална информация можете да получите от нашите служители.

_

Медицинската застраховка за пътуване в чужбина, включена в пакетната цена,  е съгласно приложимата Нормативна уредба и Общи условия на Застрахователя в рамките на посочената в пакета застрахователна сума, която включва неотложни медицински разходи вследствие на акутно заболяване или злополука, разходи за медицинско транспортиране и репатриране, смърт причинена от злополука. Покритието смърт причинена от злополука не се прилага при лица под 14 години и над 65 години, за недееспособни лица, както и за лица със загубена работоспособност над 50%. Повече информация относно допълнителни възможности за застраховане към включената в пакета застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ – в офиса на фирмата.

_

 

_