Почивка в Кипър, полет от София 2022

BJPWHMA2
Почивка в Кипър, полет от София 2022

Почивка в Кипър

300 слънчеви дни годишно, история, свежа храна и много златни плажове.

Посетете Никозия, градът разделен на две.

Мястото, където е родена гръцката богиня на любовта.

И още много от новата ни дестинация.

Кипър Ви очаква!

         ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:                

28.04.2023 / 05.05.2023

12.05.2023 / 19.05.2023

26.05.2023 / 02.06.2023

09.06.2023 / 16.06.2023

23.06.2023 / 30.06.2023

07.07.2023 / 14.07.2023

21.07.2023 / 28.07.2023

04.08.2023 / 11.08.2023

18.08.2023 / 25.08.2023

01.09.2023 / 08.09.2023

15.09.2023 / 22.09.2023

29.09.2023 / 06.10.2023

13.10.2023 / 20.10.2023

27.10.2023

Цени от: 780лв

8 дни/ 7 нощувки СЪС ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

Първи ден – София – Ларнака

Среща на Летище София за директен чартърен полет до Ларнака. Кацане на летището в Ларнака и посрещане от представител на фирма партньор. Трансфер до хотела. Информационна среща. Вечеря. Нощувка.

Втори ден – Седми Ден – Кипър

Свободно време за плаж и почивка. Възможност за посещение на допълнителните екскурзии на място, предложени от фирмата партньор.

Осми ден – Ларнака – София

След закуска освобождаване на стаите и трансфер до летище Ларнака за директен полет до София

– 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

-Самолетен билет с директен чартърен полет от София до Ларнака и обратно с включени летищни такси;

-Ръчен багаж до 7 кг. и чекиран багаж до 20 кг.;

-Трансфер летище – хотел – летище;

-Съответния брой нощувки в избрания хотел на съответната база изхранване;

-Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” със застрахователна компания “Уника” с покритие 10 000 евро и асистанс;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

-Допълнителни услуги и екскурзии по програмата;

-Разходи от личен характер;

-Застраховка “Отмяна на пътуване” – доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация.

-Доплащане здравна застраховка за лица от 65 г. до 74 г. – 5 евро / 10 лева;

-Доплащане здравна застраховка за лица от 75 г. до 89 г. – 12 евро / 24 лева;

-Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако авиокомпанията наложи такава).

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

Препоръчваме предварително записване за гарантиране на местата, по-добра организация и възможност за избор на дата. На място е възможно повишение на цените на екскурзиите.

Никозия

Никозия, единствената столица в света, все още разделена на две. Представя космополитен, бляскав и зает град. Самата столица е пропита с история и култура. Очарователният стар град, заобиколен от масивни венециански стени и високата концентрация на музеи, религиозни и исторически паметници носят духа на историята на средиземноморския остров през вековете. Нашите посещения включват Националния музей и стария град (Laiki Geitonia) със средновековната градска стена, която е построена от венецианците през 16 век, Катедралата Св. Йоан и епископският дворец. Разходка по известната улица „Ледра“ до КПП, където ще имате достатъчно време да преминете границата сами на север и да посетете там катедралата Света София и кервансарая Büjük Хан или да се разходите из града, да обядвате, да пиете кафе или да си купите сувенири.

Цена: 40 евро възрастен/40 евро на дете

Магията на планините Троодос

На тази екскурзия ще разгледате зеленото сърце на остров Кипър. Колкото по-високо ви отведе пътуването, толкова по-оживяващ става ароматът на бор във въздуха. По пътя към планината Троодос ще се отбиете, за да опитате кипърските плодови сладки „Glyko tou Koutaliou“. Манастирът Кикос е следващата ви дестинация. Намира се в планинския район на долината Маратаса на 1318 метра над морското равнище и се счита за най-проспериращия манастир на острова. Иконата на апостол Лука и красиви фрески украсяват стените на това абатство. В едно от селата на Долината Маратаса, ще имаме време за обедна почивка. Следобед ще се отправим към Омодос, едно от най-красивите винени села в Кипър. Потопете се в приказния пейзаж на живописната природа и се разходете из тесните улички. Църквата на Тимиос Ставрос не трябва да се пропуска по време на престоя ви. Построена е върху основата на раннохристиянска базилика. Преди да потеглим обратно към хотела ще имате шанса да опитате вина от региона, което е задължително посещавайки този планински район.

Цена: 60 евро възрастен/60 евро на дете

Култура и традиция

Днес ще посетим манастира „Свети Никола“ Котешки, който се намира на Нос Гата, на 15 км западно от Лимасол до соленото езеро Акротири. Вероятно е най-старият манастир в Кипър, датиращ от 14 век и е изоставен през 16 век. На връщане към хотела ще се любувате на Колосите – средновековен замък, служещ като прекрасен пример за военна архитектура, замък Колоси първоначално е построен през 13-ти век и възстановен в сегашния си вид през 15-ти век и разберете историята за името на виното Commandaria, едно от традиционните вина на острова и едно от най-старите вина в света, носейки едно и също име в продължение на осем века. Накрая ще посетите стария град Лимасол и разходка до Агора, стария пазар на града.

Цена: 40 евро възрастен/40 евро на дете

ХОТЕЛ:

Coral Beach Hotel & Resort 5*

Условия за резервиране:

-Авансово плащане от 20% депозит на човек при записване;

-Доплащане: до 30 дни преди датата на отпътуване;

Необходими документи: Три имена на латиница по международен паспорт; Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин; Номер на паспорт и дата на валидност;

Анулационни срокове:

-Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 60 дни преди датата на пътуването.

-При анулация от 59 до 31 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит, съобразно условията на конкретната програма, но не по-малко от 20% от цената на пътуването.

-Ако направената анулация е 30 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването.

ВАЖНО:

– Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи /гориво/, летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи. Обменният курс, използван за изчисляване на програмата EUR/USD e 1=1.

– Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. Цените на горивата в програмата са калкулирани с параметри $1000/тон и 1 евро = 1 долара. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.

– Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което тур оператора ще информира своевременно пътниците.

– Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Тур операторът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от оператора причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

– Деца до 18г., пътуващи без родителите или само с един от тях, трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители или непътуващият родител са съгласни детето да излезе в чужбина. В случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, трябва да се предостави актът за раждане на детето, както и копие от него. Документите ще послужат пред българските гранични власти. Чужденци влезли в Република България със собствен транспорт /лек автомобил/, не могат да напускат границите на страната с друг вид транспорт.

– За пътуване до Кипър се изисква валиден международен паспорт или лична карта. Личните документи трябва да са с валидност поне 6 месеца след датата на влизането в страната. Не се изискват допълнителни ваксини.

– Някои от допълнителните екскурзии се провеждат при определен минимум. Възможна е промяна на цените на допълнителните екскурзии предлагани на място или анулиране по причини не зависещи от туроператора като лоши метеорологични условия или подобни.

– Възможна е промяна в реда на разглеждане на забележителностите по програмата.

Забележка:

-Посочените цени са ексклузивни за обявения период. Минимален брой за осъществяване на програмата – 100

-Пътуването не е подходящо за хора с ограничена подвижност.