Египет – почивка в Хургада на брега на Червено море 2021

pochivka v Hurgada
Египет – почивка в Хургада на брега на Червено море 2021

Египет – почивка в Хургада на брега на Червено море


С изобилието си от бели плажове и кристални води Хургада е отлична целогодишна плажна дестинация. Зашеметяващите коралови рифове и идеалните за уиндсърфинг, гмуркане и шнорхелинг тюркоазени води на Червено море са превърнали Хургада от малко рибарско селище в най-посещавания и най-известния курорт на Египет. С лесния си достъп до прекрасни островчета и Източната Арабска пустиня, Хургада всяка година примамва хиляди европейски туристи. Посетителите се влюбват в спокойната и лежерна атмосфера, топлото слънце, отличителните цветове на планинския пейзаж, храната, хората, оживените сергии на местните пазари, залезите и най-вече, бистрата вода гъмжаща от живот.

 

10.10.2021 / 24.10.2021 / 07.11.2021 / 14.11.2021

Цена от 967 лв.

ПРОГРАМА:

ДЕН 1 (неделя)

Среща на Летище София, Терминал 1 за директен чартърен полет до Хургада изпълняван от Bulgarian Air Charter с номер на полета BUC797 в 08:00 ч. Кацане на летището в Хургада в 10:10 ч. и посрещане от фирмата партньор на място. Трансфер от летището до хотела и настаняване. Обяд. Информационна среща с представителя на туроператора.

Вечеря и нощувка

ДЕН 2 (понеделник)

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Обяд. Информационна среща с представителя на туроператора. Вечеря и нощувка.

ДЕН 3 (вторник)

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Обяд.

Опция: Orange bay и шнорхелинг (EUR 55) Морска разходка с лодка, изследвайки красотата на един от прекрасните острови и съкровищата на кораловия риф. В цената са включени трансфер, обяд, безалкохолни напитки, екипировка за шнорхелинг.

Вечеря и нощувка.

ДЕН 4 (сряда)

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Обяд.

Опция: Целодневна екскурзия до Луксор 176лв.,  за дете – 88лв.

Луксор- древната столица на египетските фараони. Посещение на Карнак — най-големият религиозен комплекс в света, който заема площ от 840 декара. Той е бил известен на древните египтяни като Ипет-Исут (най-святото място) и представлява град от храмове. Обособени са 3 зони, в най-голямата от които е разположен храмът на Амон Ра; храма на царица Хатшепсут – комплекс от древноегипетски гробници, който е истински архитектурен шедьовър, построен в Деир ел-Бахри (Северен манастир); Долината на царете – пустинна равнина, заобиколена от стръмни хълмове. Разположена е на западния бряг на Нил, близо до град Тива. Тук е мястото, където се намира прочутата гробница на фараона Тутанкамон (една от 62-те открити гробници досега); Колосите на Мемнон – две масивни каменни статуи-близнаци, които представят Аменхотеп III в седнало положение, с ръце, положени на коленете и поглед, насочен на изток, към реката и изгряващото слънце; Алеята на сфинксовете, която е била разположена между храмовете, началото и краят на която са разкрити сега. По алеята се извършвало шествието на фараоните до карнакския храм; Фабрика за алабастър и Музей на папируса. Екскурзията е целодневна с включен обяд в местен ресторант. (В цената не са включени напитките, консумирани по време на обяда).

Вечеря и нощувка.

ДЕН 5 (четвъртък)

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Обяд.

Опция: Дайвинг (гмуркане) в Червено море 98лв.

Подводният свят е очарователен, пълен с живот и цветове, непроучен и загадъчен, и затова още по-привлекателен. Дайвингът е начин да се опознае този свят, удивително съчетаващ в себе си нови впечатления, естетическа наслада, романтика от пътешествията, себеопознаване и разбира се – безкрайно удоволствие. В цената е включена задължителната застраховка за дайвинг, обяд и напитки.

Вечеря и нощувка.

ДЕН 6 (петък)

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Обяд.

Опция: Сахара Парк сафари 98лв., за дете – 49лв.

Запознанството ви с Египет няма да е пълно, ако пропуснете сафари в пустинята. Ще се впечатлите от скоростното спускане с джипове из дюните, екстремното шофиране на

квадроцикли и двуместни бъгита. Предстои ви яздене на камила и възможност да се запознаете отблизо с живота на бедуините в пустинята. Ще посетите мини зоопарк и терариум и ще надблюдавате мултикултурално шоу (йога, дервиши, ориенталски танци), а вечерта ще наблюдавате звездите с телескоп — всичко това в една екскурзия с включена вечеря!

ДЕН 7 (събота)

Закуска.

Свободно време за плаж и почивка. Обяд.

Опция: Еднодневна екскурзия до Кайро с включен обяд – 176лв.,  за дете – 88лв.

Отпътуване от хотела много рано сутринта. Екскурзията включва посещение на едно от най-забележителните чудеса на света – Египетските пирамиди, които пленяват с величието и мистериозността си. От площадката в Гиза ще се насладите на гледка към мегаполиса Кайро. Няма да пропуснете и срещата с внушителната статуя на Сфинкса, а по-късно ще посетите и Исторически музей в Кайро, който съхранява множество скъпоценни експонати от епохата на древната египетска цивилизация. Там се намира и залата с мумиите на някои от най-известните фараони. В музеят са изложени повече от 12 000 артефакта от всеки период на египетската история. Цената включва: двупосочен трансфер, екскурзоводско обслужване и обяд. (В цената не са включени напитките, консумирани по време на обяда.)

Вечеря и нощувка

ДЕН 8 (неделя)

Закуска. Трансфер до летището в Хургада за директен чартърен полет за София, изпълняван от Bulgarian Air Charter с номер на полета BUC 798 в 11:00 ч. Кацане на летището в София в 15:30 ч.

Хотели по програмата:

King Tut Hotel 4* – 943 лв. на човек в двойна стая

Desert Rose Resort 5* – 1121 лв. на човек в двойна стая

Continental Hotel Hurghada 5* – 1276 лв. на човек в двойна стая

Steigenberger Aqua Magic 5* – 1288 лв. на човек в двойна стая
Dana Beach Resort 5* – 1324 лв. на човек в двойна стая
Jaz Aquamarine Resort 5* – 1324 лв. на човек в двойна стая
Titanic Royal 5* – 1514 лв. на човек в двойна стая
Аlbatros White Beach 5* – 1526 лв. на човек в двойна стая
Steigenberger Pure Lifestyle 5* (само за възрастни) – 1871 лв. на човек в двойна стая

А ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

→ Двупосочен самолетен билет София- Хургада–София.

→ Летищни такси.

→ Чекиран багаж до 20 кг.

→ Един брой ръчен багаж до 7 кг с размер 55/38/20 см.

→ Трансфер летище−хотел−летище.

→ 7 нощувки в избрания хотел на база Ол инклузив.

→ Посрещане и обслужване от представителите на фирмата.

→ Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10 000 евро (включва Covid-19).

→ Входна виза за Египет (за дати на отпътуване до края на месец април).

→ Застраховка „Отмяна на пътуване“ , която включва:

· разходите за анулиране на пътуването, както и на разходите за заплатени, но неконсумирани услуги по време на пътуването, ако то е било прекъснато.

· Отмяна на пътуването поради COVID-19:

– Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.

– Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има животозастрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

· Други причини за отмяна на пътуването, покрити от застраховката включват медицински и немедицински причини, съкращаване от работа и др. описани в Общите условия по застраховката.

Важно уточнение:

· Издадени предупреждения за пътуване, страх за предприемане на пътуване или груба небрежност остават като изключени събития.

· Пандемия и епидемия продължават да съществуват като изключения в Общите условия. Например ако пътуването бъде отменено от туроператора заради COVID-19, това събитие е изключен риск по застрахователното покритие.

Следните събития също остават изключени от обхвата на застраховките:

· Пътуване до държави/райони, за които властите са издали официални предупреждения за пътуване (степен 5 или 6),

· Страх от предприемане на пътуване,

· Отказ за спазване или несъобразяване с правила и разпоредби в съответната дестинация

· Груба небрежност и умишлено заразяване с COVID-19

 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

→ Екскурзиите (опциите) срещу допълнително заплащане

→Разходи от личен характер

→ Бакшиши — в Египет е прието да се дават бакшиши. По време на почивката се дава задължително бакшиш за египетския представител на туроператора в размер на $5 за целия престой.

→ PCR тест при влизане в Египет (в лаборатория Рамус) – 60 лв

→ PCR тест при влизане в България (в лаборатория Рамус) – 60 лв

→ Входна виза за Египет – $ 25 (само за дати на отпътуване през месец май)

УСЛОВИЯ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНО ЗАСТРАХОВАНЕ С MONDIAL ASSISTANCE:

ü Допълнителни покрития (по желание) по застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ – пакет Класик с покритие 50 000 евро и пакет Премиум с покритие 100 000 евро:

– Пакет Класик за лица до 65 год – 17 лв

– Пакет Класик за лица над 66 год – 52 лв

– Пакет Премиум за лица до 65 год – 49 лв

– Пакет Премиум за лица над 66 год – 98 лв

Пакет “Премиум” – всеобхватна защита по време на Вашата почивка – освен включеното в пакет “Класик” покрити са и следните рискове:

• Прекъсване на пътуването, както и отделно връщане до родината поради заболяване или подозрения за COVID-19, при условие че това е в съответствие с инструкциите и разпоредбите на местните власти. • В случай на заболяване на съпруг/а или близък роднина у дома, който има животозастрашаващо състояние поради COVID-19, застрахователят ще съдейства за връщането до родината и ще възстанови разходите за пътуването. Това включва такси за презаверяване и разходи за неизползвани туристически услуги. • Застраховката също покрива разходите за закъсняло пристигане в чужбина или отделно връщане в родината, ако на пътуващия е отказан бординг поради съмнение за COVID-19.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

§ Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуването.

§ Депозит при записване в размер на 50 лева

§ Втори депозит в размер на 500 лева – до 30 дни преди заминаване

§ Доплащане до 100% – до 15 дни преди датата на отпътуване

§ Краен срок за записване по програмата: 10 дни преди заминаване

СРОКОВЕ ЗА АНУЛАЦИИ:

§ До 30 дни преди заминаване – 50 лв

§ От 30 ден до 15 ден от датата на заминаване в размер на 500 лева

§ От 15 ден до датата на заминаване, пълния размер на пътуването

§ Смяна на име до 7 дни без неустойка

АНУЛАЦИИ БЕЗ НЕУСТОЙКА И ВРЪЩАНЕ НА СУМИ:

§ При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в рамките на 7 дни от деня на анулацията;

§ При активация на полицата „Отмяна на пътуване“, включително при положителен PCR тест, сумата се възстановява спрямо условията на ЗК „Мондиал Асистънс“.

§ При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологична обстановка свързана с COVID 19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.

ЗАБЕЛЕЖКИ:

§ Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 20

§ Краен срок за записване по програмата: 10 дни преди заминаване

§ Срок за уведомление за несъбран минимум – 20 дни, преди заминаване

§ Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи (гориво), летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.

§ Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лев към долара 1.00 USD = 1.70 BGN.

§ Поради променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. Цените на горивата в програмата са калкулирани с параметри $550/тон и 1 евро = 1.22 долара. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.

§ Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно потребителите.

§ Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

§ Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат предварително в България

§ Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки касаещи влизането и престоя в Египет

Вид използван транспорт: Самолет и Автобус