Нова година в Текирдаг с автобус от Варна и Бургас 2024

New Year-1.33-logo
Нова година в Текирдаг с автобус от Варна и Бургас 2024

Нова година в Текирдаг


29.12.2023 – 01.01.2024г. 

4 дни  /  3 нощувки със закуски

_

НЯМА СВОБОДНИ МЕСТА!!!

_

дневен преход

Включена НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ

Цена: 570лв

до 30.09.2023 или до изчерпване на местата по промоционалната цена

Отпътуване от Добрич при мин. 10 човека – доплащане 20 лв. на човек в двете посоки.

Отпътуване от Шумен при мин. 10 човека – доплащане 40 лв. на човек в двете посоки.

ПРОГРАМА:

Пъреи ден – 29 декември

06.00 Тръгване от Варна; 08.30 Тръгване от Бургас (точните часове на тръгване ще бъдат изпратени допълнително с информацията за пътуване).

Редовни почивки по пътя. Пристигане в  Текирдаг.

Настаняване в хотел DES’OTEL.

Свободно време.

Вечеря в панорамния ресторант на хотела. Меню: ордьовър, салата, текирдагски кюфтенца, ориз, плод или десерт, безалкохолна напитка.

Нощувка.

 

Втори ден – 30 декември

Закуска в хотела. Свободно време.

По желание (заплаща се допълнително): 8:30 – 17:00 Целодневна екскурзия до Чанаккале и интерактивния музей н Троя с екскурзовод на български език

Посещение на музея със златната секция „Съкровищата на Троя“, римските скулптури и саркофагът на Поликсена, като част от забележителните артефакти. Връщане в Чанаккале,  разходка по крайбрежната алея на Чавнаккале с макета на Троянския кон, старата част на града с часовниковата кула и чаршията. Свободно време

Цена: 30 € (транспорт, лицензирано екскурзоводско обслужване и билет за музея)

Нощувка.

 

Трети ден – 31 декември

Закуска в хотела. 

Свободно време и възможност за ползване на СПА центъра на хотела разполагащ със сауна, хамам – турска баня, масажи и вътрешен басейн.

10.00-13.00 Туристическа програма в Текирдаг – посещение на джамията на Рюстем паша и бедестена към нея, разглеждане на централния площад, пешеходна разходка в стария град с посещение на Археологическия музей.

Текирдаг – „перлата на Мраморно море“ – разположен е в Източна Тракия, на северния бряг на Мраморно море. Градът е основан още през Архаичната епоха от гръцки колонисти от остров Самос. Те му дават името Бизанте. Градът е бил владение на тракийския цар Севт II. Много антични автори споменават, че планината Текирдаг, която обгражда от север залива Родосто, е Свещената планина на траките.

През Османския период градът е наречен Текфур даг, което означава планината на императора. В разговорния турски език името се променя на Текир даг – „Сива планина“ и това име се приема за официално след създаването на Република Турция.

Хилядолетната история на града е събрана в археологическия музей, който се помещава в старата сграда на валийството, построена през 1928 г. В богатата колекция на музея има релефи, мозайки, статуи, антична керамика и дори фосил на 65 млн. години. Най-ценният експонат са костите на одриския владетел Керсеплептес, живял през IV в.пр.н.е.

Свободно време за посещение на шопинг мол „TEKIRA“. В него се помещават много известни марки: Altınbaş, Colins, Deichmann, Nike, Polaris, Tiffany,  Yves Rocher и други, предлагащи големи намаления и разпродажби. 

Свободно време.

Възможност за посещение на турски хамам (с предварителна резервация на рецепция на хотела).

20:00ч.- 02:00ч.

НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ в ПАНОРАМНИЯ РЕСТОРАНТ НА ХОТЕЛА с неограничени местни алкохолни и безалкохолни напитки, дисководещ, развлекателни игри с награди,  ориенталски танци.

НОВОГОДИШНО МЕНЮ: Плато с разнообразни предястия, салата, крехко телешко на пещ (тандури), плодове, специален новогодишен десерт, неограничено количество местни алкохолни и безалкохолни напитки;

ЧЕСТИТА НОВА 2024 ГОДИНА!

 –

Четвърти ден – 1 януари,

Късна закуска в хотела.

11.00 Посещение на сладкарница – ресторант „Шар“ – най-известната потомствена сладкарница в Текирдаг, предлагаща огромно разнообразие от сладки изкушения – баклава, шоколади, шоколадови бонбони, торти, пасти и най-известното сладко на Текирдаг – пейнир халва (халва със сирене).

Отпътуване към България с редовни почивки по пътя.

  1. Дадените часове са ориентировъчни – поради натоварения трафик през празничните дни, не можем да гарантираме стриктното им спазване. Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове, с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява участниците.
  2. Отказ от участие в дадено мероприятие, което е по желание, може да става само предишния ден преди провеждането му. В деня на провеждане на мероприятието, ако има отказ, сумите, заплатени за него, не могат да бъдат възстановени на туриста.

 

 НАСТАНЯВАНЕ:

  възрастен в двойна / тройна стая единична стая дете 0-5,99 г. с 2-ма възр. в стая дете 6-12 г. с 2-ма възр. в стая
Хотел 570 лв. 770 лв. 200 лв. 320 лв.

Отпътуване от Добрич при мин. 10 човека – доплащане 20 лв. на човек в двете посоки.

Отпътуване от Шумен при мин. 10 човека – доплащане 40 лв. на човек в двете посоки.

При ползване на собствен транспорт: приспадат се 40 лв. за възрастни и 20 лв. за деца от пакетната цена на екскурзията.

 

В цената са включени:                                                                                                                   

-Транспорт с комфортен автобус с климатик, аудио- и DVD-система;Варна-Бургас-Текирдаг и обратно;

-3 нощувки със закуски в хотел DES 4*; Хотелът разполага с фитнес център, СПА (с предварителна резервация);

-1 стандартна вечеря на 29.12.2023г. на определено меню, без включени алкохолни напитки, в ресторанта на хотела;

-Туристическа програма в Текирдаг с посещение на Археологическия музей;

-Посещение на сладкарница „Шар“ в Текирдаг;

НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ В БАЛНАТА ПАНОРАМНА ЗАЛА НА ХОТЕЛА, по определено меню, с неограничени местни алкохолни и безалкохолни напитки, програма с DJ, ориенталски танци и много изненади; /Празничната новогодишна вечер приключва в 02:00ч. на 01.01.2024г./

-Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 5 000 евро (включва болнично лечение в случай на заболяване от Covid-19) за лица до 65г.;

-Изненади и подаръци по време на екскурзията – малки жестове към гостите ни, допринасящи за незабравимото преживяване с нас;

-Водач от агенцията.

В цената не са включени:

-Разходи от личен характер;

-Напитки по време на вечерята на 29.12;

-Посещение на Турски хамам – входната такса подлежи на уточнение;

-Градска туристическа такса, платима в хотела /при наличие на такава/;

-Целодневна екскурзия до Чанаккале и интерактивния музей н Троя с екскурзовод на български език. /при мин. 30 човека и срещу допълнително заплащане – 30 € / 15 € дете до 11.99/.

-Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 65 год. до 69,99 год. – доплащане 2.00 лв.; от 70 год. до 74,99 год. – доплащане 4.00 лв.;

-Медицинска застраховка с покритие 4 000 евро за лица над 75 год. до 79,99 год. – доплащане 8.00 лв.;

-Лица над 80 год. е необходимо да се застраховат самостоятелно, като предоставят копие от полицата.

Необходими документи: Валиден международен паспорт или лична карта; за деца до 18 год. се изисква нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие.

Визови и санитарни изисквания: Няма.

Минимален брой за осъществяване на пътуването: 40 туристи. 

Срок за уведомление при недостигнат миним. брой туристи: 14 дни преди датата на тръгване.

Записване и начин на плащане:

Внасяне на 30% депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване

Доплащането се извършва до 30  дни преди отпътуването. 

Места в автобуса: Настаняването в автобуса е по ред на записване.

Условия за анулации:

-При анулация до 60 дни преди датата на пътуването – се дължи 90 лв. на турист;

-от 59 до 30 работни дни преди датата на тръгване – се дължи 30% от общата сума на пътуването или размера на депозита;

-от 29 до 20 работни дни преди датата на тръгване – се дължи 50% от сума от общата сума на пътуването;

-от 19 до 14 работни дни преди датата на тръгване – се дължи 80% от сума от общата сума на пътуването;

-по-малко от 14 работни дни до началото на ТП – се дължи 100%, от пълната стойност на пътуване.

Права на Потребителите:

ТУРОПЕРАТОРЪТ декларира, че носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло и  спазва основните права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302. Подробна информация за Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302 или на уеб-страницата на Туроператора.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 82, ал. 1, т.8 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване,  прекъсване на пътуването и други. Повече информация относно условия и цени – в офиса на фирмата.

Медицинската застраховка за пътуване в чужбина, включена в пакетната цена,  е съгласно приложимата Нормативна уредба и Общи условия на Застрахователя в рамките на посочената в пакета застрахователна сума, която включва неотложни медицински разходи вследствие на акутно заболяване или злополука, разходи за медицинско транспортиране и репатриране, смърт причинена от злополука. Покритието смърт, причинена от злополука, не се прилага при лица под 14 години и над 65 години, за недееспособни лица, както и за лица със загубена работоспособност над 50%. Повече информация относно допълнителни възможности за застраховане към включената в пакета застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ – в офиса на фирмата.