Побити камъни-Аладжа манастир-Теке „Ак Язълъ баба – св. Атанас” и още нещо…

Pobiti kamani-logo
Побити камъни-Аладжа манастир-Теке „Ак Язълъ баба – св. Атанас” и още нещо…

Неделна разходка сред природни и енергийни феномени 

Шумен-Побити камъни-Аладжа манастир-Теке „Ак Язълъ баба – св. Атанас“, Оброчище-Шумен и обект-изненада навръщане към дома

Еднодневна ексурзия с отпътуване от Шумен и Нови пазар

_

ОЧАКВАЙТЕ НОВИ ДАТИ ЗА 2021г.!

_

Отпътуване сутринта от Шумен и Нови пазар.

_

Посещение на природен феномен „Побити камъни“ – разположен на север и юг от Белославското езеро, представлява разкрития на еоценски пясъци, сред които са разположени изправени каменни колони, достигащи до 6м. височина и наподобяващи каменна гора. Феноменът е защитена зона в мрежата Натура 2000, обявена с цел опазването на най-големите в страната вътрешни пясъчни хабитати със специфична флора, растителност и животински свят. Обектът е част „100-те национални туристически обекта „Опознай България” на Български туристически съюз.

_

Посещение на Аладжа манастир „Света Троица“ – намира се на около 17км. от град Варна и 3км. от к.к.Златни пясъци. Името „аладжа“ (от турски: alaca) е от персийски или арабски произход и означава „пъстър, шарен“. Понастоящем „Аладжа манастир“ е нефункциониращ, манастир, превърнат в паметник на културата с музей. Заради срутвания сегашния му вид е по-различен от първоначалния. Днес могат да се различат останките на 20-на помещения и 3 църкви, разположени на две нива, свързани помежду си със стълбища, изсечени в скалите.

_

Посещение на Теке „Ак Язълъ баба – св. Атанас“ – място, което се почита от християни и мюсюлмани. Представлява уникален молитвен дом и енергиен център –  един от най-големите на Балканите, който и до днес остава най-добрият образец на османската култова архитектура от началото на ХVI столетие по нашите земи. Текето е тайнствено и магнетично място, за което се вярва, че е заредено с божествена енергия. Патрон на текето е мюсюлманският светец Ак Язълъ баба, почитан от местното население като древен митично-култов герой – лечител и чудотворец, повелител на земните сили и носител на плодородие – реално съществувала личност. Каменният гроб на Ак Язълъ баба винаги е отрупан с предмети – черги, дрехи, чаршафи, кърпи – дарове за Светеца. Ще имаме възможност да направим ритуал за здраве, да си пожелаем желание и да вземем светена вода.

_

Посещение на обект-изненада, навръщане към дома. Екипът ни е подготвил и малък комплимент към нашата група – елате с нас, за да откриете какво сме Ви приготвили.

_

Отпътуване за Нови пазар и Шумен.

_

Цена:

28лв. за отпътуване от Шумен

25лв. за отпътуване от Нови пазар

 _

Цената включва:

  • Транспорт по маршрута Шумен-Нови пазар-Побити камъни-Аладжа манастир-Оброчище-обект-изненада-Нови пазар-Шумен.
  • Беседи на всеки обект.
  • Водач от „Визитур“.

_

Цената не включва:

  • Входни такси.
  • Храна.
  • Разходи от личен характер.

 _

Входни такси:

Побити камъни – 3лв. за възрастни, 2лв. за ученици, студенти и пенсионери.

Аладжа манастир – 3лв. (цената е за група над 10 човека).

Теке „Ак Язълъ баба – св.Атанас“, с.Оброчище – 3лв. (цената е за група над 10 човека).

_

Необходими документи: Лична карта.

_

Минимален брой за осъществяване на пътуването: 32 туристи.

_

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване.

_

Записване и начин на плащане: 100% пълно плащане.

_

При отказ или неявяване в деня на провеждане на мероприятието, сумите, заплатени от туриста, не се възстановяват.

 _

Настаняването в автобуса е по реда на записване.

 _

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти, поради възникване на непредвидими ситуации в пътната или метеорологична обстановка.

 

Визитур“ ЕООД притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РК-01-7884 и е сключил застраховка „Отговорност на Туроператора“ по чл. 42 от ЗТ на 18.07.20120 – застрахователна полица №03700100002866 в ЗД „Евроинс“ АД.