Новогодишен круиз, с водач – Тайланд – Камбоджа – Индонезия – Куала Лумпур – 18.12.2023 г.

Image (1)
Новогодишен круиз, с водач – Тайланд – Камбоджа – Индонезия – Куала Лумпур – 18.12.2023 г.

Новогодишен круиз

Тайланд – Камбоджа – Индонезия – Куала Лумпур (Малайзия)


 

Бали, Банкок, Ко Самуи, Куала Лумпур, Сингапур, Бинтан, Ломбок, Сиануквил

18.12.2023 г.

 Цена от: 7960 лв. 7660 лв.

в зависимост от избора на каюта

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 30.04.2023 г.

20 дни / 17 нощувки

14 нощи на борда на Norwegian Jewel, с изхранване на база “пълен пансион”

3 нощувки със закуска в хотел**** в Банкок.

ПОТВЪРДЕНА ГРУПА С ВОДАЧ

Акценти на програмата:

✔ Пътуването е в коледно-новогодишния период

Включени:

✔ Самолетни билети София-Банкок и Сингапур-София (с прекачване) с включени летищни такси и 1бр. куфар чекиран багаж

✔ 14 нощи на борда на Norwegian Jewel, с изхранване на база “пълен пансион”, т.е. закуска, обяд, вечеря и междинни хранения.

✔ 3 нощувки със закуска в хотел**** в Банкок.

✔ Всички трансфери по програмата

✔ Обзорна екскурзия в Сингапур с включено посещение на о.Сентоса

✔ Водач от агенцията

Внимание: Възможно е за това пътуване да се изискват ваксинация или тест за Ковид-19

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН : 18.12.2023 София 

Полет от Летище София в 12:50
ВТОРИ ДЕН 2:  19.12.2023 Банкок 
Сутрешно кацане в Банкок. Трансфер до хотела. Свободно време, нощувка.
ТРЕТИ ДЕН : 20.12.2023 Банкок Закуска. 
Обзорна екскурзия на столицата на Тайланд(срещу доплащане). Банкок е изпълнен с изумителни забележителности – културни и развлекателни, които задължително трябва да видите: Храмът на Изумрудения Буда, който е част от Кралския дворец и е един от най-свещените будистки храмове в Банкок. Полюбувайте се на впечатляващата тайландска архитектура и пищния дизайн на комплекса Grand Palace. Той е една от най-популярните забележителности не само на Банкок, но и в цял Тайланд. Ще ви позвозим на катер през канала до Храма на Зората, една от най-емблематичните забележителности в Банкок. Връщане в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН : 21.12.2023 Банкок 

Закуска. Днес ви предлагаме(срещу доплащане) екскурзия до Аютая. Градът е бил столица на Сиам в продължение на около 400 години – от 1350 г до средата на 18 век. Около 1700 г Аютая е бил най-големият град в света, с население от над 1 милион души. През 1767 г. е сринат до основи в резултат на бирманско нашествие. Днес в историческия парк на неговото място, можем да разгледаме останките на великолепни храмове и десетки статуи на Буда, които ни напомнят за миналото му величие.

ПЕТИ ДЕН : 22.12.2023 Банкок-Лаем Чабанг, отплаване в 20:00 ч 

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до круизния терминал за чекиране и настаняване на кораба.

ШЕСТИ ДЕН 6: 23.12.2023 Ко Самуи, 09:00-19:00 ч 

Ко Самуи е третият по големина остров в Тайланд след Пукет и Ко Чанг. Целият остров може да бъде обиколен по един единствен път само за 1 час. Днес туристи от цял свят посещават това местенце и се наслаждават на спокойствието и красотата, които то предлага. Предлагаме ви екскурзия(срещу доплащане), по време, на която ще посетите Скалите на прародителите (Grandmother and Grandgather rock), които изумяват със своите фалически форми. Ще наблюдаваме  змийско шоу в специална змийска ферма. Ще посетим един от най-красивите водопади на острова и ще преминем край кокосови плантации, с които е прочут островът.

СЕДМИ ДЕН : 24.12.2023 Сиануквил(Камбоджа) 09:00-18:00 

Сиануквил е най-известният морски курорт в Камбоджа и главното пристанище на страната. Разположен е на полуостров, далеч врязан в Сиамски залив. Градът е съвсем млад- основан в средата на 50-те години на ХХ век.
Икономика на Сиануквил е базирана на търговията, риболова и туризъма. Основните забележителности на града са дългите пясъчни плажове, заобиколени от палмови горички, където можете да намерите много тихи и приятни ресторанти с морска кухня.
На 18 км източно от Сиануквил се намира Националния парк Реам, известен също като Пре-Сианук – един от най-достъпните национални паркове.

ОСМИ ДЕН :25.12.2023 Плаване 

Свободен ден за почивка и забавления  на борда на кораба.

ДЕВЕТИ ДЕН : 26.12.2023 о.Бинтан(Индонезия), 06:30-16:00 

Остров Бинтан е великолепен тропически рай на територията на Индонезия. Той ще ви заплени с разнообразното си природно богатство. Многобройните кокосови палми, прекрасните бели плажове, чистата тюркоазена вода и гъстите тропически джунгли ще ви пренесат в свят, изпълнен със спокойствие и красота. Имате възможност да посетите и местният парк  за слонове. Тук ви очаква представление на слоновете от Суматра, а желаещите, ще имат възможност да яздят най-голямото сухоземно животно.

ДЕСЕТИ ДЕН 27.12.2023 Порт Кланг(Куала Лумпур, Малайзия), 08:00-19:00 

Добре дошли в столицата на Малайзия. В този ден предвиждаме обзорна екскурзия (срещу доплащане). Несъмнено най-известната забележителност в града са кулите Петронас, които са вторите по височина сгради в света. Тук може да се разгледте и т.нар. Златен триъгълник, който включва Кралският дворец, джамията Мажит Ямек и Площада на Независимостта. Сред другите забележителности са Чайна Таун и Китайския храм, индийския храм Маха Мариамман храм Тян Ху, Индийския район Брикфилдс.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН : 28.12.2023 Плаване 

Свободен ден за почивка и забавления  на борда на кораба.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН : 29.12.2023 Плаване 

Свободен ден за почивка и забавления  на борда на кораба.

ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН : 30.12.2023 Целукан Баванг (Бали), 11:00-22:00 

Бали е най-популярният индонезийски остров и е смятан за едно от най-красивите места на света. Дължи го на богатата си култура и изкуства – танци, скулптура, живопис, прекрасни плажове, природа. Наричат го още „Островът на хилядата храма”.  Не случайно , по нашия маршрут ще го посетим 2 пъти в 2 различни пристанища. Днешната ни спирка е в северната част на острова. Имаме възможност(срещу доплащане) да посетим: Lavina Beach – плаж встрани от масовия туризъм; Singaraja – вторият по големина град на острова, съхранил наследството от колониалния период; водопада Munduk, разположен в дълбоката джунгла, заобиколен от тропическа растителност и огромни дървета. За любителите на гмуркането, остров Menjangan, наричан още „Еленовия остров” е дестинация с прекрасни коралови рифове с богато биоразнообразие.

ЧЕТИРИНАДЕСЕТИ ДЕН : 31.12.2023 Лембар, Ломбок(Индонезия), 08:00-19:00 

Лембар е едно от двете пристанища на остров Ломбок. Днешната обиколка(срещу доплащане) ще премине през разположената в непосредствена близост столица на острова – град Матарам. Недалеч е разположен и ландшафтно-архитектурният комплекс Нармада., както и водният дворец Маюра.  Ще отделим време и за един от най-добрите плажове на  острова в района Сенджиджи. Отличителна черта на крайбрежието на Ломбок е пясъкът със зърна с размер на зърно черен пипер, сиво-бежови на цвят. Шепа такъв пясък е важен сувенир. Не е за изпускане и възможността за местен традиционен масаж.

ПЕТНАДЕСЕТИ ДЕН : 01.01.2024 Беноа, Бали(Индонезия), акостиране в 07:00 

През втория ни ден на остров Бали ви предлагаме една обиколка в южната му част(срещу доплащане). Ще посетим района Убуд, известен със своята култура и храмове. Няма да пропуснем гората на маймуните. Тя е дом на стотици игриви и любопитни макаци.  Въпреки, че градът Убуд се е разпрострял в цялата околност, красивата природа не е разрушена. Ще преминем по пътя между спокойните зелените оризови полета.  Ще посетим и някои от очарователните храмове наоколо. Само на 10 минути южно от Убуд се намира едно от най-свещените места в Бали – Гоа Гаджа. Известна още като „Пещера на слоновете”, тя е част от културното наследство на ЮНЕСКО. Смята се, че е била дом на индуски свещеници, а на входа ѝ, в скалите са изсечени заплашителни митични фигури.

ШЕСТНАДЕСЕТИ ДЕН : 02.01.2024 Беноа, Бали(Индонезия), отплаване в 14:00 

Днес, преди да напуснем Бали, ще се възползваме от възможността да прекараме няколко часа на някой от прекрасните му плажове.

СЕДЕМНАДЕСЕТИ ДЕН : 03.01.2024 Плаване 

Свободен ден за почивка и забавления  на борда на кораба.

ОСЕМНАДЕСЕТИ ДЕН : 04.01.2024 Сингапур, пристигане в 17:00 

След пристигането ни в Сингапур, ще имаме време за една вечерна разходка. Предлагаме ви да посетим емблематичния хотел Marina Bay Sands, където от обзорната площадка на 57-мия етаж ще разгледаме Сингапур от високо. В съседство се намират Gardens By The Bay, където в 19:45 започва светлинно-музикално шоу. Елате с нас и се насладете на вълнуващата гледка на светещите супер дървета, съпроводена от тематична музика.

ДЕВЕТНАДЕСЕТИ ДЕН : 05.01.2024 Сингапур, напускане на кораба след 08:00 ч 

Днес освобождаваме каютите на кораба, но имаме на разположение цял ден за опознаване на Сингапур. Организирали сме за вас една обзорна екскурзия, допълнена с посещение на атракционния остров Сентоса. Ще се отправим към колониалния център на Сингапур и най-значимите му старинни сгради – Върховния съд, катедралата Св.Андрей, старинния хотел Рафълс. Ще продължите към символа на града – Мерлион, митическо същество с глава на лъв и тяло на риба. Минавайки през центъра на града, ще видим архитектурни шедьоври от края на 20 и началото на 21 век: театралния комплекс Еспланда, небостъргачите Рафълс Плейс. Ще посетите китайския квартал с будисткия му храм, старинни къщи-магазини и ултрасъвременни офиси, чайни и сувенирни магазини.  Около 16:30 ч започва нашата вълнуваща обиколка между многобройните атракциони на Сентоса – тропически остров, намиращ се на около 500 м на юг от Сингапур. Името му в превод означава „Мир и спокойствие“.  Заедно с екскурзоводката ще се качим на лифта, който съединява острова със Сингапур. Пред нас ще се открие панорамна гледка към града, круизното пристанище, плажовете и южните острови. Ще посетим втория по големина в света океанариум като преминем през него по прозрачен тунел. Ще попаднете в сърцето на подводния свят и ще се запознаем с над 250 вида морски обитатели.  Следва почивка и време за самостоятелна разходка по плажа на острова. С падането на нощта започва вечерната фантастична пиеса „Крилата на времето“. Ще се отправим на пътешествие през историята. Ще станем свидетели на великолепно зрелище, създадено с помощта на последните постижения на високите технологии – пиротехника, лазерна холография, компютърни изображения, потресаващи огнени и водни ефекти и пленителна музика. След края му, ще се отправим към летището за полет до София.

ДВАДЕСЕТИ ДЕН : 06.01.2024 София 

Кацане на летище София.
КАТЕГОРИЯ ТИП КАБИНА ОПИСАНИЕ ЦЕНА
IB Вътрешна каюта Площ 12 кв.м., палуба 4, 5, 8, 9, 10, 11 7960 7660 лв
OF Кабина с прозорец (илюминатор) Площ 13-14 кв.м, палуба 4 и 5 8590 8290 лв
OB Кабина с голям прозорец Площ 12-14 кв.м, палуба 5 и 8. 8630 8330 лв
BA Каюта с балкон Площ 18 кв. м., палуба 8,9,10 10980 10680 лв

 

* Цената е на човек при двойно настаняване!

* Цени за деца и 3/4-ти възрастен – на запитване!

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетни билети София-Банкок и Сингапур-София (с прекачване) с включени летищни такси и 1бр. куфар чекиран багаж
✔ 14 нощи на борда на Norwegian Jewel, с изхранване на база “пълен пансион”, т.е. закуска, обяд, вечеря и междинни хранения.
✔ 3 нощувки със закуска в хотел**** в Банкок.
✔ Всички трансфери по програмата 
✔ Обзорна екскурзия в Сингапур с включено посещение на о.Сентоса
✔ Пристанищни такси
✔ Развлекателни програми на борда на кораба
✔ Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро
✔ участие в мероприятията на борда: игри, състезания, търсене на съкровище, турнири, партита, караоке, тематични вечери;
✔ музикалните и театрални представления в театъра; танци и партита са предвидени за всяка вечер от круиза;
✔ всички забавления за децата на възраст между 3-18 години;
✔ ползване на всички съоръжения на борда: басейни, шезлонги, кърпи за баня, сауна, турска баня /ако има такава на борда/, джакузи, библиотека, дискотека.
✔ Представител на туроператора при записани минимум 15 човека
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
✔ Всички допълнителните екскурзии по маршрута(включена е единствено в Сингапур)
✔ SPA процедурите, фризьорския салон; фотографски услуги; медицински услуги; пране и гладене; казиното; румсървиз
✔ Храната в специализираните ресторанти
✔ Ползването на сателитен телефон и интернет
✔ Такса обслужване – 20 USD/човек/ден. Заплаща се на борда на кораба
Такса за издаване на виза за Тайланд – около 55 EUR
✔ Такса за издаване на виза за Индонезия – 35 USD
✔ Такса за издаване на виза за Виетнам – 99 USD. Издава се на борда на кораба

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:

✔ Депозит 1 – 2000 лв при записване
✔ Депозит 2 – 2000 лв до 13.10.2023 
✔ Пълно плащане – до 17.11.2023 
Неустойки при анулации:
✔ До 21.08.2023 –  700 лева/човек
✔ 22.08-27.10.2023 – 40% от стойността на круизния пакет
✔ 28.10-17.11.2023 – 70%
✔ След 17.11.2023 – 100%